Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: iznos porodiljne naknade drugih 6 mjeseci

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno iznos porodiljne naknade drugih 6 mjeseci

kako si mogu izracunati iznos porodiljne naknade drugih 6 mjeseci?
    ili znate li bar s koliko visoko placom se dobiva minimalna naknada, a kolika treba biti da bi se dobila maksimalna naknada?
    da bar okvirno znam cemu da se nadam

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

drugih 6 mjeseci je 2500, bar je meni nedavno toliko bilo, mislim da je to fiksno za nas koji smo zaposleni

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tako je! a do tad,dok ti djete ne napuni 6 mjeseci,najviše možeš primati nekih 4250,naravno ako ti je prosjek toliki ili veći!čuj zato se oni koji imaju bolja primanja odlučuju vraćat se na posao nakon tih 6 mjeseci!

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    drugih 6 mjeseci je 2500, bar je meni nedavno toliko bilo, mislim da je to fiksno za nas koji smo zaposleni
    a koliko ti je iznosio prosjek zadnjih 6 isplaćenih plaća od poslodavca?

ja mislim, ko i lutonjica, da ovisi o plaći i da te prema tome gurnu u neki razred.......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    ja mislim da nije fiksno jer cifra za zaposlene ide od 1600 do 2500, ako se ne varam?
    znaci, ako je nekom placa bila 2000 kn, sigurno nece dobivati 2500 porodiljne naknade.
    pa me zanima da li svatko tko ima prosjek placa 2500 kn ili vise dobiva te 2500 kn, ili o kojem se prosjeku place radi za tu naknadu od 2500 kn?

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Probaj saznati na tel. 488-2079 (referentica u Jurišićevoj koja se bavi izračunima naknada).

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ne Jurišićevoj, nego Jukićevoj.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dobivat ćeš naknadu u visini prosjeka mjesečnih primanja, osim ako je to više od 2500 kn. Znači, ako ti je plaća 2000 kn, onda će ti i naknada drugih 6 mjeseci biti 2000 kn.
    A mislim da se je pisalo i o slučajevima kad žene volontiraju, tj. kad dobivaju mjesečnu naknadu od npr. 1000 kn, da u tom slučaju i dalje dobivaju kojiko su dobivale, znači manje od 1600 kn. Tako ispadne da je, ako misliš ostati trudna, bolje biti nezaposlena nego volontirati ili raditi za manju plaću od 1600 kn

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislim da je za zaposlene ipak fiksna naknada 2500 kn, bez obzirna na prosjek i da ne varira.

tako je barem bilo do pred 3 mjeseca, otkad sam počela raditi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobivat ćeš naknadu u visini prosjeka mjesečnih primanja, osim ako je to više od 2500 kn
    ok, to me zanimalo.
    znaci, dovoljno je da prosjek placa bude minimalno 2500 kn, pa da se dobiva ta maksimalna naknada.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    mislim da je za zaposlene ipak fiksna naknada 2500 kn, bez obzirna na prosjek i da ne varira.

tako je barem bilo do pred 3 mjeseca, otkad sam počela raditi.
    ali kako moze biti fiksna ako neke zene imaju manju placu od 2500 kn? sigurno ne dobivaju vecu naknadu nego sto im je bila placa. a to bi znacilo i da drugih 6 mjeseci dobivaju vecu naknadu nego prvih 6 mjeseci

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sad sam išla čitati tekst na portalu
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=173&Show=563

i ne znam više....

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo ovako, ja sam zvala tetu u jukićevu i rekla mi je da na moj prosjek koji je cca 3.800 i drugih 6 mjeseci ću dobivati 2500,00 kn

ako vam je ovo nešto pomoglo.
    pretpostavljam da je lutonjica u pravu, jer je nemoguće da netko s prosjekom od 2000,00 kn ima drugih 6 mjeseci 2500 kn naknadu.

kak god okrenete bokci smo

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

po logici bi lutonjica imala pravo. ne znam nikoga tko ima prosjek manji od 2000, ka na pordoiljnom je, da pitam.

ja sam skužila da je 2500 za zaposlene fiksno, da se oni s manjim prosjekom bar malo opomognu...

kako god okrenemo, nije fer ni prema onima koji imaju prosjek iznad 4200 i onima koji imaju jako malo plaće.

pronatalitetna politika, malo sutra

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Drugih 6 mjeseci naknada ovisi o prosjeku plaće. npr. moj poslodavac je uplaćivao 2100kn na moj račun (ostalo na ruke... ), pa meni sad lijepo svaki mjesec na račun od države sjedne 1600 kunića. Baš uživam, super mi je.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mamasch, to si sad na trogodišnjem rodiljnom? Tada svi dobijaju 1.663,00 kn, bez obzira na prosjek.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Naknada je u visini plaće, ali max. 2500kn za drugih 6 mjeseci. Znači ako ti je plaća npr. 2200kn, onda ćeš toliko i dobivati.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da, da minnie, na trogodišnjem sam, ali htjela sam reći da mi je prvih 6 mjeseci naknada bila prosjek plaće, a onda nakon toga pa do kraja porodiljnog = 1663,00kn.
    znači da je za lutonjicu, ako je godinu dana na porodiljnom, naknada u drugih 6 mjeseci i dalje prosjek plaće, a izjednačava se na 1663,00kn nakon godine dana?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam na održavanju trudnoće i prvih 6mj dobivala cca1600kn i sada sam dobila 1250kn jer sam na drugom djelu porodiljnog. Prijavljena sam na pola radnog vremena. dobila sam doznaku od HZZOa da je minimum 1660 a max 2500. a ja na rčun dobila1250. Zvala sam ih i rekla mi je gospođa da ja dobivam pola od maximuma jer sam na pola radnog vremena prijavljena. Sad meni to nije jasno?????? :? :? :?
    Dali je to ok?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tako radi HZZO, 2.500,00 kn je maksimalna naknada za puno radno vrijeme. Za pola radnog vremena, pola naknade.

Zašto tako rade, enigma živa, više dobije nezaposlena mama koja prima rodiljnu naknadu od zaposlene mame na pola radnog vremena. To nema nikakvog smisla, ali tako rade.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Minnie, da li to znači da uz pola svoje plaće koju dobiješ od poslodavca dobiješ i tih 1250kn kad si na pola radnog vremena? Ma ja nešto kalkuliram o ranijem povratku na posao tj. kombinaciji da radim pola radnog vremena!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne možeš istovremeno dobivati i porodiljnu i plaću

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes, ako za vrijeme dok imas pravo na porodiljni (drugih sest mjeseci ili do trece godine djeteta za trece i svako slijedece dijete), koristis i pravo da radis pola radnog vremena.

u tom slucaju dobijes pola porodiljne koja ti pripada i pola place od poslodavca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da?
    nisam pojam imala!
    super!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

OK! I hvala na odgovoru!

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    mozes, ako za vrijeme dok imas pravo na porodiljni (drugih sest mjeseci ili do trece godine djeteta za trece i svako slijedece dijete), koristis i pravo da radis pola radnog vremena.

u tom slucaju dobijes pola porodiljne koja ti pripada i pola place od poslodavca.
    Znaci li to da, ako sam prije porodajnog imala prosjek place veci od njihovog maximuma, da cu od 6 mj. djeteta do godine dana dobivati tih max. 2500 kn porodajne naknade, bez obzira ako sam se vratila na posao na pola radnog vremena?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne.

recimo da ti je placa 6.300kn. ako odes drugih sest mjeseci raditi na pola radnog vremena (4 sata dnevno) dobit ces cca 3.150 od poslodavca i 1.250 porodiljne naknade (jer i nju koristis samo pola radnog vremena, a imala bi pravo na maksimalan iznos od 2.500 da ostanes doma)

ako je placa 3.900, i odes raditi drugih sest mjeseci na pola radnog vremena, dobivala bi cca 1.950kn od poslodavca i 1.250 porodiljne.

ako je placa 2.100kn, onda bi u istom slucaju dobivala od poslodavca 1.050kn i jos 1.050 porodiljne (jer bi pripadajuca porodiljna bila isto 2.100)

jasnije?

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Yap!

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je ugovor o radu istekao u ožujku. Što onda s naknadom, ako računam da 8.06. ističe prvih 6 mjeseci, a porodiljna mi je bila prosjek 3000kn? Dobivat ću kao zaposlena ili kao nezaposlena?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podižem, molim vas, ako se nekom dogodilo isto.

Dakle, primala sam oko 3000kn (na porodiljnom sam od 4.11.), u ožujku mi je istekao ugovor o radu (na određeno) i 08.06. mi počinje idućih 6 mjeseci. Prijavljena sam na HZZO. Hoću li dobivati 1600kn ili više?

Navodno se računa porodiljna naknada od trenutka kad si predao zahtjev, a tad sam bila zaposlena.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mene zanima treba li se ici prijaviti nakon sto istekne pola godine djetetovog zivota da cu i dalje biti na porodiljnom?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sbuczkow, trebaš se svakako prijaviti, najkasnije do 6.mjeseca života djeteta, a ja sam bila kad je navršio 5. Odeš u HZZo i ponesi dokumente od djeteta, meni je trebao rodni list (kopija) i onda tamo ispuniš zahtjev za idućih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Mene zanima treba li se ici prijaviti nakon sto istekne pola godine djetetovog zivota da cu i dalje biti na porodiljnom?
    obavezno, kad dijete navrši 5 mjeseci

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure hvala! znaci da ja moram ici odmah jer mi 6 mj porodiljnog istjece (isteklo je) 19.5. iako on sad tek ulazi u 4 mj. Jel da?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ja znam, ideš kad beba navrši 5 mjeseci, neovisno od kad ti teče porodiljni

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    koliko ja znam, ideš kad beba navrši 5 mjeseci, neovisno od kad ti teče porodiljni
    Aha, tnx!

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lutonjica, znaš li ti odgovor na moje pitanje? (gore postavljeno)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, nažalost

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa
    Layla nazovi ovaj gore broj, ja sam sad zvala i zena ti sve kaze. S tim da je broj ovaj: 488-2106

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj Layla prvotno napisa
    Layla nazovi ovaj gore broj, ja sam sad zvala i zena ti sve kaze. S tim da je broj ovaj: 488-2106
    thanks

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvala sam i saznala info. Hvala, sbuczkow!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E sad i mene zanima jedna stvar....kada žena koristi trogodišnji porodiljni,prvo 6 mjeseci dobiva normalnu plaću-a što je s ostatkom prve godine?
    Jel dobiva tih 6 mjeseci 2500 pa sljedeće dvije godine 1600....ili odmah nakon 6 mjeseci 1600?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ronin, probaj nazvati HZZo, 4882 106, pa pitaj tamo, meni su jučer objasnili za moj slučaj, ili da te bar spoje s nekim tko zna nešto o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

draga hvala ti na odgovoru!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •