Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Dijete za debljanje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Dijete za debljanje

Znam da će me neki sad mrziti, ali moram pitati za pomoć!!!

Slučaj je slijedeći: oduvijek sam bila sitna i mršava, no nikad baš žgoljavica. Standardna težina mi je bila 48-49 kg (na moju "visinu" ok, iako je i to bila donja granica po onom BMI-ju). U trudnoći sam se udebljala 18 kg, a sada imam 46. Znam da to nije nešto alarmantno, ali ja se ne osjećam baš najbolje (ništa fizički, više u glavi)... Jedem relativno puno, mislim dosta, i to raznoliko, i povrća i mesa i ribe, nešto manje voća, za slatkim baš i nisam luda... Jedini mi je problem što preskačem doručak, jednostavno mi se ne da, samo srknem decaf nessicu.

Zna li netko da postoji nešto tako kinky kao dijeta za debljanje???

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

herbal life (kak se piše, više niti ne znam, blam) - imaš te praškiće i sl. sa programom za mršavljenje, ali i za debljanje
    ali sigurno postoji i sistem sa hranom - hoću reći, bez ikakvih preparata
    sretno!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma daaj :shock: ja baš mršavim sa Herbalajfom.

@roko006 --> mislim da je rješenje u redovnom hranjenju, ne smiješ preskakati obroke. MM ima isti 'problem' (ah kakve slatke muke), preskače obroke i onda padne na težini, čim počne redovno jesti odmah se 'popravi'.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

stalno grickaj orahe, lješnjake, indijske oraščiće....i da vidiš odjednom kilica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mrzim te.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...blago tebi...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Mrzim te.
    Joooj, znala sam. Al' nije to tako super, nisam si baš ni lijepa a i fali mi koješta... npr.guza i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    Mrzim te.
    Joooj, znala sam. Al' nije to tako super, nisam si baš ni lijepa a i fali mi koješta... npr.guza i sl.

Hoces malo moje?? Placam - samo nosi!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

super mi izgledas!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prespavala sam noc - i sad kontam da se javim bez sale. Taj BMI ti je samo pokazatelj: uvijek pokaze manje za neatletske ljude (tu ti spadas po meni) i pokaze vise za misicave atleticare. Dalje, ko kaze da ako se debljas da ces da se debljas na mjestima na kojima ti zelis - u mom slucaju se lijepi uvijek na pogresnim mjestima. Uz to super izgledas (po slikama). Mozda prije da poradis malo na kondiciji i misicima na kriticnim mjestima nego da tezis odredjenom broju na vagi!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Je, slike su uglavnom iz razdoblja kad sam još imala kila "viška" od trudnoće. Smršavila sam u zadnjih mjesec, mjesec i pol, poprilično naglo, a bez ikakvih promjena u prehrani. Ne znam, možda je stres (bliži se povrarak na posao i sl...)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roko, ne bih ti bila u koži :/ . znam kako je.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpuno te razumijem (iako ja skidam kile)
    Pokušaj prvo sa B-kompleksom ta skupina vitamina dosta otvara apetit.

Zatim prekontroliraj željezo, imama frendicu koja se također željela udebljati i onda je počela piti kupinovo vino, svako jutro na tašte 0,5dl (to ti je štamplica). To vino je dosta jako i jednostavno te peče u želucu i tjera te jesti. Ona se odmah počela debljati i kad je bilo dosta, samo je prestala s kupinovim vinom.

Ja ne volim pivo (na svu sreću), ali pivo je također bogato B vitaminima i otvara apetit i pomaže debljanju. Zalij svaki obrok jednom čašom piva (možeš i bezalkoholno), to je dobro i za bubrege.

Samo nemoj krenuti na junk food, postoje dobre varijante slow fooda koje debljaju. Ne mora se jesti masno i sl. za debljanje, ali poželjno je pojačati unos kalorija.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je kupinovo vino bljak :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Alkohol ne dolazi u obzir zbog dojenja, a krvna slika mi je savršena, željeza imam i preko gornje granice.

Citiraj sorciere prvotno napisa
    roko, ne bih ti bila u koži . znam kako je
    Konačno me netko razumije. Uf.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je to puno gadnije, nego kad trebaš smršaviti. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, ne znam baš. U svakom slučaju, društveno je puno prihvatljivije biti mršav, osim ako, naravno, nisi doslovce kost i koža, no roko 006 mi se po slikama ni izdaleka ne čini takvom.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sorcie :shock:

Uglavnom mislim da je isto važno što se jede i kada se jede. dakle za debljanje je osim kaloričnih jela potrebno jesti i onda kada nisi gladan. Znači jesti čisto tako da se ispuni vrijeme.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo i ja imam taj problem! vjerujte mi grozno je kad se nemreš zdebljat, a kosti ti strše, žulja te i kad se u fotelju sjedneš
    bilo je nezdravog života i jedenja 1x dnevo davnih dana, tako sam ožgoljavila. u trudnoći sam dobila 20 kg i bila presretna, jer kad sam rodila izgledala sam fenomenalno, mesa svagdje gdje treba. kad je ivor imao 4 mjeseca počelo se sve to topit iako sam poučena ranijim iskustvima i zbog dojenja, narafski, pazila na prehranu. jedem bar 4x dnevno, svega. jedem i hrpe slatkog..uspijem dobit kilu dve, ali opet brzo ode. visoka sam, pa sad po ljeti izgledam ko skakavac ili neka roda bez perja. trakavice nemam..
    al lakše mi je sad kad znam da nisam jedina. inače me svi pljuju ko Luna R. i govore da bi trebala sretna biti, pa ja šutim i brojim si rebra..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zebra prvotno napisa
    inače me svi pljuju ko Luna R. i govore da bi trebala sretna biti, pa ja šutim i brojim si rebra..
    Ma ne pljujem Zaviiiiiiiiiiidna sam

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Sorcie :shock:
    bila sam u toj koži, pa razumijem...

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj kako te kužim!
    Najdeblja sam bila pretprošlo ljeto, natukla sam čak do 52 kg!
    Od 8. razreda moja kilaža ti je od 47-49 kg. Dvije kile gore - dolje. Nisam viska pa i ne izgleda tako strašno, ali....
    Jedem iste količine kao i MM, koji je, ajmo reći, predebel, jedem oraščiće, jedem bar 3 x dnevno, uobičajeno mi je poharačit frižider u 11, 12 navečer (nerijetko sam se budila gladna po noći i odlazila u fridž), jedem sve osim poriluka i fileka.....pijem vitamine......guštam u jelu, i ništa.......
    Osjećam se ok u svojoj koži, ali.......
    Kad kreneš u šoping, pa se zaljepiš za neku zgodnu suknjicu, hlače, badić da ne pričam, donji veš itd. pa tražiš najmanji broj koji imaju, pa probaš, pa izađeš iz kabine, a ono visi na sve strane, u struku stanem još jedna ja, bokovi kao da su rađeni za Merlinku...... JOJ!!!!!!!!!!
    Rijetki su ti dućani koji imaju veličinu XXS, ili 32. Strašno frustrirajuće! A nije baš gušt oblačit se stalno na dječjem odjelu, jer ni djeca nisu što su nekad bila.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mršavice, probajte prileći poslije ozbiljnijih obroka, bar pola sata (ne trebate spavati, samo nemojte odmah juriti s tanjurima u kuhinju ili nedajbože u šetnju).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo i ja imam taj problem! vjerujte mi grozno je kad se nemreš zdebljat, a kosti ti strše, žulja te i kad se u fotelju sjedneš
    bilo je nezdravog života i jedenja 1x dnevo davnih dana, tako sam ožgoljavila. u trudnoći sam dobila 20 kg i bila presretna, jer kad sam rodila izgledala sam fenomenalno, mesa svagdje gdje treba. kad je ivor imao 4 mjeseca počelo se sve to topit iako sam poučena ranijim iskustvima i zbog dojenja, narafski, pazila na prehranu. jedem bar 4x dnevno, svega. jedem i hrpe slatkog..uspijem dobit kilu dve, ali opet brzo ode. visoka sam, pa sad po ljeti izgledam ko skakavac ili neka roda bez perja. trakavice nemam..
    al lakše mi je sad kad znam da nisam jedina. inače me svi pljuju ko Luna R. i govore da bi trebala sretna biti, pa ja šutim i brojim si rebra..
    Zebra, ti si meni super .

Roko, nikad ne omalovažavam problem suprotan od mog jer vjerujem da ti smeta jednako kao i meni moja prekomjerna težina. Figam ti da nabaciš kilicu dvije. Nemam pametan savjet. Jedino, ako pušiš svakako prestani.

Ima li tu, možda, hipertireoza svoje prste, što misliš?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Roko, meni se ista stvar dogodila nekih 4-5 mjeseci nakon poroda kada sam napokon stala na vagu, cisto for fun i skuzila da sam smrsavila i dosla na tezinu 5 kg nizu od one prije trudnoce :shock: U trudnoci sam dobila 14 kg. Na moju visinu od 171 imala sam 50kg. U licu mi se vidjelo da sam premrsava.
    Bila sam svjesna da su moji obroci bili neujednaceni, preskakani, ali sam znala da je stvar u stresu, jer mi se blizilo vrijeme povratka na posao.
    Mislim da neki pod stresom previse jedu, neki uopce.
    POcela sam se vracati na staru tezinu na koju sam navikla i s kojom se najbolje osjecam jedno 2-3 mjeseca nakon sto sam pocela raditi, znaci kad sam se pomirila s tom cinjenicom da radim dok maleni jos nije ni blizu 1. rodjendanu, kad sam organizirala zivot drukcije i kad sam hranu unosila pod manje stresa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ovo je katastrofa, molim adminicu neka briše pa i ovo.
    Jednostavno ne znam što ću s tim glupim problemom slanja postova od prije desetak dana.
    ne kužim, što bih trebala brisati :?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Jednostavno ne znam što ću s tim glupim problemom slanja postova od prije desetak dana.

Valjda duple postove :?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mogu si samo zamisliti kako ti je. Ti se moraš natjerati da jedeš, a ja da ne jedem. Mislim da ti je najbitnije postepeno pojačavati hranu da ti se apetit poveća kao što se meni postepeno mora smanjiti. Imaj uvijek pri ruci nekakvu hranu i grickaj, grickaj, papaj, njupaj.....ufff idem leći i maštati što bi si sve složila da sam na tvom mjestu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Mogu si samo zamisliti kako ti je. Ti se moraš natjerati da jedeš, a ja da ne jedem. Mislim da ti je najbitnije postepeno pojačavati hranu da ti se apetit poveća kao što se meni postepeno mora smanjiti. Imaj uvijek pri ruci nekakvu hranu i grickaj, grickaj, papaj, njupaj.....ufff idem leći i maštati što bi si sve složila da sam na tvom mjestu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Možda mi je šećer pao pa vidim trostruko
    Mislila sam na višak postova, molim. Ako Vama nije važno, OK je i meni.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

inače me svi pljuju ko Luna R. i govore da bi trebala sretna biti, pa ja šutim i brojim si rebra..
    ma znam, ali ne trebaš biti, stvarno izgleda jadno jer sam krakata, a ne sitna. ne pušim i jedem. valjda ne dovoljno, štojaznam
    a.mare ne da mi se do riječnika. što je hipertireoza. previše čega?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Poremećaj u radu štitnjače, gdje štitnjača luči veće kol. hormona nego bi smjela, pa ti organizam, između ostalog i pojačano gori kalorije. Laički rečeno (a takav i jest ovaj odgovor) čitav organizam ubrzano radi. Stolice su ti česte (dnevno i po 2,3x) i unatoč dobroj i redovitoj prehrani ne da ne dobivaš - čak i mršaviš.
    Moja frendica ima hipertireozu, i kolegica na poslu. Vitke suuuu, vitke. Frendica može pojesti vola pečenog i za sat i pol jesti opet.
    Meni je to nepojmljivo. Pored nje jedem ja k'o komarac, a imam 10 kila viška.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam, ali ne trebaš biti, stvarno izgleda jadno jer sam krakata, a ne sitna.
    Ajme, pa to mi je još ljepše, ne zavidim sitnim ženicama jer mi to nije ideal, ali visoke + vitke = meni prekrasno (još ako imaš nešto malo cica, evo ti Angeline Jolie ).

Znam da mnoge mršave cure pate, ali iz moje perspektive puno je gore biti vreća sala. No to ide po onoj "gladan sitom ne vjeruje" (ili obratno, nikad nisam znala citirati te narodne mudrosti )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Adiomare, sjećam se tvog posta, ali nema ga više među onima od prije par dana :? pa sam ostavila ovaj.
    Tajni život forumski...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Poremećaj u radu štitnjače, gdje štitnjača luči veće kol. hormona nego bi smjela, pa ti organizam, između ostalog i pojačano gori kalorije. Laički rečeno (a takav i jest ovaj odgovor) čitav organizam ubrzano radi. Stolice su ti česte (dnevno i po 2,3x) i unatoč dobroj i redovitoj prehrani ne da ne dobivaš - čak i mršaviš.
    Moja frendica ima hipertireozu, i kolegica na poslu. Vitke suuuu, vitke. Frendica može pojesti vola pečenog i za sat i pol jesti opet.
    Meni je to nepojmljivo. Pored nje jedem ja k'o komarac, a imam 10 kila viška.
    Malo sam prosurfala o hipertireozi, neke simptome imam, ne sva, ali ne mogu ništa napipati, čini mi se da mi štitnjača nije povećana. Ali ako ovo potraje, posavjetovat ću se s liječnicom. U međuvremenu mlatim Plibex, oraščiće i suho voće (između ostalog)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Be careful about reading health books. You may die of a misprint."
    Samuel Langhorne Clemens or Mark TWAIN
    American author (1835-1910)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uf sorci, baš si sorci!!!

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

"Be careful about reading health books. You may die of a misprint."

ma nemam ni to, ništ mi nije natečeno, krv mi je u redu...ma, ja sam već odustala. nek žulja
    Luna, da imam sisa i guza ne bih se ja ništa bunila, ja sam sva u kostima. kad me pogledaš prvo vidiš zglobove...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja te razumijem roko006.
    ja sam si baš bila krasna s onih 5-6 kg više nego inače. a onda mi se nakon svenovog 8. mjeseca samo sve rastopilo, a nisam ni ja mijenjala nešto u prehrani, krvna slika mi je izvrsna(kontrolirala pri je 2 tj.) a ja mršava mršava...
    inače, cijeli sam život mršava 50-55kg na 172cm.
    a one 62 kg nakon poroda su bile prekrasne...tjah...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sve kuzim..i ja se takoder borim s kostima..
    Ma najgore mi je sto sam ja tak mala i mrsava i nemrem vise nosat Bubu u slingu. Totalno zavidim mamama koje imaju tri kile previse i fino mogu nosat bebace uokolo.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam premrsava i svjesna toga, ali takva sam oduvijek. . . . malo me smeta jer si isto tesko nadjem nesto za obuci jer rijetko nadjem tako mali broj. . . . silno bi htjela imati koju kilu vise. . . . :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •