Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: Primalje sklone prirodnom porodu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Primalje sklone prirodnom porodu

Ove primalje sudjelovale su na Radionici Andree Roberson i dozvolile su da objavimo njihova imena, da im se možete obratiti. Iako neke od njih trenutno ne rade u rađaoni, spremne su vam pomoći.

Rodilište Varaždin
    Biserka Martinuš
    Erika Spirić
    Vesna Bednjanić
    Viktorija Keretić

Rodilište Rijeka
    Barbara Finderle
    Ksenija Zečević

Rodilište Merkur
    Biserka Matok Glavaš (ne radi u rađaoni, već u dječjoj sobi)
    Sonja Kočić Čovran (ne radi u rađaoni, već u dječjoj sobi)
    Teuta Zekić

Vinogradska
    Iva Podhorsky Štorek (radi na ginekološkim operacijama)

Sveti Duh
    Nasiha (Naska) Kukec

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala Poslid, hvala primaljama

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Za ČK, nema nijedne jedine?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Čk je jaki otpor, bunkerski

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure, jeste ih osobno pozvale ?
    Ja sam pozvala naše iz Varaždina, da nisam ne bi došle, štoviše nisu uopće znale da će biti seminar.
    Dakle, za sljedeći seminar, osobna pozivnica.

A daje čk malo bunkeraški - jeste, ali ima nade.

Datum pristupanja
    May 2005
    41

Početno

Poslid, primalje :D

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super da si ih pobrojila.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo je i primalja koje nisu izostavile mogucnost doci zenama kuci na kucne porode kao potpora. Svaka im cast za to.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Bilo je i primalja koje nisu izostavile mogucnost doci zenama kuci na kucne porode kao potpora. Svaka im cast za to.
    tak se veselimo kad će doći to vrijeme kao bokčeki, a vani je to normalno, a biješe i kod nas nekad normalno.
    Totalno smo zastranili, još malo pa i djecu budemo išli raditi u bolnice, a za 200 godina možda niti to, baj baj sex

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam se sjetila anegdote koju je ispričala jedna od primalja (mamma Juanita editirala ime). Jedna je rodilja bila "neposlušna i tvrdoglava" pa su je kaznili nemedikaliziranim porodom

Kao: "Sad nećete dobiti ništa protiv bolova i doći ćemo vas pregledati po pravilniku - svaka 4 sata"

Prestrašna kazna!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da nije tužno bilo bi smiješno.
    Pretpostavljam da je odbila sredstva za "ubrzavanje" poroda, tipa drip, prokidanje vodenjaka i epiziotomiju, pa u stilu ako neš ovo neš dobit nit ono.
    Da, takve osvete sam se i ja bojala jer sam odbila navedeno, pa sam pristala na Dolantin čim su mi ga ponudili (iako mi nije trebao), jer sam se bojala da ne dođe neka druga smjena pa kaže "ako nećeš drip, ne može niti protiv bolova nešto", a ja npr. u tom trenutku osjećam da ipak ne mogu bez toga.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    pa sam pristala na Dolantin čim su mi ga ponudili
    ja sam bila dovoljno glupa da se ne priključim forumu prije poroda (mislila sam da je to obični forum za neko brbljanje )
    pa nisam znala ništa o Dolatinu, a kako je voda bila zelena dr.Jukić je nakon 1-2h rekao da bi on to ubrzao jer postoji rizik gutanja pl.vode, pa mi je ponudio Dolantin i ja pristala, ma ošamutilo me
    skroz, i bolilo je neizdrživo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene nije ošamutilo, ja očito kako ne ragiram na ostala sredstva protiv bolova, anestezije i slično, nisam niti ovo nešto posebno osjetila

Meni je isto rekao da bi mi prokinuo vodenjak, zbog plodne vode, da ne bi bila mutna a ne znamo. Ne bi me sad više na tu foru dobio , mogli su pogledati plodnu vodu na amnioskopiji, pa nisu htjeli, kao nema veze kakva je kad je porod već počeo :? (dr. D.)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni nisu ponudili Dolantin, meni su ga dali
    Nakon toga, mislim da su me mogli i silovati, ja bih samo rekla "dobro"
    A možda su mi dali i još nešto što nikada neću otkriti

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    ni za split, zamisli...

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    ni za split, zamisli...
    ni za zadar...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

velika većina primalja ne posjećuje portale, pa čak niti svoj.
    Vodite brigu uvijek kada su nekakva edukativna događanja (a pogotovo ako mi organiziramo) da ih osobno obavijestite.
    Većina ih funkcionira još na telefon, nešto na e-mail, a najmanje na posjećivanje portala.
    Ja bi pozvala i ginekologe, kad bude nešto sljedeće.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    ni za split, zamisli...
    zar je to šta novo kad je u pitanju split?!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super za popis, ali kao sto se cure zale na nijednu iz njihovih gradova, je cu samo reci da mi je jako zao da je iz SD samo Naska

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa
    ni za zadar...
    ivanna, iz zadarskog je rodilista trebala doci jedna ali su zbog puno bolesti imali problema sa smjenama pa na kraju niti jedna nije isla.
    ali dobro je znati da volje ima.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onda mi je drago da ima takvih i u zadru!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kako se zove?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu nam rekli.
    (mi smo im htjeli ustupiti jedno nase mjesto)

brunina mama

Početno

Evo cure i ja sam primalj koja radim već 10 god. u jednoj zag. radjaoni i posječujem portale i itekako sam sklona prirodnom porodu , ali nažalost nisam mogla prisustvovati predavanju zbog bolesti djeteta . A postoji još jedan problem ,večina nas niti ne zna za takva predavanja, jer nas nitko ne obavještava

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Brunina mama drago mi je u ime svih rodilja koje će imati priliku rađati uz tebe.

Roda dosta dobro surađuje sa primaljama i većinom se obavijesti koje su namijenjene primaljama ili imaju veze sa primaljama stavljaju na www.udrugaprimalja.hr.

Međutim, kako primalje ne posjećuju portale baš redovito, ja pozivam sve da budu u kontaktu sa primaljama iz svojeg grada i obavijeste ih kada je nešto interesantno.
    Ti možeš u svoj profile staviti e-mail adresu, nadam se da će cure koje su iz Zgb-a sjetiti se poslati mail ili pozivnicu kada bude nešto sljedeće.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Brunina mama, gle ovo, primalje koje imaju mogućnosti printale su to i stavile u rađaoni

http://www.udrugaprimalja.hr/novosti...ije.aspx?ID=35

brunina mama

Početno

Hvala ti na lijepim riječima . I jase nadam lijepoj suradnji , i da mi rodilje budu zadovoljne , jer sam odmah i ja zadovoljnija. U mom profilu je moja e-mail adresa , pa se nadam da če te me obavjestiti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovo se odnosi na bližu ili daleku budućnost?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Svaka čast primaljama koje osluškuju i prate ritam rodilje!
    Primalja S. (koju stalno spominjem u svojim postovima) mi je puno pomogla u oba moja poroda. I druge sestre su bile jako ljubazne i susretljive. Ali to je moje iskustvo. Ima i drukčijih, nažalost.

brunina mama

Početno

Anki ne razumijem šta misliš pod tim bliža ili dalja budučnost !!??

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    ovo se odnosi na bližu ili daleku budućnost?
    Bližu. Tj. na sadašnjost :D .

Početno

nesto me je kkopkalo... ako je primaljama u hr zabranjeno asistirati pri porodu doma, sto je sa primaljama u mirovini ili nezaposlenim primaljama???
    naravno pod uvjetom da to nije razglaseno na sva zvona???
    ako je primalja u mirovini, dakle nije u radnom odnosu, zar ne moze asistirati pri nekom porodu kod kuce? ona time ne ugrozava svoj status u bolnici a i strucna je osoba

sta mislite o tome???

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro zboris daphne, pricali smo i o tome, samo da krenemo...skupljati informacije....hoces li ti probati na svom terenu saznati za stare dame od faha?

Početno

mogu probat...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj brunina mama prvotno napisa
    Anki ne razumijem šta misliš pod tim bliža ili dalja budučnost !!??
    ma ja tek sad počinjem ozbiljno razmišljati o toj opciji. nisam uopće upucena, zato pitam . mislila sam da se kod nas ne može "legalno" roditi kod kuće, a time sam automatski zaključila da ti nitko od stručnih ljudi ne bude htio doći pomoći; čisto radi svoje zaštite.
    meni je termin za manje od dva mjeseca, zato sam pitala da li je to već izvedivo sad ili tek u budućnosti.

mi imamo ginekologa u zgradi i ja sam planirala ostati doma, pa pozvati njega ako zagusti, ali MM nekak nije na čisto s tom idejom, da ne dovede čovjeka u neugodnu situaciju :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

On će vjerojatno zvati hitnu ako se ispostavi da bi on mogao biti u neugodnoj sitauciji, ali sigurno će ti i pomoći ako bude baš gusto.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a da li mogu imati problema sa zakonom? pri prijavi djeteta....kak to uopće ide u takvim slučajevima?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anki, hrvatski zakon uopce ne prepoznaje porodjaj doma. znaci sto nije zabranjeno ne moze ti nikako raditi probleme. trebas se postaviti kao puhica i reci njima (u opcini) da je to njihov posao da prijave dijete.

inace taj ginekolog ce ti odmah zvati hitnu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma da, toga me i strah :/ mislila sam ja prvo razgovarati s njim, ali sam skužila da nije baš naklonjen prirodi, pa sam odustala

a kak se može stupiti u kontakt s gore navedenim babicama?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Brunina mama, ideš na ovo?
    http://www.udrugaprimalja.hr/novosti...ije.aspx?ID=15
    Od 26. do 28. travnja 2007., u Trogiru, održati će se 31. simpozij Hrvatske udruge primalja s međunarodnim sudjelovanjima.

Svoj dolazak potvrdili su i regionalna predstavnica Centralne europske unije za svjetski savez primalja (International Confederation of Midwifes) Andrea Stiefel iz Njemačke i dr. Marsden Wagner, američki perinatolog i epidemiolog iz Kalifornije koji aktivno i glasno podupire primaljstvo. Dr. Wagner je 15 godina bio direktor Sektora za zaštitu zdravlja žena i djece pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO). Putuje u mnoge svjetske gradove gdje predaje o unapređivanju materijalne skrbi uključujući pravilnu primjenu tehnologije u porođaju i promiče primaljsku djelatnost kao idealan izbor za postizanje najpovoljnijeg ishoda pri normalnom porođaju. Savjetnik je nacionalnih i lokalnih vlasti te nevladinih udruga, a svoja je znanstvena otkrića i predavanja prezentirao u 45 zemalja. Dobitnik je mnogih počasnih nagrada i priznanja za svoja dostignuća. Izdao je 134 znanstvena rada, 20 poglavlja u raznim knjigama, a objavio je i 14 znanstvenih knjiga.

Detaljnije informacije pogledajte u priloženim dokumentima.

brunina mama

Početno

ne vijerujem da čete nači babicu koja ce vas htjeti poradjati doma. To kod nas nije zakonski dozvoljeno, a i baš ne vjerujem da če htjeti riskirati,bila ona u mirovini ili ne. A što da nešto krene krivim putem ? Tko če onda odgovarati, a onaj gin. kojeg si spomenula bi se stvarno mogao naći u neugodnoj situaciji da ga pozoveš !! Zato se treba što prije otvoriti visoka primaljska, pa čemo vas poradjati doma

brunina mama

Početno

Da znam za taj simpozij, i voljela bih ići,barem na jedan dan jer imam važne obaveze taj vikend, a i moje cure neke idu sa posla,a kod nas su zamjene ili slobodni dani kronični problem.Eto velim ti nadam se barem na jedan dan

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    a kak se može stupiti u kontakt s gore navedenim babicama?
    to i mene zanima

brunina mama

Početno

Daphne,primalja je stručna osoba, ali po našem zakonu ne smije vršiti fiziološki porod sama, već samo uz prisustvo opstetričara. Ja znam da je to glupo, jer smo dovoljno educirane da same obavljamo fiziološke porode, ali dok se dodaTNO NE ŠKOLUJEMO (ono što sam napisala maloprije ) to če tako biti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj brunina mama prvotno napisa
    ne vijerujem da čete nači babicu koja ce vas htjeti poradjati doma. To kod nas nije zakonski dozvoljeno, a i baš ne vjerujem da če htjeti riskirati,bila ona u mirovini ili ne. A što da nešto krene krivim putem ? Tko če onda odgovarati, a onaj gin. kojeg si spomenula bi se stvarno mogao naći u neugodnoj situaciji da ga pozoveš !! Zato se treba što prije otvoriti visoka primaljska, pa čemo vas poradjati doma
    evo na, a baš sam se zalaufala u svom naumu; i onda me ti ubiješ u pojam

inače, kad sam svom MM-u saopcila svoje namjere, prvo me zbunjeno pogledao, a onda izustio legendarnu izjavu:

" a kak to misliš objasniti L. (starijem sinu)?!?"

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa L. će ionako negdje biti dok ti budeš rađala ako TM bude s tobom u bolnici. A za to vrijeme možeš i roditi doma, TM ukloni sve tragove, i sve ok . Ne mora ni saznati dok ne bude dovoljno star.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma ne, uopće nije problem u tome, nego mi je bilo smiješno kaj njega u cijeloj toj prici brine?!? ono, nema pitanja tipa: a kaj ak se nekaj zakomplicira, ako ovo, ono....nego on odma : a kaj bumo rekli malom, i to tim riječima "kako mu to misliš objasniti"; ko neki tinejdžeri koji su napravili spačku, pa sad trebaju doći starcima na oči....

inače, meni ne bi bio bed da mali bude u stanu. ne bi baš da bude prisutan samom činu , ne zato kaj me sram, nego zato kaj ne znam kako bi reagirao na svu tu krv...., ali bi svakako htjela da što prije vidi bebu.

brunina mama

Početno

Anki žao mi je ako sam te ubila u pojam ,nije mi to bila namjera,a što se tiće sina ,pa to bi se dalo lako riješiti,a i odmah bi vidio bracu ili seku, i mamu, pa zar to ne bi bilo prekrasno,ali nažalost u pitanju je "viša " sila. Ja sam rodila u radjaoni u kojoj radim, i porod bi je bio prekrasan , nisam rezana, dobila sam ga odmah na prsa, i bio mi je sat i pol na prsima nakon poroda i MM tamo, ali zato ona tri dana kasnije na odjelu su mi bili koma. Zato je KOD KUĆE NAJLJEPŠE i bilo bi super kada bi radjale doma

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

brunina mama, ma šalila sam se; nisam još odustala

i meni je koma taj boravak u bolnici :/
    razmišljala sam ja i o opciji da rodim u bolnici, pa da potpišem da odmah idemo doma....ali ipak bi najrađe doma.

brunina mama

Početno

Nemoj još odustati , pa ne bi bila prva koja je rodila doma, ali ce ti onda muž najvjerojatnije biti babica (a ja ću mu slati upute preko foruma,šala,šala ) A valjda će se i kod nas jednoga dana nešto promjeniti, pa ćemo ići doma nakon poroda u roku od 24 sata

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •