Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: brijanje i klistir

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    cak i da nema nikakav argument, nego joj se bas nece na klictir ima ga pravo odbiti. jer je to jednostavno nepotrebna, rekla bih cak i barbarska praksa.
    Naravno da se može klistir odbiti, a kod bolesti crijeva nitko joj ga neće ni dati. A mislim da je više "barbarski" da vam se tek rođeno dijete zamaže vašom stolicom. Dok glavica izlazi ona potiskuje stolicu iz rektuma a kad se rodi, njena mala usta su samo 2 cm od vaše stolice. Pa ko voli nek izvoli. Meni drugi put nisu stigli dati jer sam bila potpuno otvorena ali srećom sam već imala stolicu doma.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

klistir nije garancija da neće biti zamazanja (moj slučaj)
    osim toga stolica će biti izgurana iz rektuma prije nego li prođe bebino čelo, a tek onda usta ( tjeme - čelo - lice )
    stoga je lakše ukloniti ostatke tvrde stolice (viruj mi - koristim platnene pelene) nego li tekuće od klistira
    ja nikad više neću pristati na taj barbarski klistir

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni ni brijanje ni klistir nisu bili neugodni. sestra je bila super, i sve je prošlo u najboljem redu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    klistir nije garancija da neće biti zamazanja (moj slučaj)
    osim toga stolica će biti izgurana iz rektuma prije nego li prođe bebino čelo, a tek onda usta ( tjeme - čelo - lice )
    stoga je lakše ukloniti ostatke tvrde stolice (viruj mi - koristim platnene pelene) nego li tekuće od klistira
    ja nikad više neću pristati na taj barbarski klistir
    Tvoj izbor. Moja sestr nije dobila klistir zbog iritabilnog kolona i bilo joj je užasno. Strašan pritisak na debelo crijevo i neugoda. Nije se mogla opustiti od straha da se ne pokaka, stiskala se i to je još više bolilo, bilo je sram i nije se mogla nategnuti, sve u svemu jako neugodno i bolno, ali nismo svi isti. Drugi put je doma imala stolicu i izgon joj je bio neusporedivo lakši. Ali to nije pravilo, kao što sam rekla, nismo svi isti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa da , trebala se pokakati
    ovako je bila u grču
    nepotrebno
    šta se uopće zabrinjavala šta će joj reći doktori i sestre, pa vidu oni u svojoj profesiji i gore stvari (pogotovo sestre koje rade s nepokretnim pacijentima - a šta misliš tko njih čisti poslije nužde)

u rađaoni nema mjesta sramu
    potrebe rodilje su na prvom mjestu a ne ugoda osoblja

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su zaboravili dati klistir i sve je proslo ok.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Čitam i ne mogu vjerovat!! Kako navodno ne trebaju raditi vaginalne preglede u trudnoći!! Pa kako će se znati koliko je žena otvorena ili da li se otvorila u ranoj trudnoći pa ostatak mora ležati...pa pregledi su potrebni nismo u srednjem vijeku!!!
    Što se tiče klistira ja sam se toga jako bojala jer sam čula svakakvih bapskih priča, pa kad sam na prvom porodu došla u Petrovu sa trudovima koji su bili svakih 8-10 minuta, živčani doktor mi je rekao da dođem kada budu bili svakih 2 minute i poslao me doma. Ja sam tako i došla, užasne trudove sam odradila doma i došla 8 cm otvorena pred izgon, odmah u box bez klistriranja (jer nije bilo vremena jer se glavica počela spuštati), rodila za 2 sata. Normalno da se tijelo pred porod očisti,bar od nervoze stalno se ide na wc, ali to nije dovoljno. Kako nisam primila klistir sve je izlazlo iz mene istovremeno kad i dijete ! užas, horor! Cijela rađaona je smrdila, stalno su mijenjali plahte... nikad više, obavezno ću na drugom porodu zahtijevat klistir.
    Došao je i dan drugog poroda, klistir je bio potpuno bezbolan, porod čist, ništa nije smrdilo...
    O klistriranju sam čitala u nekoj knjizi, o tome kako je zdrav i često ga koriste neki koji imaju eksremne kožne bolesti koje nestaju nakon klistriranja.
    Dlake uopće nisu problem, narast će... i to je ništa naspram cijelog poroda.
    Ja imam pozitivna iskustva i sa klistriranjem i brijanjem i dripom i injekcijama protiv bolova, ako se u Evropi neke stvari ne rade to ne mora značiti da je to bolje od onog kod nas!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vaginalni pregledi u trudnoći kao putokaz da li se žena počela otvarati prije vremena su nepotrebni utoliko jer da bi nastupilo otvaranje treba doći do prijevremenih trudova koji to potiču.Znači ,ako postoje trudovi ,postoje bolovi koji se lako mogu potvrditi CTG-om.I onda dolazimo do toga da vaginalni pregledi nisu nužno potrebni...
    Da ponovim još jednom zato se ne preporučuju u trudnoći:
    1.Žene ih ne vole,nisu im ugodni i osjećaju ih kao napad na sebe
    2.Velik broj žena je u jednom razdoblju u svom životu bio zlostavljan te ih to pojačava i vraća proživljenu traumu.
    3.Sa svakim vaginalnim pregledom raste mogućnose infekcije.

Što se tiče klistira i brijanja ,nisu ugodni,nemaju nikakvu pozitivnu svrhu u toku poroda,mogu imati loše posljedice na tok poroda i samim time više nisu preporučljivi u civiliziranim zemljama.
    Ako ih netko ipak želi ,neka ih traži ,pa će ih i dobiti.A ostalima nek se to ne nameće kao nešto bez čega se ne može.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bih još dodala da će se žena otvoriti i bez vag. pregleda, čak i brže, a da je dovoljno otvorena ukazuje i nagon za tiskanjem

dr. wagner je neki dan na promociji svoje knjige rekao kako je zaprepašten činjenicom da se kod nas rutinski klistira budući da već 20 godina ni jedna studija nije pokazala da je koristan, naprotiv!

a tko želi, ako će tako biti opušteniji, slobodan ga je tražiti i dobiti
    samo, molim vas, ruke dakje od moje guzice, to je jednosmjerna cesta!!!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mislim da u svezi toga treba pitat stručnjake. ovo što sam ja rekla točno tako su nama rekli na tečaju u Merkuru i još su dodali i tu činjenicu da je danas porod puno brži zahvaljujući medicini, nego u doba kad su rađale naše bake.

Što se tiče vag. pregleda u trudnoći moja frendica je bila otvorena 3 prsta od početka trudnoće (skoro od samog početka jer je odmah po izostanku mjesečnice otišla kod ginekologa), bez bolova i nije imala trudova. Da doktor nije utvdio otvaranje, nebi ni ona znala i uslijedio bi spontani , ovako je morala odležat trudnoću jer se i još više počela otvarati.

Oni argumenti protiv vagin. pregleda kod mene ne stoje jer je meni važnije održati trudnoću nego "neugodan osjećaj" , koji blago rečeno, nije ništa naspram poroda.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bambi prvotno napisa
    mislim da u svezi toga treba pitat stručnjake. ovo što sam ja rekla točno tako su nama rekli na tečaju u Merkuru i još su dodali i tu činjenicu da je danas porod puno brži zahvaljujući medicini, nego u doba kad su rađale naše bake.

.
    Brži porod zahvaljujući medicini nikako ne znači bolji i sigurniji za majku i dijete.

Što se tiče vaginalnih pregleda nije u pitanju samo neugoda ,nego ozbiljan atak na žensko tijelo.Onom kome to nije dovoljan argument ,možda je povećana mogučnost infekcije dovoljno jak razlog da se smanji broj vaginalnih pregleda .

Osobno sam imala neprepoznate trudove tjednima prije nego sam se počela otvarati u 29 tj.
    Moja ginekologica me tada hitno šalje u bolnicu zbog moguće hospitalizacije,i što se tamo događa...
    Nakon pregleda (vaginalnog)koji je napravio iskusan liječnik počinjem krvariti.Vračam se u bolnicu sva u šoku i suzama ,tek me tada stavljaju na CTG koji registrira (prijevremene )trudove,a sestre me sažalno gledaju i komentiraju da taj dr.nekad zna biti malo grublji pa se ženama zna dogoditi da nekada prokrvare.Ne moram ni reći da sam nakon toga pobjegla iz te bolnice glavom bez obzira.
    Kada sam prvi put čula da se u ostatku svijeta žene ne pregledavaju vaginalno,ili da se ne pregledavju ni približno tako često kao kod nas ostala sam šokirana.Ali argumenti protiv vaginalnih pregleda su tako jaki i (što je važnije )logični da više nemam što reći.
    Isto vrijedi za brijanje i klistir.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vaginalni pregledi nisu ugodni, naprotiv. Možda su ponekad i nepotrebno česti, ali nisu nepotrebni. Ja sam cijelu trudnoću imala lagana stezanja u donjem trbuhu i s nemirom i strahom sam iščekivala pregled da mi potvrdi da se ne otvaram i da je sve ok. Moja rodica je imala 6 spontanih pobačaja u 5-6 mjesecu trudnoće i to bez nekih bolova i predznaka. Jednostavno bi je zabolilo i u sljedečih pola sata izgubila bi bebu. Dvoje djece je uspjela donjeti do termina zahvaljujući serklaži i to zato jer je slučajnim redovnim pregledom dr ustanovio da se počela otvarati iako je ništa nije bolilo. Mislim da nisu pregledi baš toliko štetni, osim ako doktor nije stvarno neki sileđija kao kod siriusa. Osim toga mene je moj dr pregledao sterilnim rukavicama i to jednom u 4-6 tjedana, a to nije prečesto.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moj doktor nikad nije bio grub, prilikom vaginalnog pregleda samo bi ustanovio da otvaranja nema (nisam ništa osjetila) i da je sve ok
    pravo stanje cerviksa bi ustanovio s vaginalnim UZV-om (kad se beba spustila u 28tj.) rekao je da je nisko i objasnio kako izgleda na UZV-u otvaranje
    ubrzavanje poroda vodi povećanju šansi za komplikacijama i CR-u

ali meni nije jasno, kad imamo svu tu divnu tehniku, zašto se ne radi UZV pregled situacije na samom početku poroda (mjeri se tlak itd..) , mislim to bi uvelike pomoglo ženama,
    -ima situacija kad je beba postavljena čelom , i onda bi se to na UZV-u vidjelo i moglo bi se pokušati bebu "nagovoriti" da okrene glavu - izbaci se iz zdjelice u četveronoške položaju i onda se lagano uspravi
    -kad je pupkovina više puta omotana oko bebe - odmah na CR, a ne mučiti mamu i bebu
    ...
    zašto se to ne radi?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    ...3.Sa svakim vaginalnim pregledom raste mogućnose infekcije....
    Pa sad, baš se nešto pitam a što je onda sa spolnim odnosima i infekcijom u trudnoći?
    Pregled je uglavnom jednom mjesečno u sterilnim rukavicama, a odnosi mogu biti puno češći.

Da, i ovo što kaže MGrubi za uzv pri porodu - ni meni nije jasno. Čemu im služi ta tehnologija ako je ne koriste u pravo vrijeme i na pravom mjestu? Jedino što su, barem kod nas (pu), ti uređaji često u kvaru.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pregledi se rade u okruženju nepoznatih bakterija, dr je u kontaktu i sa bolesnim ženama, a tijelo je naviklo na kućne bakterije i beba u trudnoći stiče imunitet na njih

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

obrijala se doma, a klistir mi nisu dali zbog obilnog krvarenja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[
    Nakon pregleda (vaginalnog)koji je napravio iskusan liječnik počinjem krvariti.Vračam se u bolnicu sva u šoku i suzama ,tek me tada stavljaju na CTG koji registrira (prijevremene )trudove,a sestre me sažalno gledaju i komentiraju da taj dr.nekad zna biti malo grublji pa se ženama zna dogoditi da nekada prokrvare..
    Upravo tako - ovisi o doktoru i načinu pregleda. Naravno da ako navali kao sivonja bez ikakva osjećaja a će biti krvarenja.

Trudnoća mi je bila uredna, na pregleda sam išla redovitu i vsaki puta me je doktor vaginalno pregledao. Nikad nisam osjetila nikakvu bol, a još manje prokrvarila. Isto je bilo i u bolnici ne prijemu, imala sam sreću dami je doktor koji me je pregledao bio jako pažljiv.

Ne vaginalni pregledi, ne drip, ne uzv!? Najbolje onda da rađamo uz pomoć susjede doma u kuhinji, tako da sve pude maksimalno "prirodno". OK; neću u tu polemiku ni ulaziti jer je to unaprijed izlišno, budući da je riječ o dijametralno suprotnim stavovima i pogledima na porod, a oba stava držim legitimnima.

Poanta je u izboru.

Ono u čemu se jedino slažem sa zagovornicama suprotnog stava od mojeg jest da se ženama da mogućnost izbora. Ja recimo ne želim da mi djetetova glava bude na cca 3 cm od go..., pa bilo to čelo ili usta, votever.

Isto tako želim drip ukoliko nemam kvalitetnih vlastitih trudova, niti se otvaram, a porod je započeo.

Ukoliko me boli - želim injekciju protiv bolova - naravno onog sredstva koje je u tim slučajevima dopušteno.

Ukoliko rađam 10 sati (pri tome mislim 10 sati u boksu) želim epiduralnu.

Žene koje to ne žele moraju imati pravo to odbiti. Isto tako ja želim da mi gore nabrojano bude ponuđeno.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

... ako imam stolice tijekom rudova i poroda, što se zapravo loše može dogoditi
    Koliko je meni poznato nista ze ne moze dogoditit!

I da li se može normalno ići na wc ako si otvorena a beba još nije počela izlaziti
    Ja sam isla sasvim normalno na WC (potpuno otvorena) - babica me zamolila da ne zatvaram vrata. Ostalal tamo dok babica nije rekla da bi bilo bolje da ustanem jer vecl ijepo vidi glavicu!

što ako stolica pobjegne tijekom izgona?
    Drugi porod mi je 'pobjeglo' - kaze MM ja nisam ni primjetila. To je sasvim normalno - to pociste sa ostatkom nakon poroda!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mgrubi - kod nas se sve "pokušava" na drugi način. moja frendica je pod trudovima otišla iz zg u gospić - roditi carskim. jer je maloj pupkovina bila omotana oko vrata (uzv par dana prije termina).

a njen (čuveni) zagrebački doktor je rekao da će PROBATI :shock: vaginalno... da ona prije toga nije izgubila blizance - vjerojatno bi mu i povjerovala!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sto se vaginalnoh pregleda tice ... ni jednom me babica nije pregledala.

Oba puta na 10 sedmica su radili vaginalni eho za utvrdjivanje termina (ali to nije po protokolu). Nekad kasnije (ne sjecam se kad') je babica radila 'obicni' eho i to je to. U drugoj trudnoci sam prakticno svo vrijeme imala kontrakcije (konstantno) - stomak tvrd k'o kamen. Da sam trazila da gledaju/smimaju i sl. vjerovatno bi. Ali nisam i sve je bilo u najboljem redu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja sestra je rodjena sa obmotanom pupkovinom - vaginalno bez problema!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lejla - jel ja to krivo čitam - ili su ti djeca rođena na ISTI datum (2 godine razlike)? :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

sorciere ne citas krivo! Ja sam se dooobro potrudila da ih rodim na isti datum.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj David se gurao van čelom i imao je pupčanu vrpcu 2x oko vrata. Rodila sam na vakuum.

Nitko me nije pregledao sa uzv, a kada su htijeli dva uzv su bila pokvarena a jedan samo vaginalni....tu dolazi do velikog propusta same bolnice.

Na porodu me pregledalo 4 doktora....odvratno

Kako me jedan doktor pregledavao stalno svaki put bi počela plakati kada bi vidjela da on dolazi...užasno .Ti pregledi su bili tako bolni. Ja znam da treba pregledati svako toliko da se vidi koliko je žena otvorena, ali ne stalno kao što je bio slučaj kod mene

Obrijala sam se doma, u bolnici su me klistirali.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kako
    Jel' ovo upuceno meni??

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    I moj Robi. Obmotana pupkovina ne mora biti problem ako je s bebom sve u redu (oslusavanje otkucaja srca ce recimo to reci) i ako je asistent pri porodu (babica, porodnicar) umjesan, kako i treba biti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako
    Jel' ovo upuceno meni??
    jeste

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    I moj Robi. Obmotana pupkovina ne mora biti problem ako je s bebom sve u redu (oslusavanje otkucaja srca ce recimo to reci) i ako je asistent pri porodu (babica, porodnicar) umjesan, kako i treba biti.
    ma čitala sam priče kad je pupkovina bila više puta omotana oko vrata pa se desilo da je beba ostala bez kisika
    i jedan slučaj kad je beba bila "zapetljana" u pupkovinu - koliko sam shvatila opis (isto užasno težak porod)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma čitala sam priče kad je pupkovina bila više puta omotana oko vrata pa se desilo da je beba ostala bez kisika
    i jedan slučaj kad je beba bila "zapetljana" u pupkovinu - koliko sam shvatila opis (isto užasno težak porod)
    Pa da. I zapetljanost pupkovine do te mjere da beba ostane bez kisika ili ima otezano disanje kroz pukovinu (ne mora biti niti omotana oko vrata vec je nekad tome uzrok i pritisak bebe na pukovinu - slucaj moje Petre) je znak da se treba pod hitno na carski. Ali zapetljana/omotana pupkovina nije sama po sebi indikacija za carski.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obmotana pupkovina ne mora biti problem ako je s bebom sve u redu (oslusavanje otkucaja srca ce recimo to reci) i ako je asistent pri porodu (babica, porodnicar) umjesan, kako i treba biti.
    znači - ideš na rizik? :?

da li bi kao starija prvorotka koja je (u trudnoći) izgubila blizance - riskirala?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne idem na nikakav rizik. Ocekujem od asistenata pri porodaju da su umjesni u svom poslu. Ako to ne bih ocekivala, neznam zasto bih se osjecala sigurnija pod necijim nozem, zasto bi taj s nozem bio umjesniji od onih bez? Zene redovito radaju bebe s omotanim pupkovinama oko vrata, stjecanje prakse u takvim okolnostima sigurna sam da je dio osnovnog obrazovanja porodnicara i babica koje su obrazovane za samostalno obavljanje svojeg posla (znaci, ne kao asistentice porodnicarima, sto je u Hrvatskoj slucaj).

Moj prvi porod je bio Medicina od M do a, al zato jer je za to postojala potreba. Drugi nije jer potrebe nije bilo. Da je bilo, sigurna sam da bi oni koji su mi pomagali pri trudnoci i porodu to i prepoznali i djelovali na najprimjereniji nacin u skladu s njihovim znanjem i vjestinama.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kako
    Jel' ovo upuceno meni??
    jeste
    Maksimalno sam bila pod stresom do dan prije. Uz to sam pricala bebi da ne treba jos - da ceka. Onda sam se trudila opustiti (koliko sam mogla). Kad je na DD u 17:00 puk'o vodenjak sam pozurila to obavit do ponoci - imala sam jos citavih 7 min (cini mi se) lufta. Ali obzirom da je 'porod' trajao punig 6,5 minuta bilo je cupavo.

Vjerovatno bi sve bilo isto i da nisam htjela roditi na isti datum (bilo mi je glupo da madje dijete budfe rodjeno dan-dve prije/kasnije)! Ali eto ovako mi je nekako COOL

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    da li bi kao starija prvorotka koja je (u trudnoći) izgubila blizance - riskirala?
    Zaboravih odgovorit na ovo. A odgovor je - riskirala bih kako god bih odlucila. Zivot je rizik. Ali kako bih odlucila, ne znam. Ne hodam u tim cipelama.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo komentar na preglede ultrazvukom (potpuno laički, nisam dublje ulazila u problematiku). Meni se ultrazvuk kao dijagnostička metoda čini vrlo nepouzdan. Ne znam je li stvar nedovoljne stručnosti u očitavanju nalaza, ili su to ograničenja samog postupka.
    Osobno iskustvo: mami su mi dva stručnjaka nakon pregleda ultrazvukom rekla da je potpuno zdrava, iako je imala brojne tegobe. Dva mjeseca kasnije su našli tumor veličine dječje glave. To je bilo pred 12 godina, možda je danas bolje. Možda je taj tumor i jako brzo rastao, ali mislim da su morali nešto vidjeti, uz sve ostale simptome.
    I mislim da strašno puno griješe u procjenjivanju veličine djeteta, o spolu da ne govorim. Znam barem tri slučaja gdje su mame uvjeravali kako je beba jako mala i na granici zastoja u razvoju, a tri dana nakon pregleda mame rodile djecu, sve redom veću od moje.
    Možda su to samo moja loša iskustva, ali ja radije ne bih da mi neku kritičnu situaciju procjenjuju samo ultrazvukom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovisi i o vrsti UZV (koliko je star aparat) i o stručnosti doktora
    (moj doktor mi je sve objašnjavao, pokazivao, ma sve se vidi .. ako se zna gledati9 težinu procjenjuju na osnovu opsega trbuha, glave ... nije nešto pouzdano ,. niti pogoditi taj opseg - sve se miče- pa je baš takvo mjerenje u biti odokativno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod ultrazvuka je ipak najbitniji ljudski faktor - odnosno stručnost liječnika i njegova sposobnost da pravilno očita nalaz/snimku.
    Dobar ultrazvučni dijegnostičar vrlo će rijetko ifulati, odnosno ako nije siguran - to će vrlo jasno i reći.
    Dakle, kvaliteta samog aparata tu igra manju ulogu.

Ja sam upravo zato u 6 mjesecu trudnoće otišla na uzv kod dr. Kosa u Poliklinku Vili jer mi je on preporučen kao vrhunski uzv dijagnostičar.

Na kraju trudnoće, procjena veličine djeteta od strane doktora koji mi je vodio trudnoću, je bila 3150 +/- 300 g.
    Mala se rodila sa 3220.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čitam i smijem se. Približava mi se i drugi porod, a ni sada nisam baš pametna kako odbiti ono što su ti oni odlučili dati. Prvi put u rodilište došla neobrijana, primalja me potpuno isponižava da sam strahovala što će na kraju napraviti s britvom kojom je tako prijeteći mahala. Valjda za kaznu odmah mi je uvalila i klistir. Kasnije je došlo na redu i bušenje vodenjaka (to je doktorovo maslo) te uvaljivanje dripa. Uglavnom, bili su skroz simpatični i nitko me ništa nije pitao. Na kraju me nisu poštedili ni rečenica poput: "Ako sad ne tisneš izvadit ćemo ga na vakum" ili "Da mene (primalje) nije bilo tko zna kako bi to završilo". Eto... sad tražim neku kremu da ovog puta dođem pristojnija pa će mi, nadam se, sličnim i vratiti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možeš doći "ćelava" .. ako je sestra bezobrazna i nehumana .. neće ti pomoći
    mislim ... kako je nije sram iskaljivati se na prvorotkinji
    umjesto da te dočeka s osmjehom i umirujućim rječima, ona je jedva dočekala nekog koga može ponižavati i ne usudi se braniti da ne bude gore

di je tu pristojnost?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisu ni kod nas ništa bolje.....nemaju poštovanja prema nikom..ismijavaju te dok ti tamo patiš

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja mislim da su takve bezobrazne osobe najgore prema onima koji se trude biti pristojnije, mirnije, blage i izbjegavaju sukob
    kod takvih osoba je najbolje odmah krenuti u napad , da zna da nema šale - odmah postanu ko janjad i krenu osmjesi i isprike (po mom iskustvu iz običnog života)

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

slažem se s MGrubi
    najbolje im je dati do znanja da ti nisi glup pa da po tebi mogu(da ne kažem šta).....jel!
    njih ne zanima da li tebe boli, da li ti je ugodno....ništa,još ti se smiju u facu(doživila sam to s prvom trudnoćom)
    MGrubi kod kojeg si ti doc-a?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Anića, ali sam rodila u Vž (stolčić)
    i razmišljam da i sljedeći put rodim u Vž
    (MM je zagorec)

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dakle nisi oduševljena s našim doktorima....svaćam te...ja sam kod živkovića i oduševljena sam.
    jedino šta mi je dobro kod nas je 24-satni rooming in.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

anić mi je super
    za živkovića mogu "potegnuti vezu"
    ali želim roditi u što prirodnijem položaju i da MM bude sa mnom , a to je nemoguće u našem rodilištu
    mislim da bi se mogla dogovoriti s anićem da prati moj porod, ali on svak 4. dan je cijeli dan u Kninskoj bolnici, pa je sve to rulet...
    čula sam da su babice super, ali ima neka doktorica koja je ajme ...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vaginalni pregledi u trudnoći kao putokaz da li se žena počela otvarati prije vremena su nepotrebni utoliko jer da bi nastupilo otvaranje treba doći do prijevremenih trudova koji to potiču.Znači ,ako postoje trudovi ,postoje bolovi koji se lako mogu potvrditi CTG-om.I onda dolazimo do toga da vaginalni pregledi nisu nužno potrebni...
    sirius je možda medicinski u pravu, ali u mojoj praksi bilo je sasvim drugačije. morala sam strogo mirovati zadnjih par mjeseci jer sam se počela otvarati uz kontrakcije koje nisam osjećala. tek možda zadnjih par tjedana, i naravno -prave trudove kad je bilo vrijeme za porod. svejedno, da nisam bila na pregledu ja zbilja ne bih znala. i da se nisam držala mirovanja i terapije, tko zna bi li uopće dogurala do termina.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ali eto ovako mi je nekako COOL
    i meni je COOL sin rođen na rođendan svoga tate

(...još se MM šalio kako će me naživcirat taj dan, da odem rodit... naravno da mi nije bilo smješno ...nije me uspio naživcirati ali želja mu se ipak ostvarila )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali eto ovako mi je nekako COOL
    8) totalno cool

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MGrubi živković ti je šef odjela pa mislim da bi on možde dopustija da TM bude s tebon.nisam sigurna.a ta doktorica koja je ajme ti je......e moram ti to poslat na pp.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da su takve bezobrazne osobe najgore prema onima koji se trude biti pristojnije, mirnije, blage i izbjegavaju sukob
    kod takvih osoba je najbolje odmah krenuti u napad , da zna da nema šale - odmah postanu ko janjad i krenu osmjesi i isprike (po mom iskustvu iz običnog života)
    a kad sam ja pisala o svom porodu (na starom forumu) - cure mi nisu vjerovale!

prvo sam se izvikala na sestru na recepciji... pa na doktoricu koja me trebala pregledati... pa na glavnu sestru... pa poslije na sestru u intenzivnoj...

btw - sestra koja me brijala je bila izuzetno nježna i draga (za razliku od kateter-sestre ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •