Citiraj Bambi prvotno napisa
mislim da u svezi toga treba pitat stručnjake. ovo što sam ja rekla točno tako su nama rekli na tečaju u Merkuru i još su dodali i tu činjenicu da je danas porod puno brži zahvaljujući medicini, nego u doba kad su rađale naše bake.

.
Brži porod zahvaljujući medicini nikako ne znači bolji i sigurniji za majku i dijete.

Što se tiče vaginalnih pregleda nije u pitanju samo neugoda ,nego ozbiljan atak na žensko tijelo.Onom kome to nije dovoljan argument ,možda je povećana mogučnost infekcije dovoljno jak razlog da se smanji broj vaginalnih pregleda .

Osobno sam imala neprepoznate trudove tjednima prije nego sam se počela otvarati u 29 tj.
Moja ginekologica me tada hitno šalje u bolnicu zbog moguće hospitalizacije,i što se tamo događa...
Nakon pregleda (vaginalnog)koji je napravio iskusan liječnik počinjem krvariti.Vračam se u bolnicu sva u šoku i suzama ,tek me tada stavljaju na CTG koji registrira (prijevremene )trudove,a sestre me sažalno gledaju i komentiraju da taj dr.nekad zna biti malo grublji pa se ženama zna dogoditi da nekada prokrvare.Ne moram ni reći da sam nakon toga pobjegla iz te bolnice glavom bez obzira.
Kada sam prvi put čula da se u ostatku svijeta žene ne pregledavaju vaginalno,ili da se ne pregledavju ni približno tako često kao kod nas ostala sam šokirana.Ali argumenti protiv vaginalnih pregleda su tako jaki i (što je važnije )logični da više nemam što reći.
Isto vrijedi za brijanje i klistir.