Upravo tako - ovisi o doktoru i načinu pregleda. Naravno da ako navali kao sivonja bez ikakva osjećaja a će biti krvarenja.sirius prvotno napisa
Trudnoća mi je bila uredna, na pregleda sam išla redovitu i vsaki puta me je doktor vaginalno pregledao. Nikad nisam osjetila nikakvu bol, a još manje prokrvarila. Isto je bilo i u bolnici ne prijemu, imala sam sreću dami je doktor koji me je pregledao bio jako pažljiv.
Ne vaginalni pregledi, ne drip, ne uzv!? Najbolje onda da rađamo uz pomoć susjede doma u kuhinji, tako da sve pude maksimalno "prirodno".OK; neću u tu polemiku ni ulaziti jer je to unaprijed izlišno, budući da je riječ o dijametralno suprotnim stavovima i pogledima na porod, a oba stava držim legitimnima.
Poanta je u izboru.
Ono u čemu se jedino slažem sa zagovornicama suprotnog stava od mojeg jest da se ženama da mogućnost izbora. Ja recimo ne želim da mi djetetova glava bude na cca 3 cm od go..., pa bilo to čelo ili usta, votever.
Isto tako želim drip ukoliko nemam kvalitetnih vlastitih trudova, niti se otvaram, a porod je započeo.
Ukoliko me boli - želim injekciju protiv bolova - naravno onog sredstva koje je u tim slučajevima dopušteno.
Ukoliko rađam 10 sati (pri tome mislim 10 sati u boksu) želim epiduralnu.
Žene koje to ne žele moraju imati pravo to odbiti. Isto tako ja želim da mi gore nabrojano bude ponuđeno.