Kakva su vasa iskustva s somatom.. ja kupila da probam pa evo 3 masina i nijedna mi se nije otopila do kraja pola ostane zaljepljeno i stvrdnuto u ladici :/ probala na 70 na 65 na 50 sve isto .. :/
Kakva su vasa iskustva s somatom.. ja kupila da probam pa evo 3 masina i nijedna mi se nije otopila do kraja pola ostane zaljepljeno i stvrdnuto u ladici :/ probala na 70 na 65 na 50 sve isto .. :/
Moja frendica super zadovoljna somatom ja osobito ne ja probala sve al vjerna samo calgonitu
probala sam sve moguće tablete i praškove i na kraju stigla do calgonit gela.
meni je somat sasvim ok.
a dobar je i dm-ov DenkMit u prahu, kg samo 20 kn!
Da zaboravila sam reci opere on dobro i s te pola tabletice nema nista na sudju sam sto se ne rastopi cijeli :?
mislim da je Somat varijanta ako hoćeš proći jeftinije nego s Calgonitom ili Finish-em, pa ako je to u pitanju bolje još jeftiniji DM proizvod koji je odličan ili u Muleru ima neka njihova marka Blitz (nisam sigurna) još jeftinije
Ja imam probema s apsolutno SVIM tabletama SVIH proizvodjaca, s time da miCalgonitove nekak najcesce ostaju nerastopljene... Evo bas jucer u dva pokusaja se nije rastopila #%"/&%$!
Najbolji su mi ti proizvodi bilo kojeg proizvodjaca u prasku ili gelu...
ja sam otkrila super tablete u mulleru koje se zovu blink...40kom za 22kn
Ma nije to u pitanju (svejedno mi je kad uzimam sve na firmu pa mi manje vise sve to ide na troskove) do sad sam stalno uzimala calgon pa saa to uzela cisto da probam kontala sam da je to sve isto jaje sam drugacije ofarbano.. ocito nije..fjora prvotno napisa
mukice da to nama onda nije do perilice :/ (moja je elektrolux)
Gejsha, da li možda nešto sprječi ladicu da se ful otvori. Meni se to dogodilo jednom kad sam stavila nešto visiko drito ispred poklopca i pola tablete sam nakon pranja na 65-70 stupnjeva našla u ladici. Do tad nisam kužila da u perilici mora tableta frknuti skroz van. Mislim, čula sam je uvijek kako ispada, ali nisam o tome puno razmišljala, dok taj put nisam našla pola u ladici.
Probaj tabletu ostaviti van, znači ne tamo gdje je inače stavljaš, nego je sam o stavi na dno.
Meni se to ljepljenje tabletice (uglavnom koristim Somat) događa samo ako mi je pretinac za prašak vlažan ili ako se vratašce ne otvore do kraja.
prvi puta sam pomislila odma da neka casa nije zapela pa se nije otvorilo pa sam ostavila gornju policu praznu na pocetku pa opet probat cu ju staviti dolje samo Pa cu vidjeti ..
thx..![]()
I u našoj Miele perilici je Somat ostao napola otopljen,ali sam zaključila da se vratašca ne otvaraju kako treba. Stavi jednostavno u košaricu za beštek i sve bu super čisto!
ja sam zadovolna s onim DM-ovim tabletama. istina, tu i tamo se dogodi da se neka ne otopi do kraja, ali vrlo rijetko. iz cijele kutije možda 2 ili 3...
Meni su se opisani problemi javili tek kad sam počela koristiti Somat, čim potrošimo kutiju vraćamo se DM-ovim tabletama.
zato ja kupujem posebno prasak (kad sol i tekucinu za sjaj iovak i onak treba utankat u masinu) i sve 5
Ja bi samo dodala da je prašak puno povoljniji, koju god verziju istog izaberete.Mi samo DM-ov za 20-ak kuna, i sve je super čisto, a traje mi makar mjesec dana.
+ u jednom jako teško financijskom periodu, dok još nisam znala za prašak iz DM-a, kupovala sam tablete, i za svako pranje stavljala pola, i svejedno je sve bilo čisto.![]()
Meni su Calgonit i Somat OK, a probala sam Likvi prašak i katastrofa. Apsorbirao vlagu i stvrdnuo se u gromadu![]()
ma sve će bit super ako se uz tablete koriste i ostale điđe...sjajila,sol,i akp se barem jednom u dva mjeseca opere suđerica
ja imam prijatelja sa metro karticom i on mi kupi za ja mislim 90 tableta 60 kn. te sam čula sa su najjeftinije. i isto kad nisam bila pri novcima stavljala sam pola (iako sam više puta ispirala) i dobro je bilo oprano.
u prvo vrijeme smo koristili marke. ali kad sam probala ove, meni je nekak bilo isto oprano
ovo vrijedi i za detergente za ves.i za svako pranje stavljala pola, i svejedno je sve bilo čisto
1/2, ma i 1/3 onoga sto oni napisu na pakiranju, je dovoljna.
ja ne znam gdje je kod mene problem
sad sam na calgonit prašku, prije sam koristila tablete
nekad dobro opere, ali češće ne
redovito nadopunjavam i sol i sjajilo, al čaše često budu mutne :?
suđe čak ispirem, pogotovo zdjele
imam elektrolux ugradbenu, staru nepune 2 godine
pitam se na kraju što će mi uopće?
Ponekad primjetim da su čaše mutne (najčešće ako je suđe jako jako prljavo), pa i prije nego se upali indikator dodam još soli. A jednom sam oprala perilicu onim sredstvom i nakon toga je suđe zbilja blistalo kao nikad prije. Morat ću opet. Dobro da si me podsjetila.
Moja iskustva su savršena sa svim tabletama Somat, Calgonit, Likvi. Ove iz DM nisam probala ali ste me zainteresiral pa ću i njih.Najmanje mi se sviđaju Finish jer se mrve tako da dok ju izvadim iz omota sva popuca :/
A Calgonit prašak?2,5 kg,jeftiniji od tableta a uopće ga se ne treba puno staviti da oldično opere,puno manju količinu od veličine tablete. Moj traje već 3 mjeseca a suđe blista.Probajte.
Ja imam suđericu oko 6 godina i rijetko mi se znalo dogoditi da se tableta ne otopi (a isključivo njih koristim), i calgonit i somat.
Dobro pogledajte prije nego uključite, da li se poklopac koji drži tabletu može nesmetano otvoriti (ako imate takav polkopac).
Ja imam gorenjevu perilicu, i znalo mi se dogoditi da je na donjoj košari nešto previsoko ili na gornjoj nešto smeta, pa se poklopac ne otvori do kraja i tableta ne može ispasti.
Ako su čaše mutne, ili kao masne, razlog može biti i previše sredstva za sjaj.
kako previše sredstva za sjaj, pa ne moš ulit više nego stane u onu posudicu za to![]()
morat ću počastit mašinu jednim dobrim tuširanjem limunskom kiselinom
Ali ja na posudici imam sklalu 1-5 i tako biram količinu sjajila koje se ispušta. Sad mi je negdje na sredini oko 3, možda da probam malo pojačati :/ ?aries24 prvotno napisa
Da, ima za podešavanje količine tog sjajila. Kod mene je čini mi se na dva, ali nisam sigurna.
A i neke tablete (čini mi se i praškovi) već imaju u sebi tog sredstva, pa onda ne treba stavljati još posebno u posudicu, čak ni ako ti svijetli lampica
, tako barem kaže proizvođač
Ja koristim tablete 3u1, pa onda količinu u posudici podesim na manje.
evo ja provjerila, od 1 do 6 meni na 6![]()
smanjila na 4 pa ćemo vidit
meni je somat najbolji. još kupila neke u Metrou bila neka akcija, ali nisam zadovoljna, sad imam one somat 5u1 i super su mi, ali frendici koja ima istu suđericu ko i ja te nisu dobre, ali ona ima nekih problema jer joj čaše uvijek ostaju prljave, pogotovo od ruža i kave :/
Kad se mojoj mami pokvarila sudjerica,majstor joj je onda rekao da tablete ništa ne valjaju,jer da je proizvođač imao namjeru da se koriste tablete onda ne bi stavio posebno pretince za sjaj,za sol i za prašak.ja osobno ne koristim prašak,već calgonit gel,jer prašak mi s vremenom počme ostavljati tragove,friževe na suđu,a najviše se vidi na čašama,pa djeluju prljave.Pa sam kupila nove čaše i zamijenila prašak za gel i super.![]()
pa kaj je fakat tako?nikad još nisam stavila samo pola tablete,a baš ću danas tak,inaće koristim svakakve,uglavnom kupujem one koje su trenutno na akcijiLutonjica prvotno napisa
![]()
od kupnje sudjerice koristim Denk mit i super sam zadovoljna. Kupujem u DM-u. 8) U kolekciji koju koristim je prasak, miris, sjajilo, sol, bočica s praskom za ciscenje unutrasnjosti sudjerice.
eto.
Sve probala niti jedan ne valja osim CALGONIT-a.
A i njega uvijek bacin na sredinu dna perilice jer se uvijek može desiti da zapne za tanjur ili nešto.
Jesu skuplje ali kolko para tolko muzike. barem ne moram prati ručno.
meni to nekako sve isto; sve mi se tablete rastope, sve imaju isti efekt..pa najčešće kupim u DM-u Denk Mit - jer je najjeftiniji.
I meni je Denk mit ok,a probala sam sve.Međutim,želim naglasitit da ako su čaše mutne,možda je filter prljav.Filter treba redovito očistiti,kao i ostatke hrane sa suđa,jer inače suđe ne bude dobro oprano i perilica smrdi!
a kako perete suđericu i filtar?
meni se cini da je to sve do tvoje masine a ne do praska, ja ga koristim i nikada nije bilo problema, preporucila mi ga sveki i sestricna i stvarno opere boli glava... cak i kada stavim masno sudje na kratki program za case od 30 minuta sve blistagejsha prvotno napisa
...hebiga ili ja imam neku bjesnu sudjericu :?
wed neznam sta je ali sve druge tablete mi otopi a somat kad i stavim u onu plastiku za bestek opet ostane neistopljena ona kuglica![]()
mislim svejedno mi nikad ni ne stavljam tave masne unutri tak da dobro opere ostalo ..
a bemu miseka pa to je fakat bedasto :shock: ...a nis onda jednostavno nemoj koristiti Somat nego kupi ili Denkmit ( kazu da je jako dobar) ili neki drugi.... nisam pametnagejsha prvotno napisa
![]()
Ja sam nedavno uzela Calgonit 5 u 1 i uvijek mi ostane nerastopljena![]()
Sad ih ne stavljam u vrata nego na dno perilice i jedva čekam da ih potrošim.
Koristila Calgonit 5 u 1, samo mi je jednom ostao dio tablete nerastopljen. Sad sam uzela za probu denk mit 5 u 1 i isto mi je super. Uspoređivala sam sastav i masu pojedine tabletice i vidla da je isti. Inače, uvijek stavljam u košaricu s beštekom i uredno koristim i sol za omekšavanje vode.
Mene moja perilica (Candy, dvije godine stara) pomalo izluđuje. Čaše su grooozno mutne unatoč soli i sjaju i naravno, tabletici (bolje rečeno pola tabletice)... A moja susjeda pere s pola tabletice (nebitno koje,kupuje što god joj se nađe u trgovini) i čaše (ISTE KAO I MOJE) su nakon pranja savršene (uvjerila sam se u to).
Sve sam bliže tome da je kriva perilica. Može li se što učiniti (filter čist, sve je uredno)?
ovo potpisujem jer mi se desilo jednom kad sam dasku za rezanje stavila pred ladicu. od tad pazim ivise nikad se nije desilo.Irchi prvotno napisa
koristim dm tablete i super sam zadovoljna. calgonit mi ima neki umjetan miris, a ove su skroz neutralne.
DM-ove su tablete zakon...i kvalitetom i cijenom...pa zato toplo preporucam... :D