Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 122

Tema: SOMAT-za suđericu

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja od neki dan kad sam to ovdje pročitala koristim samo pola tabletice(bilo koje) i mogu reći da je učinak pranja isti kao i sa cijelom tabletom što sam godinama stavljala.perem na eko programu.sad mi je žao tih silnih cijelih tableta što sam potrošila.mislim da u tabletama nema razlike,sve je do mašine.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja od neki dan kad sam to ovdje pročitala koristim samo pola tabletice(bilo koje) i mogu reći da je učinak pranja isti kao i sa cijelom tabletom što sam godinama stavljala.perem na eko programu.sad mi je žao tih silnih cijelih tableta što sam potrošila.mislim da u tabletama nema razlike,sve je do mašine.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    Citiraj Irchi prvotno napisa
    Gejsha, da li možda nešto sprječi ladicu da se ful otvori. Meni se to dogodilo jednom kad sam stavila nešto visiko drito ispred poklopca i pola tablete sam nakon pranja na 65-70 stupnjeva našla u ladici. Do tad nisam kužila da u perilici mora tableta frknuti skroz van. Mislim, čula sam je uvijek kako ispada, ali nisam o tome puno razmišljala, dok taj put nisam našla pola u ladici.
    ovo potpisujem jer mi se desilo jednom kad sam dasku za rezanje stavila pred ladicu. od tad pazim ivise nikad se nije desilo.
    koristim dm tablete i super sam zadovoljna. calgonit mi ima neki umjetan miris, a ove su skroz neutralne.
    Ma stavljala sam ih u ladicu za besteke i tamo ako perem na eko programu ostane ona plava kuglica ne istopljena kad perem na 65 , 70 sve ok.. al gotovo potrosene su vratila se ja na calgon sad pere i na hladno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad smo kupili mašinu uzela sam one Calgonit tablete jer je bilo tako preporučeno u uputama i dešavalo mi se isto što i većini vas ...nerastopljena tableta i priljavo suđe
    Prešla na Somat i sve super
    Sad uzimam Denk Mint iz DM i još bolje pere od Somata , a manja cijena i ima ga više.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sad kupila neke žnj u metrou 120 kn 60 kom kontala ako nevalja dacu babi ona i tak pere sudje prije no sto ga stavi u perilicu i super sam ugodno iznenadjena operu super i rastope se cijele

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

120 Komada za 60 Kuna

Tayra avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na vlastitoj sam koži konačno naučila da cijena ne diktira kvalitet. Da budem iskrena kada sam kupila mašinu za suđe dobila sam paketić Calgon tabletica i bila sam prezadovoljna.....no nakon nekoliko mjeseci pukao mi je film....kad sam vidjela da je Somat puno jeftiniji...kupim ga...probam....efekat isti, a u pola cjene. Calgon je odličan ali je puno skuplji zato što se i puno više reklamira, a sve te reklame na TV-u treba platiti...eto to je ta razlika u cijeni.

...da i mašina je Gorenje i sve se tabletice uredno istope....ne znam ima li to topljenje veze sa tim čija je mašina :?

Početno

ja kupujem adritt iz lidla i dobro peru i istope se. peru puno bolje od tableta iz metroa a cijena je skoro pa jednaka. ja mislim da su ove malo skuplje.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E ja sam isto nedavno otkrila te tablete iz Lidla, i fantastične su! Nikad mi ni jedne tablete nisu bile tako dobre, operu i najgoru masnoću, a košteju 29 kn 40 kom. :shock:

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sad čitam kako sam bila zadovoljna Somatom, no više nisam, tableta mi se jednostavno ne rastopi
    jedino da ju probam staviti na dno perilice umjesto u posudu.
    a baš imam hrpu tih tableta.
    probat ću i ja sad neke žnj

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

one 'žnj' iz metroa - Aro su bile stvaaarno dobre. Ali ne odlazim više tamo pa sam na DMovima i nisam njima ništa nezadvoljnija nego što sam, davno, davno, bila calgonitom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    E ja sam isto nedavno otkrila te tablete iz Lidla, i fantastične su! Nikad mi ni jedne tablete nisu bile tako dobre, operu i najgoru masnoću, a košteju 29 kn 40 kom. :shock:
    Da bash sam jutros dobila prospekt i bash sam kontala pitati jel to tko koristio 27,99 - 40 komada

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    Citiraj suzyem prvotno napisa
    Da bash sam jutros dobila prospekt i bash sam kontala pitati jel to tko koristio 27,99 - 40 komada
    stvarno su dobre.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo da javim da koristim već drugi paket onih Denk mit tableta i super sam zadovoljna :D Duplo su jeftinije od Calgonita a peru jednako dobro. Hvala svima na preporuci

Inače meni se do sada još nikada nije dogodilo da mi se tableta bilo kojeg proizvođača (a koristila sam ih puno Calgonit, Somat, Likvi...) nije otopila. Mislim da to ima veze ili sa mašinom ili sa suđem koje prijeći otvranje posudice u kojoj je tableta. Znam da mi se susjeda žali na svoju mašinu (a ima Candy) da ima takvih problema pa da tabletu mora stavljati među beštek a i tamo ponekad ostaje neotopljena. Čak ni oni iz servisa nisu znali zašto je to tako.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

...pa dobro, ako je sve do mašine kako velite... koju onda preporučujete... da bude "fina a jeftina" ?! 8) Planiram se u skoroj budućnosti s jednom počatiti ... nak, za rođendan...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ona koja je na akciji. Sve je to slično.

Zeera

Početno

I ja koristim Denk mit iz DM-a. Super sam zadovoljna i kvalitetom, a bogme i cjenom.
    Jedino mi stvarno nije jasna, tako velika razlika u cijeni pojednih tableta.
    :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Denk Mit rules :D
    Reci mi sta koristis od Denk Mit-a i gde stavljas tabletu, ako je koristis. I ja imam isto Quadro perilicu

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A jeste li ikad razmišljale o tvrdoći vode? To ima velik utjecaj na otapanje i na kvalitetu pranja. Tvrda voda treba više deterdženta a mekša manje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    A jeste li ikad razmišljale o tvrdoći vode? To ima velik utjecaj na otapanje i na kvalitetu pranja. Tvrda voda treba više deterdženta a mekša manje
    Kako o tome da razmišljam kada koristim tablete. One imaju i so, i sjaj, zar ne?

Doduse koristim Somat i nisam zadovoljan

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na ambalaži Calgonit Quantum powerball lijepo piše, "ne koristite kod kratkih/brzih programa pranja"!

Mi prvi puta stavili kratki program pranja, nije se otopila tableta. Nakon toga napunimo suđericu do kraja i stavimo full program, otada sve 5....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    Na ambalaži Calgonit Quantum powerball lijepo piše, "ne koristite kod kratkih/brzih programa pranja"!

Mi prvi puta stavili kratki program pranja, nije se otopila tableta. Nakon toga napunimo suđericu do kraja i stavimo full program, otada sve 5....
    Super, reci mi jeste jos uvek na Calgonitu, ili znate nesto o Derik Mit-u, iz DM-a. I reci sta stavis, u perilicu ako stavis kratki program. U mojoj nema ni soli ni sjajila, koristim tablete. Sta da stavim na kratkom programu, da prepoliovim tabletu, zdrobim, ili sta?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gox prvotno napisa
    Super, reci mi jeste jos uvek na Calgonitu, ili znate nesto o Derik Mit-u, iz DM-a. I reci sta stavis, u perilicu ako stavis kratki program. U mojoj nema ni soli ni sjajila, koristim tablete. Sta da stavim na kratkom programu, da prepoliovim tabletu, zdrobim, ili sta?
    Još uvijek smo na Calgonitu, al kad ga potrošimo uzet ćemo vjerojatno taj iz DMa, vidim da ga dosta ljudi hvali... Ovaj Quantum Powerball smo uzeli za probu i nije loš, jedino što se ne preporučuje za ta brza pranja, a mi dost često skupimo samo šalice, čaše i te nemasne i "netvrdokorne" stvari i uglavnom smo šibali kratke programe, što sad ne možemo.

Prije Quantuma smo imali obični Calgonit Milijun-u-1 i brza pranja su bila super, tableta se svaki put otopila i suđe je bilo super oprano.

U perilicu stavim samo tu tabletu i suđe, bez soli i sjajila...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jako sam bila zadovoljna s DM tabletama. Ali ja sam stavljala obične tablete (one koje nisu nešto u 1) + sol + sjajilo. Sada koristim Likvi (pod utjecajem kupujmo hrvatsko) tablete 4 u 1 (i nisam stavil aposebno sol i sjajilo). I to mi je OK. Ako preživi perilica ipak ću se vratiti na onu prvu opciju.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni je calgonit pri kraju pa ću i ja probat te iz DM-a.
    hvala na preporukama!

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja koristim Blink tablete 5 u 1 iz Mullera,cijena 15 kn za 40 tableta i zadovoljna sam,isprobali smo i ostale ali ove su se pokazale jako dobre a i najjeftinije su

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj SSR prvotno napisa
    Ja koristim Blink tablete 5 u 1 iz Mullera,cijena 15 kn za 40 tableta i zadovoljna sam,isprobali smo i ostale ali ove su se pokazale jako dobre a i najjeftinije su
    Sjuper, jer imaju i so i sjaj u sebi, odnosno jesu 3u1,4u1,5u1, itd...
    Ili su samo tablete, pa mora da se stavi i sjaj i so pored. Inace jel se istope uvek, gde ih stavljas, i na kojem programu koristis?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gox,evo ja cu ti dat par savjete jednostavnih:

tablete kupi bilo koje,ovisi jel ti bitna cijena il ne,uglavnom su ti sve dobre.kupujes li obicne,2 u 1,5 u 1 ili 100 u 1,sol uvijek stavljaj zbog kamenca koji ti se skuplja po grijacima.e sad,sjajilo je po meni isto bitno,dok ga neki ne stavljaju.tvoj izbor.

tablete uvijek stavljaj u pretinac za tablete,programe biraj po zelji,ja svaki put koristim ekonomican.

skuzit ces ubrzo sve,kroz nekoliko pranja 8)

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    [b]gox[/
    sol uvijek stavljaj zbog kamenca koji ti se skuplja po grijacima.e sad,sjajilo je po meni isto bitno
    tablete uvijek stavljaj u pretinac za tablete,programe biraj po zelji,ja svaki put koristim ekonomican.
    evo sve je rečeno,ja samo potpisujem

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

ja koristim Somat iskljucivo. Od onog iz DM su mi ostali tragovi na casama. Mislim da je preagresivan.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije tjedan dana je mm kupio kutiju Somat tableta
    jednostavno nismo imali vremena otići do dm-a koji je sad dosta daleko od nas a suđa ko u priči jer smo imali većernje druženje s ekipom
    SOMAT je katastrofa
    ja ne mogu vjerovati koliko mi loše pere suđe a ne mogu ga sad baciti mislim da je 69 kn ipak ohohoho novaca...Dank Mit su mi savrsene tablete i savrseno mi operu suđe a ovo je katastrofa
    jel se to može kome reklamirati????
    sad sam otovrila perilicu što je suđe sinoć oprano...to je katastrofa...užas....

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja koristim Somat 7u1 i jaaaako sam zadovoljna. Bolji mi je od Calgona, a posebno od Aro tabletica, koje mi nisu bog zna kako prale suđe i smrdila mi je od njih mašina.
    Ali, meni u uputama za perilicu (Gorenje) piše da se preporuča tableticu staviti u posudicu za beštek, a posudica je samo za detergent u prahu.
    Tako radim od početka i sve tablete mi se do kraja otope.
    A ako mi je suđe baš skoreno, uključim odgođeno pranje (napunim perilicu i odredim prograk i npr. 1 sat odgode). Perilica tad navlaži suđe, a za sat vremena počne pranje. Opere mi se baš sve, pa i masne tave i zapečene tepsije. :D

Ali slažem se s mišljenjem da je stvar do mašine, mislim da svakoj odgovara drugi detergent. To sam se osvjedočila na perilicama rublja. Mojoj mami je najbolje prao Faks, dok je moja savršeno prala samo kad sam koristila Avu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    prije tjedan dana je mm kupio kutiju Somat tableta
    jednostavno nismo imali vremena otići do dm-a koji je sad dosta daleko od nas a suđa ko u priči jer smo imali većernje druženje s ekipom
    SOMAT je katastrofa
    ja ne mogu vjerovati koliko mi loše pere suđe a ne mogu ga sad baciti mislim da je 69 kn ipak ohohoho novaca...Dank Mit su mi savrsene tablete i savrseno mi operu suđe a ovo je katastrofa
    jel se to može kome reklamirati????
    sad sam otovrila perilicu što je suđe sinoć oprano...to je katastrofa...užas....
    Potpisujem,

i meni je isto Somat bio katastrofa. Nikada nije hteo da mi se otopi do kraja. Inace ja tabletu stavljam ispot donje košare pored propelera, i Ok, sada se sve otope (somat ne kupujem vise). Zadovoljan sam jako sa Dank Mit 3u1 strava su. Operu sve.

Preporuka - stavljaj somat dole kako sam ti rekao, i koristi programe sa najvisom temperaturom pranja. E sada ono sto nisi navela, a to je da li imaju so i sjaj, ili ne. Ako nemaju moras i to dodati.

I još jedno pitanje - sta vam je beštek?

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I još jedno pitanje - sta vam je beštek?
    Pribor za jelo.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam se dala nagovoriti citajuci vas da isprobam dm-ove Denk mit 3u1 i stvarno sam prezadovoljna
    perem uvijek sa samo sa pola tablete (za sada ) i sve pohvale

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno HI!

Da li je neko probao gel za sudjericu, kako se koristi, i kakvi su uopste? Da li su bolji od praska, odnosno tablete.

I da koji sve postoje, ima li i u DM-u, Muller-u nesto tako?

Thanks

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Calgonit-isključivo! I to iz Muellera, kao i sve ostalo pravi Calgonit je nešto sasvim drugo od ovih koje naši nude po dućanima za "istočno" tržište. Još sam dobila i DVD, Asterix i Obelix u njemu!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hi!

I kakav je? Koliko traje ta jedna flasica? Jel pored njega ide so i sjaj, i kakva je razlika u odnosu na tablete. Nemogu to da skuzim. Ja sam sada na DM-ovim, i Ok su mi, ali bi da probam i gel. Ali mislim da nije toliko ucinkovit u pranju, ili se varam!!!

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e baš ću i ja probati dm. ja sam do sada kupovala u italiji po akcijama calgon ili somat 3 u 1 ili 5 u 1 ili šta ja znam ali su sve isto prale. normalno. rastapaju se, imamo malu quadro.dodajem sol jer nam je jako tvrda voda. a sol u italiji 1 kg=5 kuna.
    sve je bolje od pranja na ruke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi se sa denk mit vraćamo calgonitu... dm ne opere do kraja i ostavlja bijele fleke na svemu, pogotovo čašama... to s calgonitom nismo nikad imali...
    al nećemo uzet powerball nego obične, tako da možemo koristiti i kratke programe pranja...

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo na dm-ovim tabletama 3 u 1 već 4 godine i prezadovoljni smo.
    suđe blista.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno HI!

A jel stavljate pored njih i sol i sjaj, ili samo njih u perilicu? I jel stavljas celu ili pola tablete?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    mi se sa denk mit vraćamo calgonitu... dm ne opere do kraja i ostavlja bijele fleke na svemu, pogotovo čašama... to s calgonitom nismo nikad imali...
    si siguran da je bas do tableta?meni se to jos nije desilo sa tim iz dm-a

ja sam inace sa tih 3u1 presla na neke multi power(isto dm)
    nego da li ste ikad provjerili tvrdocu vode,bas gledam na ovoj kutiji od mp fino pise po stupnju tvrdoce koje tabletice je najbolje koristiti

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hi!

Kakve su te nove tablete iz DM-a? Video sam ih, i razmisljao o punji. Jel mi mozes poslati nekak, tu tabelu sa tvrdocom vode i tabletama koje treba koristiti?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pise tvrdoca 1,2 i 3
    tablete multi power revolution(to su te sto ja koristim,al mogu bilo koje)

tvrdoca 4(ili jako tvrda voda)
    e tu se preporucuje posebno koristiti tablete,sol i sjaj(znaci ne ono all in one)

meni su te mp dobre isto kao i one 3u1 (nevidim neku razliku)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam se odvažila i kupila neke blink tablete u Muelleru. Još ih nisam isprobala, ali jaaako su jeftine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hi!

Hoce li mi tko reci da li koristi gel, koji koristi i kakav je, u odnosu na tablete?

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    ja sad kupila neke žnj u metrou 120 kn 60 kom kontala ako nevalja dacu babi ona i tak pere sudje prije no sto ga stavi u perilicu
    Kao da o mojoj mami pričaš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedna žena sa posla isto godinama stavlja samo pola tablete, doduše, ona suđe "opere" prije stavljanja u suđericu, i čudom se isčuđava meni koja "ne perem". Ona je kupovala somat, calgonit i sl. sad se na moju preporuku prebacila isključivo na Adrit iz Lidla.

stavim nekad pola tablete, a kao najbolje su mi se pokazale one iz Lidla, kupujem isključivo kad su na akciji, uvijek najave u onom svom letku, prošli put su bile 20 kuna 40 komada, i odmah je muž uzeo tri paketa.

ja imam končarevu perilicu, bila je na akciji pa smo ju onda neplanirano uboli, ima pet programa, ja stavim na onaj zadnji, sa najvećom temperaturom, i nikakvih problema.

bila mi je rođaka iz Austrije ovaj vikend i veli da ona uzima samo u Sparu i da je 4,5 € sto komada, a da je nedavno na akciji plaćala 3 € . JA nemam Spar u Slatini, možda da pogledate i tamo ako je i kod nas takva cijena. Kaže da su joj još i najbolje,

ne znam, možda je zbilja do perilice, meni moj Končar i Adrit iz Lidla zakon. Dok ne stigne Spar pa da i to probamo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, znam da bi trebalo pisati na uputama za korištenje, ali ne znam gdje mi je sad to, nego koliko u principu suđerica troši po pranju. Znam da to ovisi o perilici samoj, programu, i ostalom, ali onako odokativno ? Jedno 20-ak litara vode, 30-ak ? Manje ? Više? kako je kod vas ?

To samo da znam, jer moja stara smatra ovaj izdatak bacanjem novca ( ne bih o tome, duga priča), i stalno mi govori da to sigurno potroši hektolitre vode, da je skup deterdžent, i sl. Mada ja znam da nije, i mislim si svoje dok slažem suđe u suđericu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •