Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Turbo kelj

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno Turbo kelj

    Dosta ste isprobavale kolače, pa da vam predložim nešto slano i fino Nemam pojma kako se stvar zove, pa ga ja od milja zovem turbo kelj.

    80 dkg kelja
    25 dkg mljevenog mesa
    1 glavica luka
    8 dkg riže
    3 jaja
    2 dcl vrhnja
    sol, papar i sl. po želji

    Kelj se nasjeće na kockice i skuha. Meso se izdinsta na luku. Riža se skuha do pola. Žumanjci i ostali sastojci se izmiješaju, na kraju se lagano umuti snjeg od bjelanjaka. Protvan se lagano naulji, pospe mrvicama i ulije se smjesa. Peče se na cca 220.

    To je original recept, al ja radim sve odokativno, svaki put drugi omjer i uvijek ispadne fantastično. Dobar tek! :wink:

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Smokice, koliko dugo se peče?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    40-tak minuta. Sve je već gotovo, samo je riža do pola skuhana, pa dok se ona završi i da se malo sve skupa zapeče. Vjerojatno je dosta i manje, al ja volim kad dobije malo koricu gore.
    Zaboravih napomenu za vegetarijanke - isprobala sam i sa sojom i isto je jako fino.

  4. #4
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Podižem .
    Morate probati.
    Hranim se po Montignacu pa sam za sebe izbacila rižu i mrvice, vrhnje zamijenila nemasnim jogurtom, a bilo je više nego mljac .

  5. #5
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja isto pravim kelj ali i drugo povrće na taj način, samo nisam stavljala rižu i gore naribam sir. Jako je fino i sa brokulom, karfiolom itd.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sl.Brod
    Postovi
    47

    Početno

    Ovo je baš nešto fino , mene samo zanima da li se bjelanjci onda dodaju u žumance ili se odvojeno preliju? I da li se dobro izrade (onako s mikserom)?
    Javi Smokice!

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj alias prvotno napisa
    Ovo je baš nešto fino , mene samo zanima da li se bjelanjci onda dodaju u žumance ili se odvojeno preliju? I da li se dobro izrade (onako s mikserom)?
    Javi Smokice!
    Bjelanjci se umute u snijeg i dodaju u mješavinu mesa, kelja i riže, na kraju, lagano.

    Ja jučer radila i bilo je stvarno super!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sl.Brod
    Postovi
    47

    Početno

    E hvala , ja bi to mogla ovih dana ili čak sutra , a mogla bi i sad početi Baš sam nešto gladna , jedem kruh s eurokremom , bolje bi mi prijalo nešto slano!

  9. #9
    šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    476

    Početno

    podizem! zanima me jel moze bez vrhnja?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Baš ću probati ali bez mesa

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Mara, stavi nešto unutra ako nećeš meso, makar sira ili tvrdo kuhana jaja. Bit će pusto i suho

  12. #12
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    ja danas prvi put u životu kupila kelj
    mislim da ću sutra probat
    od mesa imam junetinu i svinjetinu, samljela bih to 1:1, jel to ok?

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ovisi kak voliš.
    Neki melju samo junetinu, meni je saftnije kad je pol pol, tako obično i kupim.

  14. #14
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Radila danas, sa sojom. Na okus nemam prigovora (klinci naravno imaju, al jel smijem ja NEKAD skuhat nekaj kaj JA volim ), ali na količinu zmazanih lonaca i zdjela :shock:

  15. #15
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    netko mi jednom reče da se kelj mora kratko prokuhati da izbaci gorčinu, pa onda ponovno u drigu vodu
    to mi komplicira stvari, zato ga nikad nisam ni spremala, a možda sam u totalnoj zabludi?

  16. #16
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    meni nije bio gorak, al inače se ne razumijem baš u "teoriju kelja".

  17. #17
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Aries, to je kada se radi varivo kelj. Kelj skuhaš posebno od krumpira pa mu baciš vodu i iscjediš ga i ubaciš krumpirima. Za ovo nema veze jer se ionako ne jede ta voda.

  18. #18
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    hvala žene i domaćice

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •