Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: zamrzavanje kolača

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    661

    Početno zamrzavanje kolača

    Zanimaju me vaša iskustva sa zamrzavanjem kolača i korištenjem kasnije po potrebi. Koji kolači su NEpogodni za takvo što, da li možda neki sastojak općenito spriječava/otežava zamrzavanje? Ja sam primjerice neki dan smrznula muffine i jučer ih odmrznula kad su nam došli gosti - bili su bolji i sočniji nego prvi dan.
    Navodno je i torte općenito dobro smrznuti jer su isto bolje nakon odmrzavanja. Dakle, što vi kažete...?

  2. #2
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Smrzavam kolače i super su odmrznuti- svi suhi i oni s manje kreme (npr. mađarica, londoneri), torte, štrudle... Muffine odmah slistimo, pa do sad nije bilo potrebe.
    Nisam samo sigurna za dizane kolače i kremšnite- to nekako ipak ne bih.

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Ja sam znala zamrznuti biskvitne kolače i torte poslije blagdana ili nekakvih obiteljskih svečanosti kad se pretjera sa pečenjem kolača. Dobri su, ali nije mi to to. Ponekad potegnu miris po nekoj drugoj hrani iz škrinje, ako su dobro zapakirani onda ne. Jednostavno sam odustala od zamrzavanja kolača.

  4. #4
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    @Linda: Dizano tijesto (slatko ili slano) može se zamrzavati, ali kremšnite mislim da ne. Krema bi se raspala nakon odmrzavanja.

  5. #5
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Probala sam, nije me oduševilo. Nekako mi nije više taj okus, ali je ok varijanta ako ti se jave nenadani gosti, pa ih imaš s čime ponuditi. Najzahvalniji su mi bili kolači od prhkog tijesta i biskviti. Beze torta se po pravilu smrzava, ali preko noći ili na par h.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Nikako se ne zamrzavaju kolači sa želatinom .
    Krema dobije čudnu strukturu.

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Jel vi to zamrzavate već pečene/gotove kolače?
    Ja sam mislila da je to praktično jedino napravit sve do faze pečenja(npr. zarolat štrudel sa lisnatim tijestom koje je friško napravljeno) pa spremit, a kad dođu gosti, za 20min je pečeno u pećnici. Ono slično ko što nam priredi npr Ledo, pa naplati ko da sam rokfeler (kako se ovo piše???)
    Al nikad nisam izvela taj pothvat

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja zamrznem sve božićne kolačiće.
    Budući da kod mene ta ladica za zamrzavanje samo tome i služi, nema nikakvog mirisa ni ičega.
    To su kolačići koji se mogu direktno jesti, niti se ne odmrzavaju jer se, praktički, nema što ni smrznuti: sve je čokolada, orah i maslac.

    Zamrznem u metalnim okruglim kutijama.
    Šarenim.
    Direktno na stol!

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Apri, zamišljam...izvadiš metalnu kutiju na stol, a ona se zabijeli zbog razlike temperature...kako romantično- il je to do mene

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ipak do tebe...
    ništa se ne zabijeli.
    da idem izvaditi i slikati?

  11. #11
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Evo, jučer sam odmrzla napolitanke bake Anke. To je bilo prvi put da sam zamrzavala kolače i...ja razlike ne osjećam. Mljac su kao i friški.

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jelda?
    onako lijepo hladni...

  13. #13

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Evo, jučer sam odmrzla napolitanke bake Anke. To je bilo prvi put da sam zamrzavala kolače i...ja razlike ne osjećam. Mljac su kao i friški.
    Sad daj i recept il link

    I apri, ne smiji mi se što sam jutros pekmezasta...desi se i najboljima, kako neće meni

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    prije nego što umreš za napolitankama, samo da znaš da je to MOJ recept.
    MOJ, kužiš?!
    MOJ!

    Evo ti ga sa Portala...

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1916

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e, al stavi manje šećera

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    :shock:
    Dabogda i tebi vako sline curile ka meni sad, naslađivačice jedna
    Tražim od admina zaštitu

    Napravit ću ja njih, napraviti, pa makar mi to bilo...

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e, al kad probaš...

    samo požuri, to ti baš i nisu kolači za toplije dane...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •