Bokić! Nadam se da ćete mi moći dati neki dobar savjet. Naime našem bebaću se prije nekih tjedan dana pojavio neki lagani osip iznad usne. Vidi se samo iz određenog kuta i izgleda kao da su to sitni podkožni prištići, koji nisu upaljeni (ne znam kak to drukčije opisati) :? . Nije to nešto posebno ni crveno, niti je suho da se ljušti niti se proširilo, samo nam se malkice zacrveni kad guramo prstiće, igračke i sl. u naša mala ustašca (ah ti zubići ). Ja joj to tu i tamo namažem s bepantenom i to se povuće opet u stadiji - vidljivo samo pod određenim kutem. Danas sam zvala pedicu koja me je nakon slićnog opisa pitala: "I što vi sad hoćete od mene? Djete vam vjerojatno ima neku vrstu dermatitisa." S moje strane šok, očaj i panika - pa samo sam htjela savjet i pitati kad mogu doći. Dosad nismo imali nekih problema s kožom samo dok smo prije Božića bili na moru, od bure lagano crvenilo koje je trajalo 2 dana i nakon toga je kožica na licu bila malo suhlja nego inaće, ali je to za nekih 3-4 dana uz intenzivnije mazanje prošlo. Ja osobno sam se nadala da je to opet nešto od hladnoće ili dudice i sl.
Jako ćete mi pomoći s bilo kakvim savjetom ili iskustvom :/

Laura 11.05.2006.