Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 150

Thread: Montignac 3. dio

  1. #51

    Join Date
    May 2006
    Posts
    463

    Default

    Ne znam točno, rekla je frendica isto kao obični, dinsta se crveni luk, pa malo bijelog luka i peršina, izdinsta se još leća i paradajz (ja sam ovu moju namakala dva sata) i to je valjda to, ma trebalo bi biti dobro. Ja bi još i malo slanine popržila i ubacila pelate. Baš ću probati to napraviti jer tijesto nisam nikako jela otkad sam na montiju. Ako nisu lazanje nisam baš neki ljubitelj.

  2. #52
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    od pon sam opet disciplinirana
    na poslu sam, 2. dan - moj ručak je samnom (integralna pašta sa šugom od pomidora i maslinama; u tupperware - samo zgrijem)

  3. #53
    flower's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    land of hope and dreams
    Posts
    4,145

    Default

    i ja sam jucer lecu jela - mmmmm...omiljena moja manestra

  4. #54
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    Quote Originally Posted by marinna
    Ne znam točno, rekla je frendica isto kao obični, dinsta se crveni luk, pa malo bijelog luka i peršina, izdinsta se još leća i paradajz (ja sam ovu moju namakala dva sata) i to je valjda to, ma trebalo bi biti dobro. Ja bi još i malo slanine popržila i ubacila pelate. Baš ću probati to napraviti jer tijesto nisam nikako jela otkad sam na montiju. Ako nisu lazanje nisam baš neki ljubitelj.
    Hvala!
    Ajd reci smotanki koja još nikada nije pripremala leću - samo je namočič pa dinstaš ili još malo i prokuhaš?
    A ako je kuhaš kao varivo da li je isto namočiš?
    A zašto su zvijezde na nebu?
    Sama sebi zvučim kao 1000 zašto 1000 zato!

  5. #55
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    Evo da ja malo ažuriram listu. Prijavljujem - 4kg :shock:

    1. MGrubi (15 kg) 11,5 to go
    2. summer (8 kg) 5 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10kg) 5 to go
    5. Marinna (10 kg) 8 to go
    6. AdioMare (15kg) 8 to go
    7. cvijetak (10kg) 8 to go
    8. Marinchi(10kg) 8 to go
    9. flower (8 kg) 4 to go
    10. buby (10 kg) 3,3 to go
    11. mikka (20 kg) 17 to go
    12. Rene2 (17 kg) 16 to go
    13. babyiris (30kg) najprije 15 to go,
    14. taniaz (8kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 30 to go
    16. skviki (15kg ) 11 to go

    Radila sam kocke od sira koje oooooooooooobožavam.
    I nisam pokleknula.
    Nisam čak ni liznula nož s kojim sam ih rezala
    Svi su se davili u njima, a ja u 2 kockice crne čokse.
    Ali ima ona stara: " Jedeš malo skidaš salo. Posle meriš šta ti ostalo."

  6. #56
    tileo02's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    352

    Default

    Prijavljujem se i ja Monti klub. S obzirom da sam u zadnje vrijeme počela nekontrolirano proždirati nenormalne količine hrane, što se naravno vidi na meni, stanje je alarmantno jer nakon poroda sam bila "mršavica". Nije u redu da uz svog živahnog 4-godišnjaka budem deblja nego kad sam bila trudnica.
    Dakle, krećem od 75 i želim skinuti 10 kg na duži rok.

    Knjigu sam u kupila u subotu, objesno, jer nisam našla niti jednu majicu ni tuniku moje veličine. Odlučila sam se kazniti nekupovanjem robe dok ne otplatim knjigu i dok ne smršavim 5 kg.
    Problem je u tome što sam se do prije nekog vremena uvijek mogla kontrolirati po pitanju količine i vrste hrane koju jedem, ali sad više ne mogu i ne znam kako da prekinem taj začarani krug.
    Nadam se da ću uz vašu podršku ipak uspjeti. Pozdrav svima.

  7. #57
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    Dobrodošla i kratko ostala!
    A onda u šoping po usku haljinicu

  8. #58
    thalia's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,861

    Default

    Quote Originally Posted by skviki
    Ali ima ona stara: " Jedeš malo skidaš salo. Posle meriš šta ti ostalo."
    ludaro!


    leću samo dobro operi pod mlazom vode u cjedilu i kuhaš oko 45 min zelenu, a crvenu i kraće.

  9. #59

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    258

    Default

    evo i mene da vam se pridružim.
    dojim, a na un-ki sam prebrzo skinula 4 od željenih 10 kilica.
    na montiju sam oko tjedan dana i ništa od izgubljenog nije mi se vratilo.
    nakon ručka i večere obavezna mi je crna čoksa jer bih inače ispalila.
    ako netko ima volje ponoviti recept za palačinke, ljubim ga.
    od ovog dojenja mi se stalno jede slatko pa si nešto razmišljam: montijeva verzija rožate: fruktoza, mlijeko, jaja, samo što nema karamele.
    onda - one sve fine torte bez brašna, npr. crno bijela torta. jel to netko probao? da napišem recepte pa da to iskusne montijevke provjere?
    zakaj u prvoj fazi ne smijem svježi sir i integralni kruh za doručak?

  10. #60
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Kada sam malo bolje razmislila, meni fruktoza i nije bila osobito slatka iz razloga što uvijek šećerim vrući čaj, a Zdenka je napisala da fruktoza ne podnosi visoke temperature.
    lex, bila si u pravu.

    zakaj u prvoj fazi ne smijem svježi sir
    Zbog sirutke koja ima visok GI? Valjda.

    Skviki, čestitam!

  11. #61
    Osoblje foruma mikka's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7,247

    Default

    skviki :D !!

    AnaDelVito, mislim da ne ide zbog masti u siru. u mojoj knjizi pise da se moze jesti int. kruh i sir s 0% masti (jedino ne znam jel takav postoji). znam da onaj sirelin zrnati ima 2,2 % pa ja jedem njega. ponekad. uglavnom tamanim kruh, pekmez i bijelu kavu. jos mi nije dosadilo.

    tileo02 welcome!

  12. #62
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    prijavljujem -0,5kg

    skviki :D

    1. MGrubi (15 kg) 11 to go
    2. summer (8 kg) 5 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10kg) 5 to go
    5. Marinna (10 kg) 8 to go
    6. AdioMare (15kg) 8 to go
    7. cvijetak (10kg) 8 to go
    8. Marinchi(10kg) 8 to go
    9. flower (8 kg) 4 to go
    10. buby (10 kg) 3,3 to go
    11. mikka (20 kg) 17 to go
    12. Rene2 (17 kg) 16 to go
    13. babyiris (30kg) najprije 15 to go,
    14. taniaz (8kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 30 to go
    16. skviki (15kg ) 11 to go

  13. #63
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Primate i mene??
    ja kombiniram montij uz manja odstupanja.
    Krenula sam sa kontrolingom prije nekih mjesec i pol, jer sam stala na vagu (99,8-bem ti!!!) i zakljucila da je FAKAT bilo dosta.
    skinula sam 6-7 kg, jos samo nekih 15 sto je relativno daleko od neke idealne faze (69 cca)
    Imam korektan recept za muffine:
    300 gr crnog brasna (prosijati kroz cjediljku da se uhvati zrak i tijesto ne bude tvrdo kao kamen)
    pola praska za pecivo
    tamne cokolade-50-70 grama
    visnje (ja koristim smrznute) ili neko drugo voce
    fruktoza 5 velikih punih zlica ili vise-po zelji
    2 dl jogurta
    margarina ili putra, otprilike 50 grama
    1 jaje
    Postupak: prasak za pecivo s brasnom + komadici cokolade
    jaje+jogurt+secer+margarin
    onda prvo i drugo zajedno, te na kraju visnje
    200 stupnjeva oko 20 min, dok cackalica ne bude suha.
    Nije totalni monti ali pomaze ubiti zelju za slatkim. ja ih radim vikendom jer zakljucila sam da bolje ovako nego kupljene madjarice!

  14. #64

    Join Date
    May 2006
    Posts
    463

    Default

    Skviki baš je lijepo vidjeti kako si puna elana :D Ma ja ti leću prvi put pravila, namočila sam ju 2 sata i onda dinstala, odnosno kuhala.

    AnadelVito i Tile02 dobro došle! Ana samo ne pitaj recept za šnenokle

    Nemojte mi to pričati za svježi sir, pa što ću više jesti, stalno isto. Jedna kila mi se vratila ovo ide jaaako sporo kod mene.

  15. #65
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by marinna
    Jedna kila mi se vratila ovo ide jaaako sporo kod mene.
    Ovisno kada se važeš .
    Kod dr. Cara na akupunkturi su nas naučili da smijemo biti kilu u plusu samo pri ovulaciji i za vrijeme mjesečnice.
    Neke žene su imale (privremeno) i više od kile viška.

  16. #66

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb,zapad
    Posts
    73

    Default

    Marinna,svjezi sir smijes ali ne sa kruhom,smijes i onaj masni tvrdi ali kao medjuobrok,bitno je samo da nije sa UH ili odmah iza njih.Mene kad ulovi glad izmedju obroka uzmem komadic sira i nekoliko maslina i nema vise gladi.

  17. #67

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Ja na 2 foruma provjerila i može se jesti integralni kruh sa sirom light ili namazom.
    Uglavnom pokušaj pa ako ti to zakoći mršavljenje,odustani.

  18. #68

    Join Date
    May 2006
    Posts
    463

    Default

    Ma to kile hvataju zalet prije nego krenu strmoglavo dolje
    Odmah mi je lakše za sir, jedem ga uz omlet ili pečene gljive ili tikvice (ili sve to skupa ).

    MGrubi je kopirala čini mi se neku staru listu da nas sve zasjeni

  19. #69
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default


    nisam valjda, slučajno

  20. #70
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    MGrubi :D

  21. #71
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    Quote Originally Posted by marinna
    Ma to kile hvataju zalet prije nego krenu strmoglavo dolje
    Odmah mi je lakše za sir, jedem ga uz omlet ili pečene gljive ili tikvice (ili sve to skupa ).
    valjda im neće tribati neki veliki zalet

    ja ti radim omlet: zapržim crveni luk na maslinovom, prodinstam naribanu tikvicu i na kraju jaje
    to + salata mi je super za večeru

  22. #72
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    Aha, sad i ja znam šta ću za večeru

  23. #73

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    258

    Default

    jako fino

  24. #74

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    258

    Default

    jel bi ovo bilo po montiju:

    sastojci:
    6 jaja
    20 dag fruktoze
    20 dag maslaca
    10 dag oraha
    3 žlice kakaa
    10 dag crne čokolada
    2 dl slatkog vrhnja

    žumanjke i fruktozu dobro izmiješejte, zatim dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. smjesu podijelite na dva jednaka dijela. jedan dio stavite u oblik za tortu obložen papirom za pečenje pa pecite na temperaturi od 185 stupnjeva celzijevih oko 40 min. drugi dio spremite u hladnjak. kad je prvi dio pečen, ohladite ga i prelite ga nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

  25. #75

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    12

    Default

    pozdrav svima, i ja se prijavljujem!

    danas mi je bio šesti montignac dan, zgriješila jednom, ali malo, no sutra me čeka jedan rođendan... No zato sam uspjela izgurati ovih šest dana apsolutno bez tjestenine i riže. Nemam puno kg viška, ali obzirom da sam nedavno operirala štitnjaču kile bi se mogle ekspresno nakupiti, a zbog bolesti mi i kolesterol raste, pa sam mislila da šećer tome sigurno ne pogoduje. A trudnoća mi tek predstoji.

    nego, prvih dva tri dana me strašno mučilo što ću, kako i kada jesti, a sad to već nekako ide samo po sebi. Već sam obećala recepte, pa možda nekom pomogne u sastavljanju jelovnika ovo što mi trenutno pada na pamet:

    1) lagana maneštra - recept s coolinarike (kuhala sinoć, ispalo izvrsno, a još bolje je to što je ostalo i za sutra )

    http://www.coolinarika.com/recept/po...a-od-mahunarki

    mislim da je tu sve po montiju, samo sam izostavila mrkvu

    2) http://www.coolinarika.com/recept/riza-s-porilukom

    ovo je odlično - ja još dodam malo luka prije pirjanja poriluka, a kapnem i par kapi soja sosa (imam neki u kojem nema uopće šećera)

    3) inače kuham guste juhe/variva, sve bez bilo kakve zaprške, samo dio juhe usitnim mikserom - neki dan je to bila kombinacija korabica/karfiol, često je to brokula+karfiol, prokulice, kelj, tikvice, kupus kuham kao varivo samo s paradajzom...

    eh da - još jedan divan prilog npr uz meso - dinstani crveni kupus!
    fino, a jeftino (a ne deblja :D )

    4) moj doručak - zobene pahuljice prelivene mlijekom, narezane dvije suhe šljive unutra i naribana polovica jabuke.
    nisam baš sigurna je li to sasvim ok, ali nekad to a nekad kruh+pekmez...

  26. #76

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    12

    Default

    pozdrav svima, i ja se prijavljujem!

    danas mi je bio šesti montignac dan, zgriješila jednom, ali malo, no sutra me čeka jedan rođendan... No zato sam uspjela izgurati ovih šest dana apsolutno bez tjestenine i riže. Nemam puno kg viška, ali obzirom da sam nedavno operirala štitnjaču kile bi se mogle ekspresno nakupiti, a zbog bolesti mi i kolesterol raste, pa sam mislila da šećer tome sigurno ne pogoduje. A trudnoća mi tek predstoji.

    nego, prvih dva tri dana me strašno mučilo što ću, kako i kada jesti, a sad to već nekako ide samo po sebi. Već sam obećala recepte, pa možda nekom pomogne u sastavljanju jelovnika ovo što mi trenutno pada na pamet:

    1) lagana maneštra - recept s coolinarike (kuhala sinoć, ispalo izvrsno, a još bolje je to što je ostalo i za sutra )

    http://www.coolinarika.com/recept/po...a-od-mahunarki

    mislim da je tu sve po montiju, samo sam izostavila mrkvu

    2) http://www.coolinarika.com/recept/riza-s-porilukom

    ovo je odlično - ja još dodam malo luka prije pirjanja poriluka, a kapnem i par kapi soja sosa (imam neki u kojem nema uopće šećera)

    3) inače kuham guste juhe/variva, sve bez bilo kakve zaprške, samo dio juhe usitnim mikserom - neki dan je to bila kombinacija korabica/karfiol, često je to brokula+karfiol, prokulice, kelj, tikvice, kupus kuham kao varivo samo s paradajzom...

    eh da - još jedan divan prilog npr uz meso - dinstani crveni kupus!
    fino, a jeftino (a ne deblja :D )

    4) moj doručak - zobene pahuljice prelivene mlijekom, narezane dvije suhe šljive unutra i naribana polovica jabuke.
    nisam baš sigurna je li to sasvim ok, ali nekad to a nekad kruh+pekmez...

  27. #77
    Irchi's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,219

    Default

    Ana, no, no, to ti je jaaako daleko od Montija. Vidi se da stižeš s UN-ke . Kod nas nema slatkiša, samo crna čokolada s 70 i više posto kakaa.
    MalenaM i ja stalno pravim ovu maneštru, to mi je jako fino. KOd nas ne ostane ništa nakon ručka sve smažemo.
    I dobrodošle nam sve nove cure :D .

  28. #78

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Backa Palanka, Vojvodina
    Posts
    94

    Default

    a sta kazete za one muffinse gore??
    da li se oni mogu???
    ja volim muffinse, i pravim ih cesto mojoj maloj, ali sad kada ih napravim ne mogu odoleti

  29. #79

    Join Date
    May 2006
    Posts
    463

    Default

    Da Ana, dobro ti Irchi kaže - na ovom topicu nema slatkiša, samo crna čokolada s 70 i više posto kakaa.

    MalenaM

  30. #80
    tileo02's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    352

    Default

    Što sa gljivama (šampinjonima), tuna namazom (samo riba) i grahom ?
    Btw. danas ima u Jutarnjem listu intervju sa G.Montignacom i njegov dnevni jelovnik koji uključuje:
    Doručak: voće, integralni kruh, pekmez bez šećera i kava.
    Ručak: riba sa zelenom lećom, mahunama ili blitvom
    Večera: špageti s umakom od rajčica, bosiljka, maslinovog ulja i parmezana.

  31. #81
    Osoblje foruma mikka's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7,247

    Default

    ipak i ja prijavljujem -2, provjerila jutros :D

    1. MGrubi (15 kg) 11,5 to go
    2. summer (8 kg) 5 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10kg) 5 to go
    5. Marinna (10 kg) 8 to go
    6. AdioMare (15kg) 8 to go
    7. cvijetak (10kg) 8 to go
    8. Marinchi(10kg) 8 to go
    9. flower (8 kg) 4 to go
    10. buby (10 kg) 3,3 to go
    11. mikka (20 kg) 15 to go
    12. Rene2 (17 kg) 16 to go
    13. babyiris (30kg) najprije 15 to go,
    14. taniaz (8kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 30 to go
    16. skviki (15kg ) 11 to go

    jucer sam za veceru jela int. tijesto sa cesnjakom, i poslije dokrajcila sve crne cokse koje sam imala u kuci. nije ih bilo puno, mozda sveukupno 4 kockice. ali otkrila sam jos prije veceru koja me skroz zadovolji-jogurt sa suhim ribizlom. posluzi i kao desert. njam!

    i opskrbila sam se pekmezima iz bio&bio, onih zasladenim jabucnim sokom, tamanim ih svako jutro, predobri su.

  32. #82
    Osoblje foruma mikka's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7,247

    Default

    sampinjoni su ok, gljive opcenito, a idu i sa tjesteninom, mozes ih pohat s parmezanom.. tuna namaz mislim da u prvoj fazi ide samo sa bjelancevinama, znaci jaja i bla. omlet s tunom i salata, naprimjer . za grah nisam ziher da li ide u prvoj, ja ga izbjegavam jos od trudnoce zbog problema sa znate vec cim

  33. #83
    babyiris's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,013

    Default

    1. MGrubi (15 kg) 11,5 to go
    2. summer (8 kg) 5 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10kg) 5 to go
    5. Marinna (10 kg) 7 to go
    6. AdioMare (15kg) 8 to go
    7. cvijetak (10kg) 8 to go
    8. Marinchi(10kg) 7 to go
    9. flower (8 kg) 3.5 to go
    10. buby (10 kg) 3,3 to go
    11. mikka (20 kg) 17 to go
    12. Rene2 (17 kg) 16 to go
    13. babyiris (30kg) 26 to go
    14. taniaz (8kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 30 to go
    16. skviki (15kg ) 15 to go

  34. #84
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Cure, kako sam vam opako zavidna :shock:!!!
    Drage ste mi pa vam ipak od srca čestitam.

    Ja sam u vakuumu između Montignaca i Montignaca. Opustila sam se i čekam da me opali mokra krpa po glavi.

    U međuvremenu, dođe MM doma i kaže:
    Pitala me teta iz vrtića da li ti zaista čekaš bebu.
    Ma, daj!
    I ne samo to, dijete joj je reklo da čekaš dvije bebe, pa pita jesu li zbilja blizanci!
    Ja: :shock: Nadam se da joj nisi rekao da ja samo tako izgledam ?
    On: Kune se da (ni)je .
    Ne znam da li da mu vjerujem?!

  35. #85

    Join Date
    May 2006
    Posts
    463

    Default

    Valjda se od punog mjeseca mršavi, šta li? Mikka i babyiris svaka pohvala :D Ja imam vučji apetit ovih dana, počet ću i stolice glodati od muke, baš sam stalno, konstantno i non-stop gladna. Skok u razvoju. 8)

    Mmmm gljivice mljac. Ja sam počela po prokulicama, gorko ko vrag i poslušala sam savjet sa rode da se doda malo mlijeka u vodu dok se kuhaju i zbilja su bile manje gorke. Ako tko zna još bolji trik nek se javi, molim.

    I još nešto, ovaj monti će me dovesti na prosjački štap koliko mogu pojesti. najviše sam viška novaca imala dok sam pušila, a sad pjedem tri kutije dnevno. marlbora.

  36. #86

    Join Date
    May 2006
    Posts
    463

    Default

    AdioMare
    Bilo je neki dan na TV-u - žena došla u bolnicu žaleći se na želučane tegobe i opa - evo klinje.

  37. #87
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by marinna
    AdioMare
    Bilo je neki dan na TV-u - žena došla u bolnicu žaleći se na želučane tegobe i opa - evo klinje.
    Da, da, to bih uskoro mogla biti ja!!!
    Nadam se ipak da ne.

  38. #88

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Hello!!!
    Evo moj jelovnik od danas:ujutro oko 06:20 jedna naranča.došla na posao i oko 08:00 jedan jogurt 0,1 masnoće.
    Ručala u pola 12 200 grama svježeg sira i zelena salata.
    Večerat ću pileća prsa cca 120 grama na grill tavi i kelj kuhan napari samo posoljen (nije primamljivo...ali).
    Čoksu nisam jela več 4 dana jer je nemam doma pa tako ništa slatko več 4 dana .
    Ja grah jedem oko 2x tjedno (iz konzerve),a i leću ubacim u jelovnik-
    Obožavam inače mahune,grašak...pa to i jedem jer nije visok jako GI.
    Nažalost kila neznam koliko imam još uvijek .
    pusa

  39. #89
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Cure, kako pripremim lecu iz konzerve? Koliko dugo ju moram kuhati?
    Je li dobra npr. poprzena s lukom i paradajzom?


    Jel' se vidi da nikad nisam ni pripremala ni jela lecu?

  40. #90

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Za konzerviranu neznam ali ja svježu namočim malo,"bacim"na zdinstani luk,podlijem vodom i paradajzom,biber,sol i kuham oko 30 min.
    Meni super.Možeš i komadić špeka,kobasice zbog mirisa.

  41. #91
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by lola24
    Za konzerviranu neznam ali ja svježu namočim malo,"bacim"na zdinstani luk,podlijem vodom i paradajzom,biber,sol i kuham oko 30 min.
    Meni super.Možeš i komadić špeka,kobasice zbog mirisa.
    Hvala ti . Probat cu tako da samo bacim na ulje i luk, pa dodam paradajz i zacine i kuham do vrenja. Javim rezultat.

  42. #92
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Evo i ja se pridružujem u ime mog muža jer ga stavljam na dijetu da malo smršavi . Otkad je u braku napravio si je lijepo šlaufove oko trbuha

    Ja vas nekako pratim da skužim taj sistem prehrane, pa imam par pitanja

    1. Da li se smije jesti pohana hrana?

    2.Da li mogu raditi i dalje umake od povrća u običnom vrhnju za kuhanje?

    3.Da li se smije jesti pašta(integralna) sa tunjevinom i namazom ili se smije jesti samo sa salsom i parmezanom?

    4.Da li mogu raditi meso zapečeno sa sirom?

    5.Ako se pojede npr. za međuobrok jabuka da li se mora pričekati da prođe 4 sata do večere ili se gleda vrijeme ručka?

    Unaprijed hvala na odgovorima i nadam se da vas nisam previše ugnjavila

  43. #93
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Draga Elly, ako će ti biti lakše, ja nisam nikad u životu jela leću, ne znam nikoga nevirtualnog tko ju jede, a bome još je nisam locirala ni u trgovini za kupiti
    No, svakako mi je u planu probati je kad je ovoliko hvaljena, a imam i osjećaj da će biti zasitna!

  44. #94
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

  45. #95
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    MGrubi, urgiraj.

    Vratile ti cure na listu onih 0,5 kg koje si prijavila u minus.

    E sad, jel zbog neopreza ili ljubomore ko će ga znati.

  46. #96
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    Quote Originally Posted by Ana :-)
    1. Da li se smije jesti pohana hrana?
    ne baš, nemoj više od 1-2 mjesečno kad te uhcvati želja (zbog krušnih mrvica)

    2.Da li mogu raditi i dalje umake od povrća u običnom vrhnju za kuhanje?
    da, ako je u kombinaciji s mesom (nikako s tjesteninom, rižom, kruhom - integralno)

    3.Da li se smije jesti pašta(integralna) sa tunjevinom i namazom ili se smije jesti samo sa salsom i parmezanom?
    meso/riba + tjestenina NE

    4.Da li mogu raditi meso zapečeno sa sirom?
    da, po mogučnosti s manje masnim sirom

    5.Ako se pojede npr. za međuobrok jabuka da li se mora pričekati da prođe 4 sata do večere ili se gleda vrijeme ručka?
    30 min je dovoljno da prođe nakon voća

  47. #97
    Osoblje foruma mikka's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7,247

    Default

    Ana dobrodoslica muzu

    1. smije se "pohati" ali s jajima i parmezanom (sirom takve vrste), znaci ne brasno i ne krusne mrvice.

    2. umaci isto bez brasna, moze vrhnje, spominje se slatko (iako pravo slatko ima 36% a ono biljno 20%) ali ja koristim i za kuhanje, ima 20%.

    3.u prvoj fazi (brzo mrsavljenje) tjestenina (integralna, al dente) se smije jesti samo s umacima od povrca (jako niski GI) ili s gljivama (nisam sigurna), i to ne vise od 2x tjedno.

    4. daaaaaaa!

    5. ne, obroci su otprilike u isto vrijeme, meduobroci se jedu ako bas ne mozes izdrzati. ja nemam problema izdrzati od jednog do drugog obroka, iako kad me uhvati zelja za slatkim (moja najveca strast) popijem bianku s malo fruktoze.

  48. #98
    Osoblje foruma mikka's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7,247

    Default

    MGrubi, brza ko struja

  49. #99
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    Ja sam prije za pohanje koristila smjesu prezli i sezama. Nisam još probala, ali sad mi je sinulo, pa moglo bi se kombinirati parmezan i sezam za pohanje.

  50. #100
    tiza

    Default

    bok cure! i ja se prijavljujem. vec tjedan dana jedem vise manje po montiju, kile se cine -2 iako mi to ne izgleda bas realno. moja zelja je -5.

    nadam se da cu izdrzati!!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •