Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: "pika me u trbuhu"

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno "pika me u trbuhu"

Vidim da trenutno nema nikog na ovom podforumu, ali se nadam da možda ipak naiđe netko tko će imati kakav savjet.

Dakle, mala je pokupila enterovirozu (najvjerojatnije - jer teta u vrtiću kaže da ih je još troje doma s tim) - simptomi su joj 38,7 temperatura prvi dan + proljev (samo jedan u cijelom danu), drugi dan niža temp i opet samo jedan proljev, danas nema temp, ali ju stalno pika u trbuhu i guzi i iscrpljena je, odbija klopu, a ni do pića joj baš nije (makar ju forsamo kolko možemo).

Jučer i prekjučer je jela (to malo kaj je pojela) sve po preporuci za zatvaranje - šipkov čaj, štapiće, malo dvopeka, prežganu juhu, ma kad razmislim skoro niš, do navečer kad joj je postalo bolje i pojela je pola mandarine. Danas nije niš jela, samo je pila.

Trenutno spava od iscrpljenosti , a ja nazivam dežurne pedijatre i naravno da ih nemrem dobiti jer se ne javljaju. Sad sam već pri odluci ići privatnom. Na zaraznu mi se nikako ne ide, da tam ne pobere još tko zna što.

Čini mi se da bi se ona trebala pokakati a ne može. Čudno mi je da ima proljevastu stolicu a kakala je samo 2 puta u 2 dana.

Sad sam totalno zbunj-zbunj i ne znam da li da joj i dalje dajem dijetnu hranu koja potiče zatvaranje, ili bi joj pak trebalo malo pomoći da se pokaka i da to sve izađe.

Čak smo razmišljali i o čepićima, ali mi je moja doktorica (nije pedijatrica) rekla da ona nebi. Eh, sad... kaj napraviti? :? :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da joj skuhaš juhicu? voda, mrkvica, riža, komadići pilećih prsica (malo zasoljeno).

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jesi li sigurna da je enteroviroza?, Sada vlada gripa sa baš tim simptomima, 1-2 proljeva dnevno?

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Upravo sam to napravila i rekla je da hoće jesti. Sad se hladi i nadam se da će joj pomoći. Muči me kaj niš iz nje ne izlazi. Vjerojatno ni nema kaj pokakati kad je tak malo jela, ali stalno zapomađe da ju pika. Zbilja mi ju je teško gledati takvu jadnu

Idem joj sad ponuditi juhicu.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Jesi li sigurna da je enteroviroza?, Sada vlada gripa sa baš tim simptomima, 1-2 proljeva dnevno?
    Ma skroz mi je čudno to kaj je imala tak visoku temp. prvi dan, jučer blažu danas niš, a kad prducne jako smrdi po proljevu, a niš ne ide van iz nje. Kaj god da je, jako ju muči jer je inače vrlo živahna a sad već 3 dana ne mrda iz kreveta. Prije je znala i s temp. od 39 skakati veselo,a sad samo moli za pomoć.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vjerujem da će joj pomoći. toplo je, tekuće - a nakon one suhe hrane - izgleda kao prava gozba .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

modesty - kako joj je?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Modesty, moja curka je imala gripu i 1-2 proljeva dnevno. Kad ju je pedica pregledala, pipala joj je stomak i rekla da je LK puna plinova i da je moze zbog toga boljeti trbuh. Ja nisam primjetila da je trbuh boli ali prducka non stop i to tako glasno da mi je nevjerojatno da tako mala curica moze proizvest takav zvuk . Sigurno i tvoja kikica ima plinove jer su im sad crijeva iritirana i zbog toga je pika. Javi se, sigurno ce sve bit ok.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A mekana (proljevasta) stolica može biti od puno stvari. Npr. čepić ili kažeš da puno pije a malo jede. Je li stolica mekana ili više tekuća? Mekana stolica nije razlog za uzbunu. Moj Matej kad jede puno voća ima stolicu nekoliko puta na dan i to jako mekanu.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure, hvala vam na brizi i savjetima. Sad smo svi OK, nakon što smo i MM i ja pobrali (ali puno blaži oblik). Definitivno je bila enteroviroza. Malecka je imala najgori proljev u ponedjeljak - neopisivo kiseli smrad i tekuće tekuće Čudno mi je bilo to što je ona imala stolicu tako samo jednom (maximalno 2x) dnevno. No, kad je taj zadnji nalet otišao u ponedjeljak, prestala je i prduckati i "pikanje" u trbuhu. Onda 2 dana nije kakala pa sam se bojala da se zaštopala, ali jučer navečer u kadi je ona to obavila OBILNO i taman - ni tvrdo ni mekano. Sad sam presretna jer je totalno OK. Još ju nisam furala u vrtić da mi se malo osnaži, tak da sad koristimo lijepo vrijeme za landranje.

Meni i MM-u je ta viroza prošla s laganim osjećajem slabosti, mučninom i laganim proljevom, za 1 dan.

Danas smo svi ko novi i baš nam je dobro :D
    Pozdrav svima vama uz želje da su vam klinci (i vi ofkors) ZDRAVI i happy.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •