Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: koliko laznih prije pravih trudova?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno koliko laznih prije pravih trudova?

..dobro,na bas brojcano... ..ali me zanima u kojem tjednu ste osjetile prve trudove,a u koje tjednu ste rodile?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: koliko laznih prije pravih trudova?

nocas sam sanjala da ima trudove (sad sam u fazi puno citanja o tome)..i zbilja sam osjecala grcenje mislica u trbuhu i da sam u snu tri puta pala u nesvjest od bolova...prestraseno sam se probudila i pipam si trbuh,a on tvrd,tvrd ko kamen..pa sad neznam dali sam to samo sanjala ili se zbilja nesto desavalo...jer mi je malo prerano..35 tj... :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uopce nisam imala lazne u prvoj trudnoci.
    rodila sam 20 sati nakon prvog prvcatog truda u cijeloj trudnoci.
    to je bilo s 40 tjedana.

sad sam 37 tjedana i jos uvijek nemam laznjake.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja isto nisam imala lažnjake

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to sto si ti osjetila su BH kontrakcije. potpuno su normalne s 35 tjedana, a i ranije.
    laznjaci nisu samo tvrd trbuh, nego i bole, pa se neke zene pocnu spremati za rodiliste, a kad ono - nista.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja imala lažnjake preksinoć, vrlo uvjerljive...a još nisu počeli pravi.
    izgleda da nema pravila, ali koliko čitam u literaturi od 38 tj. su mogući tzv. predtrudovi ili lažni trudovi koji su slični pravima samo su u nepravilnim razmacima i nešto slabiji. dakle, različita stvar od BH kontrakcija...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u prvoj trudnoći ništa od lažnjaka samo BH kontrakcije,a sada već od 36+5 počeli svakih 15 min po dvije minute...pa svakih 4 min,već sam počela pakirati,pa nakon desetak trudova ništa,zaspala od umora i štopanja...sad se jave svaki dan u različito vrijeme,ali kad ležim,čim počnem hodati ništa...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: koliko laznih prije pravih trudova?

Citiraj braziljanka prvotno napisa
    nocas sam sanjala da ima trudove (sad sam u fazi puno citanja o tome)..i zbilja sam osjecala grcenje mislica u trbuhu i da sam u snu tri puta pala u nesvjest od bolova...prestraseno sam se probudila i pipam si trbuh,a on tvrd,tvrd ko kamen..pa sad neznam dali sam to samo sanjala ili se zbilja nesto desavalo...jer mi je malo prerano..35 tj... :?

evo nocas me ponovno grcilo cijelu noc...ubiti vise kao rezalo dole na onoj "crti" gdje je rub bebine glavice...trudila sam se sto vise opustiti misice i ne obazirati se tako da sam ipak nekako na pola nesto i spavala...kada sam se ustala da malo hodam nisam se uopce mogla uspraviti ..evo sada mi je sve ok... :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U prvoj trudnoći, neki maleni trudići, u drugoj žestoko, skoro svaki dan i noć od 35 tjedana, ali se nisam otvarala, rodila sa 40+1.

Nile

Početno

Ja stalno imam kontrakcije,zna boliti kao menstrualni bolovi i trbuh mi postane tvrd. Mene je jedino strah jer sam tek 34 tjedan a otvorena sam 2 cm

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam lažnjake već oko 2 tjedna, a točno za 7 dana mi je termin. Prilično su bolni i dovode me do ruba ludila, ali što ću... legnem, odmorim... puno hodam sa psima (ZA psima) i guram.
    Danas mi curka cervikalna sluz, pa se nadam da bi uskoro moglo biti GOTOVOOOO!!! :D

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, ja sam ih danas imala (barem mislim da su to oni :/ ).
    Meni su bili jako slični BH k. ali su bili jači, ostavljali me bez daha, a opet nisu klasično boljeli. javljali su se u razmaku od 5 do 7 min i trajali oko minutu. Kada sam se ustala i prošetala prestalo je .
    Ali tješim se da su sve to znakovi da će beba uskoro :D !

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni su cini mi se sinoc krenuli zestoki 'laznjaci' (40 + 4 smo), u jednom trenutku sam se uspanicila i pocela spremati ostatak stvari u torbu za rodiliste. U 11h idemo na kontrolu pa se vise nadamo da da se 'nesto' krece u pozitivnom smjeru

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čitam, čitam, i sve mi prestaje biti jasno
    kako razlikovati lažnjake (u zadnjim tjednima, pogotovo već pred kraj) od pravih, ako prvi put proživljavaš sve to pa nemaš nikakvo iskustvo o trudovima? mene boli jako nisko, ali ne samo od sebe, već dok se krećem, npr ustanem, ili sjednem, legnem itd.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam imala lažnjake dosta jake 4-5 dana prije poroda. osjećala sam ih kao grčeve koji su išli od križa pa prema naprijed prema donjem dijelu trbuha, kao menstrualni bolovi samo jači...i to sa 7-8 min razmaka u trajanju od skoro minutu po trudu.
    kad su počeli pravi, bol je bila puno slabija (tj. nije me boljelo) a osjećala sam u križima nešto i onda pritisak prema dolje koji nikad prije u životu nisam osjetila. upravo taj pritisak je bio razlika između pravih i lažnih...

naravno, to je sve individualno, al eto možda ovaj opis nekom pomogne...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U prvoj trudnoći sam od 36 tjedna osjećala lagane bolove kao menstrualne i zatezanje trbuha u nepravilnim razmacima i ovisno o mom kretanju. Kada su počeli pravi trudovi, bili su jači bolovi i ponavljali su se u pravilnim razmacima (prvo od 15 min, pa 10 min, 5min ... ) Trudovi su bili boni u svim položajima tijela.
    Sada isto od 36 tjedna osjećam lagane bolove i zatezanje a stvarno ne znam jesu li to BH kontrakcije ili lažni trudovi i moram priznati, sram me je, ali ja sam mislila da je to ista stvar

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mene da samu sebe apdejtam:

na kraju ni u ovoj trudnoci nisam imala laznjake.
    a trudovi su ostali nepravilni do samog izgona

tako da kod mene ne vrijedi ni pravilo o pravilnosti i ritmičnosti pravih trudova.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

laznjake sam imala tjednima prije poroda i to tako jake da sam u nekoliko navrata bila potpuno uvjerena da je porod poceo (a drugorotka).
    al zato su mi pravi trudovi krenuli odmah s razmacima na dvije minute, bez uvoda

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kako opisujete lažne trudove? Da li vas ostave malo bez zraka?
    A kako prave?

Ja osjećam neka stezanja nepravilna i čim legnem prestanu. Nego brine me što pri tim stezanjima teže dišem.

Da li je tako i sa pravim trudovima? Već paničarim? Kako ću ja to izdržati?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo dio teksta s portala http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=760, i ja baš iščitavam simptome (sada sam 35 + 5) i do jučer su mi BH kontrakcije bile bezbolnije, a sada malo više bole, no, vidim da mi još nije vrijeme.

Porod nije počeo ako:
    Trudovi nisu pravilnog razmaka i ne pojačavaju se.
    Bolove osjećate u donjem dijelu trbuha, a ne u križima.
    Trudovi prestaju ako promjenite položaj tijela ili ako se bavite nekom aktivnošću.
    Vaginalni iscjedak je više smeđe boje nego ružičaste.
    Micanje ploda je sve jače kako osjećate trudove (ovo može biti znak da s plodom nešto nije u redu).

Porod je počeo ako:
    Trudovi se pojačavaju ako mjenjate položaj tijela ili ako se npr. krećete

Bolovi počinju u križima i šire se prema trbuhu. Mogu biti popraćeni proljevom.
    Trudovi su sve češći i bolniji te se javljaju u više-manje pravilnim razmacima.
    Vaginalni iscjedak je ružičast ili prošaran krvnim žilicama.
    Vodenjak puca, i u 15 posto poroda, otječe plodna voda. Iako otjecanje plodne vode ne znači nužno da je porod počeo, bez plodne vode plod je izložen bakterijama i infekcijama pa stoga obavezno kontaktirajte svog liječnika ili se javite u bolnicu.Ako je plodna vode zelenkaste boje ili neugodnog mirisa znači da se radi o infekciji i plod može biti u opasnosti.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja nisam uopće imala lažnih trudova - zapravo sam od pravih mislila da su lažni, jer su bili nepravilnog razmaka, al kad mi je nakon sat vremena pukao vodenjak - sve mi je bilo jasno!

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Imala sam lažne trudove pa sam čak 2 dana bila u rađaoni,pa su me nakratko pustili na odjel vidjevši da ja još neću roditi,uglavnom lažni trudovi su blaži,a kad te počnu prašiti oni pravi sve sam zvijezde vidjela! uglavnom rodila sam 3.dan popodne :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Evo dio teksta s portala http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=760, i ja baš iščitavam simptome (sada sam 35 + 5) i do jučer su mi BH kontrakcije bile bezbolnije, a sada malo više bole, no, vidim da mi još nije vrijeme.

Porod nije počeo ako:
    Trudovi prestaju ako promjenite položaj tijela ili ako se bavite nekom aktivnošću.
    Micanje ploda je sve jače kako osjećate trudove (ovo može biti znak da s plodom nešto nije u redu).

Porod je počeo ako:

Vodenjak puca, i u 15 posto poroda, otječe plodna voda. Iako otjecanje plodne vode ne znači nužno da je porod počeo, bez plodne vode plod je izložen bakterijama i infekcijama pa stoga obavezno kontaktirajte svog liječnika ili se javite u bolnicu.Ako je plodna vode zelenkaste boje ili neugodnog mirisa znači da se radi o infekciji i plod može biti u opasnosti.
    Uz dužno poštovanje autoru teksta, ne bih se složila sa ovim.
    Porod je toliko individualna stvar da se ne može uspostaviti ovakva pravilnost o kakvoj se govori u tekstu.
    Npr. uopšte nije obavezno da se bol javlja i u leđima. I ne mora iz leđa da kreće.

Ne mora da znači da porod nije počeo ako trudovi nisu pravilnog razmaka.
    Postoje materice (kao što je jednoroga, dvoroga, sedlasta...) kod kojih zbog toga može doći do asinhronih kontrakcija.
    Dolaze u nepravilnim razmacima i nepravilnog intenziteta. Eto, to je još jedan primer.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

znate kako si ja govorim: čekat ću stvarno jače bolove prije odlaska u rodilište. Al ni to nije mjerilo. A ako me i prevari, a šta rodit ću doma. Svakako ne bih htjela doći prerano u bolnicu. Bolje mi je doma šetati il šta već budem htjela. A ako me i uhvati panika do bolnice je svega 20min lagane vožnje.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam prve lažne trudove osjetila nakon ispadanja cervikalnog čepa. tri dana kasnije sam rodila

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u prvoj trudnoći cervikalni čep mi je iscurio u 37tj popraćen sa bolovima u kralježnici i to jako nepravilnim i ne tako bolnim. Nakon iscurenja čepa bolovi prestali. U 38tj kontrola otvorena samo 1cm i kaže dr. da nema veze što mi je iscurio čep da idem u bolnicu tek kad dobijem bolove.
    Rodila sam u 39tj jer sam u bolnicu primljena radi manjka plodove vode pa su htjeli dati drip međutim beba ostajala bez kisika i hitan carski.

Ni dan danas mi nije jasno zašto nisam odmah kod curenja čepa išla u bolnicu, a još mi je manje jasno zašto me dr. nije poslala nakon tj dana, ni zašto poslije nisam osjetila nikakve bolove.

Tako da ovu trudnoću opet ne znam ništa.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

u prvoj T nisam uopce registrirala trudove dok nisu postali redoviti na 10min (kasnije sam skontala da su trajali vec 10h, ali nepravilno i na velike razmake) a u drugoj T sam imala lazne trudove nekoliko tjedana (3 ja mislim) prije poroda SVAKU VECER po 1-1,5h tako da sam i sam pocetak poroda smatrala isto laznjacima - dok nije pukao vodenjak pa sam shvatila da ovaj put nisu laznjaci

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Citiraj LIMA prvotno napisa

Porod nije počeo ako:

Porod je počeo ako:

Uz dužno poštovanje autoru teksta, ne bih se složila sa ovim.
    Porod je toliko individualna stvar da se ne može uspostaviti ovakva pravilnost o kakvoj se govori u tekstu.
    Npr. uopšte nije obavezno da se bol javlja i u leđima. I ne mora iz leđa da kreće.

Ne mora da znači da porod nije počeo ako trudovi nisu pravilnog razmaka.
    Postoje materice (kao što je jednoroga, dvoroga, sedlasta...) kod kojih zbog toga može doći do asinhronih kontrakcija.
    Dolaze u nepravilnim razmacima i nepravilnog intenziteta. Eto, to je još jedan primer.
    E baš o ovome sam danas razmišljala (a nisam vidjela ovaj tvoj post) jer sam na nekoj internet stranici o trudnoći pročitala da je razlika između lažnih i pravih trudova što se pravi šire od vrha maternice prema dolje, a kod lažnih od križa i ostala :? jer je to baš suprotno ovome iz teksta s Rode.
    Vodeći se ovim tekstom (kod pravih trudova bol počinje iz križa - uz to sam dobila i proljev) ja se neku večer već spakovala za bolnicu, a na kraju ćorak
    I ja mislim da je sve to individualno.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja nisam imala nikakve razlike, ni intezitetom, bolnošću ni ničim medju lažnjacima i trudovima do 5-6cm otvaranja (do dripa)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eh, da...od negdje 37-38.tjedna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •