Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: kadica, kupanje bebe i ostalo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno kadica, kupanje bebe i ostalo

cure molim pomoc iskusnijih! gotovo sve od opreme za bebuljicu smo kupili, ali nam najvise problema radi kadica. ne znamo da li kupiti obicnu baby kadicu, da li onu koja je vec "izlijevana" anatomski ili da u obicnu baby kadicu stavimo onog medeka ili umetak kojeg smo vidjeli u kiki.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je najbolje uzeti običnu kadicu, jer bebe taj umetak jako brzo prerastu. Ako baš želiš kupi umetak posebno i stavljaj u kadicu prvih 1 max. 2 mj. jer kasnije beba ne stane u njega. Uzmi obučnu kadicu u kojoj ćeš moći kupati bebu bar prvih godinu dana, inaće ćeš imati dupli trošak i viška kadicu koju nećeš moći kasnije iskoristiti čak niti za nošenje veša od mašine do štrika.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpisujem Zibbu!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako se odlučiš za običnu onda bez onih anatomskih džidža-miža
    onaj medo kao podloga je praktičan,
    al ja bih ti preporučila tummy tub "kantu", ima u kiki, al i u drugim dućanima dječje opreme
    mi imamo shantala, malo je veća od tt, samo ne znam gdje ju naći, mi naručili iz uk, al nemaju ih više u ponudi na toj stranici

prednost je lakše rukovanje i bebom i kadom(ako ju prenosiš npr. iz kupaone u sobu, ja okilavila s običnom punom vode, redovito isprolijevala hodnik...), beba se osjeća sigurnije (ko u maternici), beba pluta u vodi u fetalnom položaju, ti samo lagano pridržavaš glavicu
    to npr. u njemačkoj babice jako preporučuju, tako sam i saznala za to
    pogledaj nas, koristimo ju i sa 20 mj shantala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako se u tome rukuje s bebom, posebno malom? Je li skučeno doprijeti do nogica, guze? Uspiješ li rukom dosegnuti sve dijelove bebinog tijela?

Baš zanimljivo...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

shogi ima iskustva sa malom bebom, mi smo počeli tek oko godine dana, al stvarno nije teško
    javit će se ona sa svojim iskustvima
    mi smo običnu kadicu koristili max 3 mj i onda se počeo odgurivati nogama i lupati glavom o drugi kraj, pa jako prskati, ugl. nikako nam se obična nije isplatila

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo onu kadicu što se dobije uz ormarić za prematanje beba. Ima kvrgu u sredini. I nama je ok, koristimo ju i danas sa 2 godine (a i veš iz mašine vadimo u nju...).
    Ta kvrga u sredini je možda malo nespretna kad je bebica skroz mala, ali tad ju ionako držiš na ruci. Kasnije se nama ta kvrga pokazala jako praktičnom, jer omogućava da bebe čvrsto sjedi u kadici i ne može se otklizati.
    Kad idemo u posjet baki i dedi, tamo imamo običnu i dosta veću kadicu, i Andrej se u njoj par puta znao otklizati, izbrnuti na bok..., uglavnom, ronio je.
    A one anatomske, što je na jednu stranu kao poluležeći položaj za skroz malu bebu, a s druge strane sjedeći položaj, isto mi se čine bez veze, velika kada, a uvjek ju možeš koristiti samo pola. I kad djete poraste, ne može de gibati po njoj zbog svih tih uzvišenja i udubljenja.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle kakva je fora ta kanta-kadica-baš mi se sviđa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam vidjela tu kantu u kiki, ali nisam kuzila njene prednosti. ima logike da podsjeca bebu na boravak u trbuhu, ali mi se cini da se ona stvarno moze koristiti tek kad je beba veca. aries, ako je tvoja sogi koristila i ranije, bas me zanima nacin na koji je kupala bebicu. sto se tice onih medeka, moja sogi i frendica ih koriste od rodjenja pa preko godinu dana i koliko vidim to im je jedno od najdrazih pomagala. dakle, curke u svakom slucaju hvala na savjetu jer cemo odabrati kadicu vulgaris, a onda medo da se bebica izvali ko na "ligestulu" a ja da imam slobodne obje ruke.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    ako se odlučiš za običnu onda bez onih anatomskih džidža-miža
    onaj medo kao podloga je praktičan,
    al ja bih ti preporučila tummy tub "kantu", ima u kiki, al i u drugim dućanima dječje opreme
    mi imamo shantala, malo je veća od tt, samo ne znam gdje ju naći, mi naručili iz uk, al nemaju ih više u ponudi na toj stranici

prednost je lakše rukovanje i bebom i kadom(ako ju prenosiš npr. iz kupaone u sobu, ja okilavila s običnom punom vode, redovito isprolijevala hodnik...), beba se osjeća sigurnije (ko u maternici), beba pluta u vodi u fetalnom položaju, ti samo lagano pridržavaš glavicu
    to npr. u njemačkoj babice jako preporučuju, tako sam i saznala za to
    pogledaj nas, koristimo ju i sa 20 mj shantala

koliko je prakticna ovakva kadica?kako drzis malu bebu u tome? meni izgleda totalno neprakticno..ko da bi bebu morala drzati za glavu.. :/

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam tog medu poklonila frendici i njoj je bio super, ne znam koliko dugo ga je koristila, valjda dok ga beba ne preraste
    inače, shogi koristi shantalu koja je dosta veća od tummy tuba (kojeg ima kod nas za kupiti) pa joj je bilo ok, vjerujem da je tt još lakši za rukovati sa manjim bebama

evo, konačno ima opet za kupiti, samo ne znam šalju li u hr, provjerite na http://www.littlelams.co.uk/html/bath_time.html

mi smo isto naručili iz uk, 2 komada, čak poštar donio doma

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo koristili običnu kadicu i nije bilo nikakvih problema. Naravno da bebu moraš u početku pridržavati, dok ne počne plako sjediti i pridržavati se sama rukicama za kadu. U početku smo je kupali u sobi, a kasnije da bez nekog šoka doživi prelazak u veliku, kadu smo tu malu stavili u veliku. Nikada nismo imali problema sa kupanjem, možda se ko mala beba dva-tri puta zaplakala i tad smo prekinuli kupanje. Ima dosta beba koje u početku ne vole kupanje.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vidim da piše do 12 mj, nama je sa 12 mj bila malo knap, al poslije se noa izdužio i nije više bio ko buhtlica tako da se i sad, sa 20 mj super brčka

dok ju nismo koristili za kupanje, služila je ko spremište za igračke
    dakle, više bi preporučila s. nego tt jer je veća i duže iskoristiva

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

braziljanka da, izgleda nepraktično, al kad vidiš kako se lagano rukuje bebom i koliko beba uživa, ne možeš zamisliti kupanje bez toga
    i sveki je kolutala očima kad je vidjela u čemu ćemo shogi i ja kupati djecu, al brzo se predomislila
    beba pluta ili lagano guzom dodiruje dno koje je zaobljeno, dakle, ovisi koliko vode uliješ i bebu samo lagano pridržavaš za glavicu, ali zaista lagano jer nju sa svih strana pridržava kadica, a težinu joj totalno umanjuje voda
    još jedna prednost je što je beba cijela uronjena u vodu i kako je površina mala puno sporije se hladi
    ako si nesigurna, možeš i ispod pazuha pridržavati, al zaista je pis of kejk

ja bih im dala nobelovu nagradu za izum, toliko sam oduševljena, pogotovo jer znam usporedbu sa običnom kadicom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

...a stvarno i u uputama pise da se s koristi od rodjenja! mislim da ce me MM lagano otkantati ako mu kazem da bi malicku od pocetka kupali u tome. budem ga otpeljala u kiku pa cemo malo bolje pronjuskati sto pise na kutiji. mozda ga ova prica s uzgonom koji drzi bebicu zadovolji....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nisam čitala sve ali kupi običnu-ove anatomske su bezveze , ne možeš dijete normalno staviti unutra , sure ako uimaju čep i sl.Najbolje obična- najduže će trajati a i bebaču biti najudobnija.staviš dole pamučnu pelenu dok se kupate i uživancija!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo također koristili običnu kadu skoro do godine dana! I bili smo zadovoljni!

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo naših iskustava sa Shantalom:

Imam sve najbolje reći za nju i preporučiti je svakom.
    Nikola je bio plačljiva beba, imao je i grčiće pa je navečer dosta plakao, ali kad bih ga spustila u Shantalu u trenu bi prestao...tu je počela naša ljubav za Shantalom. Ispočetka je malo nespretno rukovati s bebom u njoj i kolikogod beba pluta u Shantalinoj vodi mora se pridržavati, jer se naginje na stranu. I to je to, ali se isplati truda. Voda je dugo topla pa se beba može duže brćkati i ne treba je puno, nema masnica, straha od vode...ma da smo je koristili samo 6 mjeseci isplatilo bi se .
    Otprilike jednom tjedno ili kad je pokakan dok je bio na prematalici skinut, namočila bih gazu u vodi Shantale i malo natrljala sapuna Sebamed. Time bih ga "oprala", tj.malo istljala glavicu, ispod pazuha, prepone i guzu, nekad i ostalo i buć u vodu. Desnu ruku sam stavljala iza leđa, šaka mi je bila skoro ispod njegove guze, dakle leđima je bio naslonjen na moju ruku. Kad je odrastao samo sam ga pridržavala ispod pazuha ili brade. Evo slička s 10 tjedana: http://public.fotki.com/shogi/nikola/dsc01337.html . Koristili smo čistu vodu i malo kapi maslinovog ulja koje mu se upije u kožu pa kad ga posušim tapkanjem ručnika koža ostane mekana.
    Sada to izgleda ovako:

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://public.fotki.com/shogi/nikola/dsc02654.html
    s tim da se on još zagnjuri dolje u toku kupanja. Voda ide preko ramena.
    :D za Shantalu.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e super sad sam se baš zagirjala za tu kadicu, a reci mi samo ovo u KIKI što ima za kupiti jel puno manje od ove koju imaš ti?

I kolika je poštarina iz UK do nas ako se sjećaš?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    nisam čitala sve ali kupi običnu-ove anatomske su bezveze , ne možeš dijete normalno staviti unutra , sure ako uimaju čep i sl.Najbolje obična- najduže će trajati a i bebaču biti najudobnija.staviš dole pamučnu pelenu dok se kupate i uživancija!
    Potpisujem!

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E u Kiki je Tummy Tub i dosta je manja...10cm u promjeru. Uzela bi ju samo da nikako nisam mogla nabaviti Shantalu.
    Za poštarinu se ne sjećam točno, ali znam da nije bila jako visoka.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo kupili običnu i u njoj se kupao prva dva mjeseca. Onda smo onaj nastavak (s nacrtanim medom) stavili u veliku kadu i evo još uvijek se tak kupa. Svima tko ima kadu preporučam samo taj nastavak, vrlo je praktičan, ne moraš držati bebu jednom rukom a kupat ju drugom, tvoje ruke su slobodne.

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mimazg prvotno napisa
    Mi smo kupili običnu i u njoj se kupao prva dva mjeseca. Onda smo onaj nastavak (s nacrtanim medom) stavili u veliku kadu i evo još uvijek se tak kupa. Svima tko ima kadu preporučam samo taj nastavak, vrlo je praktičan, ne moraš držati bebu jednom rukom a kupat ju drugom, tvoje ruke su slobodne.
    O kakvom se to nastavku radi? Može kakva slikica za uskoro prvi put mamu?

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rvukovi2 našla sam stari mail od dogovaranja prodaje...Shantala i dvoje zaštitne za platnene pelene od po 7,79 funti s poštarinom koštalo 36,98 funti...neznam koliko je poštarina, a koliko Shantala.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

shogi, shogi, bile su 2 shantale i 2 zaštitne gaćice

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma prvo sam samo Nikoli naručivala Shantalu i otuda taj mail...s tvojom Shantalom je bilo još skuplje

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Hobita prvotno napisa
    O kakvom se to nastavku radi? Može kakva slikica za uskoro prvi put mamu?
    Hobita ovdje možeš pogledati otprilike kak to izgleda. Sad se više ne kupamo s pelenom, al na žalost nemam ni jednu noviju sliku s kupanja. Toga ima za kupiti u Turbo limacu košta oko 100kn.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

shogi, a kako je prošlo s carinom i Shantalom? Jesi li platila?

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo možda da dodam, nama je sestra Erika u Vž rodilištu na tečaju rekla da se u TT kadici mogu bebe kupati od prvog dana, da nema veze čak ako im pupak nije otpao (jer se toga ustvari sve mame najviše boje i čekaju s kupanjem do otpadanja pupka), da je bitno da se on nakon kupanja samo jako dobro posuši.

Znači, ako to preporučuje jedna primalja s 32g iskustva, nema straha.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

blis shogi i ja smo skupa naručila, dakle bile su 2 kade i poštar donio doma

:D

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MIMA ZG hvala ti Lovro je premedeni.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hobita hvala

Citiraj Hera prvotno napisa
    Samo možda da dodam, nama je sestra Erika u Vž rodilištu na tečaju rekla da se u TT kadici mogu bebe kupati od prvog dana, da nema veze čak ako im pupak nije otpao (jer se toga ustvari sve mame najviše boje i čekaju s kupanjem do otpadanja pupka), da je bitno da se on nakon kupanja samo jako dobro posuši.

Znači, ako to preporučuje jedna primalja s 32g iskustva, nema straha.
    Mi smo Lovru kupali od prvog dana, tako da se toga ne morate bojati. Samo pupak pokrite s tetra pelenom i poslije malo posušite.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

blis shogi i ja smo skupa naručila, dakle bile su 2 kade i poštar donio doma
    Naravno. Tako je i pisalo. Trebala sam sama zaključiti.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

aries24, shogi, opet ja dosadna: Koliku zapremninu imaju Shantala kante?

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    aries24, shogi, opet ja dosadna: Koliku zapremninu imaju Shantala kante?
    ne znam točno...negdje oko 20l bih rekla...gornji rub je ukoso
    gornji promjer kadice je 38cm, visina je 23cm na najnižem dijelu, najviša točka je 36cm...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E to se zove potpuna inforamcija! :D
    Puno hvala!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nama je ovo bio pun pogodak i nezamjenjiva stvar u prvih 6 mjeseci:

http://www.euroalba.com/detaljno.asp?ID=313

To je kao luftić, punjeno kuglicama od stiropora. Možeš bebu kupati gdje god, hoćeš u kadi, kadici, ili ovećem loncu

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nemam pojma što da nabavim. :/ Sina sam kupala u najvećoj kadi koja se mogla naći u gradu od prvog dana bez ikakvih pomagala i problema, a trajala mu je za raznorazne potrebe do 8. godine. Ali onda sam bila u drugom stanu s posve drugačijom kupaonicom. Da je imam gdje držati i sada bih nabavila najveću kadu, pa neka i mala pliva godinama u njoj, ali nemam pa tražim praktičnije (čitaj: čim manje) rješenje.
    No dobro, ako ne nađem prikladnu kantu u vrtnom centru kupit ću Tummy Tub u Adaxu. Nisam uspjela naći trgovca koji za pristojnu poštarinu šalje Shantalu u HR.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Nama je ovo bio pun pogodak i nezamjenjiva stvar u prvih 6 mjeseci:

http://www.euroalba.com/detaljno.asp?ID=313

To je kao luftić, punjeno kuglicama od stiropora. Možeš bebu kupati gdje god, hoćeš u kadi, kadici, ili ovećem loncu
    izgleda praktično

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radite filozofiju gdje ne treba - stavite običnu tetra pelenu na dno obične kade, polegnete bebu i okupate ju.

Sve ostalo je, po meni, bacanje novaca.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Iva prvotno napisa
    Radite filozofiju gdje ne treba - stavite običnu tetra pelenu na dno obične kade, polegnete bebu i okupate ju.

Svatko ima neko svoje iskustvo...meni je ovaj luftić bio nezamjenjiv dok Hana nije počela sjediti, od tada se kupa sjedečki, naravno. Taj luftić se brzo suši,od ugodnog je materijala (nije plastika), a meni se najviše sviđalo što ne moraš pridržavati bebu non-stop u kadi, i što se ljuljuška plutajući na tom jastuku. Ako napuniš veliku kadu i uvališ bebača s luftićem unutra, možeš mu stvarno napraviti užitak od kupanja- voziš luftić amo-tamo po kadi, ma tko ne bi uživao!

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Gdje ima za kupiti taj luftic?
    Bas mi se svidja, a ne bih preko ovog gore linka jer moram narucit minimalno 200kn robe :/

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    Gdje ima za kupiti taj luftic?
    Bas mi se svidja, a ne bih preko ovog gore linka jer moram narucit minimalno 200kn robe :/
    To je nešto novo :/ Meni su ga donijeli na vrata, ali bilo je to prije godinu dana. A da ih nazoveš i pitaš gdje se može kupiti osim u njihovoj veleprodaji?

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ima ih za kupit u ZG, u TL na ćošku Hebrangove i Preradovićeve. Cijenu nisam zapamtila - nemam trenutno mozga za takve detalje....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam upravo kod prijateljice u dućanu naručila bijelu komodu za presvlačenje koju će mi sestra pokloniti!!!

Jedva čekam da stigne... :D :D :D

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel ima tko iskustva sa ovakvom kadicom
    http://www.turbolimac.com/Products/T...-90092013.aspx
    zanima me koliko je sigurna kad se stavi na kadu i koliko je praktična,
    nama je malo gusto sa prostorom pa ne bi bilo loše rješenje...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma nije problem prvih par mjeseci, noa u svoju običnu kadicu nije mogao nakon 4 mj, ritao se i lupao glavom o rub, prolijevao vodu pa nismo mogli nego staviti kadicu u veliku kadu, a tu mi je teško dugo biti pognuta
    a naša kada je ogromna i teško ga je kupati samo u njoj, zato mi je shantala super jer ju koristi i sad sa skoro 2 godine

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma nije problem prvih par mjeseci, noa u svoju običnu kadicu nije mogao nakon 4 mj, ritao se i lupao glavom o rub, prolijevao vodu pa nismo mogli nego staviti kadicu u veliku kadu, a tu mi je teško dugo biti pognuta
    a naša kada je ogromna i teško ga je kupati samo u njoj, zato mi je shantala super jer ju koristi i sad sa skoro 2 godine
    Sunčana ima 20 dana pa nam je već problem obična mala kadica - ona je dugačka i kad ispruži nožice odgurne se i lupi glavom o suprotni rub...a naša je kada OGROMNA....u svakom slučaju, mi naručujemo shantalu...našla sam zgodni filmić o takvoj kadici ovdje

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •