U zadnje vrijeme kao da primjećujem probleme u komunikaciji između mene i Andreja. Zapravo, ne znam kako da se postavim.
Već ste vjerojatno primijetili iz mojih postova da je on dijete opsjednuto brojevima - doslovce. U početku je to izgledalo smiješno, zabavno, pa čak i vrlo inteligentno, ali sad mi se ta njegova opsesija sve manje sviđa. Imam dojam da se više ničim ne zna igrati, osim kalkulatorom, kompjutorom (za kojim ne visi satima, suprotno očekivanjima, nakon nekog vremena sam ga gasi), i slušati pjesmice na CD-u uz gledanje brojeva na displeju. I nije to samo moj dojam - već danima (ako ne i tjednima) gotovo da i ne treba pospremati igračke za njim jer se igračkama gotovo i ne igra. Ako i da, to su - i opet - magnetni brojevi i slova.
Van ne želi ići, i o tome sam već pisala.
Problem je u tome što primjećujem da je mu je ponekad dosadno i da ne zna što bi sa sobom. I tu mu želim pomoći - predlažem mu različite vrste zabave (i to one za koje pretpostavljam da bi mu se mogle svidjeti), ali on sve odbija. Ako počnem vaditi igračku iz ormara, on je sprema natrag u ormar. Ali nije stvar u tome da želi biti sam i zujati "u prazno", jer onog časa kad se malo odmaknem od njega (da dam i sebi i njemu zraka), on počne izvoditi gluposti kojima bi privukao pažnju (npr. objema rukama povlačiti televizor prema rubu police ili brzo spuštati i dizati poklopac klavira tako da lupa, i sl.)
Onda takvo ponašanje i mene iživcira, pa smo na kraju svi loše volje.
Htjela bih mu (nam) nekako pomoći, a ne znam više kako :/