evo mene s nastavkom 8)
kod nas je to kulminiralo u moj zivcani slom - pravi, ne onaj "jako sam pozvizdila i razbila par tanjura", nego dvotjedno stanje ucestalih napada panike, perioda depresije, nemocnosti, nezainteresiranosti, ne izlazenja iz kuce...ti si lose, ona to "prima" svojim antenicama i podivlja, pa si ti od toga jos losije, a ona je jos gora...i tako to kulminira u jednu nemogucu situaciju
ovo ti pisem ne da te uplasim, nego cisto da vidis do kuda to moze dovesti.
(mozes misliti kako je zara NA TO reagirala)
e sad, kod nas se stanje popravilo tek kad sam ja potakla klik u MOJOJ glavi na pozitivu, opustenost i optimizam. znaci, ne da sam pred njom pokusavala biti dobro, a u stvari nisam bila dobro, jer klinci to tako dobro osjete i to nema nikakvog smisla, nego sam radila na sebi kako bih postigla da se uistinu psihicki osjecam dobro i zadovoljno.
i one sekunde kad sam ja zabrijala na pozitivan film, zara se okrenula za 180 stupnjeva u ponasanju i postala ono veselo, sretno, razumno i lako dogovorljivo dijete od prije. kao da si je dotakao carobnim stapicem. i situacija je ostala takva do dan-danas.
ovo drugo sto te muci (mirovanje, nosenje) ces puuuno lakse rjesavati, a i hana ce ga puuuno lakse prihvatiti, ako ste u tom pozitivnom filmu. zara sada je ponekad malo nezadovoljna ili tuzna zbog toga, ali nista drasticno, i nema nikakve ispade (mislim, zna mi isplaziti jezik ako nesto nece i slicno, ali u usporedbi s pravim ispadima, znas da to nije nista).
i nju jako drzi cinjenica da kad rodim, da cu je opet moci nositi, i da cu opet moci s njom divljati, i da ce mi opet moci skakati po ledjima - uistinu se toga drzi kao za posljednju slamku i to joj puno pomaze.