tatek prvotno napisa
Tu negdje oko 2,5 - 4 godine (a vidim da su vam svima klinci tu negdje) ocito dolazi ta faza o kojoj je Lutonjica vec pisala ...
Došla je i kod nas, po svemu sudeći
Zadnjih par dana ne mogu ga prepoznati kako može urlati, udarati, bjesniti... i ne mogu naći neki "okidač", osim što je neposredno prije toga bio bolestan (upala uha, vjerojatno je trpio jake bolove, a nije dobio antibiotik nego je trebalo izdržati nekoliko dana samo uz paracetamol kojeg je odbijao uzimati).
Nakon te bolesti, počeo se ponašati kao mali divljak.
Istovremeno sam otkrila da sam sama puno tanja na živcima nego što sam to mislila, jer kolikogod mislila da sam spremna izdržati te njegove ispade, ne mogu. U jednom trenutku pobjesnim i sama i jedino što mogu učiniti je da se sama udaljim iz prostorije. Ne pomaže rješenju situacije, ali pomaže da ne izgubim kontrolu.
A sukobi dolaze iz svakodnevnih situacija koje su već postale rutinske: odbija ustati iz kreveta, odbija se obući, odbija oprati zube, doručkovati, oprati kosu (dobro, to je posebna priča, ali ide u kompletu s ostalim). I više ne znam što ga sve može navesti na eksploziju, jer je to moguće u bilo koje doba dana (djelomično ima veze s umorom, ali samo djelomično).