Evo mene nakon cijelog vikenda...pa da se prijavim...
Prvo ću se vezati na vašu raspravu:
Već sam napisala da kako ni meni to nije prihvatljivo "teško mi je taj odgojni moment ignorirati i čekati samo da prođe, kako ste rekle, faza, jer mislim (a možda griješim) da ako ne reagiram, ona će tako nastaviti i ubuduće… "Luna Rocco prvotno napisa
S druge strane... i s ovim se slažem:
...i ja smatram da kazne tipa izoliranja djeteta nisu ispravne (time out smo pokušali tako da svi sudionici čina idu u drugu sobu na smirivanje) i razgovor, a sa NE i objašnjenjem reagiramo svaki puta...Luna Rocco prvotno napisa
Zato me konkretno zanima kako mislite da se može provesti ovo:
...odnosno ovo:Luna Rocco prvotno napisa
I da Luna Rocco...ja sam pokušala ponuditi i jastuk za kanaliziranje agresije. U trenutku kad sam joj to predlagala nije bila krizna situacija i to joj se činilo jako simpatično, ali kad je ponovo došla kriza, jastuk ju uopće nije zanimao i opet se sve svelo na ono prije...Luna Rocco prvotno napisa
Ali željela bih vam ispričati i naš napredak od ovog vikenda. Nakon noćne situacije u kojoj me probudila da mora ići piškiti...ja sam je uz umirujuće riječi htjela izvaditi iz krevetića (kao što to uvijek radim jer spava u vreći)...ona je sjela u krevetu i ispad je počeo...Neću, neću, pusti me, zločesta i udaranje nogama...Prva stvar ujutro je bio razgovor...naravno složila se da to nije bilo uredu i rekla...zamislite...Mama, ti me upozori prije nego ja počnem...I stvarno od subote ujutro do jučer navečer, čim bi se ona bacila na pod ja sam rekla...Hana, upozoravam, ajmo to mirno...I upalilo je...Istina ne znam dokle će, ali eto...
Ali sad me muči druga stvar...zapravo očajna sam mama sa seoparacijskom krizom i dodatnim strahom da će sve biti gore...jer...zbog nekih okolnosti koje su se dogodile tijekom vikenda Hanu ovaj tjedan nije imao tko čuvati i morala sam je ostaviti kod djeda i bake...jednostavno nismo imali izbora...Ustvari izbor je bio i ona je između mogućnosti da je svako jutro vozimo sveki i dolazimo po nju poslije posla ili da ostane kod mojih (u drugom su gradu) nekoliko dana izabrala ovo drugo, uz opasku da će radije ostati kod njih nego ići kod druge bake makar i na pola dana.
Očajna sam..prvi put će biti da večeras spavamo bez nje i ona bez nas...otkida se od nas. Naime, nakon što je prvo rekla da neće ostati, predomislila se, i uz gore navedeno dodala...Ne želim da ti ideš, ali znam da moraš i ostat ću ovdje.
Ali mene je dodatno strah...kud baš sad u ovoj situaciji...hoće li se dodatno osjetiti odbačeno, hoće li se vratiti pod još većim stresom i hoće li sve biti još gore, a za par dana (najkasnije u slijedeći ponedjeljak) opet krećem za Zagreb. Čini mi se da sam u zatvorenom krugu iz kojeg nema izlaza...