Potpisujem sve navedeno, sve je vidjeno, dozivljeno (i prozivljeno) u nasem slucaju sa Vedranom,a uskoro nas ceka sa Zrinkom.Lutonjica prvotno napisa
Tu negdje oko 2,5 - 4 godine (a vidim da su vam svima klinci tu negdje) ocito dolazi ta faza o kojoj je Lutonjica vec pisala ... s time ne mislim da je "faza" za sve kriva, vec je ocito u toj fazi dovoljan mozda i samo mali vanjski poticaj tipa trudnoca, sukob, promjena rutine ... i nastaje dar-mar. Dijete nervozno, roditelji na rubu zivcanog sloma (ili preko![]()
Lutonjice), jedno drugo hrani ... a ako se reagira kaznama i "po guzi" stvari budu sve gore.
Mi smo isto ludili jedno vrijeme dok nismo skuzili da treba smiriti loptu i krenuti sa pozitivnim i njeznim pristupom. I radilo je.
Na zalost, nema tu instant pomoci koja trenutno rjesava problem, vec treba biti uporan, vjerujem da je to jedini pravi izlaz.
BTW, imamo i mi sad dosta problema - kod mene je mejsecima frka na poslu, radi se nekad i nocu i vikendom, MZ nasla zahtjevan posao koji isto iziskuje ponekad pripreme kod kuce i nocu, Vedran u fazi predskolske size, Zrinka ulazi u od vas opisanu fazu inacenja i bi-ne bi samostalnosti ... i najmanja iskra je dovoljna da izazove eksploziju. I sad, ovih dana, pokusavamo smisliti plan kako bismo nas sve vratili na pravi kolosijek, zadovoljili zahtjeve nasih poslodavaca, djece, a jos k tome sami ostali normalni i zdravi (vec smo krenuli u psihosomatske probleme od napetosti) i koliko vec mozemo biti sretni i veseli. Nije bas lako ... ali naci cemo neki put.