Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Skupila sam sve papire za udomljenje!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Skupila sam sve papire za udomljenje!

Pozdrav svima! Evo samo želim s vama podijelit radost, što sam u dosta kratkom vremenu uspjela skupit sve dokumente koji trebaju da bi se dobila dozvola za udomiteljstvo (zapravo još jedan trebam dobit ovih dana), i zbog toga sam jako :D ! Već duže vrijeme razmišljam o tome, i želim to jako, evo sad sam napravila i prva dva koraka: podnijela sam zahtjev, razgovarala sa jako dragim soc. radnikom i skupila papire, ali.. malo me strah. To će bit potpuno novo iskustvo za mene (i za MM naravno), situacija u kojoj još nikad nisam bila, pa me malo strah kako će to bit, dal ću imat dovoljno snage, strpljenja i svega što treba jednom malom biću koje je tako osjetljivo i bespomoćno :? Osjećam da imam sve to, i znam da bi dala sve od sebe, pa se tako nadam da bi sve bilo ok -ne bez problema, naravno, ali vjerujem da bi ih zajedno uspjeli riješit. Eto tako stojim sa strahovima u vezi s odgovornošću koju ovaj "posao" zahtijeva - mislim da su normalni. Ali postoji još nešto. Jako važno. I ne znam kako bi to utjecalo na moju novu ulogu udomiteljice (inače, samo da napomenem da bi htjeli udomiti jedno dijete, po mogućnosti predškolske dobi, ja sam teta u vrtiću pa se osjećam dosta sigurno na tom polju, imam 27 god., i da imam svoje dijete ni ono ne bi sadabilo starije od 5, 6 godina). Da, da se vratim na ono što sam htjela podijelit s vama ..Prošle godine u siječnju M i ja smo dobili sinčića, ali smo ga izgubili 12 sati nakon poroda ( nije mogao samostalno prodisat, imao je tekućinu oko pluća, rođen je u 8. mj. trudnoće). . Šest mjeseci nakon gubitka bebe ponovo sam zatrudnjela, ali je u 4. mj. trud. došlo do pobačaja, koji nas je isto tako pogodio kao i gubitak prve bebe. Od tad je prošlo 4 mjeseca, i hvala Bogu, nas dvoje smo bolje. Volimo se i slažemo i tješimo jedno drugo. Mislimo na naše bebe, volimo ih i nedostaju nam. Postoji ljubav koju imamo samo za njih, i nijedno drugo dijete, ni naše rođeno ako jednog dana dođe na svijet, neće imat tu ljubav, jer je ona samo njihova. Ali, hvala Bogu, ljubavi ima još puno i tu bi ljubav htjela dati jednom malom biću koje je nema, a ta bi ljubav opet bila samo njegova. Vjerujem i osjećam da to mogu. Voljela bi da me ohrabrite i voljela bi znati da me podržavate u mojoj želji i odluci, ali i ako mislite drugačije voljela bi čuti vaša mišljenja. Znam da ima ljudi koji bi kad bi nas vidjeli s djetetom pomislili kako smo to napravili zato da "zamijenimo" svoje, ali neću se obazirat na to, jer znam da nije tako i da ne može bit tako, jer je svako ljudsko biće jedinstveno i nijedno ga drugo ne može zamijenit. Hvala vam unaprijed na vašim razmišljanjima! I jako volim vaše stranice! Pozdrav od mene !

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Skupila sam sve papire za udomljenje!

Citiraj V&NMama prvotno napisa
    jer znam da nije tako i da ne može bit tako, jer je svako ljudsko biće jedinstveno i nijedno ga drugo ne može zamijenit.
    S time si sve rekla i dala sama sebi najbolji odgovor. Istu posebnu ljubav koju imaš za svoju umrlu djecu imat ćeš i za udomljeno dijete. Najvažnije je da je vaša odluka čvrsta, da vi točno znate što i zašto radite, a što će reći netko drugi nije uopće bitno. Dobrodošla i javi se s novostima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro došla, sve najbolje ti želim i da brzo dođete do djeteta . Jako mi je žao zbog vašeg gubitka. Dok ste na čisto s vašim osjećajima, šta kažu drugi je potpuno nevažno. Uvijek susjedi, rodbina itd. znaju naći bilo što za iskomentirat (obično ono što nas pogađa).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobrodošla, V&NMama!
    Sigurna sam da će vaša odluka promijeniti život nekog djeteta!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam vam na odluci!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čestitam na odluci! I ja razmišljam o istome.
    Sve je baš onako kako si rekla i zato se ne obaziri na komentare.
    Ljubav se nikada ne dijeli već množi.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sretna sam zbog vas. Uljepšati ćete život sebi i udomljenom djetetu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dobro došla :D Drago mi je da ste uspjeli sakupiti papire za udomljenje. Iskreno mi je žao za to što ti se dogodili

Želim ti da što prije dječji smjeh ispuni vaš dom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobro došla: Žao mi je zbog tvojih bebica.
    Sigurna sam da ćeš imati dovoljno ljubavi za udomljeno djetešce, i da za sve ljubavi u srcu ima mjesta. A u odgoju ćeš se vjerojatno bolje snaći od nas "civila".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pozdrav!!!Imam samo lijepe riječi za tebe i tvog muža, puno sreće za tvoju novu proširenu obitelj
    :D

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam ! Treba mi ohrabrenje i podrška, jer me ponekad obeshrabre ljudi sa strane, pa i iz moje obitelji, stalno govore .."treba dobro razmislit, ne treba se žurit, to je velika promjena" i sl. Sve to stoji, ali ja se ne želim vrtit u krug, i stalno zamišljat potencijalne probleme, i zbog toga odugovlačit s tom dobrom odlukom, a najjači argument mi je to što znam i osjećam da je to dobro, a i usko je povezano sa samim smislom života rekla bi, jer život nema smisla i ljepote ako ga živimo samo za sebe.. Ja imam takvu želju uzet to djetešce sa sobom, da odemo u šetnju gradom, da pričamo, da mu kupim robicu, igračke, slikovnice, da ih čitamo prije spavanja.. A kad odem sama u DM ili tako negdje, pa kupujem sebi, ja više uopće ne osjećam zadovoljstvo, samo mislim kako bi voljela imati dijete kojem bi nešto kupila ..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

V&NMama, čestitam na odluci! Neka vam vrijeme obrade i pripreme prođe brzo i uspješno.

Iskreno mi je žao zbog vaših gubitaka .

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stvarno velika odluka...ali vase dijete ce moci biti ponosno...jer ce imati roditelje velikog srca,punog ljubavi...
    da je barem vise takvih ljudi na svijetu...

cestitam od srca...

cuncicina cica

Početno

vjerujem da će dijete koje dođe u vašu obitelj osjetit samo ljubav. i ljubav će vam se brzo vratiti.
    žao mi je zbog bebica.to nitko ne bi smio doživjeti.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

V&NMama,

kako to da ste se odlučili za udomljenje, a ne posvojenje?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja isto razmišljam već odavno o posvajanju ili udomljavanju, i također su me zgrozili neki komentari koje sam dobivala... neke ne bih ni ponavljala, tragikomično zbilja. Nije mi jasno upoće kakva su to razmišljanja, pa velika promjena je i roditi vlastito dijete, ako to želite u čemu je problem?... Pa onda ti strahovi od tuđih gena - jedan mi je čovjek rekao kako mogu kasnije imati problema s tim djetetom, pa sam rekla - koliki ljudi ih imaju s vlastitom djecom?

Sad čekam bebu, ali i dalje ostajem pri namjeri, vjerojatno prije udomljavanje jer ću teško doći na red za usvajanje ako imam svoje djece, a ima i toliko ljudi koji ne mogu imati svoje pa je bolje da se ne guram pred nekoga u takvoj situaciji.
    Najviše se brinem zbog okoline, živim u selu gdje svak zna za svakoga i ima primitivnih ljudi, tko zna što bi to dijete jadno slušalo dok odraste... ali bi s druge strane vjerojatno doživjelo i gorih stvari u nekom domu.

Mogu ti samo reći da ti čestitam na odluci - a bogme i na savladanoj birokraciji
    Ne zamaraj se nikako što drugi ljudi misle o tome, uvijek se sjeti da je ljudska glupost bezgranična, i možeš biti ponosna što si pametnija od prosjeka!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam svima drage moje neznane prijateljice, na vašim razmisljanjima i ohrabrenju ! Sanja 74 najprije ti moram reći da ste mi prekrasna obitelj! Gledala sam slike, jako su mi lijepe i zanimljive! Najslađa mi je Keti na onoj slici gdje je još kao beba onak jako bezzzubićasto nasmijana , mislim da si kod te slike napisala "gdje me nađu ovak štrumfetastu?". Da, pitala si me zašto smo se odlučili za udomljenje, a ne za posvojenje.. Znam da je djece koja mogu bit posvojena malo tj. manje nego ljudi koji žele posvojiti, i koliko sam shvatila kod posvajanja prednost imaju parovi koji imaju poteškoća sa začećem, tj. ne mogu imati biološku djecu. S druge strane djece koja trebaju udomljenje je puno, a udomitelja još uvijek premalo. Mi možemo začeti prirodnim putem, obje trudnoće su došle sasvim spontano, bez da smo morali dugo pokušavati. Ali moram priznat da to i nije neki razlog za ne posvojiti dijete. Jači je taj da još uvijek vjerujem da ćemo jednog dana dobiti svoje dijete. Želim još jednom osjetit ono prekrasno uzbuđenje pred porod, čuti "rođena je vaša beba..", a onda je uzet u ruke i dugo, dugo ljubit, jer upravo ovo zadnje nisam imala priliku, jer su mog Viktora odnijeli od mene čim se rodio, nisu mi ga ni pokazali, u drugu bolnicu, na neonatologiju. Želim toj bebi dat sve one poljupce i dodire koji su ostali u meni kad su odnijeli malog anđela od mene. Nadam se da me razumiješ.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jako ti želim da jednog dana rodiš svoju bebicu i nadam se da će sve biti u redu.
    A dijete kojem ćete biti udomitelji sigurno će profitirati u odnosu na boravak u domu. Uostalom, stalno su govorili da fali mladih i obrazovanih udomitelja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, V&NMama!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala VlVl, ina33.. Sutra nosim papire u centar. I tako, korak po korak. Sljedeći je da oni dođu k nama doma. Veselim se posjeti, nadam se da ću u razgovoru s njima dobit odgovore na neka pitanja iz prve ruke. svima iz proljetnog Zagorja!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

V&NMama, sretno! Javi nam kako se odvijaju stvari.
    Nadam se da će to ići brzo.
    Znaš li možda pošto si prolazila postupak, smeta li udomljenju ako sam zaposlena. Mislim, je li u redu da dijete ide u vrtić?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala Anett Gle to ti trenutačno ne znam, ali s obzirom da sutra idem u centar, pitam ih, pa ti javim! Osobno mislim da to ne bi smio biti problem, jer bi i u vrtiću djetetu moglo biti lijepo i dobro, bilo bi na sigurnom. Javljam ti sutra!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja isto razmišljam već odavno o posvajanju ili udomljavanju, i također su me zgrozili neki komentari koje sam dobivala... neke ne bih ni ponavljala, tragikomično zbilja. Nije mi jasno upoće kakva su to razmišljanja, pa velika promjena je i roditi vlastito dijete, ako to želite u čemu je problem?... Pa onda ti strahovi od tuđih gena - jedan mi je čovjek rekao kako mogu kasnije imati problema s tim djetetom, pa sam rekla - koliki ljudi ih imaju s vlastitom djecom?
    Potpuno se slažem s tobom I sama kad se sjetim svog odrastanja i problema koje su mama i tata imali sa mnom - a nosim njihove gene - moram priznat da im nije bilo lako, dapače 1 . Što se tiče papirologije, kod udomljenja je treba puno manje nego kod posvojenja. 7-8 dokumenata i to je to. I ja bih tebi preporučila da se ne zamaraš puno komentarima okoline - u cijeloj priči je najvažnije da jedno dijete koje treba ljubav i brigu to i dobije, a mislim da na tako nešto većina normalnih ljudi i reagira normalno i prirodno - podrškom i odobravanjem.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Potpuno se slažem s tobom I sama kad se sjetim svog odrastanja i problema koje su mama i tata imali sa mnom - a nosim njihove gene - moram priznat da im nije bilo lako, dapače 1 . Što se tiče papirologije, kod udomljenja je treba puno manje nego kod posvojenja. 7-8 dokumenata i to je to. I ja bih tebi preporučila da se ne zamaraš puno komentarima okoline - u cijeloj priči je najvažnije da jedno dijete koje treba ljubav i brigu to i dobije, a mislim da na tako nešto većina normalnih ljudi i reagira normalno i prirodno - podrškom i odobravanjem.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po mojem poduplanom postu vidi se da je kasno i da bi se trebala pridružit mužu koji me ionako moli da mu se pridružim na putu u carstvo snova.. Laku noć!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa
    Hvala Anett Gle to ti trenutačno ne znam, ali s obzirom da sutra idem u centar, pitam ih, pa ti javim! Osobno mislim da to ne bi smio biti problem, jer bi i u vrtiću djetetu moglo biti lijepo i dobro, bilo bi na sigurnom. Javljam ti sutra!
    Dapače, dobro je da ide u vrtić da se socijalizira s djecom. Udomljeno dijete treba živjeti normalnim obiteljskim životom, kao i ostala djeca. Status udomitelja ne znači da je tebi to posao i za to ne dobivaš plaću nego samo naknadu od 1600 kn za dijete. Dakle, ti normalno dalje radiš svoj posao.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo mene! Bila sam danas u centru, i pitala soc. radnika za to dal je prepreka udomljenju ako su oba udomitelja zaposlena, i naravno nije - važno je da dijete u to vrijeme kad udomitelji na poslu bude zbrinuto - bilo u vrtiću ili da ga netko drugi čuva. Osim toga i dobro je za djetetovu socijalizaciju, kao što je rekla Zdenka2.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puno sreće na tvom putu..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

V&NMama, hvala na informaciji. Još jednom ti želim puno sreće.
    Javi nam kad stigne mali .

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ! Budem vam se javila čim bude nekih novosti, jer zasad samo čekamo na njihov poziv na psihotest i na posjetu. Nadam se da im neće trebat jako puno vremena da nazovu i da idemo dalje :D.

samara4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

V&NMama jel ima kakvih novosti? jesu bili u posjeti?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ništa nema novo, zato i nisam dugo išla na ovaj topic, jer nemam nikakvih novosti. Ja sam se žurila što prije nabavit sve dokumente i sve to riješit s papirologijom pa da onda idemo dalje, ali ništa..ni glasa od njih.
    A ne vjerujem da nema djece kojoj bi udomljenje hitno trebalo. To oni izgleda rade po sistemu "polako, ima vremena..". Tako je to, dobre stvari čekaju na red da se dogode, a loše i trivijalne su svaki dan na rasporedu u ovom našem svijetu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nažalost V&Nmama, iste riječi sam čula od jedne moje susjede koja je također ušla u udomiteljstvo želeći pomoći djeci. Ona kaže da je sama zvala, nije čekala da nju zovu i sada ima udomljenu djevojčicu, uz svoja dva sina.

samara4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ja sam baš mislila da se do udomljenja dolazi u vrlo kratkom roku nakon obrade,jel djece za udomljenje ima puno. A znači i na tom području sve moraš sam pokrenut i pogurat. Žalosno je to,čekaju i ljudi koji bi htjeli udomiti i djeca po domovima.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi još nismo prošli cijeli postupak, samo smo papire predali, a tečaj i sve drugo još je pred nama, samo pretpostavljam da to nije na nama da određujemo kad ćemo na psihotest i sl., to stvarno moraju oni.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, to morate čekati.

samara4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

v&n mama jel ima sad kakvih novosti?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mene zanima da li se što događa kod tebe .

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drage samara i mareena, baš ste me iznenadile, mislila sam da me se više niko ovdje ne sjeća A s obzirom na to da stvarno dugi nisam bila ovdje to bi bilo i sasvim razumljivo . Nego, u međuvremenu se nije ništa dogodilo tj. zvali su nas iz Centra na tečaj, ali nismo išli (pisala sam već da se MM uplašio udomljenja, tako da smo sve ostavili otvoreno ali neostvareno :/ ). Stvar je u tome da ja nikako ne prestajem to željet, i htjela bi udomit dijete bez obzira što to MM ne želi.. Ne znam jel to u redu :? :? ? Ja bi se brinula o njemu, on ne bi morao ništa ako bi mu to bilo opterećenje..Jaako to želim!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

V&NMama! Drago mi je da si se javila. Bolje je da pričekate ako oboje niste sigurni da je udomiteljstvo za vas. Ne radi se o tome tko će se brinuti o djetetu; ono živi s vama i unese promjene u svaki kutak života. Želim vam da nađete rješenje koje će vas oboje usrećiti.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala mareena na mišljenju, i ja osjećam da ne bi bilo u redu ići preko suprugove volje. A kako je vaša djevojčica?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno sretno!!!!!!!!!!!!!!!!

SRETNO SRETNO SRETNO
    Žao nam je zbog gubitaka ali imati ćete veliku sreću

Mi žarko želimo bracu ili seku, ali mislim da u mojoj situaciji posvajanje djeteta je ravno nemogućoj misiji :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno sretno!!!!!!!!!!!!!!!!

SRETNO SRETNO SRETNO
    Žao nam je zbog gubitaka ali imati ćete veliku sreću

Mi žarko želimo bracu ili seku, ali mislim da u mojoj situaciji posvajanje djeteta je ravno nemogućoj misiji :/

Gost

Početno

V&NMama želim vam da što prije nađete rješenje koje će vas ispunjavati i zadovoljavati

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam mimim i kbegicsi ! A zašto veliš mimim da nemate nikave šanse za posvojenje :? ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •