Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: kada početi sa suprefactom

lolinho

Početno kada početi sa suprefactom

Drage cure,
    Evo danas sam se vratila sa vv, krecem na svoj prvi ivf. Dobila sam suprefact, vaginalete i hiramicin oba partnera od 1 dc. Danas mi je 26 dc, m bi trebala dobiti u subotu, međutim dogodilo se nešto nepredvidivo!!!!
    Kad sam došla doma s vv na gaćicama je bilo malo sluzi i krvi, tamnije boje, to je bilo u 5 popodne i sad još uvijek nešto malo ali svjetlije kad se obrišem. Ne znam da li je to m? Nikada nisam dobila ranije, uvijek dobijem 31 dc a danas je 26 dc? Jel moguće kad me je gledao na ultrazvuk da me malo povrijedio pa zato takva oskudna krv? Ne znam sta da radim budući da bi trebala krenuti s terapijom ako je to m!
    I nije mi slabo, inače umirem od bolova prvi dan kad dobijem.
    Jel imao tko sličan slučaj?
    Hvala unaprijed

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da mi je netko od cura jednom rekao da ako dobiješ stvari poslije 5 popodne ili tako nešto i ako ne počmeš jako krvariti da se to onda ne računa kao prvi dan ciklusa. Prvi dan - je slijedeći.

Nadam se da će ti se javiti netko tko ima više iskustvo.

Sretno

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo, ne znam da li je kasno, ali meni je dr L. rekao da je računa tek kad krene prava krv. (jer je meni bila nekakva sukrvica 2 dana). Ako dobiješ popodne, naveče, sprej uzimaš 3 puta (rasporedi) do spavanja. Tako je meni upute dao dr L.

lolinho

Hvala cure, jučer je bila nekakva sitna sukrvica, pa sam prije spavanja usprejala u svaku nosnicu jednom. Danas je počela za pravo, umirem od bolova pa sam od danas krenula s vaginaletama i hiramicinom. Valjda će biti sve ok. Nisam vidjela da nitko uzima hiramicin i vaginalete uz suprefact, nije valjda samo meni dao tu kombinaciju.
    Kad ću početi s injekcijama? 3 dc moram kod njega.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: kada početi sa suprefactom

draga lolinho i ja sam uzimala hiramicin i vaginalete, tako da nisi jedina, a sa inekcijama sam pocela 3 dc, ne znam kako ces ti ali ja sam si davala u trbusni misic, jer kada sam dobila 1 put u ruku sva mi je otrnula i nisam nista mogla s njom, ti vidi kako ces.

Datum pristupanja
    Dec 2006

draga lolinho i ja sam uzimala hiramicin i vaginalete, tako da nisi jedina, a sa inekcijama sam pocela 3 dc, ne znam kako ces ti ali ja sam si davala u trbusni misic, jer kada sam dobila 1 put u ruku sva mi je otrnula i nisam nista mogla s njom, ti vidi kako ces.

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lolinho:
    Valjda će biti sve ok. Nisam vidjela da nitko uzima hiramicin i vaginalete uz suprefact, nije valjda samo meni dao tu kombinaciju.
    Kad ću početi s injekcijama? 3 dc moram kod njega.
    Mislim da svima (meni je) daje hiramicin+vag.+suprefact od 1. DC, a injekcije od 3. DC.

lolinho

Sad ste me utješile da nisam jedina. Kako ste uzimali hiramicin? 1 tableta dnevno ili sam nesto pobrkala? Sutra cu onda vjerojatno početi s injekcijama, jel ih mogu kupiti u ljekarni u vv buduci da bi ja svakako da mi ih daje sestra?

lolinho

Sad ste me utješile da nisam jedina. Kako ste uzimali hiramicin? 1 tableta dnevno ili sam nesto pobrkala? Sutra cu onda vjerojatno početi s injekcijama, jel ih mogu kupiti u ljekarni u vv buduci da bi ja svakako da mi ih daje sestra?

lolinho

VFR kako je prošla punkcija? Sjecam se da si nedavno napisala da si u panici jer ne znas sta te ceka. Sad sam ja u tom stanju. Svi mi govore da se moram pripremiti a ne znam kako, daj molim te par savjeta!

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Citiraj lolinho prvotno napisa
    Pa injekcije dobijaš od sestara, osim ako imaš više od 38 godina i ako si ispucala 3 puta (stimulaciju)

lolinho

Hvala na odgovoru Ana 29, ja bas puno toga ne kužim jos uvijek. Znači kupujem kod sestre i njoj plaćam? Imam 27 god i ovo mi je prvi put.
    Kako to funkcionira nedjeljom, gdje mogu otići da mi daju injekciju?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

I ja sam za na VV dobila Suprefact + Hiramicin + vaginalete + stimulacija (Gonali). Čak sam sprej počela uzimati od 2. d.c. jer sam prokrvarila putem do Zg pa je opet sve bilo OK - reagirala sam na stimulaciju školski.

Inekcije ne plaćaš, daju ti ih sestre, ali moraš doći ranije ujutro, oko 7 tako da ih dobiješ prije odlaska sestara u salu (u otprilike isto vrijeme svaki dan, dakle 7-9 sati).
    Nedjeljom je također tamo dežurna sestra, mislim od 7 do 8 sati. Ali već će ti one sve reći, pitaj ih jer se možda i tu nešto izmijenilo (mi smo bili lani u travnju).
    Platit ćeš samo poslije transfera Ovitrelle ili što ti već dr. propiše. To možeš kupiti kod sestara.

Sretno!

lolinho

Hvala ti Pčelica Mara, ja sam to sve pomiješala! Ovo je super, ja sam računala da se injekcije plaćaju, bas sam luda. Jesi li hiramicin uzimala jednu tabletu dnevno? Nisam sigurna sta mi je točno rekao al mislim jednu.
    Gdje si ostala trudna Pčelica Mara? Nisam to nigdje uspjela pronaći!
    Puno srece

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pošto sam neinformirana,htjela bih znat čemu hiramucin tablete?

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Hvala na odgovoru Ana 29, ja bas puno toga ne kužim jos uvijek. Znači kupujem kod sestre i njoj plaćam? Imam 27 god i ovo mi je prvi put.
    Kako to funkcionira nedjeljom, gdje mogu otići da mi daju injekciju?

Ništa ne kupuješ dok ti ne kažu. Sve ti je to na uputnicu. Dakle Gonali su ti besplatno!
    Sve će ti sestre reći.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hiramicin protiv mogučih infekcija

lolinho

Jel hiramicin tablete se piju jedna dnevno ili dvije? I to sam zaboravila.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Jel hiramicin tablete se piju jedna dnevno ili dvije? I to sam zaboravila.
    Koliko se ja sjećam pije se jedna dnevno (nekih 5-6 dana). Mislim da tako piše i u uputama. Hiramicin i vaginalete su protiv mogućih infekcija.
    I Lolihno, mi smo uspjeli prirodno. I prvo smo s Rodama podijelili sretne vijesti. Nadam se da ćeš nam i ti uskoro šapnuti nešto lijepo... Do tad, samo hrabro, pitaj sve što ti nije jasno i ne brini - već si vidjela da je ekipa na VV super!

lolinho

Cure, u strahu sam. Bila sam danas na vv, 2 dc ciklusa mi je, od sutra sam na injekcijama, 3 ampule!!! Zašto tri? Dok me gledao na uzv bio je s njim i drugi doktor i 4 puta su me pitali da li stvarno imam 27 god, očito im nesto se nije svdjelo sto su vidjeli! Šta bi to moglo biti? Možda mi jajnici ne rade ili sta? Luda sam od brige

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lilinho,znam da te sad kopa to njihovo čuđenje oko godina,i ja se tako osjećam kad ih ne upitam za objašnjenje,a valjda će ti iskusnije cure znati reći!Što se injekcija tiče i meni su propisane 3 ampule 2.3.4.dan;a 2 ampule 5.6.7. dan!God.imam30,mislim da jedno s drugim nemaju neke veze!Pojma nemam!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne brini. Ja sam dobivala samo 2 Gonala, i to od 3. do 12. d.c., 13. d.c. odmor i onda je 14. d.c. bila punkcija. Dobili smo 5 zrelih j.s. i blastociste i zimnicu... Ništa ne brini, znaju oni što rade. A tvoje godine su - najbolje!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga lolinho,ja očekujem M danas ili sutra pa ću i ja početi sa istom procedurom kao i ti.Vjerojatno smo kod istog dr(dr L).Svi ljekovi koje smo dobile imaju svoju svrhu.Ja sam prvi puta bila užasnuta kolčinom i nije mi bilo jasno što kad treba piti,ušmrkavati ili stavljati,čak sam počela sumljati i u
    ono za što sam bila sigurna.Nije bilo ovog foruma,pa nisam imala koga što pitati i bila sam izvan sebe od panike.Što se tiče Hiramicina pijete po jednu ti i TM dok ih ne popijete(5 dana,5 tbl. je u kutiji) tako mi je rekao dr.Pitaj što god ti nije jasno jer cure stvarno puno znaju,a osim toga sva POZITIVNA iskustva nam samo mogu pomoći.Nemoj se bojati što te dr pitao za godine,sigurna budi da nećeš ući u postupak ako im je bilo što sumljivo,a i da
    nešto nije u redu rekao bi ti .Količinu ampula će prilagoditi onom što vide na UZV,pa zato nas i pregledava za vrijeme stimulacije.Malo sam se raspisala jer točno znam kako se osječaš kad si prvi put tamo.Ja sam sada puno mirnija i više pozitivno koncentrirana na sam ishod jer sam samu tehniku(ljekovi,odlasci,pregledi)jednom savladala. Nemoj se opterećivati sa stvarima za koje brinu doktori, ti svu svoju pozitivnu energiju usmjeri na rezultat.Držimo fige jedna drugoj i zajedno smo jače.

Datum pristupanja
    Dec 2006

draga lolinho da ti odgovorim za punkciju, nije da ne boli ali nije tako strasno, ja sam bila sva u panici i strci, ali to sve kratko traje i gotovo, nista strasno, meni nitko nije rekao da poslije punkcije malo naoteknes, tako ako se to i dogodi nemoj biti u panici kao ja, na svu srecu imala sam curu pokraj sebe koja je isto to sve prosla pa sam ju zivkala svako malo. a hiramicin pijes jednu pilulu dnevno (naravno i m), i tako narednih 5 dana. malo sam u zaostatku pa ne znam u kojoj si sada fazi????

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije mi jasno kakav Hiramicin? :?
    Ja dobivam sam injekcije Menopur i ništa drugo. :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Htjela sam se samo javiti da sam u istoj fazi kao vi, drage cure.
    Također očekujem mengu, i kad dođe imam isti protokol.
    Po mojim procjenama trebala mi je doći jučer, i jučer ujutro se pojavilo malo prozirno roskastog iscjetka, nakon kojeg se, do sad (praktički dan i pol) nije pojavilo ništa. Inače, na 12. dan ovoga ciklusa imala sam folikul 18 mm. Danas mi je 29. dan. U zadnje vrijeme su mi ciklusi kao sat točni na 28 dana (prije su uvijek bili oko 30). Jutros sam radila test, negativan je. Malo sam zbunjena i ja s tim suprefactom, nisam još počela, čekam da se pojavi barem malo krvi.
    Pozdrav svima, čini se da ćemo se ovaj mjesec viđati!

Početno

Sad sam ja skroz zbunjena , čitam ja što vi pišete i vidim da svi sa suprefactom krećete 1dc a meni Luči napisao 21dc, ništa sad ne kužim , zašto??

Početno

Zbunih se , već sam taj odgovor dobila prije par mjeseci na neko drugo pitanje samo nisam povezela ( dugi protokol) .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •