Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Predupis u skolu

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Predupis u skolu

Evo, stiglo nam i vrijeme za to pa me zanima (a mozda je totalno glupo pitanje):
    Da li se predupisati idemo u skolu koju zelimo odabrati ili u onu koja nam je po mjestu stanovanja dodijeljna?

Naime, nacula sam da u Puli nemamo pravo birati u koju skolu ce nam dijete ici vec se klinci automatski upisuju po mjestu stanovanja (ako postoji neki zakon ili nesto po cemu imamo pravo na odabir skole, molim vas da me uputite) pa me zanima, krecemo li odmah s predupisom u skolu na kojoj cemo pokusati inzistirati ili ne?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da možeš sama odabrati u koju školu češ upisati djete, jer stvarno nema razloga zašto bi bilo suprotno.
    Kod nas u jednoj zgradi škole postoje u jednom turnusu jedna škola a u drugom turnusu druga škola i mogli smo sami izabrati u koju će ići i nije bilo nikakvog problema, čak smo i došli na upis u vrijeme kad je bilo u tajništvu kompletna ekipa iz škole u koju se nismo htjeli upisati, pa su djete i testirali i upisali u knjigu bez ikakvog problema.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da se prije par godina znalo "muljati" s prijavljivanjem djeteta na drugu adresu kako bi se moglo upisati u zeljenu skolu...

kako sad stoje stvari - stvarno ne znam

al vam cestitam na zivotnoj prekretnici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama na oglasu pise, iskljucivo po mjestu stanovanja :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ima škola koje su pretrpane i škola koje su poluprazne, zato se djeca upisuju po mjestu stanovanja. Možda da odeš u školu u koju bi htjela da curka krene i ako imaš neki jako dobar razlog, možda ti ga uvaže

anica

Početno

Nisam sigurna.Znam da u našem gradu dosta dijece ide u školu u kvartovima gdje ne stanuju već im to iz nekih drugih razloga odgovara.Ni moje dijete ne ide u školu u kvartu kojem pripada naša ulica.Ide u školu susjednog kvarta od koje smo jednako udaljeni kao i od ove prve škole.Jednostavno smo se tako odlučili jer nam je to na pola puta do bake a i slovi kao "bolja" škola.Prilikom upisa nisu nas ništa pitali po tom pitanju.Ne znam jel to zato što živimo i dalje u blizini ili nije uopće bitno.Najbolje možda prije početka upisa jednostavno pitati u školi u koju se želi upisati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cijela procedura se razlikuje od grada do grada. Najbolje je da odeš u gradski ured za obrazovanje i tamo pitaš kakva je situacija. Nakon toga odi u školu i reci da bi im predala molbu da dijete upišeš u tu školu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da vas jos malo udavim... kako izgleda sistematski pregled? Da li se kod skolskog lijecnika obavlja i cijepljenje ili se na cijepljenje i ostalo (npr. po uputnicu za vadjenje krvi) ide svom pedijatru?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo u skoli dobili papiric s uputom kako do lijecnika. trebalo je ici osobno u dispanzer kod arene (tamo je skolska medicina) i sestra zakaze termin za pregled i izda odmah uputnice za vadjenje krvi. pedijatrica nema nista s time, osim sto moras do nje po karton. karton ti vrate, zadrze samo cijepni karton, jer se buduca cijepljenja (i ovo prvo skolsko) obavljaju kod njih.

obavis vadjenje krvi, dodjes na pregled u zakazano vrijeme, dijete prvo bude s doktoricom na samo (10-15minuta), tada samo razgovaraju, crtaju, pisu, kad zavrse s tim dijelom, pozovu tebe, tada se dijete skida, obavi se pregled (pluca, usi, standardno...) i kad se izadje iz ambulante u onu prostoriju gdje bude sestra, tamo se obavi cijepljenje.

tako ide ova tipicna procedura.

inace, onaj dio kad bude sama s doktoricom unutra, tada pricaju o snalazenju u prostoru, o obitelji, koliko sam ja tada to pojmila - cilj je malo se upoznati s djetetovim snalazenjem u drustvu i prostoru...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tenks!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Da vas jos malo udavim... kako izgleda sistematski pregled? Da li se kod skolskog lijecnika obavlja i cijepljenje ili se na cijepljenje i ostalo (npr. po uputnicu za vadjenje krvi) ide svom pedijatru?
    ivar se nije cijepio na sistematskom. rekla sam da ne zelim da ga cijepe s moparu nego s priorixom, a to obavlja njegov lijecnik.
    jos uvijek nije cijepljen

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To te ja pitam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •