-
Evo da se jos jedna lakto vege obitelj javi. Muz je vegetarijanac vec 18 godina, a ja 14 godina. Imamo dvoje djece (6 i skoro 4) i sada sam trudna (u 7om tjednu). Moja djeca su lakto od zaceca pa sve do sada i tako ih odgajam, akada budu imali 18, kada mislim da mogu donijeti svoj sud na temelju cinjenica, dojmova i sl. ako budu htjeli jesti meso necemo im braniti. Djeca kada su mala jednostavno niti neznaju sto je meso i najcesce meso na stolu ne povezuju sa ubijenom zivotinjom koja se napatila i sve ostalo da sada ne duljim. Imam prijateljicu koja radi u vrticu i kojoj su djeca u grupi primjetila (predskolci) da ne jde rucak pa su je pitali 'Teta zasto ti nista ne jedes kao i mi?'. Ona im je rekla da ne jede meso i tada su pocela silna pitanja, a jedno je dijete reklo da meso nije zivotinja, meso je meso i fino je. Eto koliko djeca koja ga jedu znaju o tome sto jedu. Moja od pocetka znaju. Jednom mi je sin vidio reklamu za hrenovke i pitao me sto je to, ja sam mu lijepo objasnila i on je rekao fuj, mama kako ljudi mogu jesti zivotinje, kako ne razumiju da zivotinje imaju dusu kao i mi! Tada je imao 3.5 god. Inace on je jako rano progovorio i toliko je bistar da nam je pedijatrica rekla da bi mozda i drugim roditeljima preporucila nasu prehranu, narocito nakon sto se rodila mala princeza i opet je vidjela koliko dijete super napreduje. Mi smo vegetarijanci moralno i religijski i tako odgajamo djecu. Svatko ima pravo odluciti se za ono sto misli da je the best za njegovo dijete.
Inace sve trudnoce su prosle super, malo kila, lako vracanje na staro, osim mucnina cijelo vrijeme ali bez povracanja tako da se izdura. Svi nalazi uvijek ok, nikada mi nicega nije falilo, sada cemo vidjeti u ovoj trudnoci.
Sto se tice suhog voca, samo jedna napomena za trudnice, suho voce bi se prije konzumiranja trebalo staviti na kratko u kipucu vodu da eventualne necistoce uslijed skladistenja otklonimo.. Toliko od mene, malo sam ga oduljila, ali tek sam sda skuzila ovu temu.
Pozdrav svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma