U trudnoci sam jela/jedem (sad 25. tjedan) isto sto i inace jedino, kao i dosta trudnica, imam faze da mi se neka hrana gadi (pogotovo u prva cetiri mjeseca kad mi je zlo i kad se jede ono od cega mi nije zlo jer se situacija svede na golo prezivljavanje do prestanka mucnina) ili da neku hranu intenzivno jedem neko vrijeme. Nisam imala probleme s tezinom (ha, mora se samo paziti da se ne pretjera s kolicinama sto mi ponekad dode buduci da je trbuh ionako velik pa nemam onu psiholosku branu kao kad nisam trudna). (Pesco) vegetarijanka sam (ponekad jedem ribu - uglavnom u gostima) vise od deset godina.
Volim tjesteninu, ali u normalnim okolnostima (tj. bez mucnina) obozavam gotovo sve povrce, lecu, kvinoju, slanutak.... ponekad soja, tofu, tempeh... Ni moja ginekologica (kao ni pedijatar mojih klinaca) nisu nikad imali primjedbe na moju (nasu) ishranu. Redovito kontroliram krvnu sliku kao i B12 (treba imati na umu da apsorpcija B12 opada i s godinama pa nadomjestke savjetuju i nevegacima, a vegaci - pogotovo vegani i vegetarijanci koji se hrane sukladno danasnjem uzurbanom vremenu - bi trebali paziti).
Zasto dijeta bez uglikohidrata? Zbog debljanja?