Negdje na forumu sam procitala kako ljuljacke za male bebe nisu dobre jer utjecu na ravnotezu u mozgu.Da li netko zna kada taj utjecaj prestaje, tj da li mi sa 14 punih mj mozemo se ljuljati u parku ili kod kuce na onim malim drvenim ljuljackama?
Negdje na forumu sam procitala kako ljuljacke za male bebe nisu dobre jer utjecu na ravnotezu u mozgu.Da li netko zna kada taj utjecaj prestaje, tj da li mi sa 14 punih mj mozemo se ljuljati u parku ili kod kuce na onim malim drvenim ljuljackama?
http://public.fotki.com/mara73/proljee-1/img0299.html
gle ovo
Mirta 10 i pol mjeseci i Irma 3 godine.
![]()
mi smo se 'ljuljali' u parku negdje nakon 9 mjeseca...
ne kužim ovo o ravnoteži, pa beba se ljulja već u maminom trbuhu. može objašnjenje? neki link? ostali, da li je to istina? da li ste i vi čule nešto slično?
meni se cini da se vjerojatno govorilo o stetnosti jumpera, a njega ljudi znaju nazivati ljuljalica i slicno
Za jumpera sam i ja čula da je štetan, a za ljuljanje nisam.
Mi smo ga počeli ljuljati (u ljuljački) negdje sa 8-9 mjeseci ako se dobro sječam.
Ranije se nismo ljulajli jer nije htjela i panično bi bježala od navedene stvari. Sad ju sa 26 mj. jednostavno obožava, a tek tobogan!!!!
a, tak već da. normalno da nije dobro ništa u čemu se beba trza.meni se cini da se vjerojatno govorilo o stetnosti jumpera, a njega ljudi znaju nazivati ljuljalica i slicno
i nista u cemu beba kontinuirano dodiruje nogama podlogu prije nego sto se zna samostalno ustati, stajati i hodatiOriginally Posted by puhovi obožavaju smokve
![]()
da, mislim da se ipak radilo o jumper= ljuljalica. Valjda sam nesto krivo skuzila.Thx a lot.
Mi smo dobili nina-nanu od bake za prvi rođendan. Obožavamo ju!
(Ponekad T. zna i zaspati dok se ljulja :D )
Lepa na mamu, pametna na tatu 8)
svi troje se poceli ljuljati u ljuljacci vrlo brzo nakon sto su poceli sjediti.
naravno - nismo ih zaljuljavali do neba, ali malo naprijed-natrag da... i svi su obozavali...
K. se ljulja od kad može sjest samostalno (prvo meni u krliu, pa u ljuljačkama s "ogradicom"). Već koji mjesec sjedi na ljuljački i ljulja se jaaako bez našeg pridržavanja. Kad je presporo viče "još"..
Da mi znak kad želi sići.. Samo moram biti koncentrirana na nju, da ga ne profulam.. Inače silazi sama.![]()
sanja74, a u kojem parku imaju te ljuljačke s ogradicom? (na Trešnjevci si?)
ima ih na ribnjaku i u maksimiru.
ali to nije tresnjevka...
Ima ih na Bundeku. I park kod novih posovih zgrada u Španskom.Originally Posted by Foška
(Nas ima po cijelom gradu.. odnosno, bilo nas je dok nisam počela raditi. Beba, sling i put pod noge.. :D)
U Samoboru (centar, kod kina) ima park gdje se naslone "iza".. ne i naprijed, al su ipak stabilniji.
Mislim da na Trešnjevci nema ništa slično.
mi dobili za 1. rođenadan ljuljačku s ogradicom i naslonom, ali jednostavno nikako da se odvažim još i to okačit u stan(čić!) - najviše bi mjesta za ljuljanje bilo usred dnevnog boravka :shock:
ima tko to u stanu?![]()
mi bi imali (kupili ljuljačku), al nikak da nabavimo "nešto" za što je objesiti..Originally Posted by Foška
![]()
Ima, ima i na Trešnjevci, i to na poloutoku Trešnjevka na Jarunu 8)
Onaj parkic za djecu s posebnim potrebama