Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 132

Tema: muzeji zanimljivi malcima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno muzeji zanimljivi malcima

tražim, tražim i vidim da ima nešto malo, razbacano kojekuda... pa ajmo na jednom mjestu.

mi smo bili u tehničkom muzeju - andreja su najviše oduševile pčele u košnici, ronilačko odijelo, helikopter i vatrogasna kola. ali tamo je sve zanimljivo - od starih vešmašina, preko plugova do podmornice. mislim da nema djeteta (od dvije godine nadalje) koje se tamo ne bi ludo zabavilo.

željeznički muzej smo apsolvirali na njegovom topicu.

ajmo dalje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prirodoslovni - puno prepariranih životinja.

ja ga pamtim iz svog djetinjstva, sada mi je izgledao nekako "staro" ali se mojim klincima svidio

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam, imaju dobar web

http://www.hpm.hr/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

muzej grada zagreba

http://www.mdc.hr/mgz/

muzej naive /vidu su kravice i seljaci bili guba /

http://www.hmnu.org/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izgleda da se prirodoslovni preuređuje

Evo još jednog njihovog zgodnog letka
    http://www.hpm.hr/download/o_muzeju.pdf

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    zaboravila sam, imaju dobar web

http://www.hpm.hr/
    Trenutno zatvoren..ali od 1.4. imati će doooobruuu izložbu: morske cucke!! Dušu dalo za mojeg miša....

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skužila sam i ja - mom se svidjelo i kamenje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: muzeji zanimljivi malcima

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mi smo bili u tehničkom muzeju - andreja su najviše oduševile pčele u košnici, ronilačko odijelo, helikopter i vatrogasna kola. ali tamo je sve zanimljivo - od starih vešmašina, preko plugova do podmornice. mislim da nema djeteta (od dvije godine nadalje) koje se tamo ne bi ludo zabavilo.
    Mojem je bio zanimljiv samo stari vlak i stari tramvaj. Sve ostalo je ovlaš preletio pogledom i vratio se do tramvaja
    Usprkos hladnoći, Tehnički muzej je zakon - i meni je bio gušt!

Inače, ja jedva čekam da se otvori budući glazbeni muzej (ovih dana ima u novinama da se glazbena zbirka Muzeja grada Zagreba treba preseliti u novi prostor u Demetrovoj) - mislim da će to biti hit kod nas (nešto što svira!), samo treba imati strpljenja dok ga urede i otvore...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Etnografski - dio s oružjima i oruđem iz cijelog svijeta, a i dio s hranom i sl. (Tana je posebno oduševio kruh polijepljen po zidu, krušna peć i vrećice s raznim mahunarkama i žitaricama u koje se smiju zavlačiti ruke i pipati).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, mi se spremamo u arheološki. tatek!!! mislim oni su bili

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. je najbolje reagirao na Arheološki i Tehnički muzej. Ali, istina je da kod nas nijedan muzej nije onako baš za djecu. Mi planiramo voditi M. u prirodoslovni muzej u Londonu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da , sline su mi curile kad je sanja pričala o dječjem muzeju u beču.

ali može se iskombinirati sa šetnjom po gradu, pa za pola sata pogledate ono što je malima zanimljivo i idete dalje.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Ali, istina je da kod nas nijedan muzej nije onako baš za djecu.
    nažalost istina... :/

etnografski je dobra ideja za obići

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Izložba japanskih lutaka hina u povodu 'Dana djevojčica'

vrijeme: 3.3.2007. - 2.4.2007.
    mjesto: Zagreb, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14
    url: http://www.etnografski-muzej.hr/

U sklopu izložbe 'Japanske lutke hina', Etnografski muzej obilježit će 3. ožujka Dan djevojčica, kada se u japanskim kućama izlažu lutke nazvane po staroj riječi za djevojčice. Izložba je postavljena od 23. veljače, a službeno bi je na Dan djevojčica trebao otvoriti japanski veleposlanik u Hrvatskoj Tetsuhisa Shirakawa.

Uz zvukove japanske glazbe, degustaciju japanske hrane i čaja, miris breskvinog cvijeta i ljepotu djevojčice u kimonu, ispričat će se priča o japanskoj tradiciji, kada se u kućama izlažu posebno izrađene lutke, izvijestio je Etnografski muzej.

Svake godine 3. ožujka održava se Svečanost Hina (Hina Matsuri) i na taj dan u kućama u kojima ima djevojčica izlažu se lutke hina čime obitelj izražava želju da djevojčica ostane zdrava i da bude pametna.

Lutke su se izlagale na postolju sa sedam stepenica, na najgornjoj su bile dvije lutke cara i carice, ili princa i princeze, slijede dvorske dame, a ispod njih pet glazbenika.

Postavljaju se i ministri, čistači palače, miraz te cvijet breskve, bijeli sake i drugi ukrasi da sve izgleda kao palača.

Svečanost potječe iz carske palače i plemićkih dvoraca još iz razdoblja Haian (oko 1000. godine). Tijekom razdoblja Edo (1660.-1680.) običaj su prihvatili imućni građani i samurajske obitelji. U razdoblju Meiji (1868.-1912.g.) lutke hina postale su trgovačka roba i dobile su današnji oblik.

Kada se rodi djevojčica, njen prvi 3. ožujak zove se hatsuzekku, a običaj je da lutke kupuju i unuci daruju majčini roditelji.

Izložba će biti otvorena do 2. travnja.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="mamma san
    Trenutno zatvoren..ali od 1.4. imati će doooobruuu izložbu: morske cucke!! Dušu dalo za mojeg miša.... [/quote]

Izložba se otvara danas - čim uhvatimo vremena idemo....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako sam vodila razred u Arheološki muzej pred dva tjedna,odlučila sam povesti Josipa u vrlo skoro vrijeme.
    On obožava sve vezano uz Egipat pa mislim da će ga jako zainteresirati postav na 3.katu a posebno zagrebačka mumija(samo se bojim da se ne prestraši,onako mistične u mračnoj sobi)
    Predmeti iz prapovijesti su također vrlo zanimljivi,već zna za Vučedolsku golubicu pa ćemo i nju rado pogledati.

Zatim će nam sljedeći na redu biti Tehnički muzej,a kad još bude malo veći tada Muzej Grada Zagreba zbog vrlo,vrlo interesantnih predmeta svakodnevne uporabe iz prošlosti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je Tehnički muzej postao hit, a spremamo se još u dva muzeja u skoroj budućnosti:
    -morski psi u prirodoslovnom muzeju (otvoreno prošli tjedan)
    -navodno se uskoro otvara neka izložba u Muzeju grada Zagreba, posvećena konjskom tramvaju - ako netko zna nešto više o tome, bila bih zahvalna, jer ovo je samo šturo prepričana informacija koju je MM vidio na nekom plakatu

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prijateljica je kao student radila u Prirodoslovnom muzeju, kao voditelj mineraloške zbirke. Taman je počelo ludilo sa knjigama o Harry Potteru-u, pa su joj svako malo uletavali klinci:Teta, jel imate kamen mudraca?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo i nas iz Tehničkog muzeja. Malena je uživala, a bome i mi (ja i MM smo bili jaaaako davno)...najveća atrakcija bile su pčelice i ona centralna sala s prijevoznim sredstvima. U rudnik nisam htjela ići s njom (mislila sam - ako joj se ne svidi ne možemo jednostavno uteći).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada smo već kod tehničkog muzeje - mi smo prošle zime skoro svake nedjelje išli, zato jer nedjeljom vozi stari tramvaj - mislim u 9,30, treba provjeriti, dolazi iz remize i stane kod Cibone/tehničkog muzeja .

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Najzanimljivije je kad je dan muzeja, jer se onda mnogo toga više smije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, ali ja nisam znala da ranije treba dići karte, pa smo ostali bez njih

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo dosad bili valjda u svim poznatijim muzejiam i galerijama grada, evo ukratko:

- tehnicki je zakon, bili vec 4-5 puta, rudnik je OBAVEZAN, Tesline pokuse smo prvi put gledali lani (uz cvrsto drzanje za ruku), uskoro cemo i u Planetarij
    - muzej grada Zagreba: super, bili vec 3 puta
    - prirodoslovni - bili 2-3 putam fora, osobito zivotinje i minerali
    - Arheoloski - bili jednom, vadrnu se jako svidio
    - umjestnost i obrt - fora odio sa staklom i odjecom an vrhu
    - Etnografski - dobre povremene izlozbe, odio sa Azijom i Oceanijom je Vedranu najzanimljiviji
    - Mimara - bili prosli vikend, i Vedranu i Zrinki bilo vrlo zanimljivo, osobito arheologija i sklpture
    - MOderan galerija - bilo je dobro, svidio im se onaj novi most na katu
    - Gliptoteka - zanimljivi prostori, (tragovi tracnica u dvoristu), fora zbirka antickih skulptura, no osoblje je neljubazno
    - postanski - ugodno iznenadjenje, i postav i Vedranov interes
    - Klovicevi dvori, "Dzamija", UMjetnicki paviljon ... bili za koje zgodne izlozbe, obicno odemo pogledati ako je neko koliko-toliko zanimljivo slikarstvo ili skulptura
    - Zvjezdarnica - isto fora, ali odite kad je vedra noc

Jos nas ceka Primitivna umjetnost (mislim da ce to biti manja fora, no mozda se zapali za generalica ), skolski muzej, lovacki (hm, mislim da tamo mozda ipak necemo ici ...)

Inace, kazu ljudi da je dobar i djecji muzej u Grazu, zeljeznicki u Ljubljani, tehnicki u dvorcu Bistri pored Vrhnike (SLO) ...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote=NanoiBeba]
    Citiraj "mamma san
    Trenutno zatvoren..ali od 1.4. imati će doooobruuu izložbu: morske cucke!! Dušu dalo za mojeg miša.... :)[/quote
    prvotno napisa

Izložba se otvara danas - čim uhvatimo vremena idemo....
    Jel neko bio na morskim pesima?

Imam dva podvojena mišljenja.
    Jedno je (mama, tata i 4-godišnjak) da je izložba super.
    Drugo (moja šogi - biolog, osim što šljaka sa srednjoškolcima, nema veze sa klincima) kaže da je izložba više za starije. Da je atmosfera mračna i malo zastrašujuća. A eksonati nisu za male klince. Nema nekog morskog pesa za vidjet. Već više manje kosti i zubi.

Jel bio tko?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ne znam da l ije netko već spomenuo, ali jako je zanimljiv i povijesni muzej na gornjem gradu; imaju raznorazne izložbe, mi smo bili na nekoliko stvarno zanimljivih i originalno postavljenih.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo nove izlozbe u Muzeju grada Zagreba, procitajte uvodni tekst!

"KORAK DO NOVOG STOLJEĆA: Gospodarska izložba u Zagrebu 1891."

MUZEJ GRADA ZAGREBA 15. III. – 1. V. 2007.

Ove godine Muzej grada Zagreba slavi stogodišnjicu rada, koja će se različitim programima obilježavati tijekom cijele 2007. Izložba "Korak do novog stoljeća" prvi je izložbeni projekt u tom nizu, a njime želimo upozoriti javnost na važnost zagrebačke Gospodarske izložbe održane 1891. godine. Projekt će vrednovati gospodarski, politički, urbanistički i modernizacijski utjecaj Gospodarske izložbe na grad Zagreb, vidljiv i danas. Ujedno će ukazati na potrebu istraživanja, prezentacije i očuvanja gospodarske baštine. Na izložbi će se prezentirati 250 atraktivnih predmeta kroz pet tematskih cjelina.
    Autor projekta je Goran Arčabić, povjesničar koji više godina proučava gospodarsku povijest grada Zagreba 19. i 20. stoljeća. Na projektu sudjeluju suradnici iz Beča, Budimpešte, Praga i Trsta, koji će prikazati utjecaj velikih izložbi na razvoj četiriju srednjoeuropskih metropola, nekada dijelova jedinstvene Habsburške Monarhije.
    Projekt se temelji na istraženoj izvornoj arhivskoj i muzejskoj građi, a pri njegovoj realizaciji koristit će se sredstva suvremene muzeološke prezentacije, koja uključuju trodimenzionalnu računalnu animaciju.
    Izložba je planirana kao projekt za međunarodnu muzejsku razmjenu.

IZLOŽBA "KORAK DO NOVOG STOLJEĆA"
    o prvi je veliki izložbeni projekt Muzeja grada Zagreba u 2007., godini u kojoj Muzej slavi 100. obljetnicu djelovanja
    o međunarodni je projekt na kojemu sudjeluju suradnici iz Beča (Wien Museum), Praga (Muzeum hlavního města Prahy), Budimpešte (BTM Kiscelli Muzeum) i Trsta (Civico Museo di storia ed arte Trieste)
    o planirana je kao projekt za međunarodnu muzejsku razmjenu
    o na edukativan će, zanimljiv i dopadljiv način posjetiteljima u Hrvatskoj i inozemstvu prezentirati dio hrvatske gospodarske baštine i urbane povijesti grada Zagreba
    o namijenjena je sljedećim ciljanim skupinama posjetitelja: građanstvu, djeci, učenicima i studentima, turistima te stručnoj javnosti
    o ukazuje na stoljetnu tradiciju brojnih poduzeća i tvrtki koje su izlagale ili sudjelovale pri realizacije Gospodarske izložbe 1891. pa ih ujedno reklamira
    o zbog svega navedenoga, izložbu će popratiti tisak i elektronski mediji

O IZLOŽBENOM PROJEKTU "KORAK DO NOVOG STOLJEĆA"

Svjetskom izložbom u Londonu 1851. započeo je trend priređivanja velikih gospodarskih izložbi, iz kojih je iznikla suvremena manifestacija EXPO, na kojoj se Hrvatska redovno predstavlja. Regionalne i svjetske izložbe postigle su vrhunac u drugoj polovini, a osobito krajem 19. stoljeća. Na tim izložbama izlagači su se brojali u desecima tisuća, a posjetitelji u milijunima.
    U Hrvatskoj, tada dijelu Austro-Ugarske Monarhije, najveća izložbena manifestacija te vrste priređena je u Zagrebu 1891. godine. Organizirana u čast 50-godišnjice djelovanja Hrvatsko-slavonskog gospodarskog društva, izložba je postala prvorazrednim društvenim događajem u Zagrebu i Hrvatskoj.
    Izložba je ukazala na uspon gospodarstva i sve izraženiji rast industrijske proizvodnje, u čemu su prednjačio Zagreb, postavši do početka 20. stoljeća veleindustrijskim središtem.
    Izložba je dala snažan pečat modernizaciji grada. Prvom većom javnom uporabom električnog osvjetljenja, puštanjem u promet konjskog tramvaja, otvorenjem Botaničkog vrta i uređenjem aleje od tadašnjeg Južnog kolodvora (Zapadni kolodvor) do Sveučilišnog trga (Trg m. Tita), na kojemu se odvijala izložbena manifestacija, Zagreb je dobio neka od tipičnih obilježja srednjoeuropske metropole. U urbanističkom pogledu, izložba je otvorila put konačnom oblikovanju zapadnog kraka zagrebačke Zelene potkove, na kojemu je četiri godine kasnije svečano otvorena zgrada Hrvatskog narodnog kazališta.

ZANIMLJIVOSTI VEZANE UZ GOSPODARSKU IZLOŽBU 1891.:

o Zagreb je imao oko 40 000 stanovnika, a tijekom tri mjeseca trajanja izložbe grad je posjetilo oko 450 000 ljudi iz Hrvatske i inozemstva
    o velik broj posjetitelja izložbe potaknuo je izdavanje prvog zagrebačkog turističkog vodiča pod naslovom "Kažiput za urođenike i strance"
    o pjesma "Lijepa naša domovina" inaugurirana je na izložbi kao hrvatska himna
    o za vrijeme trajanja izložbe u promet je pušten konjski tramvaj (konjka), što je bio važan korak u modernizaciji javnoga prometa, jer su dotad putnike prevozili isključivo fijakeri
    o za vrijeme trajanja izložbe u Zagrebu po prvi puta u većoj mjeri korištena električna rasvjeta. Kako grad do 1907. godine nije imao električnu centralu, struju je proizvodio lokomobil pokretan parnim strojem.
    o otvoren je Botanički vrt
    o za potrebe izložbe uređena je aleja od današnjeg Zapadnog kolodvora do budućeg Sveučilišnog trga (Trg m. Tita), koja je i danas glavna prometnica od zapada prema centru grada
    o održavanje Gospodarske izložbe potaknulo je izmještanje stočnog sajmišta s prostora ispred zgrade Sveučilišta (Pravni fakultet), čime su stvoreni preduvjeti za oblikovanje jednoga od najljepših trgova u Zagrebu i izgradnju Zemaljskog kazališta

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi planiramo voditi M. u prirodoslovni muzej u Londonu.
    Kad odete, nemojte propustiti Science Museum i, naravno, Natural History Museum.
    Ja sam tamo dane provodila.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    zeljeznicki u Ljubljani
    Dobar je i 3D show na ljubljanskom Gradu o nastanku Ljubljane, ne traje predugo (cca pola sata) ali je vrlo zanimljiv. E ga je odgledala kad je imala 2g2mj i bila je odusevljena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

veronik, gledala sam na stranici od Etnograskog muzeja o toj izložbi japanskih lutaka pa nema ni riječi. jel to sigurno još uvijek traje ? jel netko bio ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili u tehničkom, najviše su joj se svidjeli vlakovi.
    U rudniku smo ušli kojih 20 metara i vratili se natrag.

A ovo ljeto smo bili u parku skulptura u Dubravi kod Labina. Bilo je odlično, skulpture su postavljene na otvorenom prostoru i L je zaista uživala. Pun pogodak i za manu dječicu jer imaju kuda trčati, a usput se i popeti na neku od skulptura 8) .

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    veronik, gledala sam na stranici od Etnograskog muzeja o toj izložbi japanskih lutaka pa nema ni riječi. jel to sigurno još uvijek traje ? jel netko bio ?
    Da, traje do 02.04., jos nismo bili...nazalost neznam niti da li cemo stici otici..
    Cetvrtkom je ulaz besplatan inace mislim da do 7 god djeca ne placaju,
    imaju i obiteljske ulaznice..

na netu nema - nisu jos azurirali stranicu, javljeno im je pa ce valjda ispraviti

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bili smo na izložbi morskih pasa - M. je bio oduševljen i sa zanimanjem je pogledao ne samo izložbu nego i čitav dostupni postav. Morskim psima smo se vraćali tri-četiri puta. Nacrtao je morskog psa u knjigu dojmova i potpisao se, ljubomoran na svoje autorstvo. S nama je bio i jedan od njegovih dragih plišanaca, morski pas Morsko. Muzej je bio krcat djecom i roditeljima, gužva nezamisliva, valjda to prirodoslovni muzej nije nikada vidio. Bilo je lijepo vidjeti tu gužvu. Poslije smo šetali Gornjim gradom po kiši, išli na kavu i čokoladu, a onda i u Land of Magic Sve u svemu, prekrasno prijepodne.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi smo bili jutros.
    Nismo tako oduševljeni: Orki se više sviđalo jurcati iz prostorije u prostoriju no što su joj bile zanimljive okamine sa zubima.
    Iskreno, očekivala sam više.
    Ona je trenutno zaluđena podvodnim svijetom, jučer je u knjižnici uzela tri knjige s tom tematikom.

Mi, poslije izložbe, nismo išli kišovitim gradom - otišli smo u dućan kućnim ljubimcima gledati - žive ribe.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi smo bili :D
    Sama izložba morskih pasa nije mi bila nešto spektakularno, ali vidim da se djeci uglavnom svidjela (Andrej je valjda 20 puta pretrčao kroz onog morskog psa od usta do utrobe i natrag). Stalni postav nam je ipak bio interesantniji, pogotovo tamo gdje su ribe. A meni je taj muzej uspomena na studentske dane, pa mi se uvijek ugodno vratiti onamo.

Naša šetnja kišovitim gradom pretvorila se u mlataranje tatinim kišobranom, pa smo požurili doma :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, odraslima izložba baš i nije nešto, ali ipak nije loša. Djeci se sviđa atmosfera, umjetni morski pas i preparirani morski psi i druge ribe na katu. M. je uživao, a došao je na svoje i kod zbirke kukaca i sitnih životinja - tamo smo zakrčili prolaz dobrih sat vremena: kakve nožice ima ovaj pauk, pa ono vretence, skakavac, pa male životinje s morskog dna... uglavnom, znanstveni pristup.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi bili u etnografskom muzeju, preporučam. Ova izložba japanskih lutkica je minijaturna i nije ju se previse dojmila jer su izložene na povišenom pa ih nije baš mogla doživiti. Ali zato sve ostalo je bilo pun pogodak. Naročito su ju se dojmile stara ognjista jer sam joj ispričala kako sam kod bake sjedila na vrhu. A tek lancici i ogrlice od skoljkica :D
    Osim toga ima dvije multimedijalne instalacije. Jedna je objedovanje za stolom, a druga simulacija ognjista. L je najprije mislila da ljudi sjede ispod stola, a onda sam joj objasnila da se to projeciraju odozgora ruke i tanjuri s hranom. Te 8, 9 vreća s žitaricama i kukuruzom u koje se smiju zavlaciti ruke
    E da i nije hladno za razliku od Tehničkog

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

- tamo smo zakrčili prolaz dobrih sat vremena:
    zato smo mi odustali: nismo ništa vidjeli od takvih kao što ste vi , a ja je ne mogu dizati.
    bila je učiteljica s cijelim razredom: kad su napravili dvije vrste ispred svake vitrine, ništa nismo mogli vidjeti.

zato ćemo prvom prilikom u Etnografski, a onda ćemo larmamu sresti u nekom od kazališta
    (larmama, jesi li ti primijetila kako se uvijek isti krug ljudi kreće po tim predstavama. meni dođe da ih sve počnem pozdravljati)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apricot

U etnografskom nije bila gužva, samo jedan bus s oznakom KUD Baščaršija, čak smo imale i koncert, žene su otpjevale neku klapsku pjesmu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    - tamo smo zakrčili prolaz dobrih sat vremena:
    zato smo mi odustali: nismo ništa vidjeli od takvih kao što ste vi , a ja je ne mogu dizati.
    bila je učiteljica s cijelim razredom: kad su napravili dvije vrste ispred svake vitrine, ništa nismo mogli vidjeti.
    Časna pionirska, mi nismo bili kad je bio razred.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam danas sa starijim sinom bila u Arheološkom muzeju.
    Bilo je iznad očekivanja,vrlo zaokupljen od početka do kraja.
    Razgledavali smo eksponate na trećem katu-kameno brončano i željezno doba +egipatska zbirka.
    Izrazito su ga fascinirali mačevi i općenito oružje,kod njih se najdulje zadržavao.
    Nisam očekivala da će četverogodišnjaka zanimati keramika no zanimao ga je taj proces kako od gline dobiti posudu,kako je obojati,kako su ih ukrašavali.
    Za Vučedolsku golubicu je rekao da mu je najljepša,zapamtio je točan naziv i namjenu i kasnije to ponosno prepričavao baki i djedu....
    Egipatsku zbirku sam ostavila za kraj jer iako ga Egipat silno zanima mumije se boji.Pogledali smo prvo sarkofage,stele,papiruse i naposlijetku smo ušli u onu zamračenu sobu gdje se čuva Zagrebačka mumija i Zag.lanena knjiga,nekoliko trenutaka ju je s užasom promatrao-a onda dao petama vjetra.
    Doslovce se nije zaustavio do prizemlja.
    No sve u svemu,naš prvi posjet muzeju bio je vrlo uspješan.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo bili u Prirodoslovnom muzeju. Mislila sam da je premali za takvo nešto (htjela sam ga počastiti s nečim posebnim za 6mj.) al bio je oduševljen. Svako malo je vikao oduševljeno. A leptiriće je gledao sa otvorenim ustima.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Podižem zbog HPM: uz "cucke" od 22.05. tu su i "kornjačice". Bili smo u nedjelju i bilo nam je super! Jest da je jedan morski pas bio Relja a jedna kornjača Krešo te se uporno tražio Nemo Oduševljenja puno. Ponjelo ih toliko plavetnilo te se pri izlasku iz muzeja spontano zaorilo: "Dinamo oooooo ..." (byI&KS)
    Svakako preporučamo.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako nekog put navede u Amsterdam preporučam Nemo science centar http://www.e-nemo.nl/index.php?id=5&s=85&d=551 Zakon je. Mi bili dok je Marko još bio u trbuhu i oduševili se.
    Ima neko link dječjeg muzeja u Grazu. Što tamo ima? Kad nas put anvede tamo baš bi svratili.
    Inače nedavno smo bili u LA-ju. Tamo u Getty Centru ima kutak za gdje klinci mogu flomićima po staklu dovršavati knjigu s minijaturama, raditi skulpture od cijevi, slagati velike zečeve-magnete po pustinji ili se izvaliti na starinskom krevetu s baldahinom. M je uživao. Kad će i kod nas nešto takvo smisliti http://marko.klement-werner.info/sli...lbum=79&pos=67

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    Kad će i kod nas nešto takvo smisliti
    Kad se konačno izgradi novi MSU?

SVAKA ČAST MALIM ALI NEDOSTATNIM SLIČNIM POKUŠAJIMA DA SE DJEČICA AKTIVNO UVODE U SVIJET UMJETNOSTI, ISMIJAVAJUĆI "SMAJLIĆ" SE ODNOSIO NA ONE KOJI ZA ISTO NE MARE A PO TOM BI PITANJU NAJVIŠE MOGLI UČINITI

Fantazija!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

od koje dobi su za tehnički?

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Marko je bio prije 3 mjeseca, dakle sa cca 1.5 god i bio je oduševljen jer obožava sva moguća prometala. Nije se dao van iz onog dijela s autima, motorima, avionima i tramvajima. Posebno ga je oduševio zvuk konjskog tramvaja. Zgodno je to što su napravili da možeš stisnuti gumb pa čuješ konja kako kaska i vuče tramvaj, helikopter kako uzlijeće i slično.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prekjučer smo bili u "svijetu kukaca" i bilo nam je dobro pa kad vas put nanese u Vž obavezno pogledajte izložbu.
    http://195.29.151.50/sonda/projects/...LanguageID=575

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bili smo u Etnografskom muzeju na aktualnoj izložbi:

http://www.etnografski-muzej.hr/andj...ni_svijet.html

Dječici je bilo jako zanimljivo, posebno zbog mnoštva različitih likovnih tehnika i materijala (fascinirala ih je alu-folija jer u tome "kuhamo meso" ); stalno su zapitkivali i nudili vlastite komentare. Doma su se odmah bacili na crtanje anđela Najbolji mi je komentar bio kad su vidjeli oslikanu skulpturu anđela sa šarenom cvijetnom pregačicom i zaključili da je to "mama-anđeo"
    (inače, ja u životu svom pregaču obukla nisam, osim za slikanje ako mi se baš)

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moj nećak naj voli kad ga odvedem u splitski Pomorski muzej. Pogotovo voli brodove izložene vani, onda se pentramo i igramo da smo gusari... još je sve smješteno na tvrđavi ...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mI SMO LANI BILI U kINDERMUZEUMU U gRAZU.
    Fora je. svake godine imaju drugu tematiku, lani je bila zdravlje.
    Kroz razne igre i vježbice klinci prolaze izložbu. Tako su se vagali, mjerili, mjerili otkucaje srca, drobili orahe, jeli jabuke...
    Na kraju dobiju svoj book sa rezultatima koje su postigli kroz izložbu.

Evo linkA:

http://www.fridaundfred.at/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •