Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: inseminacija

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sara78 ne brini, osjecaj probadanja i pritiska je normalan nakon insemenacije. ja sam bila prije 5 dana ali sa stimulacijom. isto samo jedan folikul al dovoljno velik. doc kaze da to moze biti dobro. misli pozitivno. mi smo s tobom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sara78, vidim da naš Popović ima istu taktiku. I ja sam prvi put na AIH bez stimulacije, a tek 2 puta s klomifenom, ali bezuspješno...
    I ja sam imala taj čudan osjećaj probadanja i boli, ali to prođe.
    Sada miruj, stavljaj utriće i pokušaj se opustiti (znam i sama da je to jaaako teško i gotovo neizvedivo)!
    Želim ti uspjeh i veliku betu!
    Otvori sezonu slavonskih trudnica!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cure hvala, valjda će bit sve ok al :D al ne bih se htjela previše nadat jer baš kad se nadaš da će uspjet bude suprotno, a ako i neostanem ovaj mjesec trudna pokušat ću ponovno u 5 mjesecu pa ću možda onda imat više sreće . utriće ću si stavljat kako mi je doktor prepisao 3 puta na dan pa ću vidjet šta će bit oko prvog maja, nakon što sam ih ujutro stavila ležala sam sat i pol jer me bilo strah da mi neiscure odmah pa onda nema ninakve koristi od njih. jeste i vi ležale nakon što ste si stavile utriće? jel znate možda neku curu kojoj je AIH rađen u KBO uspio?

pozdrav iz slavonije... :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tako treba sara78, netreba odustajati. jednom ce i nama doci taj dan. meni se neda lezati dugo iza utrica, pol sat-sat. sta ostane ostane. ionako ponovo satvljam sa koji sat.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sara78 prvotno napisa
    jel znate možda neku curu kojoj je AIH rađen u KBO uspio?
    Ima ih puno, kada sam ja dolazila kod Popovića još zbog derm.tumora na preglede i dogovore za operaciju, u nekoliko navrata su nas prekinule u pregledu nove trudnice ozarenih lica i osmjeha od uha do uha mašući s nalazima bete, što iz AIH, što iz IVF. Popović bi svaki put bio happy i rekao uspjela AIH ili uspjela IVF!
    A tako je i sada, skoro svaki put čujem da je nekom uspjelo, da nosi nalaz bete ili da ćeka na prvi UZV.
    To mi daje nadu i snagu !

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sara78 prvotno napisa
    jel znate možda neku curu kojoj je AIH rađen u KBO uspio?

pozdrav iz slavonije... :D :D
    Hej, pa ja znam tebe!!! :D
    Prvo ti čestitam, a onda da ti kažem da mi je super drago da ti je uspjelo iz prve! (prvi put je DR otkazao, ako sam dobro shvatila).
    Meni je ovo prvi put da idem na AIH u OS i to kod Dr. P. Dršte mi fige za petak.
    Nadam se da ću tvojim stopama, i da ćemo uskoro u OS piti trudničke kavice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala na čestitki, tebi puno sreće sutra.
    da bio mi je prvi aih otkazan jer je dr. morao na put al sam na taj aih trebala ići kod privatnog dr.Matkovića u Osijeku kod kojeg aih + folikometrija + štoperica (koju moraš sama kupit) iznosi sve skupa do 2.000,00 kuna, sva sreća da nism išla kod njega i da sam otišla u bolnicu kod Popovića jer možda kod Matkovića aih nebi uspio a lovu bi potrošila.

još jednom tebi i gejshi puno sreće sutra.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno inseminacija

Pozdrav svim curama,

Nova sam na forumu, iako sam dosta čitala postove i pretraživala teme.
    Mama sam četverogodišnjaka na kojeg sam čekala 1,5 g (i dobila ga prirodnim putem kada sam digla ruke i rekla sada mi je sasvim svejedno - ako mi je suđeno da budem mama, bit ću!). Mislili smo da drugo djete dolazi bez problema, no evo nas opet na istom problemu. Više od godinu dana pokušavamo prirodnim putem, uz pomoć nekih lijekova i hormona od doktora. On (Podobnik) predlaže inseminaciju, no zadnjih pola godine mi smo je odgađali nadajući se ipak u čudo. Suprug ima 30% zdravih spermija i nisu baš sjajne morfologije.

Molim vas za iskustva vezana uz inseminaciju, a osobito ako ih imate kod dr. Podobnika (on mi je vodio i prvu trudnoću). Mislim da ću danas ili sutra još jednom utvrditi da ni ovaj mjesec nisam ostala trudna, pa se spremam na postupak za nekoliko dana.

:?

crow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Jer i mene nekako ta inseminacija zna obeshrabrit( nekako malo čujem
    da neko kaže : meni je uspjelo )
    I mene ta inseminacija obeshrabi. najradje bi odmah na IVF.
    Trenutno sam na Klomifenu, doktor misli da bi moglo uspjeti i prirodnim putem, zadnji nalazi MM pokazuju da su spermici napokon u formi. Meni su jajovodi prohodni i hormoni u redu, ali ipak beba ne dolazi.
    Nekako mi se sve ovo cini gubljenje vremena i najradje bi preskocila inseminaciju, jer su sanse nekih 10% da uspije.
    Ova nestrpljivost ce me kostati zivaca.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

veće su ti šanse od 10%.
    ali se trebaš skulirati malo, jer kad forsiraš i budeš nervozan, niš od svega. ja sam ostala trudna na inseminaciji 2. ili 3. put, neznam više, ali nekaj nije štimalo pa je završilo spontanim.
    uglavnom, ostala sam trudna kad nisam očekivala niš, onak su me u prirodnjaku ulovili na prepad, ajde sad je folikul dobar , mogli bi to iskoristiti, dođi ti meni lijepo preksutra i dobila sam štopericu, i paf! nisam se niti snašla.
    ideš u prosjeku na tri inseminacije, a poslije na ivf.
    i ivf ti je 3,5x skuplji od ITI, AIH, ipak ti se isplati probat

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj crow prvotno napisa
    Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Jer i mene nekako ta inseminacija zna obeshrabrit( nekako malo čujem
    da neko kaže : meni je uspjelo )
    I mene ta inseminacija obeshrabi. najradje bi odmah na IVF.
    Trenutno sam na Klomifenu, doktor misli da bi moglo uspjeti i prirodnim putem, zadnji nalazi MM pokazuju da su spermici napokon u formi. Meni su jajovodi prohodni i hormoni u redu, ali ipak beba ne dolazi.
    Nekako mi se sve ovo cini gubljenje vremena i najradje bi preskocila inseminaciju, jer su sanse nekih 10% da uspije.
    Ova nestrpljivost ce me kostati zivaca.
    Draga moja - znam kako ti je. Ali sa tako dobrim nalazima nema preskakanja. Malo vjere i optimizma i imaš velike šanse da uspijete.
    Ja sam isto htjela što prije na ivf ali kod mene je frka ta da uvijek ovulira jajnik na strani začepljenog jajovoda. I definitivno su mi šanse za inseminaciju nikakve.
    Ali šta ja želim reći - lako je pročitati i još lakše reči "ma odoh ja na ivf".
    Ipak je to jedna invazivna metoda ( i prirodni, a stimulirani pogotovo) i treba je recimo "čuvati za kraj". Nije sad to neki bauk, ali nije ni šala. Ne žuri.
    Jedino kada je u pitanju faktor godina - treba malo ubrzati stvari.

Moj savjet je da sa srcem punim vjere odeš fino na koju inseminaciju.
    Pa eto, ako je sve ok sa nalazima možda vam samo treba mala pomoć doktora da ostvarite svoj san.
    Sretno!

crow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala ti!

marina r.

Početno

BOK
    ja sam nova ,prošli mjesec sam bila na insiminaciji kod dr.podobnika sve je super prošlo imala sam tri folikula i sad mi menstruacija kasni dva dana ali test je negativan .čemu da se nadam ne mogu od straha

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ej cure!
    imam opet pitanje...
    jel se sa oligoasthenoteratozoospermiom može ići na inseminaciju?
    hormone radim slijedeći ciklus, a jesu li mi jajnici prohodni ne znam i strah me ići to i provjeravati.
    zapravo, da li se upoće sa ovakvim spermiogramom može na inseminaciju ili odmah na ivf? jer za to mi nije bitno jesu li prohodni ili ne...
    pretpostavljam da nam inseminacija nije opcija, al reko da ipak pitam...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    ej cure!
    imam opet pitanje...
    jel se sa oligoasthenoteratozoospermiom može ići na inseminaciju?
    hormone radim slijedeći ciklus, a jesu li mi jajnici prohodni ne znam i strah me ići to i provjeravati.
    zapravo, da li se upoće sa ovakvim spermiogramom može na inseminaciju ili odmah na ivf? jer za to mi nije bitno jesu li prohodni ili ne...
    pretpostavljam da nam inseminacija nije opcija, al reko da ipak pitam...
    Inseminacija je, izmedju ostalih scenarija, indicirana u slucaju blagog oblika muske neplodnosti. Dakle, to sto ljekari nazivaju oligo, asteno ili teratospermijom, moze biti razlicitih brojcanih vrijednosti - nije svejedno da li u ejakulatu ima 19,5 miliona/ml ili 150 000 spermija, a naziva se istim imenom.

dakle, dok ne navedes vase vrijednosti, tesko je odgovoriti, ali ako su vrijednosti puno ispod referentnih za "zdravog" muskarca, onda je odgovor: ne, ne isplati se raditi inseminaciju, jer su sanse izrazito lose.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

wewa, hvala ti!
    detaljan nalaz sam napisala na PZ/ ~spermiogrami~ pa ak nije problem, pliz pogledaš tamo?
    mislim da niš od toga, al ipak pitam

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    wewa, hvala ti!
    detaljan nalaz sam napisala na PZ/ ~spermiogrami~ pa ak nije problem, pliz pogledaš tamo?
    mislim da niš od toga, al ipak pitam
    odoh, pa postam tamo

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Od danas smo i mi u postupku! :D Doc mi je prepisao klomifen, ali sam u tom trenutku bila na sedmom nebu sto sam ga konacno nagovorila da nas uzme (stalno nesto odgadja skoro pa godinu dana) da nisam cula kako se klomifen pije. Pise mi na papiru od 5. do 9. dc ali ne pise kako. Jednom, dvaput dnevno? Jel to pise na uputama uz lijek? I da li je klomifen nesto sto se nabavi lako kao kapi za nos ili cu morati lutati? Pitam zato jer mi je malo frkovito, s obzirom da sutra idem po recept kod ginicke a prekosutra mi je taj 5.dan.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

klomifen se lako nabavlja.
    ja ću isto na klomifen,ali meni je dr. napisao koliko puta na dan pa me čudi da tebi nije :/ .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kikica, ja sam isto uzimala klomifen, svaki put jednu na dan. Ako ne piše drugačije, onda uzmi svakako samo po jednu, jače doze se uzimaju samo ako ne reagiraš na jednu tabletu dnevno.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je dr. htio propisati 2x2,ali nisam pristala jer jako dobro reagiram na 2x1.
    kikica - pokušaj ga pitati prije nego počneš sa terapijom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kikica1 ja sam pila klomifen od 5 do 9 dana po dvije tablete. vjerojatno ti je dr. V na nalazu napisao 1x1 ili 2 x 1, mislim barem meni je bilo tako.

sretno!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •