Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: tata na porodu da ili ne?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno tata na porodu da ili ne?

Nisam sigurna šta je pametnije i bolje za mene, da mi muž bude sa mnom ili ne, jer oko mene nema nitko takvo iskustvo a uglavnom mi frendice kažu da je to bezveze (iako to nijedna nije prošla)...
    Ja bi htjela da bude kraj mene ali kako sam prvorotkinja i nemam pojma kako to izgleda iz prve ruke....
    Moj muž nije siguran što želi i mislim da ga je frka. A i svi njegovi frendovi to nisu proživjeli.
    Vidjela sam na forumu da tate moraju proći tečaj i da se to plaća? Zna li netko više o tome?
    Rodit ću u Petrovoj.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u petrovoj je tecaj 400 kn, traje 1 mjesec, tj. 12 dolazaka. uvjet je za prisutnost tate na porodu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: tata na porodu da ili ne?

Citiraj predatorica prvotno napisa
    (iako to nijedna nije prošla)...
    Pa šta onda pametuju

Prvi porod bez, drugi sa mužem, definitivno jedno veliko DA!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da već ima topic na tu temu, pa pogledaj malo ..
    Uglavno veliko DA za prisustvo bliske osobe na porodu, tko god ona bila, majka, sestra, tata, doula ... pogotovo u našim rodilištima.
    U nekim naprednijim i pristojnijim zemljama možda i nije toliko nephodno, ali kod nas jeste ... sigurno će odnos osoblja biti prema tebi berem za 1 stupanj bolji, a ako je ta osoba i educirana i zna što gledati i kada reagirati (ako ti ne možeš) prištedjeti će ti možda i neke nepotrebne intervenicije koje mogu skretati porod sa prirodnog toka.
    No, svakome prema želji, pa dozvoljavam da ima i osoba koje imaju više povjerenja u strance nego u bliske osobe poput tate na porodu.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno - da.
    Nakon poroda gledat će te drugim očima - u pozitivnom smislu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nakon poroda MM me drži ka kap vode na dlanu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se ne ponavljam previše, pročitaj našu priču koju sam napisala nekoliko dana poslije poroda, znači još uvijek sam bila pod dojmom, i kada ju sada čitam, vidim da i dalje isto mislim.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne mogu si niti zamisliti kako je ženi kad je sama na porodu, da nije bilo MM mislim da bi mi bilo nezamislivo teško u emocionalnom smislu. I naravno savijet: neka MM ide s tobom ali samo ako on to i sam želi, jer nisu svi stvoreni za to.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

definitivno DA!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

rodila sam dva puta i niti jednom mm nije prisustvovao porodu , mm se prema meni oduvjek ponašao kao prema kraljici tako da to definitivno nije argument ZA

pusti čovjeka da sam odluči

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Definitvno da!

MM je od početka želio biti na porodu, iako ga je bilo frka. Sad mu je drago što je bio. Porod je posebno iskustvo, mislim da nijednom muškarcu nije poslije žao što je prisustvovao porodu. MM je meni bio stvarno velika podrška u tranziciji, odradio je puno posla umjesto primalje, dobar dio vremena bili smo sami.

(a i osoblje te drukčije gleda kad je muž s tobom)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da da da da i opet DA!!!!!!!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

DA, DA, DA
    uvijek postoji mogućnost da on izađe zato što to sam želi (mada u tom trenutku mu to neće padati na pamet) ili ga ti možeš zamoliti da izađe u što isto tako sumnjam.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

DA!!!

Meni je MM bio velika podrška, a i on je kao i ja doživio to prekrasno iskustvo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prije prvoga poroda mi je bilo totalno strano da bi mi na porodu prisustvovao netko drugi osim MM-a, sada mi je prihvatljiva ideja da to može biti i netko drugi, ali ne za mene, ja bih opet svojega muža ... osim možda kada bih mogla imati Saradadevii, Daphne ili Mamu Juanitu

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja ne znam kako bih to izdržale bez Njega! iako su predviđali brz porod provela sam sati u boxu, mm je skroz bio sa mnom, gledao ctg i najavljivao mi kada ide trud, kako napreduje, diši, diši, diši, bodrio, špricao usta vodom (ne znam kako bih to sama), mazam usne melemom, držao me kada sam počela bljuvat...činjenica je da ga n ije bilo bila bih skroz sama i izgubljena. kada su me prikopčali na drip, 2 sata me nitko nije došao pogledati, a to su bila najgora dva sata. opet, ne znam šta bih tada bez njega. njegovo bodrenje za vrijeme izgona neću nikada zaboraviti, u svakom slučaju DA!

napominjem: bili smo na tečaju ali nitko nije pitao za potvrdu. ja sam samo rekla da smo bili i da mi zovu muža...

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    prije prvoga poroda mi je bilo totalno strano da bi mi na porodu prisustvovao netko drugi osim MM-a, sada mi je prihvatljiva ideja da to može biti i netko drugi, ali ne za mene, ja bih opet svojega muža ... osim možda kada bih mogla imati Saradadevii, Daphne ili Mamu Juanitu
    evo draga pred svima svecano obecajem da cu biti tvoja duola, i da cu samo za tebe doputovati u varazdin, al prije toga moras prvo napraviti bebaca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    evo draga pred svima svecano obecajem da cu biti tvoja duola, i da cu samo za tebe doputovati u varazdin, al prije toga moras prvo napraviti bebaca
    i MM-a bismo prije trebale pitati kaj on na to kaže , upravo mi se jutros žali kako je smršavio i od ova 2 koja imamo.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, bio sam prisutan na sva tri. Čak bih uveo i zakonsku obvezu da otac
    mora biti prisutan na porodu.
    Pozitivno iskustvo, ali ne gledam ženu ništa drugačije nego prije.
    Ona je i prije bila najbolja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj JBT prvotno napisa
    Da, bio sam prisutan na sva tri. Čak bih uveo i zakonsku obvezu da otac
    mora biti prisutan na porodu.
    Pozitivno iskustvo, ali ne gledam ženu ništa drugačije nego prije.
    Ona je i prije bila najbolja.
    valjda bi tako i MM napisao...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: tata na porodu da ili ne?

Citiraj predatorica prvotno napisa
    Nisam sigurna šta je pametnije i bolje za mene, da mi muž bude sa mnom ili ne, jer oko mene nema nitko takvo iskustvo a uglavnom mi frendice kažu da je to bezveze (iako to nijedna nije prošla)...
    Ja bi htjela da bude kraj mene ali kako sam prvorotkinja i nemam pojma kako to izgleda iz prve ruke....
    Moj muž nije siguran što želi i mislim da ga je frka. A i svi njegovi frendovi to nisu proživjeli.
    Vidjela sam na forumu da tate moraju proći tečaj i da se to plaća? Zna li netko više o tome?
    Rodit ću u Petrovoj.
    što više budeš na forumu, postaće ti sve normalnije da radiš stvari koje niko u tvojoj okolini nije radio
    TM nije siguran zato što ti nisis sigurna
    MM kaže da nije ni razmišljao o tome puno i da mu je bilo normalno da ide jer sam ja odisala nekom sigurnošću i povjerenjem prema njemu

dakle od nas, jedno veliko DA!
    i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za jedno prelijepo iskustvo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi o tome uopće nismo razgovarali - bilo mi je normalno da ide, toliko normalno da ga nisam niti pitala da li možda ne bi išao ... a da je kojim slučajem rekao da ne bi išao , mislim da bih rekla da ću ovaj puta onda ja ostati doma, a on neka ide roditi sam naše dijete, kojem je prisustvovao dok smo ga radili ...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

e da je bar smio...
    nikad to neću prežaliti.
    ali, u našem selu to nije bilo dopušteno, ja sam rađala u 18 stoljeću.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Definitivno DA!
    Moj se nečkao, bilo ga je strah krvi i sl gluposti, ali kada je vidio koliko je to meni važno išao je i bio je oduševljen. Puno mi je pomogao i bilo mi je puno lakše (psihički) nego na prvom porodu kada ga nisu pustili.
    Uostalom ako ga je strah ne mora gledati, sjedi ti pored glave i niš ne vidi. (moj je na kraju sve gledao) .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj se stalno hvali da je vidio BC-a prije nego ja i da to iskustvo ne bi mjenjao ni za sta na svijetu

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    moj se stalno hvali da je vidio BC-a prije nego ja i da to iskustvo ne bi mjenjao ni za sta na svijetu
    ovo kaže i MM

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno tata na porodu da ili ne

Ova vaša iskustva su stvarno divna i puno pomažu. Istina je da ja sama nisam sigurna potpuno iako sam puno više za to da ide sa mnom. Pogotovo nakon ovog što sam pročitala. A on je čini se više za drugu varijantu... U biti ga ja obrađujem da ide ali ga naravno ne bih silila. Njegov argument je da je on već na ratištu prisustvovao nekim porodima pa da to nije tako strašno jer su se sve brzo porodile... (iako je dodao da je to možda bilo i zbog paljbe koja je trajala cijelo vrijeme :shock: ) U smislu nešto poput "što ja tu kompliciram...kako su druge do sad tako ću i ja"... i sl.)
    Muči me također i to da se za taj tečaj mora doći 12 puta u Petrovu a nismo iz Zg pa je to problem (a i termin mi je 5.12.). Uopće nisam znala da postoji tečaj i da to toliko traje dok nisam postavila ovo pitanje na forumu. Sad ne znam da li bi to uopće i mogli izvesti (mislim da ga na neki način prošvercam kao da je bio na tečaju...)?! Jer nećemo moći realizirati te dolaske na tečaj (također i zato što ja moram mirovati).
    Da li je to uopće pametno pokušati i da li je moguće? :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM nije bio siguran jerbo mu je kolega s posla napričao da poslije prisustva porodu nije mogao 3 mjeseca leć sa ženom i da su mu se stalno nekakve slike vraćale :?
    Pa je MM lijepo bio prisutan sve dok sam porod nije krenuo, mada je i to vrijeme dok je bio sa mnom bio blijedo-zelen
    na samom porodu,tj kada je nastupila faza izgona, iskreno, nije mi ga ni trebalo tamo...sve i da je bio ne bih ga ni primijetila... ali zato mi je puuuuuuno značilo što je onih prvih 18 sati bio tu...
    to može izdržat, a ak misli da bi se onesvjestio ili slične vesele muške radnje, nek izađe van kad se zahukta...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa neka kaže da je već prisustvovao porodima ... bit tečaja je da se roditelji pripreme što je to ustvari porod ... a ima i rodilišta gdje nije uvjet tečaj (Čakovec npr.).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno tata na porodu

Ovo je rekao u polušali da ne bi netko shvatio previše ozbiljno: "... je da je on već na ratištu prisustvovao nekim porodima pa da to nije tako strašno jer su se sve brzo porodile... (iako je dodao da je to možda bilo i zbog paljbe koja je trajala cijelo vrijeme :shock: )"
    Morala sam dodati da ga ne ocrnim previše jer to ne zaslužuje. Ne znam još točno što ga muči glede poroda...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno tata na porodu

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    pa neka kaže da je već prisustvovao porodima ... bit tečaja je da se roditelji pripreme što je to ustvari porod ... a ima i rodilišta gdje nije uvjet tečaj (Čakovec npr.).
    Probat ćemo tako, na kraju to je i istina iako ne znam točno kolika je bila njegova uloga na tim porodima. A krvi i sl. se nagledao pa vjerujem da mu to neće biti problem. Mislim da je više stvar u tome što nije nikad očekivao da će biti na porodu svog djeteta pa da je još zbunjen. I da ja moram više inzistirati na tome.
    A moram roditi u Petrovoj jer sam platila privatno zdr. osiguranje pa imam ugovor sa Petrovom. Možda zbog te "povlastice" možemo lakše izbjeći tečaj??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mislim da inzistiranje nije put ...bitno je da li si ti sigurna ili ne da želiš da on ide.
    ja sam bila toliko sigurna, da bih valjda ostala doma rađati da je on rekao da ne ide ... to se osjećalo iako nismo o tome razgovarali. Uglavnom ja bih stvarno ostala doma, jer sam se osjećala sigurnije sama s njim, nego bez njega i uz naš zdravstveni sustav. Bojala sam se onoga tipa - tražiš i zapmažeš da ti daju vode, a oni ti šutnu neku krpetinu u usta (tako je i bilo, srećom bio je MM sa mnom pa mi je dao vode), ili boli te, ide ti se na wc a ne možeš se odvući do wc-a a oni ti kažu sad ste pišali, lezite tu i šutite (tako nekako je i bilo, na kraju je primalja pristala da me MM vodi na wc) itd. ... govorim o provm porodu. ... ili ono dr. hoće prokinuti vodenjak, ti ne dozvoljavaš, nema MM-a, oni te polegnu na leđa i u pregledu ti kao "slučajno" prokinu vodnjak (nema MM-a, a ti od trbuha ne vidiš onaj šiljak kad ga uzmu) ... itd. itd.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je rekao da bi vjerojatno popušio šteku cigareta da nije mogao prisustvovati porodu.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako može neka svakako prisustvuje
    to što se nagledao poroda nema nikakve veze jer ga se ti nisu osobno ticali
    osjećaj kad ugledaš svoju mrvicu kako je ugledala svjetlo dana je toliko fantastičan da ga ništa ne može nadomjestiti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ostavila svome suprugu da bira. Što se mene ticalo, ja sam bila za.
    Prisustvovao je porodu. Tih davnih godina to i nije bila uobičajena praksa.
    I danas se zajednički sjetimo onih prvih slika našeg sina (nisu nam nužne fotografije). Nismo pričali prilikom poroda, ali je bio uz moje uzglavlje i njegova prisutnost mi je davala mir. Ako ništa drugo, nisam morala komunicirati sa osobljem oko formalnosti koje je on mogao odraditi. Doktorica i babica su jako rijetko dolazile. Da nije bilo njega bila bih Pale sam na svijetu.
    Nakon poroda je duuuuugo bio muž iz snova, posebno pažljiv i pun podrške.
    Mislim da je šteta da buduće tate propuste tavo iskustvo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    Citiraj spajalica prvotno napisa
    ovo kaže i MM
    I moj .

(Inače, MM je prije poroda govorio kako će mi biti pored uzglavlja i ništa neće gledati... hehe, bio je previše znatiželjan, a dan-danas je fasciniran preklapanjem kostiju lubanje, kako je to priroda divno uredila )

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

obavezno tata na porodu (ako je sposoban za to)!
    ja ne znam sto bi bez podrske MM.... rekli su da je bio pravi timski igrac. porod je trajao 6h ali prvih 4h sam samo cekala da se trudovi zahuktaju. u tim trenucima izmedju trudova mi je puno znacilo sto je sa mnom jer inace ne znam sto bi radila i o cemu bi razmisljala. lezala bi valjda tamo i blejala u plafon

doista, ako ti je muz sposoban da bude s tobom, uzmi ga. na kraju krajeva....neka vidi sto mi moramo proci i koliko trebaju biti zahvalni za to

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nije dobra ideja nagovarati tatu.
    jel imaš neku prijateljicu ili sestričnu koje su i gledaju pozitivno na porod?
    ili možda mama ili neko drugi blizak?
    možda bi ti to bio bolji izbor ako se TM ne osjeća ugodno s idejom da bude na porodu.
    mislim da nije dobro da prisustvovanje oca na porodu postane imperativ.
    ako ima neki problem s tim, možda mu treba vjerovati .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel imaš neku prijateljicu ili sestričnu koje su i gledaju pozitivno na porod? =jel imaš neku prijateljicu ili sestričnu koje su rodile i gledaju pozitivno na porod?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    mislim da nije dobra ideja nagovarati tatu.
    jel imaš neku prijateljicu ili sestričnu koje su i gledaju pozitivno na porod?
    ili možda mama ili neko drugi blizak?
    možda bi ti to bio bolji izbor ako se TM ne osjeća ugodno s idejom da bude na porodu.
    mislim da nije dobro da prisustvovanje oca na porodu postane imperativ.
    ako ima neki problem s tim, možda mu treba vjerovati .
    potpisujem u cijelosti

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne nagovarati u smislu tjerati, ali pokušati ustanoviti koji je pravi razlog... mm je smišljao sto opravdanja, a jednostavno ga je bilo strah. ja sam rekla da ga neću tjerati ali sam ga odvela na trudnički tečaj - u rađaoni je vidio da to nije ništa strašno i izjavio da se podrazumijeva da ide. sad ne može vjerovati da mu je palo na pamet propustiti rođenje svojeg djeteta - to je toliko intenzivno iskustvo, stvara se posebna povezanost - on svako malo priča kako je andrej bio malen "kao flaša cole od 2 litre" kad mu je guza virila van. ja to nisam ni vidjela.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ne nagovarati u smislu tjerati, ali pokušati ustanoviti koji je pravi razlog... mm je smišljao sto opravdanja, a jednostavno ga je bilo strah. ja sam rekla da ga neću tjerati ali sam ga odvela na trudnički tečaj - u rađaoni je vidio da to nije ništa strašno i izjavio da se podrazumijeva da ide. sad ne može vjerovati da mu je palo na pamet propustiti rođenje svojeg djeteta - to je toliko intenzivno iskustvo, stvara se posebna povezanost - on svako malo priča kako je andrej bio malen "kao flaša cole od 2 litre" kad mu je guza virila van. ja to nisam ni vidjela.
    kod nas je bilo gotovo identično

slažem se sa ajvicom

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kratko i jasno-DA!!!
    naravno ,ako i on to zeli

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Definitivno da, ali samo pod uvjetom da tata to želi. MM je u početku bio skeptičan i ja sam rekla da će on sam odlučiti i da ga ja neću nagovarati, ali pod uvijetom da se informira o porodu i da prođemo tečaj zajedno pa ako ni onda ne bude htio ja ga neću siliti. Naravno nakon što smo završili tečaj i kako je trudnoća odmicala on je sve više i više htio prisustvovati, a da njega nije bilo ne znam kako bih to sve izdržala. Bio mi je najveća podrška u tih 11 sati. Osim toga i osoblje je odmah ljubaznije prema tebi

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam na početku trudnoće pitala mm-a da li bi on bio sa mnom na porodu, pa se malo nećkao. Zatim sam ga pustila na miru, nisam ništa spominjala, iako sam to jako željela. Za mjesec-dva je samo upitao: jel bi ti htjela da ja budem s tobom kad budeš rađala? Ja bi bio tamo.
    Čovjek je promislio

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne bih ja njega nikad silila na nešto, samo mu dajem do znanja koliko mi je to važno. Puno toga ne zna pa mu nije jasno što bi on tamo radio, ali čini mi se da počinje shvaćati. I da razmišlja o tome. Vidjet ćemo što će odlučiti.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Davne '93. se tek počelo pričati o očevima na porodu, pa o tome nismo razmišljali, ali i dan danas tvrdim da bi mi prvi muž na ondašnjem porodu bio samo smetnja. Cijelu noć sam ležala u rađaoni i spavala među trudovima. Uopće mi nije bilo naporno niti dosadno. Na 3 ležaja u rađaoni svako toliko je netko rodio, pa sam gledala.
    Sada sam u 4. mj. trudnoće, a MM je još davno, davno prije ikakvih planova za dijete izjavio da bi rado prisustvovao porodu i meni je sada nezamislivo ići roditi bez njega. Čak me i panika hvata kada pomislim da se može dogoditi da on jednostavno ne stigne do bolnice na vrijeme. Ne toliko da mi bude na pomoć, nego zbog toga jer mislim da je to iskustvo koje i on mora doživjeti.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je puno pomoglo sto je bio sa mnom. na SD pustaju samo u radaonu, i meni su tad poceli oni pravi i jaki trudovi koje ne znam kako bi sama prosla, jer sam vec bila na kraju snaga i zivaca. on me masirao za vrijeme truda i to mi je bio spas, a u pauzama mi je pasalo malo pocavrljati (citaj: podsjetiti se zasto sam tu, jer sam vec zaboravila da moram roditi koliko sam stajala u predradaoni )

ne znam, nama je bilo nezamislivo da on ne bude tamo. nismo imali potvrdu s tecaja, iako smo isli na tecaj, ali ne u HR, i da nisu muza pustili da prisustvuje otisla bih u rijeku sto sam prvotno i planirala, ali mi je pukla voda prije vremena pa mi je bio malo bed, toliko mi je njegovo prisustvo bilo vazno.

ja msilim da je vazno prvo sto ti zelis, jer ako mislis da bi ti pomoglo i nesto znacilo da bude tamo, pokusaj mu to tako objasniti, pricajte o porodu, odite na tecaj, aktivno ga ukljuci u tvoje prirpeme za porod.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi jos nismo dosli do faze razmisljanja o ovome, okolnosti su trenutno takve da je vec mjesecima plus jos nekih 15tak dana muz pod velikim pritiskom na poslu, no zato iza toga nastupa zatisje kada se napokon moze posvetiti trudnoci punim kapacitetom
    Iz tog razloga nisam uopce potezala pitanje prisustva na porodu, osim jednom kratko, "u prolazu", znam da nije mogao razmisljati o tome niti bi ga bilo fer opterecivati tom idejom. Istini za volju, i sama odugovlacim sa saznavanjem nekih stvari, jer na pocecima trudnoce sam toliko bila navalila citati sve zivo da mi je glava pocela pucati. Onda sam malo usporila i citam uglavnom samo ono sto je relevantno za trenutnu fazu.

Nadam se da ce kad dodje vrijeme na njega utjecati prvenstveno njegova vlastita zelja da bude tamo, nadam se da ja sama necu nista forsirati, nadam se i da ce mu tecaj na koji cemo ici dati dovoljno informacija da sam donese procjenu.

Nadam se da ce i na ovoj temi biti jos puno zanimljivih postova i od mama i od tata, jer svakako planiram s njim procitati ovu temu kada nam se termin priblizi.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •