Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Porod sa streptokokom b

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Porod sa streptokokom b

Drage mama, sve vi koje imate iskustva s porodom, a imale ste streptokok b molim da mi date par savjeta….
    Naime meni u 12. tjednu trudnoce u urinu i brisu cervixa pronadena bakterija streptokok b. Lijecenje provedeno amoxilom, nakon cega su nalazi bili negativni da bi se zatim nakon mjesec dana na kontroli brisa cervixa ponovo nasla ta bakterija nakon toga sam dobila klavocin + geonistin. Mjesec dana nakon toga nalazi sterilni.
    Nakon toga vise nisam radila cervikalne briseve I urinokulturu - moj ginekolog je rekao da cu ionako tijekom poroda dobiti antibiotike intravenozno i da ce to zastititi bebu od bilo kakvih komplikacija.
    Trenutno sam u 39-tom tjednu trudnoce – odbrojavam dane…
    Receno mi je da ako pukne vodenjak da se odmah javim u bolnicu i tada cu dobiti antibiotik.
    No sto u slucaju trudova, da li pricekati da budu svakih 5 minuta pa se tada javiti u bolnicu ili ipak trebam doci ranije zbog antibiotika?
    Molim sve koje su prosle porod s streptokokom b da daju par savjeta nama koje to tek ocekuje tj. sto bi bilo pametno napraviti I traziti kad zavrsim na SD da bi porod protekao bez komplikacija za bebu – meni je najvaznije da mi malac bude zdrav ….

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu imaš dosta informacija o tome:

http://www.mothering.com/articles/pr...n/group-b.html

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam na početku poroda dobila antibiotik klindamicin intravenozno (alegična sam na peniciline). Sve je prošlo u redu, bebaču su 2. i 3. dan u rodilišti radili krvnu sliku, leukociti nisu rasli i normalno smo otpušteni doma. Išla sam na inducirani porod (nevezano za streptokok!).

Ja mislim da bi ti u slučaju pucanja vodenjaka morala odmah ići u rodilište, a ako krenu trudovi bez pucanja vodenjaka onda možeš čekati da se trudovi ustale na 5-7 minuta.

Možda bi bilo najbolje da pitaš za mišljenje nekog ginekologa u kojeg imaš povjerenja.

Sretno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima jedan odlican clanak ovdje
    pa si procitaj. navode i neke alternativne metode lijecenja.
    ako dobijes trudove, a vodenjak ne pukne mozes slobodno cekati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh vec me Iva pretekla.
    Sretno! Ugodan porod i zdravo dijete!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Djevojke, sad sam dobila savjet od jedne lijecnice (nije ginekolog al svejedno).
    Kaze da ne dozvolim da mi rade amnioskopiju ( kad uvuku tanku srebrenu cijevcicu i provjeravaju plodovu vodu) jer se lako moze ozlijediit glavica bebi pa onda kroz tu ranicu ili ogrebotinu streptokok b udje u krvotok... Sta vi mislite???

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

savrseno logicno. cak i da nemas bakteriju, amnioskopija ima svoje rizike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •