Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Bolnica - vezanje djece

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Bolnica - vezanje djece

Ima li tko kakvih iskustava ili je dozivio kao i ja da mu dijete vezu za krevet u bolnici.
    Mi smo zavrsili u nedjelju u bolnici radi visoke temperature i jakog proljeva. Bili smo zajedno sve do jucer kada je meni pozlilo pa su me odveli na hitnu.
    Po povratku sam dijete nasla malog u sobi samog, gdje urla i ono najgore zavezanog za krevetic!
    Jasno mi je da nije sam i da je sestara malo ali mislim da to nije uredu!
    Mislim da ce malom ovo biti uzasna fobija, a do sada je odlazak kod doktora i primanje pikica bilo pjesma.
    Najradje bi ih prijavila toliko sam ocajna jer uz sve ovo oni su meni u pet dana rekli tri razlicite dijagnoze.
    Rijec je o zaraznoj bolnici, a ja sam koma jer su mene udaljili od malog jer su nam oboma sad dijagnosticirali "Rota virus",sad je s nijim MM.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemam iskustva, ali šaljem puuuno
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    i da Dominiku što prije bude bolje i da budete zajedno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisi jedina, to je učestala i općepoznata praksa u hrvatskim bolnicama.

drzite se

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kad smo išli u posjet našem malom rođaku u krevetiću do njega je bio dečkić kojeg su vezali za krevet ... užasna scena

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je i E. su vezali kad je imao infuziju da si ne iščupa iglu. Ja sam isto poludila kad sam vidjela i inzistirala sam da ostanem sa njim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sunac mali...

(izdržat će.... mi rođeni 30.05. se ne damo tako lako )

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Je i E. su vezali kad je imao infuziju da si ne iščupa iglu. Ja sam isto poludila kad sam vidjela i inzistirala sam da ostanem sa njim.
    Potpisujem. Tijekom duuuge hospitalizacije imali smo i tu fazu. Unatoč protestima, ostali su pri svome nakon lumbalne punkcije, u ostalim ju prilikama nisu vezali jer sam bila s njom, no druga su djeca čitavo vrieme bila vezana za kinderbete i vrištala čitavo vrijeme odsutstva njihovih roditelja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to su scene kao iz najgorih horora

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B nisu vezali niti nakon lumbalne punkcije, imao je dvije i pol godine, prvoj nismo bili srisutni, drugoj da. Dakle, niti to ne moze biti dovoljno dobar razlog. jedino sto mozes je biti sto vise uz njega tako da takve stavri mozes imati pod kontrolom.

lulleica

Početno

Strašno mi je i pročitati da su nečije dijete vezali, a kamoli da vidim da su to učinili mom djetetu. Možda ovo nije primjerena reakcija, ali ja bi onom ko je to napravio kosu počupala, tako se ne tretira ni životinja a kamoli dijete!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lulleica i ja bi im kosu počupala ako ne i nesto gore.
    kako ih mogu onako male i nemocne jos i vezati.
    glupi su im to izgovori da moraju zbog tog i tog.Ja mislim da je njima tako lakse.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da je njima tako lakse
    pa naravno. to je jedini razlog.
    a jos lakse bi im bilo kad bi pustili roditelje da budu uz djecu i paze na takve stvari.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Diže mi se kosa na glavi samo od te pomisli! :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kod nas ko da ne postoji psihičko zdravlje... samo fizičko...

poslije ako dijete ima noće more i treba plaćati psihologa... to nema veze...

isto tako ostanak bebe u bolnici bez mame i sl....

moju su curku samo na ružni način prematali, trebalo nam je mjesec dana da je konačno doma premotavam doma bez plača, a da je drugi premotava... nemoguća misija!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj mladji sin je dva puta bio u bolnici do godine dana. Prvi put s 6 mj. je bio na odjelu za bebe i tu nije bilo problema, ja sam bila uz njega kad se ujutro budio, i sve dok nebi zaspao, drugi put je bio sa 11 mj. na pulmologiji zbog jakog bronhitisa, bio je na inekcijama za olaksavanje disanja i bili smo u bolnici 10 dana. Tada je bio u sobi s djecom od 1 god do 5 god. Nisam smjela uc u sobu prije vizite tada a vizita je bila u 9. Dobra strana u mom slučaju je sto se on svakoj osobi smjesio i izazivao tako da su ga doktori nosali po odjelu a i sestre A do nas je bio jedan malecki od 2 god. iz Imotskog i mama je znala stici tek iza 12 sati. On je svaki dan bio VEZAN, da ne pobjegne NAVODNO!!!! a ograda od kreveta mu je kad se popne na noge do nosa bila. Strašno. Nisam ga smjela uzesti, ni pronosati jer DOKTORI NISU DALI A MOGA SU ONI I SESTRE MOGLI NOSIT!!! kao zarazit cu ga., pa nisam na zaraznom odjelu nego na pulmologiji. A s cim??????
    Uredno bi ga odvezala svaki put kad bi prosla vizita i dodala mu koju igracku prvi su me put ukorili radi toga i vikali na mene, pa sam onda uredno rekla da cu donjeti fotoaparat i slikati ga tako uplakalnog i mokrog u neurednom kreveticu i poslat u sve novine. Iza toga mi nisu vise nista rekli a ja bih uredno kad bih sredila svoje djete odvezala dječaka i koji put bi mu dala i jestikad sestre to nebi obavile jer bi znao njegov doručak ostati na stolu a nema mu ga tko dati jest, navodno sestre nemaju vremena. Uzas.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sretna mama

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kad je Mihi bilo 20-ak mjeseci završio je par dana na Šalati zbog respiratornih smetnji. Nisu me pustili biti s njim zbog "gužve" , a kad sam se navirila na odjel, bio je k'o pesek na štrikecu vezan za rešetku kimbija da im ne ispadne van. :shock: Onak ispod oba pazuha i izlazilo je na leđima - ma ko oni maleni psi za koje je ogrlica prevelika, kužite, ne? Naravno bio je sam u sobi, nitko se nije njime bavio. Na sreću, bio je gore svega tri dana - pustili su ga taman kad sam počela raditi na preseljenju u drugu bolnicu. A i osoblje - i doc i sestre - bilo je katastrofa težih razmjera - nisu mi htjeli reći kaj mu je, a kad sam pitala doc se zderao na mene ko na maloumnu šmrkavicu. I još je rekao da on nema vremena baviti se svakim ponaosob. :shock: Fuj! Razbjesnim se kad se toga sjetim iako je već dosta vremena prošlo.

Naprotiv, kad je Matija završio u dnevnoj bolnici u zaraznoj i primao infuziju cijeli dan, nisu ga ni pokušali vezati. Ja sam bila s njim i sve je bilo potpuno ok.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

fuj, užas, monstruozno, da li je vrijedno fizičko zdravlje djeteta, ako poslije toga ostane psihički invalid .
    Od samo čitanja mi se plače , grč mi u želucu, i ne znam kaj bih napravila da to mome djetetu naprave. Moj sinčić dobije napadaj tresenja ako ga nitko ne podigne odmah kad zaplače (curica nikad nije npr.), to je takvo jecanje kao da mu je netko rekao e sad su te roditelji ostavili i nikada se više neće vratiti. Jednom sam ga samo vidjela u takvom stanju i ne mogu si oprostiti što to nisam predvidjela (tete u jaslicama nisu stigle držati svu djecu na rukama). I sad kad se sjetim, prođe me nelagoda, i mislim da li od toga može ostati kakva posljedica. Dakle nije bio sam, i nije da ga tete nisu držale, ali nisu mogle cijelo vrijeme jer su i drugi plakali. Poslije toga sam ostajala punih 15 dana s njim u jaslicama svih 8 sati, dok se nisam uvjerila da ne plače više kad ja odlazim, i da ide ujutro s veseljem u vrtić.

Roda je pokušavala napraviti nešto po tom pitanju, međutim za sada je naučinkovitije rješenje protiv vezanja: roditelji ne smiju dozvoliti da ih odvoje od djeteta niti na 5 minuta, slikati drugu djecu i poslati opet na TV, pa valjda će to prestati.
    Kada smo mi bili u bolnici, vidjela sam drugu djecu, to je bio užasss, nisam mogla to gledati, pobjegli smo drugi dan iz bolnice, srećom moj sinčić je imao kako se ispostavilo običnu 3 dnevnu groznicu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa

moju su curku samo na ružni način prematali, trebalo nam je mjesec dana da je konačno doma premotavam doma bez plača, a da je drugi premotava... nemoguća misija!

Da vidis to primjecujem da mi se ne da previjati nego samo urla inace je obozavao prematanje dok mu je guza bila gola, a sada urnebes.

Sto se tice vezanja javile su mi se neke nase cure s foruma koje kazu da njihove klince nisu vezali nego su ispod brunile dobili dascice nesto slicno langetici koju su omotali sa svime da ne moze iscupati.
    Ali kod mene to nije bio slucaj koliko go su komentirale da je jako zivahno dijete!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretuzno mi je samo citati tako nesto
    Pa sto ih se ne moze tuziti? Nije li to protuzakonito?
    Nebi li trebali prvo traziti pristanak roditelja za vezanje?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj knatkaj prvotno napisa
    Citiraj Adrijana66 prvotno napisa

Da vidis to primjecujem da mi se ne da previjati nego samo urla inace je obozavao prematanje dok mu je guza bila gola, a sada urnebes.
    želiš mi reći da je to možda faza...
    išli smo na Šalatu vaditi urin, inače je uvijek jedna plava sestre, najprije se s njom igra, zeza je, smiju se i onda je očisti, stavi vrećicu i sve 5!
    zadnji put je bila neka crnka loše volje, nije imala baš strpljenja i na naglo... buf, Gizel je počela vrištati iz sveg glasa, a ona: držite joj čvrsto noge na podlozi!
    procjenila sam da je u tom slučaju najbolje čim prije završiti, jer poznavajući svoje dijete dok joj se netko zamjeri je gotovo! pa bi samo bezveze komplicirala i produžila njen plač! došla sam doma i želim je premotati, samo joj taknem pelenu - ona vrišti, urla... užas! kao da to više nije moje dijete! što joj se desilo!
    mjesec dana od toga dana joj nisam vidjela pipi! bježala sam za njom, premotavala je u hoda, pokušavajući je usput nečim zainteresirati! samo da "ne skuži" da je premotavam!
    par dana poslije smo otišli privatni liječnici iz više razloga (definitivno napustili šalatu) i ona je rekla (bez da sam ja prije pričala o ovom iskustvu) da se vidi da je istraumatizirana!

znam razliku između neću se premotavati i plača, vrištanja, suza... urlanja...
    i ako tako malena stvar može utjecati na dijete, a kamoli ostalo...

moj brat je sa 3 mjeseci ostao u bolnici 7 dana... od kada je došao doma, vriskanje, plač... kad je odrastao isto se budio noću vrištajući i zvao mamu, ona je došla a on ju je odguravo i vrištao da želi mamu! uopće nije bio u realnosti!
    bila beba ne znam kako mala, to jako utječe na podsvijest i psihičke posljedice!
    al to je kod nas još uvijek normalno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma jesam smotana!

nisi mi htjela reći da je to faza, nego da je tvoj malecki došao iz bolnice i da si primjetila da se neda premotavati!
    sorry... prebrzopleta sam...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ovo je stvarno horor za čitati, ne znam da li bi preživjela da vidim svoju Niu vezanu, Bože dragi

Ja samo ne znam kako one sestre tamo mogu raditi i biti tako ful(čast iznimkama) hladne. Ja to nikad ne bi mogla raditi, ali dobro svi smo različiti, ali opet, kad su u pitanju djeca, ne razumijem

Za dijecu bi trebalo SVE učiniti, da svaka majka može biti sa svojim djetetom. Pusti sve drugo, prvo to. Mi smo nedavno 5 dana bili na zaraznoj, hvala Bogu bila sam s njom u smještaju, ali dok je išla na vizitu ili dok su joj nešto radili sva je se osula, dok. su rekli da je to od straha, nakon 5 minuta bi prošlo, a zamisli što bi tek bilo da je sama po cijele dane, zavezana valjda bi posjedila jadna a i ja skup s njom

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da nisam mislila da je faza nego tvoj mi je post otvorio oci pa sam skuzila da i mi imamo moru od presvlacenja.
    Danas sam ga kupala mislim vise samo smocila dva puta da malo mu koza dode sebi, guzica je vec manje crvena.

Sto se tice psihe 120% si u pravu jer ja sam od zubara imala fobije od vrtica do srednje skole.
    Bas me zanima reakcija kada budemo isli nasoj pedici,a to mora biti cim ozdravimo radi kontrole redovne s devet mjeseci!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anima - zbog cega ste vi bili tamo i kod kojeg doktora!
    Ne znam jesi li skuzila da ja pisem o Zg zaraznoj i sve to se sto nabrajas slazem jer dok sam bila s njim tamo danonocno kada bi netko novi dosao ili bi isao na vizitu po odjelu je orio plac djece.
    Mislim da necu pogresiti ako kazem da je od 24h - 18h plakanja na tom odjelu.
    Jeste li vi imali infuziju i jesu li je imobilizirali ili si se patila kao i ja?

Mene je samo strah da se stanje ne pogorsa i da ponovo ne zavrsimo tamo, ako se to vec dogodi da se znam postaviti!

laura neo

Početno

Strašno, ne mogu virovat da se takve stvari događaju...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam bila s djetetom tri puta u bolnici. Dva puta na zaraznoj i jednom na Srebrnjaku.
    Bila sam u apartmanu koji sam plaćala triso kuna dnevno, a sreća naša je bila što svaki pu kad smo došli i kad je trebao ostati u bolnici bilo je slobodnih apartmana.
    E sad, ja samo bila stvano sretna jer sam mogla non stop biti uz svoje djete, ali nemogu rijećima opisati koliko mi se tih dana slamalo srce od plaća druge djece.
    uglavnom, ako ne spavaju onda plaću i stvarno nemogu reći ništa za te sestre na odjelima jer onda kad nebi morale davati terapije i presvlaćiti djecu, nosile bi ih da se umire, ali naravno pošto imaju stvarno puno posla i malo ih je nisu mogle sve nositi.
    plakala sam noću s tom djećicom srce mi je pucalo, najrađe bi obukla kutu i nosila jednog po jednog, a nemogu, grozno.
    ostale su mi traume.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Pretuzno mi je samo citati tako nesto
    Pa sto ih se ne moze tuziti? Nije li to protuzakonito?
    Nebi li trebali prvo traziti pristanak roditelja za vezanje?
    To se i je pitam...
    Horor živi!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajde otvorite na Pravna pitanja, treba li pristanak roditelja za vezanje djece.
    Mogli bi poslati i upit pravobranitelju za djecu da se očituje glede toga.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne vjerujem da u ijednom zakonu stoji da se hospitalizirano dijete smije vezati. Ne znam da li to smijem napisati (nadam se da da, riskirat ću), ali za vezanje psihički bolesne odrasle osobe, u nasrtajima na sebe ili osoblje, prije fiksiranja za postelju uz specijalistu, koji će to kao prvo "ordinirati" potrebna je biti i prisutna hitna pomoć i policija. Ne povlačim paralelu sa našim malenima, smo hoću reći da je vezanje pacijenata, a pogotovo djece ozbiljna stvar. Oni koji vežu, ne znam da li su toga svjesni. Posljedice su goleme, ni malo pozitivne (prvenstveno psihičke, a da ne govorim kaliko sam puta čula da se djete skoro ugušilo od plača zavezano!!), i iako sam svjesna preopterećenosti medicinskih sestara poslom, a i ima ih malo u odnosu na broj djece, nije mi to niti opravdanje, a ni utjeha.
    Definitivno bi se trebala oko toga dići itekakva prašina

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

idem na pravna pitanja.
    Hannah, daj skopiraj ovaj svoj post tamo.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Majko mila ja ne znam bi li preživila tu sliku,hm a možda je nebi preživila ona koja bi vezala moje dijete.
    Pa to je ludost.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bas me zanima reakcija kada budemo isli nasoj pedici,a to mora biti cim ozdravimo radi kontrole redovne s devet mjeseci!
    hah...
    meni je pedica rekla... sad je samo puno volite... :/
    kao da je ne volimo najviše na svijetu, maksimalno se njome bavimo i ovako

dosta sam i ljuta na pedicu jer su joj takve stvari: to mora tako biti
    e pa ne mora!!!
    kad sam došla s nalazom urina, rekla je: možda će ostati u bolnici, nemojte praviti scene, nema boljeg načina, drugačije ćete si samo zakomplicirati stvari, to je najbolje za nju... baš...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a dok te bolest uhvati nespremnu, ti si u 7 nebu zbog rođenja djeteta, takve stvari na buf imaju puno utjecaja... kao njezina topla 8) preporuka...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ad sam došla s nalazom urina, rekla je: možda će ostati u bolnici, nemojte praviti scene, nema boljeg načina, drugačije ćete si samo zakomplicirati stvari, to je najbolje za nju... Evil or Very Mad
    ovo nije točno. Kad smo se mi počeli raspitivati da li mora baš hospitalizacija kod upale pliuaća, odnosno naše raspitivanje je otprilike zvučalo - hospitalizacija nam je zadnji izbor radije ćemo ga dovozizi svakih pola sata na terapije - dr. je rekla pa i nemora hospitalizacija, u biti bi se lakši oblici i trebali liječiti iz dnevne bolnice. I dogovorili da naše dijete ide doma. Ispalo je da smo ga samo 1 na dan vodili na terapiju i kontrolu, bo je dobar u tim trenucima da se sestre nisu mogle načuditi.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I moj je pingvin bio nedavno u Klaićevoj, srećom samo tri dana. Našli smo ga vezanog jedno jutro, na naš upit sestri zašto je vezan rekla je da ne zna, da nije ona, valjda kolegica i slična sranja. Nakon toga ga više nisu vezali, ali kad smo taj dan išli kući navečer od njega, nakon što smo ga uspavali, jedna druga sestra nas je pitala "treba li ga malo fiksisrati za krevetić", kao da ne iskoči! A ograda je visoka toliko da je ni ja ne bih preskočila a kamoli dijete od 19 mjeseci.
    Sigurna sam da njegova noćna buđenja i vriskovi u snu imaju veze s tim, općenito s boravkom u bolnici.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam jesi li skuzila da ja pisem o Zg zaraznoj i sve to se sto nabrajas slazem jer dok sam bila s njim tamo danonocno kada bi netko novi dosao ili bi isao na vizitu po odjelu je orio plac djece.
    Jeste li vi imali infuziju i jesu li je imobilizirali ili si se patila kao i ja?

Mene je samo strah da se stanje ne pogorsa i da ponovo ne zavrsimo tamo, ako se to vec dogodi da se znam postaviti!
    Da, bile smo nedavno na zaraznoj, III odjel, zbog e.coli. Ja sam bila s Niom u smještaju i sve pohvale toj bolnici, barem iz mojeg kuta viđenja. Nia je u 5 dana dobila samo 3 infuzije i to zato jer sam ih molila da ako baš ne treba da ne daju, i budući da je normalno pila i jela stvarno nisu, sestre su super, doktori su super, na sve pretrage sam išla, nisam vidjela nikoga vezanog, nije se ni plakalo osim malo predvečer valjda kad su mame odlazile, imale smo svoju sobu i svoj mir...nemam se što požalit. Ali svakako sam jedva dočekala da idemo kućici, naravno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad sam došla s nalazom urina, rekla je: možda će ostati u bolnici, nemojte praviti scene, nema boljeg načina, drugačije ćete si samo zakomplicirati stvari, to je najbolje za nju... Evil or Very Mad baš
    a ostaviti dijete u bolnici i otići doma nije komplicirano, to je tak jednostavno za poludit jedino valjda roditeljima srca kamenog je to jednostavnije od biti uz dijete

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa

Da, bile smo nedavno na zaraznoj, III odjel, zbog e.coli. Ja sam bila s Niom u smještaju i sve pohvale toj bolnici, barem iz mojeg kuta viđenja. Nia je u 5 dana dobila samo 3 infuzije i to zato jer sam ih molila da ako baš ne treba da ne daju, i budući da je normalno pila i jela stvarno nisu, sestre su super, doktori su super, na sve pretrage sam išla, nisam vidjela nikoga vezanog, nije se ni plakalo osim malo predvečer valjda kad su mame odlazile, imale smo svoju sobu i svoj mir...nemam se što požalit. Ali svakako sam jedva dočekala da idemo kućici, naravno
    Stvarno ti zavidim. nNecu reci da su sestre lose ali mi nismo imali predobro iskustvo bez obzira na svoja cetiri zida, ne zelim da to ikada moramo ponoviti!
    Adrijana66 pedice znaju imati katkad ultra glupe savjete! Ono sto sam ja mislila reci je da me zanima Domijeva reakcija prema nasoj pedici nakon bolnice jer inace su si njih dvoje bili bas ok. jer ona bi se uvijek na pocetku s njim malo poigrala!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam sve pričitala...al evo našeg iskustva: malac je zbog temp završio u bolnici...skoro tjedan dana...navodno neka viroza...sestre su manje više stvarno bile ok..al je ih bilo malo...po drugim sobama je bilo puno teško bolesne djece...iz raznih krajeva RH...čiji roditelji nisu mogli biti non stop s djecom...jedan mali mislim od 5mj je imao problema s disanjem...čak mislim da nije uopće mogao samostalno disati jedno vrijeme ili vrlo malo...hranili su ga na sondu...kao za njega je bilo karakteristično da povraća...jednom prilikom je malac opet bio sav u bljuvotinama...i da nije bilo jedne druge mame koja ga je brzo okrenula na bok...izgleda da ga ne bi bilo...sestra se zahvaljivala majci koja je to napravla...spasila je dijete...hranjenje bebača je bilo po rasporedu, pa si mogao samo tužno gledat koje gladno dijete...ja sam svog dojila na zahtjev...tak je sestra na naš poziv jednu bebu presvukla, dala malo čaja (a malac je vidno htio još...) izvadila bocu i adio...što reći mali je i dalje tužno cvilio...tako smo jednom prilikom pitali jednu sestru o svemu tome...rekla je da su oni konkretno za njihov odjel tražili od ministarstva više sestara...al, umisto da dođu, neke su otišle...ministarstvo nije dalo...ono snađite se vas dvi u noćnoj s 16ero dice, među kojima 10teško bolesne...vidiš, vidiš...a burze prepune ljudi, a ko nema se di radit...da primjetim praksu vezanja i sl...uzela bi kameru snimila i pravac tv, mediji...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zmaj koliko sam shvatila i vi ste bili u zaraznoj. Konkretno na III odjelu gdje smo mi bili (isto kad i knatkaj) je baš vidan manjak sestara, stalno se vrte jedne te iste. Znaju raditi pod tri dnevne ili dvije noćne za redom, baš sam malo pričala s njima o tome. Dosta im je teško tako raditi.
    knatkaj stvarno mi je žao što ste imali takva iskustva. Ja nemam ni jednu zamjerku na rad sestara i liječnika. Prvi dan sam izričito rekla da želim sa djetetom na sve preglede i pretrage. Tako je i bilo. Bez pardona sam zaustavljala liječnike na hodniku kada bi stigao nekakav nalaz da mi ga očita.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima hrpa sestara nezaposlenih, mladih, bez obveza, koje bi i volontirale.
    Baš me interesira kaj bi Ministarstvo reklo na to. Mogao bi im netko poslati upit (da ne budem stalno ja).

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Rebro...i stvarno sestre su manji više ok...bar na tom odjelu...al ih je ono PREMALO kako i same kažu...mislim daj si zamisli...moga je bit moj mali...i ugušit se...jer, eto ne mogu sestre stić sve...a o deranju...da ne govorim...jedan od 11mj...je ne cvilio neg URLAO...iako su sestre dolazile...nije baš pomagalo...jedino se nakon 2dana dao uzet pa nosaj sestro...a to pored epilepsije, srčanih mana i ugrađenih pejs/mejkera (kako li već), vodenih glava, "ne disanja"...baš i nije moglo...ma koma

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

znači treba pomoći sestrama, pored univerzalnog rješenja - a to je boravak roditelja uz dijete.
    Kaj mislite o volontiranju?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Volontiranje bi bilo genijalno, tko bi imao želje i volje za tim.

I mi smo prije godinu dana bili na Rebru zmaj mislim na istom odjelu kao i vi, i pored tog iskustva mi je zarazna kao da sam bila u predsjedničkom apartmanu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

TinaZ htjela sam pitati da li si poslala upit, i ako jesi obavezno nam javi odgovor.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je li imaju oni uopće predivđeno volontiranje, kako stoji Ministarstvo, zakoni, propisi s tim?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sjećam se kad smo mi bili na Rebru da je bilo par sestara koje su odrađivale onaj njihov pripravnički staž, stvarno su bile divne i pažljive, i radile su non stop bez kune, ako i nemaju propise i dozvole za volontere možda bi se našla koja sestra više za našu dječicu. Čovjek kad vidi toliku tugu i sam suosjeća i učinio bi sve za tu dječicu...ja osobno bih, samo da je vremena i da nisam i sama toliko zaposlena...Mada, kad bi se smjelo možda bih izdvojila koji sat dnevno za malo ih pomaziti, pronosati i ostalo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nešto mutno se sjećam da su na TV-u prikazivali neke volontere u nekoj bolnici, i nekakve predstave su organizirali; trebalo bi poraditi na tome.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •