Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Crvena guza

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Crvena guza

POMOĆ! Mi smo prešli na platnene prije dva dana i danas se curki guza zacrvenila, ali ono baš jako i vidim da je peče.Mijenjala sam pelene svakih sat i pol do dva i uvijek je oprala sa čistom vodom.Nisam je mazala kremicom, da li sam možda tu pogriješila? Ne bih baš opet na jednokratne jer ove pelene ne SMRDE za razliku od jednokratnih.Šta da radim? :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

maži sa kremom, zašto ne.. i nama je s vremena na vrijeme crveno.
    pomogne ili bepanthen mast ili neka krema na bazi cinka...ona wunde schutz creme od nivaw.. valjda sam dobro napisala...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kad primjetim da se guza malo počne crveniti, obično nakon kakanja, namažem tanko kremom, a za spavanje obavezno namažem.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ali neki proizvođači naglašavaju da ne treba mazati jer kreme skraćuju vijek trajanja pelena i njihovu moć upijanja il tako nešto.....i što sad - mazati ili ne mazati????

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mazati... bitnija je bebina guza od vijeka trajanja pelene.. pa i tako neće trajati 100 godina

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma ne, valjda sam se krivo izrazila Normalno mazati kad se upali guza, ali mislim mazati svaki put kad stavljam pelenu ili samo po potrebi???? I zapravo ako netko ima iskustva - je li istina da krema utječe na kraći rok trajanja??? (Sad ja to zamišljam - mazat ću kremu i nakon mjesec dana mogu bacit pelenu )

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama se zacrveni guza samo ako ne skužim da je pokakana (jer ne smrdi) i onda namažem kremom...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja od nedavno stavim svaki put po malo... neće se uništiti za mjesec dana, ne brini

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

naravno da se nece unistiti za mjesec dana. ja stavim tanki namaz ali ako krema nije pri ruci ne opterecujem se da moram namazati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za crvenilo na guzi koristimo Uriage Cu-Zn kremu. malo je skuplja, ali već nakon prvog mazanja crvenilo nestane, pa dugo traje.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Stavljam po potrebi, rijetko nam je potrebna, a za noć obavezno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja koristim Sudocrem, malo ali kod svakog prematanja.

Sada mu je guza već dugo vremena super (kuc-kuc), ali znala mu se zacrveniti kad bi kakao 2-3 puta dnevno. Luftaj guzu što više, kod svakog prematanja ostavi je 15-tak minuta na prematalici da se zrači.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

weleda diaper cream (sa cinkom, lanolinom i nevenom)
    he, he, kako to misliš "ostaviti guzu 15 min na prematalici", pa guza jurca naokolo s ostatkom bebe!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo ti lagano namaži svaki put. Ispočetka nisam mazala i guza je bila više manje ok. Počela sam mazati i nisam primijetila da pelena slabije upija ili da se raspada . Stalno mažem Pavlovićevom kremom iz apoteke, a ako se ponekad pojavi koja točkica, onda tanko sudocremom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, mazala ja danas stalno sa Sudocremom ali nije baš nešto puno bolje .Barem više ne plače kada je mažem.Valjda će sutra biti bolje.Nadam se.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ni nama nije bilo bolje od sudocrema...
    probaj nešto na bazi cinka...

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam, nama je uvijek pomogao Bepanthen.
    ali svaka guza, kakica i ostale sadržine pelena su drukčiji...

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda ti pomognu naša iskustva:
    Ni nama Sudokrem ni Bepanthen nije pomogao pa je ispalo da imamo gljivice i otišlo sa Plimicol-om. Otada se jako rijetko zacrveni, možda zato jer ga svaki put perem u lavoriću s čistom vodom, stavim ga da klekne i držim ispod pazuha, drugom rukom samo tom vodom perem...nema vlažnih maramica. Posušim ga, pustim da se guza malo prozrači, i u pelenu.
    Kad je krenula dohrana pa ne skužim da se pokakao i ostane u kakici neko vrijeme guza se zacrveni, namažemo s Deflamol-om i pikica kao da nije bilo nikad. Po danu ne mažemo, preko noći stavimo jako malo...poneku večer zaboravimo.
    Eto, znam da si sad dobila 10-ak preporuka za kreme , ali to ti je tak' .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sudocrem je na bazi cinka, ali dobro, danas je malo bolje, samo mi se čini da se onaj dio kože koji je bio crven malo guli.Još je malo crveno, ali više nije tako strašno.Usput, imam i Bepanthen mast ,ali nisam probala sa njom mazati.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    ni nama nije bilo bolje od sudocrema...
    probaj nešto na bazi cinka...
    Pa Sudocrem je na bazi cinka (zato je bijel, od cink-oksida).

he, he, kako to misliš "ostaviti guzu 15 min na prematalici", pa guza jurca naokolo s ostatkom bebe!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sudocrem na bazi cinka? ajde....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je cura s crvenilom jako dugo imala problema, ali je bila u pitanju alergija na jednokratne...od kad smo na platnenima, crvenilo je daleko manje, ali ga isto još i uvijek malo ima, ali se ne brinem jer smo počeli s dohranom pa jako često kaka...

uglavnom, jedina krema koja je nama pomogla (a probali smo sve navedene) je Elocom - izdaje se na recept, a maže se samo jednom dnevno (nama je sve prošlo nakon dva puta...)

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zar nije elocom kortikosteroid????

ja sam time mazala noi ekceme (atopijski dermatitis) samo kad bi situacija bila jaaako ozbiljna i to 1-2x jako, jako tanko

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Već sam negdje na forumu rekla za Teuta mast za guzu, spasila nas
    kupili u ljekarni Ljekovita biljka na Dolcu. K. je imala i gljivice, a sad ništa, fina koža, nježna. I to doslovno otišle gljivice za 2 dana. Plymicol nam je bio grozan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kao da sam samu sebe urekla u gornjem postu...
    lagano šizim već...
    guza nam je svako malo crvena sama sebe uvjeravam da nije od platnenih..
    Elocom pomogne,ali mi nije rješenje mazati ju kortikosteroidnom kremom svako malo...
    probala sam niveu,bepanthen,sudocrem,čisti neven... sve te kreme više manje ublaže i pomognu,ali ne nestaje..
    čitala sam da može doći do pelenskog osipa kada počnu rasti zubići (mi smo VEĆ u toj fazi) pa se nekako tješim da je to od toga...
    ima netko ideju?
    daj mi malo više informacija o toj Teuti.. !?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Teuta mast sadrži biljne ekstrakte vrkute, nevena, gospine trave, hrasta i lanilista u prirodnoj podlozi, bez masnoća životinjskog porijekla.

Proizvode Ekoherbalia i Prirodoslovno društvo Ljekovita biljka, tel 4617 004.

Ja je kupujem na Dolcu u onom mliječnom dijelu ravno, prekoputa ulaza je ljekarna Ljekovita biljka. Košta 39 kn.

Nama je odmah pomogla i za svaku je preporuku. Nemaš što izgubiti, s obzirom na sastav, ne može škoditi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vidjela sam na netu da je ta teuta, vaginalna krema!? sastav je baš taj koji si napisala...
    dakle, ako može jelte..onda može i van
    noćas je bila u jednokratnoj i stanje se popravilo..
    no, postoji još nešto što trebam isprobati prije nego zaključim...
    manje detergenta jer sam povećala dozu i drugi detergent...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

may i nama se s vremena na vrijeme zacrveni guza, a nekad i dio oko prepona i ispod pupka
    jedino mu pomogne pavlovicka od svih kremica koje sam probala

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    may i nama se s vremena na vrijeme zacrveni guza, a nekad i dio oko prepona i ispod pupka
    Isto i kod nas. Pogotovo sad kad jede krutu hranu, a ne skuzim da je kakao (ali ono, ne skuzim isti cas nego za 10 minuta) . Dosta ima njeznu kozu.

Nemojte Elocomom mazati, samo ako dermatolog preporuci. To su ful jake kreme i treba ih koristiti samo i onda kad je neophodno (znam, borim se cijelio zivot s AD i keratodermiom i jos ponecim).

Pavlovicka, ona prava, sa stricekom. Mrak.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam što je Elocom, pedijatrica nam je prepisala za lice i tijelo, ali mažemo se aderminom exomegom, no to spada u AD područje...
    luda sam od crvenila i gore i dolje
    noć je provela u jednokratnoj, pelene se peru sa drugim detergentom i sa manjom količinom pa ćemo vidjeti...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Oprezno s Elocomom, ja sam ga koristila po preporuci dermatologa i u okviru dozvoljenog liječenja, pa su mi ipak popucale kapilare tamo gdje sam mazala, i dobila tzv. kortikoidni dermatitis. Lijeka nema .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Citiraj Dia prvotno napisa
    Isto i kod nas. Pogotovo sad kad jede krutu hranu, a ne skuzim da je kakao (ali ono, ne skuzim isti cas nego za 10 minuta) . Dosta ima njeznu kozu.

Nemojte Elocomom mazati, samo ako dermatolog preporuci. To su ful jake kreme i treba ih koristiti samo i onda kad je neophodno (znam, borim se cijelio zivot s AD i keratodermiom i jos ponecim).

Pavlovicka, ona prava, sa stricekom. Mrak.
    kupim ju u DM-u li gdje?
    ja sam mazala sa onom od JGL, kontam da je isti sastav!??

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

may imaš pavlovićku u dm-u

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nama je nabolja bila ona iz ljekarne - sastav je vrlo sličan kao JGL ali nema nimalo konzervansa... (doduše mi nismo imali crvenu guzu, već su nam bili crveni pregibi)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bili smo danas kod pedijarice i kaže da nisu gljivice niti da je
    bakterija u mokraći nego jednostavno da je jako osjetljiva koža i to je
    to. atopijski dermitis nam je već dijagnosticiran (i buknuo je pa moramo Fenistil) tako da...
    čini se da nema pomoći, a situaciju malo poboljšavaju FB i BG pelena i suhi ulošci..

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja vise ne stavljam kremu ( a stavljala sam pavlovicku, ljekarna ili dm, kod svakog prematanja)

onda sam presla samo na vodu, operem mu guzu u lavabou, i naspricam malo ulja, jos malo isperem i stavim pelenu. golog ili samo u agcicama ostavim samo ako se bas sad popiskio. pa znam da nece skoro.

ne znam kako bih ga golog ostavila sad kad se krece. da maknem tepih?

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

he, he, evo nešto originalno što još vjerojatno niste isprobale! moj sinčić je u zadnje vrijeme imao očajnu kožicu na licu - suho, crveno, nekakav osip se pojavio, sve mi je već počelo gadno smrditi na neurudermitis ili nešto u tom stilu. zatim je po vrhu svega još dobio trodnevnu groznicu i osip po cijelom tijelu. ja sam se prepala da će se dio u pelenama gadno upaliti i da će ga boljeti i odlučih ga mazati maslom (pročišćeni maslac, poznat i pod nazivom ghi), znajući da djeluje protuupalno. dakle, kakva milina! u roku tri dana kožica na licu potpuno mu se oporavila, kao da nikad ništa nije ni bilo, a tjednima ga već mažem svim i svačim, a koža na tijelu prekrasna! eto, pa probajte!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •