Moja Djevica imitira samo kućanske poslove![]()
Moja Djevica imitira samo kućanske poslove![]()
Eto, dopisujem se ja sama sa sobom![]()
Imam pitanje...primaju li se prijave za vrtić samo za tekuću godinu ili se može ove godine nekako predbilježiti za slijedeću?
to ti ovisi od vrtica do vrtica. recimo moja je susjeda prijavila malog u vrtic kod casnih cim se rodio (dakle dvije godine prije nego je krenuo). Frendica je malog prijavila u drzavni vrtic prosle godine kada je imao sest mjeseci i9 placa mjesecno cuvanje mjesta (mislim 80 kn) dok ne krene-a to ce biti s godinu dana
Mi imamo dvije novosti:
1.uspjeli smo prevući kožicu na piši do kraja :D
2.počeo je natucati rečenice sa smislom
Neki se možda sjećaju da mu je prva riječ bila miš (kompjuterski). E pa, prva rečenica je "Baba pujis."-što znaći "Mobitel se puni." (Mislite da mi je dijete ludo za tehnikom???) Inače, svi su telefoni "baba" još od početka (jer smo najčešće telefonirali baki).
Od danas smo opet u jaslicama, nadam se da će iovaj put zdržati malo duže od 3 dana. Nemam pojma kad ćemo se konačno cijepiti, kad ne možemo sastaviti neki duži period zdravlja.
Sanjam71 čestitam!
Annie, kako je točkica u trbuhu? Radi li već mučnine? (Frendica mi je isto trudna drugi put, otprilike koliko i ti, pa je već sva uspaničena jer nema nikakvih simptoma, a ja sam zaboravila kad je meni počelo.)
Ja sam jedno tjedan dana prije nego što sam saznala imala neke mučnine, tj. bilo mi je slabo čim bi nešto pojela. Za sada nemam nikakvih simptoma ( s Rokom sam povraćala nekoliko puta dnevno sve do 4 mj, pa ove neke sitne mučnine ni ne brojimmamanatali prvotno napisa
), jedino što me strašno hvata umor. Neki dan sam išla uspavat Roka u 21 (??) i sljedeće što se sjećam je bilo panično buđenje u 22, di sam, šta sam, di je Roko? On spava pored mene, ali izgleda da sam ja zaspala prije njega
![]()
He,he MBee! I Jan je postao reduša! Uzima kuhinjske krpe i čisti elemente, baca papiriće u smeće i tako..ne znam samo do kog je to vidio![]()
A gledajte ovog malog glumca
http://public.fotki.com/Shini28/nove/frajer/pozer.html
Prirodni talent za poziranje!
MBee prijave za državne a i većinu privatnih vrtića predaju se u svibnju pa ako ste primljeni možete čuvati mjesto..i da 80 kn je u državnim!
ajme, shiny predivan je!
mbee - u koji vrtić planirate? (tražim tetu-čistilicu, posudiš mi evu?)
Znam za vrtiće u Badalićevoj i na Novoj cesti. Ima li još koji u kvartu? Planiram otići malo pogledati i pitati primaju li prijave ove godine pa da plaćam do iduće.
Baš bi bilo super da idu skupa u vrtić iako se ti i MM ne trudite baš previše da plane ljubav na bazenu![]()
Između njih, ne vas![]()
Shiny meni je premeden u štramplicama.
MBee prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
imaš još i potočnicu na kraju nove ceste (od one apoteke ravno, ne znam točno gdje, ali čujem da ju hvale)
a što da radimo s tom našom mlađarijom? vidjela si i sama da Rok i nije neki tip zavodnika - simpatije pokazuje uglavnom prema starijim 'ženskama' i dugim kosama, a tu malo štekate...
ozbiljno, sram me priznati, ali od svih polugolih komada on se na bazenu zapali samo za štap i pokoju loptu...
Eva definitivno sa svojom "frizurom" i roza kupaćim izgleda kao metroseksualac pa je u stvari dobro da se nije zainteresirao za nju![]()
Dodajem i taj vrtić na spisak...
Hi cure,
da se i ja malo javim. Mi dobro i dalje ne pričamo, cicimo po noći itd. klasika
Annie wow, baš mi je drago.
Miha, Školjikice kada idete u kazalište mi bi se prikrpali nekom ak može...
Malo vremena za sve pa nekak mi forum ostane na kraju liste a ja još k tome idem spavati u 9 pa ne surfam ni od doma više...
imam ja dvojicu ovakvih, a Teo cim Bruno ide na wc mora a njim, pa pusti vodu, pere ruke ... nadam se da ce uskoro pokazati zanimanje i za skidanje peleneAnnie prvotno napisa
Jan pozer je![]()
Evo i nas,Buba je imala temp tu jednu noc..i dalje nemamo blage veze od ceg je to doslo :?
momze,hvala na savjetu da ne skidamo temp.. Tu vece ja sam sumanuto pregledavala topice po forumu i gledala sta da sad radim,da skidam il ne..a Buba je vec spavala.. Pa kak se uopce skida temp kad beba spava..
Ma sva sreca bilo pa proslo.
MBee,ajme sto je Evi kosa narasla. Mi smo sad zbilja najslabiji s tom kosom..
meni je najlakše skinut temp. kad spava jer koristimo čepiće
zaboravila napisat- mi idemo u nedjelju u 6 u kazalište ako se još ne razbolimo od koje nove boleštine
Evo i mene nakratko, pozdravljam sve, bubinima puse da čim prije ozdrave, a Sanjam tebi čestitke na obrani.
I je srećom zdrava, vesela i u fazi oponašanja, ponavlja sve što vidi, danas nam se teta objasnila da je njeno mahanje rukama ustvari koreografija neke pjesmice koju pjevaju u jaslicama.
Ona već dugo sjedi u pravom stolcu ili meni u krilu, hranilicu nikada nije zavoljela.
Nego, pisala sam o svom pupku, odnosno rezu ispod njega, a Sanjam me uputila doktoru kod kojeg sam ja otišla tek pred dva tjedna kada se "to" upalilo i nisam podnosila ni odjeću na njemu.
Danas sam bila kod kirurga i moram na operaciju, izgleda da je kod laparoskopije nešto napravljeno krivo pa sada opet moram pod nož. Malo me frka jer se operacija izvodi u općoj anesteziji, moram prenoćiti kod njih, prije operacije napraviti hrpu pretraga, živo sr***...sam na onog majmuna koji me operirao, mogla bi ga zadaviti golim rukama...
Puse svima idem spavati
Draga vibram da dobro prođe~~~~~~~~~~~~~~~~1
Frida, vibre i od nas...![]()
Dakle, prošla noć bila gadna pa sam ja procijenila da je ipak dobro da ga vodimo docu jer da ovo nije samo tako. I - početak bronhitisa. Išli smo vaditi i krv, nalaz je ok, jedino što je malo anemičan.
Sav mi je jadan, kašlje podosta i teško spava (dobro, to nije neka novost, ali sad je još gore). Iz nosića - slapovi. I unatoč tome, on nađe snage za pjevanje![]()
Oponašanje je definitivno glavna stvar. Kad vješam rublje, on važno uzima iz lavora pa stavlja, sve jedno na drugo. Neki dan sam mu rekla da malo istrese prije nego što objesi, a on me gleda (razmišlja dijete) i istrese cijeli lavor na pod![]()
Shiny, pozer je presladak!
Što se pranja ruku tiče, nemamo s tim problema, već sa zatvaranjem vode. Nikad dosta.
Da vas pitam - jel to vaša dječica svi klopaju sami sa žlicom? Andrej je tu dosta smotan (a moram priznati da ja nisam ni inzistirala da preuzme).
Bravo za Tina tehničara!!!
Frida drz se i da sto brze sve to prode, a za dr.
Kod mene novo sto sam krenula u autoskolu, malo me strah voznje jer sam ja totalni debil sto se tice lijevog i desnog, ali valjda cu uspijeti i ja nekad poloziti.
Sanjam cestitke!
Shiny prekrasan je JR, presladak mi je.
Odra pusa andreju i da sto prije ozdravi.
Sanjam čestitke i od mene - čitam pa nikako skužit šta se čestita, sad kad kužim - bravo
i mi obožavamo grašak
Karlo jede s žlicom, rukama (i nogama) ima posvuda lai neka ga
Frida, vibram da dobro prođe, totalno scary
Školjkice gdje im je raspored predstava, mi smo kad vi idete na jednom ročkasu
Skidanje po noći baš ne prakticiramo, vidim po njemu kad je jako visoko jer onda počinje jakoo nemirno spavati-odnosno ne spavati pa tada skidamo čepićima, inače ak je miran navijam si sat i provjeravam ga al ga ne budim
Trenutno nam je ribica zdrava a mi svi veliki bubani svako ima svoju boleštinu
Ne voli baš prati ruke ali igre s vodom unedogled, sva sreća voli prati i zube pa kad je meni dosta, jer ga moram držati dok se igra, pitam hoće li možda prati zube i to upali jer zube pere šetajući po stanu.
Retha možda su zubi? Glavno da je temperatura prošla
Nama idu trojke pa mi je stalno po opipu nekak nema temperaturu al mi je svejedno topliji neg inače
MBee Potočnicu jako hvale al je teško upasti (a gdje nije)
Frida![]()
Shiny Jan je presladak
dakle idem na depilaciju večeras i šišanje sutra pa navečer na trbušni ples (sa još dvije mame iz ove naše male čete ali nek se same identificiraju)
ludo je koliko sam željna neke zabave, mislim da ću se nasmijat do suza
dakle ne znam da li je bila tema ali Kejt nam je imala ročkas ovaj ponedjeljak (draga evo i virtualna čestitka)
Jan je opet bubani! Sinoć oko 3 ujutro je dva puta povraćao umrla sam od straha) i sad ima temperaturu preko 38 (mjerili ispod pazuha ali ne predugo)!
U vrtiću su nas upozorili da vlada neka crijevna viroza. Očajna sam-išao je samo 4 dana u vrtić ovaj tjedan, ma ne-tri dana! Opet neće ništa da jede i evo ga sad pajki. A ja u dva imam intervju...
irenask-blago tebi! I ja žudim za nekom zabavom+rekreacija i isto sam razmišljala o trbušnom plesu. Mooooram nešto upisati..možda aerobic tu u kvartu jer se osjećam kao da kopnim-sve me boli, dosta sam u nekom ludom raspoloženju.
Irena-gdje idete na trbušni? Ja sam se mislila upisati u Šubićevoj u Češkom domu?
JR-u![]()
Kejt
irenask
Ja sam mislila malo se negdje razgibati u terminima kad MM vodi Evu na bebe ribe. Nikako da se pokrenem.
ako nađeš nešto zgodno - i meni bi odgovarao taj terminMBee prvotno napisa
... (kod annie mi je u to doba prejak program)
inače, što se kazališta tiče, ja razmišljam o sljedećoj suboti u 18:00 (miffy, kaz.trešnja)
ima li zainteresiranih?
Ja mogu samo u nedjelju u 11h jer i subotu i nedjelju radim popodne![]()
Evo mene s pregleda: trudna 5 tj + 3 dana.
Mrvica već ima 7 mm!![]()
Annie![]()
Pozdrav svima!
Frida, drzi se !
~~~~~~~~~~da sve bude dobro
Miha- mi zainteresirani za kazaliste, mozda ovaj put uspijemo odgledati samo neznam kad tocno koji dan jedna nasa mala frendica slavi rockas
~~~~~~~~~~~~ bubinima
Annie![]()
Annie-krasno pa to više nije mrvica, to je mala ribica
Joj Frida..bas koma..drz se i naj da te doktori previse iznerviraju.
Odra,kod nas ista stvar to s zatvaranjem vode...obozava petljat po pipi/spini.
Sanjam,cestitke s zakasnjenjem..ja isto dok skontam..dozivim..natipkam..![]()
irenask,nemam pojma jesu li to bili zubi ili sto vec..al glavno da je iza nas.
Bubinima puseke saljemo..a mamama-negovateljicama![]()
Ajoj koliko bubanihSvima saljem puse za brzo ozdravljenje a mamama zagrljaj da izdrze.
Ivan je kuc kuc zdrav, pokusavamo se prebaciti na jedno spavanje po danu jer popodnevno uspavljivanje traje i traje, a onda navecer nikako u krevet. Sada imam jos bolji razlog trcati doma s posla. Prije me nije pekla savjest kada sam ostala duze jer je spavao do sest ali sada kada uletim u stan oko 5 on ceka s jaknom u ruci i pokusava sam obuci cipele da sto prije odemo u zivotPrava je skitnica!!
Annie-možda bude mala škorpija kao Jan![]()
A moj mišek kuri!! Danas je skoro čitav dan prespavao...nije više povraćao, imajo je jednu onako dosta mekanu stolicu, neće ništa papati...
Ma ne znam...nadam se da je to ona viroza koja traje dva, tri dana!
I što je najgore, u zadnje vrijeme sve što Jan ima satre mene i MM-a.
Sad prije spavanja smo mjerili temperaturu i ima 39,1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ bubinima!
![]()
Evo nas s novim mukama. I jučer i danas se gušio, uvijek u jutarnjim satima, ali sreća da svaki put uspije ispovratiti malo tog sekreta, to je strašno kako je to ljepljivo i koliko ga ima... :shock: Toliko mi se jadan mučio u napadima kašlja, a ja mu ne mogu puno pomoći... Jučer pop. smo bili na kontroli, škripao je pa je dobio i bocku. Baš ga je gadno pohvatalo.A uz to još i proljev. Ne mogu vam ni opisati koliko sam sad sretna što dojim još uvijek, upravo zato jer se uopće ne bojim da će dehidrirati. A i ne jede ništa drugo sad.
Irenask, često obrazi znaju biti vrući kad rastu zubići, nekad čak i pocrvene izvana.
Cure, svaka čast što krećete na rekreaciju, ja se još uvijek ne mogu izorganizirati. Kad radim, žao mi svakog trenutka od tog kratkog popodneva ne biti s Andrejem, a kad on ide spavati, često se budi već nakon pola sata-sat.
Bok cure,
evo mi se vratili.
pusa velika svim bubanim klincima. nadam se da će vam brzo proći.
pogledala sam sve slike. baš su medeni. tak svi brzo rastu! a jr mi je ovoj slikici isti shiny![]()
i mi smo zainteresirani za kazalište. iako sumnjam u "sposobnost" sjedenja moje princeze na duže od cca. 2 min.
al moglo bi bit dobro druženje pa smo mi eto za. moram samo još pogledat kak radim drugi vikend pa da znam koji dan.
nama je inače bilo jako lijepo. uživali smo na svježem zraku i snijegu. vratili se punih baterija. slikice stavim možda sutra. danas mi se ne da, dugo smo putovali.
i da...trebali ste vidjeti vitu i filipa danas. koji su to zagrljaji padali.
a i robert jetako je lijepo pazio na njih dvoje da mi je sve bila milina gledat. i tako je nježan s vitom, a onda sva sretna jer obožava kad je neko veće dijete zabavlaj. a i tražio je sa mnom robicu po h&m za vitu. ma stvarno je super! mogla bi nam ga sandra posudit na par dana.
hej buba,ajde mi napisi mail na pp da ti posaljem slike i filmic :D
Evo mi smo relativno ok, bez temperature ali s proljevom...ma glavno da mi je dobro raspoložen. Mislim da ću ga poštediti jaslica ovaj tjedan da mi se oporavi do kraja!
Odra-nadam se da ćete i vi ubrzo ozdraviti!
Bubimira-imaš cugu! Inače svi drve kako je isti ćaća!! Heh![]()
Mene i Roka poharala neka prehlada, ne znam tko je gore od nas dvoje.
A ja sam danas osjetila i prve "čari" trudnoće. :/ Drago mi je da je MM bio doma, jer ne znam kak bi da njega nije bilo nakon što sam se skoro srušila u kuhinji kad sam išla po vodu. Samo malaksavost, pritisak u glavi, i osjećaj da se gubim, nemam zraka. Nakon rigoleta je bilo malo bolje. OK, s Roko mi je bilo katastrofa u trudnoći,ali ne sjećam se da je bilo baš tak... Uglavnom,koma. Idem spavat![]()
Annie, uspori malo, odmaraj koliko god mozes.![]()
Bubimira, ima li kakvih drugih novosti?![]()
Odra, i Zach ima dosta tog sekreta, no redovno mu to izvlacim. ono sto je jako vazno je da blago lupkas Andreja po ledjima kako bi mu taj slajm "otpao" sa pluca i ne bi uzrokovao neku bakterijsku upalu ili bronhitis.
pusa svim bubanima!
Momze, sad upravo ima bronhitis, zato tolika sluz, prije nisam primjetila.
I kod nas je malko bolja situacija - nakon opet katastrofalnog jutra, zaspao je u pola 10 i spavao tri sata. Zato sam ja budna od 6 i čini mi se kao da mi dan traje i traje i traje...
Tu i tamo se još zakašlje, ali hropac više ne čujem. Sad je zaspao u roku pet minuta, to nam se rijetko događa.
Bubimira, dobro došli natrag!
Čisto sumnjam da bi Andrej izdržao u kazalištu, i na tv se jako kratko koncentrira. Osim kad su reklame, onda jedino to vidi.
Jel mi može netko poslati adresu za novu stranicu fotki jesenskih beba?
Annie, čuvaj se, i ko što Momze kaže - uspori, slušaj tijelo!![]()
da vam javim kako je bilo u kazalištu
odlično
prvih pola sata je bila kao hipnotizirana, stajala je na tatinoj stolici i pridržavala se za sjedište ispred i gledala širom otvorenih očiju, pokazivala prstima, mahala, čudila se.
Nakon pola sata joj je malo dosadilo, pa se malo prebacila k meni, pa za 5 minuta opet tati, pa malo cici, al je bila mirna, pa malo opet gledala, uglavnom izdržala je sat vremena, na kraju je bilo puno pjesme i plesa pa je opet gledala i pljeskala.
A ja sam joj predviđala 15 minuta i mislila sam ako toliko izdrži bit ću presretna.
hura za gusaricu :D !
mi ćemo vjerojatno sljedeći vikend...
I mi ona budemo probali. Danas smo bili u posjeti kod Evine cimerice iz bolnice (Eva je 20min starija) i ja sam se totalno zbedirala jer curka priča, spaja riječi, uredno govori hvala...a šefica se samo smijulji.