MGrubi, odusevljas me![]()
MGrubi, odusevljas me![]()
e, citala sam i ja tu knjigu, i bas ima smisla. zove se "porijeklo zene". navodno zbog tog "vodenog iskustva" i imamo tako veliki mozak i inteligenciju (osim onog da nemamo dlake i imamo mast). btw, druga najinteligentnija vrsta na svijetu su delfini, i oni jedini, osim ljudi, vode ljubav iz gusta a ne samo zbog reprodukcijeMGrubi prvotno napisa
![]()
Super knjigamikka prvotno napisa
Odmah sam skuzila da se o njoj radi. Posudila sam ju nekome i nikad mi se vise nije vratila
ja sam o tome gledala dokumentarac
kako se knjiga zove ?
zorana, a da ti nama posaljes svoju babicu na jedan "godisnji"![]()
"Porijeklo zene" ne sjecam se autoraMGrubi prvotno napisa
Usporedjuje bedaste muske teorije tipa "zena ima bujnije grudi od majmunice zato da bi bila ljepsa lovcuili iz istog razloga ima i guzu punasniju (a u knjizi se to recimo tumaci tako sto je zena morala sjest na obali na kojekakve gluposti, pa je trebalo i sacuvat reproduktivne organe isl) ili recimo oblik nosa kod ljudi koji je prilagodjeniji duzem boravku u vodi nego recimo majmunov nos, pa onda, sjecam se mutno pojasnjenja zenine duge i cvrste kose za koju se malac - sisavac lako moze pridrzavati u vodi, pa grudi koje imaju svoju fonkciju hranjnja "malih ljudi" i tako dalje.
eno seni na nekom drugom topicu napisalazrinka naslov knjige koji sam vam davno obecala, a nisam ga se mogla nikako sjetiti o alternativnom pogledu na evoluciju od majmuna do covjeka je: "porijeklo zene" robin morgan. super stivo!
Ovo je prvi topic koji sam procitala na Rodi i zao mi je sto ga ne pisete i dalje. Ne secam se najbolje prvog dela i koja je bila pocetna ideja, ali moje iskustvo je neasistirani porodjaj i bezobzira na pregrst osudjivanja i kritike osecam se mnogo, mnogo dobro sto sam tako rodila.
Puhice, kakvo je tvoje iskustvo sa vremenom, satima koji prolaze, za svo to vreme sto si bila kod kuce?
I da li si imala osecaj da je nakon dolaska bebe sobu ispunilo neko golemo, bozansko prisustvo, a drzeci bebu na rukama, kao da si porodila kosmos?
gdje ima za kupiti ta knjiga?
shakti dobrodosla! jedva cekam tvoju pricu![]()