on kaže da me je nakon 15 godina braka ipak tol'ko skužio da zna da kad ja nešto odlučim onda je bolje ne petljat se. a i vidio me je na prvom porodu, pa je valjda zaključio da ako sam mogla prvi put, moći ću i drugi.puhica, kako si uvjerila muza da je porod kod kuce nesto sto je ispravno? mislim, jel imao razloge protiv takvog poroda ili se slozio s tobom bez pogovora? mislim da bi ja sa svojim imala muke jezeve da ga uvjerim u tako nesto i da bi to trebala raditi od prvog dana kad bi saznala da sam trudna..
muski su malo cudni po tom pitanju, rijetki su koji bi se slozili odmah da je to u redu i podrzali zenu 100% u toj namjeri...ja znam da bi moj pokusao nagovoriti me na porod u bolnici....
nešto sam mu objasnila, nešto sam ga natjerala da malo pročita na "bornfree! " stranici, išli smo razgovarati s erdeljama, razgovarao je s tomislavom erdeljom o tome kako podvezati pupkovinu, kako treba izgledati posteljica i ostalo.
u biti, bila je to zajednička odluka, i mogu reći da nije bilo s njim nekih problema.
naravno, za tako nešto bila je potrebna psihička priprema i mene i njega, treba se sroditi s tom idejom, za to treba ipak malo vremena.
eto...
inače, (nisam vidjela da je to netko do sada spomenuo) vrlo upotrebljive i koncizne upute za "porod u kućnoj radinosti" mogu se naći na internetu ako se ukuca "emergency childbirth". on si je to isprintao i proučio.