Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 200

Tema: Varazdinsko rodiliste 2.dio

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj joan prvotno napisa
    interesira me s koliko se tjedana mora krenuti na ambulatne kontrole u varazdinsko rodilište? :
    ja sam s 36 došla u Vž, s 38 sam krenula na kontrole
    bila je potrebna uputnica mog ginekologa
    potrebna je bezdatumsak uputnica za rodilište

da li se za prvi pregled moram naruciti ili samo dođem (kad me moj ginekolog posalje)?
    išla sam bez naručivanja, inače imaš doktore po datumima (obavijest na vratima) pa vidi da pogodiš dobre
    i jos jedno "geografsko" pitanje - ambulanta je u sklopu iste zgrade gdje se odrzava tecaj, samo se ide ravno pa lijevo-bocno -ulaz, jel?:
    da

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam krenula kad sam ušla u 39. tjedan (znači s punih 38 tjedana).

Dođeš kad god, ako želiš prije provjeri koji dr radi koji dan pa dođeš onome kome želiš.

Što se tiče "geografije", to je sve povezano, na koju god stranu u prizemlju kreneš doći ćeš do ambulante .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala, cure!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

definitivno pogledati raspored doktora na vratima, i ići kod onog koji ti je najviše "kompatibilan" na kontrole pred porod, usput se dogovoriš kaj treba i pitaš kaj treba
    Lutonjica rodila, napisala da je bilo "točno onak kak smo htjeli, baš sve! ".
    Lutonjice presretna sam zbog tebe, kad stigneš napiši nam malo o osoblju koje je bilo (osim dr. Jukića i sestre Erike) ... jel' se može još s kim dogovoriti prirodan porod, a da ti ne kaže ako nešto krene krivo, eto vam sad vaš prirodan porod.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ovako, kaj se tiče ponovnog polaženja tečaja nakon tri godine na isti tečaj; zvala sam tj. zovem već tri tjedna i nitko nema pojma. Na uplatama ne znaju, i tako već tri tjedna... dok se cijenjeni doktor Dokuzović ne vrati. ma...već je treći tjedan na službenom putu

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto mene, pa da podijelim svoja iskustva, kao što sam davno obećala.

Inače, prvo da odgovorim joan. Ja sam išla samo na ctg od 36. tjedna, ujutro u trudničku ambulantu i nosiš svome doktoru nalaz, a tamo negdje u 39. sam dobila i prvu uputnicu za amnioskopiju - kad ti jednom počnu raditi asc, tada ti doktor koji je taj dan dežuran u ambulanti, određuje kad je iduća kontrola i tako svaki put, a ti samo hodočastiš svome doku po uputnice, on tad postaje čisti administrativac (i usput ti da uputnicu za rodilište jer će ti skoro ionako zatrebat).

Pon-dr. Dombaj, ut-dr. Špoljarić, sr-dr. Kirbaum (možda se tak ne piše..), čet-dr. Dokuzović/dr. Jukić (svaki tjedan jedan), pet - dr. Fara - to su ti dežurstva u ambulanti. Izbjegavaj ponedjeljak, moj osobni savjet. Ja sam bila tamo često i kod svih osim kod dr. K., kad sam došla do dr. Jukića, pitala sam ga mogu li idući put k njemu, on je bez problema to prihvatio i dalje me kontrolirao, bez obzira tko je taj dan dežuran u ambulanti. Znam curu koja je to dogovorila s dr. Dokuzovićem i bila je zadovoljna, a može se vjerojatno i s dr. Farom, znam curu kojoj je vodio porod i radio carski i sve super je rekla o njemu.

Moji dojmovi...ja sam morala na inducirani koji je ipak završio carskim. Svom osoblju rađaone svaka pohvala, svim primaljama, počela sam u jutarnjom smjeni, završila u večernjoj..

B. se upravo probudio, pa će nastavak uslijediti kasnije...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hera, hvala!

znaci, moguca je varijanta dogovora s pojedinim docom za daljnje kontrole, super! to me isto interesiralo.
    ja cu ctg obaviti jos kod svog doca (na 36+2) a onda ce me vjerojatno slati dalje na kontrole u ambulantu.
    hvala na rasporedu dezurnih, sve nekako planiram otici u cetvrtak prvi puta

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kaj mislite o novom rasporedu smjena u vž - prije je valjda bilo 12h što je ok vrijeme za neki prosjek poroda, a sada je navodno 8h jedna smjena, kako se to odražava na rodilje ?
    Evo upravo čitam da je žena ispratila 3 smjene, pa i kad se 2 smjene mijenjaju nije bajan osjećaj, a ovako kao na kolodvoru. Nekako imam osjećaj da svaka smjena rodilju pregleda ponovo (vjerojatno i vaginalno), odnosno da nema prijenosa informacija. Meni se to čini grozno - ono izreferiraš prvi puta svoje želje, drugi puta - treći puta sigurno nemaš više snage niti za što .. hm možda zalijepiti iznad uzglavlja popis

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pokušaj br. 2, ako ne zaplače opet, u petak je plakanje prestalo tek navečer, jako nas muče grčevi...

Inače, sve sestre su jako nezadovoljne novim rasporedom, također, ne samo pacijentice.

Jedan interesantan detalj iz rađaone - iako sam morala na indukciju, razgovarala sam s dr. i sa sestrom Erikom i rekli su da to što moram uzeti drip ne znači da moram uzeti i sve ostalo i tako sam ja odbila lijekove, to treba reći čim se uđe u rađaonu, bez obzira na dogovor s liječnikom (čim sam došla, neki praktikant, specijalizant je počeo spremati apaurin i spazmex, ali ga sestra E. zaustavila). I ono što je kasnije bilo interesantno, mene ti trudovi pod dripom nisu uopće boljeli, čak manje od mojih prirodnih, također, pod dripom su bili slabiji i nepravilni, kad su isključili drip (par puta uslijed gubitka bebinih otkucaja), moji prirodni trudovi bi se pojačavali, bili pravilni, kao školski (na kraju smo došli do onih jakih, ali se ja nisam otvarala, situacija postajala kritičnija i išli smo na carski).

To isto mi je rekla cura koja je skoro nakon mene imala sličan slučaj, indukcija + carski, isto drip bez apaurina i spazmexa. Izgleda da ima nešto u onom da su spazmex i drip ubojita kombinacija...

Sestre na 1. katu, koje se brinu o rodiljama su mi bile stvarno ok, a neke i puno više od toga, jedna od njih mi je čak i najviše pomogla oko dojenja, izdajanja itd., iako je malo morala paziti da ju ne vidi dječja sestra, jer joj se kao miješa u posao. Neke od njih se stvarno trude više nego da samo rade svoj posao. No, ono što mi je bilo najužasnije možda u čitavoj mojoj priči u bolnici je što se 24h nakon spinalne nisam smjela pomaknut na krevetu, a tad nisam mogla ni baš glasno govorit, ne znam zašto, i kad mi je došao MM idući dan, nisu ga pustile u sobu, već je stajao na vratima, istovremeno je čistačica morala čistiti sobu, a ja sam više puta ponavljala što sam pokušavala reći jer me nije čuo.

To mi je od njih bilo toliko nehumano i rekla bih čak i nemoralno, što god tko o tome mislio, da nemam riječi kojima bih to iskazala. A ja sam samo htjela da me MM tada primi za ruku i bar malo utješi zato jer beba nije bila sa mnom i tada još nismo znali koliko je ozbiljno bolesna ili ne.

Sestre u izolaciji su uglavnom ok, osim 2 o kojima neću ni pisat.

S dječjim sestrama sam imala doticaja zadnja dva dana kad sam dobila bebu, čini mi se da su od njih 2 sasvim ok, a o nekima bih mogla reći svašta, tako da ni neću sad ovdje pisat. Da vam ne velim kak ga je obukla dok smo išli doma, kak mu je svezala bodi benkicu oko njega i da je jedva disao, naopačke, užas, a to je bilo još najmanje od sveg lošeg kaj sam doživjela. S jednom sam se posvađala prvo popodne do amena kad mi je krenula popovat, jer mi je bio već pun kufer taj 6. dan od raznih stvari i onda eto nje pametovat...

Jedna mi je rekla, kad sam joj rekla da mi je teško sjedit i držat bebu i tako dojit jer me boli rana od carskog, beba mi ju nekad i pritisne, pa sam ju molila da mi pokaže kako da se namjestim ležeći, da je "dojenje lako, samo se rastvorite i prislonite bebu sebi, a za dojenje vam je svaki položaj koji je vama ugodan, dobar položaj". Kao da to ne mogu sama zaključiti. Njih 2 sam molila da mi pomognu, a onda odustala, izdržala još jedan dan i otišla kući, naučila to sama.

I još mi je bio dobar komentar, da bi mi taj sjedeći položaj trebao biti najudobniji jer je njoj bio, a bez obzira što imam carski, da ni ne znam koliko sam sretna, jer ne bih ja tako mogla sjedit da sam imala epiziotomiju, pa bih vidjela kako je to teško! Ja znam da je teško i znam da su neke žene imale užasnu epiziotomiju, ali takav komentar... :shock:

Pa meni ni danas nisu još otpali konci s rane, čak sam jutros nakon tuširanja primjetila da ima i malo krvi na jednom mjestu, kao da je tu malo zapuklo valjda kad sam se tuširala i boli me povremeno, a da ne govorim kako me boljelo tada dok sam se prvih dana jedva dizala s kreveta ili stolca!

I to je uglavnom moje iskustvo. Iako mi je dijete bilo u izolaciji (sad je super što se toga tiče i ima već 4kg, vagnuli ga u subotu na kontroli), te sam prve dane nekako psihički bolje podnijela jer su se sve sestre s 1. kata trudile oko mene, bilo im je žao što nemam bebu (posebno jer je u to vrijeme moje dijete bilo jedino u izolaciji), stvarno su imale uvijek neku toplu riječ za mene, ali ta zadnja dva dana su mi bila užasna, jedva sam čekala da odem doma i kužim cure koje su taj užas osjećale, a da su bile tamo samo 3 dana.

Tj., mislim da su u rađaoni puno napravili, ali na katu iznad bi se još moglo poraditi..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Hera, ti govoriš o sestrama za bebe s 2. kata ? Jer ja sam bila na 1. katu, i sestre za bebe su bile super, stvarno za svaku pohvalu, osim jedne, koja me uvjeravala da beba ne može ići doma u AS (mislim da je ona i oblačila bebe za izlazak). Ostale su se stvarno jako trudile (moja cimerica je imala puno problema s dojenjem, i sestre su joj stalno dolazile pomoći, pokazati, ohrabriti).

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam na 1. katu bila samo 2. dana, time da je moja cimerica išla doma 1. dan, tako da sam vidjela dj. sestru za 1. kat samo u jednoj smjeni i djelovala mi je stvarno ok. Čak mi je ta sestra i nešto malo pomogla dok sam bila na 2. katu i zvonila, a ona bila u prolazu.

Skužila sam u tih 8 dana da sestre s 1. kata koje se brinu o rodiljama jednako idu na 1. i na 2. kat i posjećuju rodilje (nema striktne podjele da je jedan kat od jedne, drugi od druge, već podijele posao koji koja radi svaki dan), dok se dječje sestre podijele u svakoj smjeni da je svaka od njih na jednom katu i to uvijek istom. U ta dva dana kad su do mene dolazile dječje sestre na 2. katu, stekla sam dojam da je jedna stvarno ok, jedna je očajna, blago rečeno (moje mišljenje, iako sam čula još par istih - uglavnom, kad ju pitaš nešto, ona ti počne prodiku o tome kakva si ti majka da to ne znaš, da si to trebala naučiti, kak je ona u svom prek 30-god. iskustvu radila sa svakakvim ženama i shvaća da neke nije uopće briga ni za što i ne žele ništa naučiti - tu aludira da i ti spadaš u istu skupinu i sve u tom stilu), dok su mi druge djelovale kao da su tu jer tu moraju biti, obavljaju sve rutinski i to je to.

Nakon što sam se ja posvađala s ovom koju sam molila da zamijeni pelenu bebi kojoj to nitko nije napravio preko 6 sati, a ja sam ju tek dobila i nisam htjela sama experimentirat (još je imao i gljivice od antibiotika), već da netko to napravi i pokaže mi za ubuduće, pa mi je ona počela s pričom kakva sam ja to majka da ne znam... i nakon što sam njih 2 molila za pomoć, pa su me otpilile i nisu mi željele pomoći s dojenjem, više nisam niti jednu od njih pitala ništa osim onog što mi je bilo nužno, a to sam pitala ovu koja je ok i jednu sestru s 1. kata, zato baš i nemam dojam kakve su te ostale na 2. katu.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

parovi koji su već prije sudjelovali na tečaju i žele ponovno pristupit porodu. mislim na oca. bez mamice se ionak ne može !! ne treba ići ponovno na tečaj ali mora uplatiti 300kn!! tak da ta potvrda stoji, jedan papirić stoji 300kn

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa
    parovi koji su već prije sudjelovali na tečaju i žele ponovno pristupit porodu. mislim na oca. bez mamice se ionak ne može !! ne treba ići ponovno na tečaj ali mora uplatiti 300kn!! tak da ta potvrda stoji, jedan papirić stoji 300kn

Al' me baš ne čudi...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam negdje pročitala da ta lova ide namjenski za poboljšanje uvjeta u rodilištu, tj. da je od nje kupljen stolček....pa mi je to onda ok; nije mi žao dati lovu kad se vide rezultati

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    ja sam negdje pročitala da ta lova ide namjenski za poboljšanje uvjeta u rodilištu, tj. da je od nje kupljen stolček....pa mi je to onda ok; nije mi žao dati lovu kad se vide rezultati
    Ma da, na tečaju su nam nabrojili što je sve kupljeno, ali mislim da je plaćanje 300 kn jednom sasvim dovoljno.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i u rijeci naplaćuju prisustvo oca 300 kn, ali nikakav tečaj nije potreban

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ooo, je l' nam se to aries24 i anki spremaju u VŽ na neki put uskoro?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ima nas još....

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ja ni sama ne znam
    vž mi je bliže, al me muči taj tečaj
    a u rijeci sam već bila i nekako se osjećam smirenije dok razmišljam o rijeci
    a nisam odustala ni od kade, ja bi malo u kadu, pa skoknula na stolčić, pa možda nazad u kadu a kade u vž nema
    kao što vidite, ja sam jedno jako nezahtjevno i jednostavno stvorenje
    vidjet ćemo kad krene di ću završit

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

aries, zakaj te muči tečaj? pa napisao je netko da je dovoljno platiti...

mene bi više mučilo da neću stici na vrijeme...pa da ne bude u vijestima: i tako je muž, uz pomoć kamijondžije i nekolicine znatiželjnika, na 28. kilometru autoputa porodio....

diavo

Početno

Ne znam da li znate - varaždinsko rodilišto ima novog voditelja! :D
    Vjerujem kako to znači pomak u modernizaciji stava i pristupa te boljoj komunikaciji i dogovoru s liječnicima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj diavo prvotno napisa
    Ne znam da li znate - varaždinsko rodilišto ima novog voditelja! :D
    Vjerujem kako to znači pomak u modernizaciji stava i pristupa te boljoj komunikaciji i dogovoru s liječnicima.
    Tko je novi voditelj?

diavo

Početno

Na internet stranicama varaždinske bolnice kao voditelj se navodi dr Pitner, a navodno je to još prije mjesec dana objavljeno u Varaždincu.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To sam i ja čula od osoblja dok sam tijekom ožujka stalno hodočastila u rodilište. Pričalo se da bi mogli biti neki pozitivni pomaci u skoroj budućnosti (bar se govorilo da se nadaju), ali jedna od prvih novih stvari je bila promjena radnog vremena, tj. skraćivanje smjena od 12h na 8h, čime nitko tamo od sestara nije zadovoljan, barem po komentarima koje sam ja čula od mnogih njih.

No, nadajmo se da će druge promjene biti pozitivnije. Vjerojatno je i ovoj bila ista namjera, ali eto, nije baš naišlo na pozitivan odjek ni kod pacijenata, a izgleda baš ni kod osoblja...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Čitam sad nešto o rodilištu na SD-u u zg, pa me zanima: postoji li u vž taj sistem predrađaona-box? Da je žena u predrađaoni dok ne dođe vrijeme za sam porod?

Mi smo (MM i ja) odmah išli u rađaonu, a taj dan su bile tamo još 4 rodilje. Je li to tako i inače uobičajeno u Vž?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema predrađaona ni "postrađaona" (iliti hodnik u zagrebačkim rodilištima), sve je u toj jednoj prostoriji.
    (btw, to u varaždinu su sobe, a ne boxovi)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

malo offtopic, ali pomozite ako znate:
    ukoliko dijete rodim u Varaždinu, ima li to kakvog utjecaja na onaj novac koji daje Grad Zagreb (za prvo dijete 3000kn)? Znam da oba roditelja moraju biti prijavljena u Zagrebu ali ne znam da li dijete mora nužno biti rođeno u Zg... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mora biti prijavljeno u zg.
    rođenje nema veze, pa što da si slučajno rodila u varaždinu, npr. išla na izlet i dobila trudove....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eto i mene kod vas.sve više i više razmišljm gdje ću roditi i sve me nekako vuće u varaždin na stolčić,nakon vaših iscrpnih informacija mislim da će konačna odluka biti vž.

samo da ponovim gradivo,znači dovoljno je u 36 tj.otići na pregled u varaždin i sve se dogovoriti kod liječnika odnosno ginekologa?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kala jj prvotno napisa
    samo da ponovim gradivo,znači dovoljno je u 36 tj.otići na pregled u varaždin i sve se dogovoriti kod liječnika odnosno ginekologa?
    hmh.. meni je dr. j. rekao da ukoliko je sve u redu nema potrebe dolaziti na pregled u tr. ambulantu prije 38. tjedna... vič iz drugi tjedan za mene

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

joan znači još malo i beba je u tvojem naručju. baš lijepo!

znači i kasnije se može otići e super hvala na informaciji.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nema predrađaona ni "postrađaona" (iliti hodnik u zagrebačkim rodilištima), sve je u toj jednoj prostoriji.
    jel to znači da muž može biti s tobom cijelo vrijeme (ono što se smatra pod "predrađaona-vrijeme")?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da, ali mora ići na trudnički tečaj kod njih; može se progledati kroz prste, ali 300kn moraš platiti u svakom slučaju.

mi bili kod dr jukića na "dogovoru", tak da bumo uskoro i mi imali malog varaždinca :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    jel to znači da muž može biti s tobom cijelo vrijeme (ono što se smatra pod "predrađaona-vrijeme")?
    da.
    a najljepše je što onih 2 sata poslije poroda ne provedeš sama na nekakvom hodniku, nego zajedno sa bebom i mužem u rađaoni

i onda te odvezu u sobu, a ti cijelo vrijeme držiš svoju bebu u svojim rukama.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo vratila se jučer sa pregleda u vž, bila na ctg i pregledu (38.tj)
    sve izgleda super (osim što se ne mogu načudit da ja iz Zg dolazim u Vž rodit )
    jedino je doktor koji me pregledavao bio prilično odbojan doslovno mi je zabio prste u rodnicu i kad sam se sva trznula i ukočila, još zlobno prokomentirao ''ak te ovo boli kak ti misliš rodit''
    malo sam ostala šokirana...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grozno! Neki očito još nisu sišli sa stabla.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj eola prvotno napisa
    evo vratila se jučer sa pregleda u vž, bila na ctg i pregledu (38.tj)
    sve izgleda super (osim što se ne mogu načudit da ja iz Zg dolazim u Vž rodit )
    jedino je doktor koji me pregledavao bio prilično odbojan doslovno mi je zabio prste u rodnicu i kad sam se sva trznula i ukočila, još zlobno prokomentirao ''ak te ovo boli kak ti misliš rodit''
    malo sam ostala šokirana...
    eola, i ja sam jucer bila u vz-u na kontroli.. (jesi li ti bila mozda ona u haljinici?)
    mogu reci da sam se i ja prilicno neugodno iznenadila i šokirala 'tretmanom' i brzinom kojom je pregled obavljen.. a ni pokusaj razgovora (o prilicno vaznoj stvari) s izvjesnim dr. nije bio nimalo.. normalan..
    no, usljed nekih drugi problema odlucila sam (odlucili smo, tocnije) da ipak necu roditi u vz-u..

Datum pristupanja
    May 2005
    41

Početno

joan, koji doktor te je pregledavao?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj inamar prvotno napisa
    dr. f.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    da.
    a najljepše je što onih 2 sata poslije poroda ne provedeš sama na nekakvom hodniku, nego zajedno sa bebom i mužem u rađaoni

i onda te odvezu u sobu, a ti cijelo vrijeme držiš svoju bebu u svojim rukama.
    Potpisujem. To mi je blo prekrasno, rodiš, sve super, onda s mužem i bebom u rađaoni, a nakon toga na kolica, bebu u ruke i na odjel. Dakle, nema razdvajanja od bebica.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dr. f.
    Eto kako su iskustva različita...ja sam isto k dr. F. hodala na preglede i bila super zadovoljna. Čak je bio nježniji od mog privatnog ginekologa za kojeg sam mislila da boljeg od njega nema.
    Ako ti ne odgovara dr., probaj ići drugome, preporučam ti dr. Jukića, on je stvarno super, a i koliko se sjećam nisam još ništa čula loše o njemu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dr. f.
    Eto kako su iskustva različita...ja sam isto k dr. F. hodala na preglede i bila super zadovoljna. Čak je bio nježniji od mog privatnog ginekologa za kojeg sam mislila da boljeg od njega nema.
    Ako ti ne odgovara dr., probaj ići drugome, preporučam ti dr. Jukića, on je stvarno super, a i koliko se sjećam nisam još ništa čula loše o njemu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dr. f.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Joj, ispričavam se čitateljima i moderatorima što sam 100 puta poslala isti post, pa molim da višak izbrišu

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da li netko zna raspored kada radi koji doktor i koji su "spremni" za prirodan porod na stolčiću?
    I kome se treba prijaviti za tečej: sestri Eriki ili nekom drugom? Tečaji su utorkom ako se ne varam, ali u koliko sati?
    Odnosno, gdje mogu tel. sve ovo saznati?
    Molim pomoć!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dr. jukić ti je super! on je za prirodni porod, stolčić....
    sestra erika isto

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Da li netko zna raspored kada radi koji doktor i koji su "spremni" za prirodan porod na stolčiću?
    I kome se treba prijaviti za tečej: sestri Eriki ili nekom drugom? Tečaji su utorkom ako se ne varam, ali u koliko sati?
    Odnosno, gdje mogu tel. sve ovo saznati?
    Molim pomoć!!
    http://www.obv.hr/djelatnosti%20HTML/porodnistvo.html

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za sve one koje zanima vbac u varaždinu kopiram što sam napisala na drugom topicu:

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    ja brojim 31. tjedan i sad već ozbiljno razmišljam o izboru rodilišta, da ne kažem primalje i doktora.
    dakle, svima koje priželjkuju vbac, a nalaze se u sličnoj dilemi kao i ja, toplo preporučam varaždin. telefonski sam razgovarala s primaljom E. gotovo pola sata i još uvijek ne vjerujem koliko podrške sam dobile od nje. ona me uputila na dr. j. kojeg sam zvala, a koji mi se prvi put javio sms-om . nakon nekoliko razmjenjenih sms-ova razgovarali smo više od 15 minuta. ne mogu vam opisati taj normalan, ljudski pristup kakav se rijetko sreće u životu. totalno sam zbunjena, emocije su mi nekontrolirane, hormoni valjda u totalnom kuršlusu jer istovremeno razmišljam o tome što bi bilo da sam znala za njih prije nešto više od tri godine i što bi moglo biti kroz dva mjeseca.
    prvi puta od prvog poroda osjećam da sam dobila upravo ono što sam tražila: nevjerojatnu podršku za prirodni porod nakon carskog, tračak samopouzdanja i nade.

sad mi još samo preostaje da nađem doulu koja je raspoloživa u 8.mjesecu ponude molim na pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •