Citiraj martinaP prvotno napisa
Sestre mijenjaju pelene svaka 4 sata, od 10 navečer do 6 ujutro nema presvlačenja. Mislim da sestre nemaju ništa protiv ako ti sama želiš presvlačiti dijete češće od toga, ali mislim da im moraš pokazati pelenu (zbog kakice, tj. mekonija, sestre prate kakva je kakica i kad kreće normalna stolica).
Ne da sestre nemaju ništa protiv presvlačenja beba - naprotiv, barem dok sam ja bila u bolnici. S veseljem sam presvlačila svog sinčiča, ali predzadnju noć, kad mi je nadošlo mlijeko, ali i od nespavanja i opće iscrpljenosti, zvala sam sestru da mi dođe presvući malog jer se pokakio. Stvarno sam jedva stajala na nogama, a sestra je došla, raščupana, snena, rekla kaj ga ne mogu sama presvući. Šokirana, rekla sam da mogu, ali da sam iscrpljena, a ona je rekla pa neka ga onda i presvučem, i nezainteresirano izašla van. Naravno, ja sam malog presvukla, od umora nisam dobro ni vidjela. Znam da je bila gužva u bolnici i da sestre imaju puno posla, ali zato su i tamo. To je jedino ružno iskustvo koje nosim iz te bolnice, ali i toga se više ne prisjećam sa gorčinom, jer sam imala jako lijepo iskustvo na porodu.
Posebno me se dojmila mlada žena koja je tamo stažirala i koja mi je puno pomogla oko dojenja.