Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: Varazdinsko rodiliste 2.dio

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

linda, zaboravila sam pitat, zašto su ti poslali račun?
    Ja sam rodila u petak, a uputnicu sam donijela tek u ponedjeljak, na dan kada su me otpustali iz rodilista, pa im se uputnica ko zna gdje izgubila, u svakom slucaju u srijedu mi je doma postom dosao racun (koja brzina). Ja sam ih zvala neka lijepo izvole jos jedanput pogledati u dokumentaciju i pronaci uputnicu, a ako je ne nadju neka me zovu ponovo pa cu im donijet novu. Pa su je eto nekako ipak nasli.
    zanima me, što su uopće napisali kao specifikaciju -
    Racun je dug dvije stranice i na njemu je pobrojano sve i svasta i to lijepo grupirano u dijagnosticki i terapijski postupci i meaterijali i lijekovi (tu je sve ono kaj su bebi dali kada se rodi, od cijepljenja pa do npr. hidrogena kojim se cisti pupak).
    ili barem svaki put lijepo objasniti čemu ide lova od tečaja, pa da ljudi barem znaju -
    Vidis ovo je isto promjena, kada je Erika vodila tecaj prosle godine, odmah na pocetku, nakon sto se predstavila je pobrojala sto su sve kupili novcem od tecaja i mislim da se ona stvarno trudi za to kupiti nesto sto misli da ce pomoci rodiljama. Znam da su one stolice na kojima smo sjedili na tecaju kupljene tim novcima, jer da su kao prije bile neke drvene stare, jako neudobne. Isto tako ono kaj ti daju na porodu cime ti muz moze masirati ledja i jedan mali radio je isto kupljeno od toga (ja imala taj radio cijeli porod pa sam slucajno saznala za to). Mislim da i lopte za hopsati, ali za njih nisam sigurna.
    Mene je isto to malo začudilo što nije bilo nikakvog filmića, ni o porodu, ni o dojenju, to je danas uobičajeno na tečajevima.
    Mislim da sam ja lani gledala barem cetiri filmica (nisam tocno sigurna u broj), dva o dojenju od kojih je jedan bio bezveze jer se nije bas puno moglo skuziti niti o polozajima niti o nicemu, ali drugi o dojenju je bio bas super, onda neki filmic koji je kao bio emitiran na htv-u o razvoju bebe od zaceca do poroda i jedan filmic koji je Eriki bio jako drag, o Beckom rodilistu i kako to izgleda prirodan porod u Becu (bio je porod na stolcicu).
    I sada neka jos netko veli da novi tecaj pod vodstvom dr.D i slusanje njegovih "viceva" nije korak nazad. Ali srecom, nadam se da ne moze otici puno koraka nazad - ipak su nam babice ok, i idu "naprijed" .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako budete postavljali puno pitanja, možda se ova garnitura sa tečaja umori, pa dođe neka druga.

E baš da pitam:
    - kako ocjenjujete tečaj sada u odnosu kada ga je vodila Erika?

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Thanx danchy! Vidimo se onda večeras vjerojatno.

Nadam se ipak da osim nas iz prošle grupe, bude još netko imao kakvu primjedbu na tečaju, pa da se vrate neke dobre stvari iz prošlog programa.

Vjerujem da se Erika potrudila nabaviti korisne stvari, znam da je nama spomenula kak je željela nabaviti i jastuke za dojenje, koji komad, kad smo slučajno došli do toga u nekom kontekstu, samo se dalo shvatiti da sad to više nije do nje. Mislim da su i lopte nabavili tom lovom, da je spomenula, znam jedino da im je Marijana iz 9mjeseci krajem godine poklonila još tri (neke su se probušile i tako)...

Bit će valjda još koja pozitivna stvar skoro, ipak, najteže je promijeniti ljude, ali kad imaš jedan dio njih koji su pokretači i nositelji promjena i trude se, vidi se to s vremenom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

o kojoj se tu lovi radi, ako je 300kn od 2003 onda to ispada oko 200.000kn.
    Da, oni željezni stolci su bili užas živi i za najzdravije ljude, nabava ovih odnosno ideja je išla preko mene, samo su kasnili pa ih nisam uspjela konzumirati. Koštali su 100kn po stolcu, ako se dobro sjećam manje od 2000kn ukupno.

Moja logika je bila: idemo mi sa ove grupe tačaja predložiti da naš prilog ide za to i to, znači baš kao lova konkretno ta od te grupe. Ja sam napisala dopis, i predala ga Eriki, ostavila sam mogućnost da se mogu potpisati i svi ostali parovi, ali nije trebalo.
    A dopis je stvarno pisan u stilu pukao mi film, ne mogu više izdržati na ovim stolcima, teško bi na njima izdržala bilo koja trudnica, a kamoli mi u završnim mjesecima trudnoće.

Ako vama padne kaj napamet, napišite dopis želimo to i to i predate ga.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moram komentirati jučerašnji tečaj - predavanje pedijatrice. Grupa ljudi na tečaju je bila jednostavno ogromna, najmanje tri put veća od naše, nosili su još stolica (bilo nas par iz prošle grupe samo) - to je valjda zato što sad piše po plakatima od 20. tj., pa je bilo "mlađih" i "starijih" trudnica. Ali baš je bilo to super vidjeti!

Pedijatrica je uglavnom govorila o dojenju, ima prilično pozitivan stav, osobno mi se jako svidjelo što je sve to iznosila prilično jednostavno, pristupačno, pozitivno, navela dosta situacija koje su česte po porodu, pa zabrinjavaju roditelje, a ne moraju, objasnila zašto...također mi se svidjelo to što je rekla, i kad su bebe odvojene od mama zbog nekih poteškoća, da ih mame onda dođu podojiti ili se izdoje, pa bebe dobe to mlijeko, objasnila je sve nedostatke adaptiranog mlijeka itd.

Evo, moram ovo pohvaliti. Nadam se da nisam jedina kojoj je bilo korisno i kojoj se svidjelo..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Sestre mijenjaju pelene svaka 4 sata, od 10 navečer do 6 ujutro nema presvlačenja. Mislim da sestre nemaju ništa protiv ako ti sama želiš presvlačiti dijete češće od toga, ali mislim da im moraš pokazati pelenu (zbog kakice, tj. mekonija, sestre prate kakva je kakica i kad kreće normalna stolica).
    Ne da sestre nemaju ništa protiv presvlačenja beba - naprotiv, barem dok sam ja bila u bolnici. S veseljem sam presvlačila svog sinčiča, ali predzadnju noć, kad mi je nadošlo mlijeko, ali i od nespavanja i opće iscrpljenosti, zvala sam sestru da mi dođe presvući malog jer se pokakio. Stvarno sam jedva stajala na nogama, a sestra je došla, raščupana, snena, rekla kaj ga ne mogu sama presvući. Šokirana, rekla sam da mogu, ali da sam iscrpljena, a ona je rekla pa neka ga onda i presvučem, i nezainteresirano izašla van. Naravno, ja sam malog presvukla, od umora nisam dobro ni vidjela. Znam da je bila gužva u bolnici i da sestre imaju puno posla, ali zato su i tamo. To je jedino ružno iskustvo koje nosim iz te bolnice, ali i toga se više ne prisjećam sa gorčinom, jer sam imala jako lijepo iskustvo na porodu.
    Posebno me se dojmila mlada žena koja je tamo stažirala i koja mi je puno pomogla oko dojenja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stvarno sam jedva stajala na nogama, a sestra je došla, raščupana, snena, rekla kaj ga ne mogu sama presvući. Šokirana, rekla sam da mogu, ali da sam iscrpljena, a ona je rekla pa neka ga onda i presvučem, i nezainteresirano izašla van.
    na ovakve stvari treba odreagirati (tko je takav tip), to si ne smiju dozvoljavati.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I meni je sad žao što nisam tada reagirala, što od šoka, što od umora. Inače jesam osoba koja voli pokazati na nešto što ne valja, ali eto, onda jednostavno nisam imala snage nizašto.
    Ali dobro, bilo pa prošlo. Meni je najvažnije da je porod prošao super, da sam rodila zdravu bebicu i da su mi ostale sestre na odjelu bile ok i pomogle oko dojenja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Stvarno sam jedva stajala na nogama, a sestra je došla, raščupana, snena, rekla kaj ga ne mogu sama presvući. Šokirana, rekla sam da mogu, ali da sam iscrpljena, a ona je rekla pa neka ga onda i presvučem, i nezainteresirano izašla van.
    na ovakve stvari treba odreagirati (tko je takav tip), to si ne smiju dozvoljavati.
    pa zar ne vidiš da je "jadnu" sestru probudila

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure koje ste rodile, zar je stvarno istina da na 1. katu, u wc-u, tamo gdje žene šalju nakon klistira, nema prozora?! To sam jučer čula od sestre kad sam svratila po uputnicu za idući ctg, ona je to čula, ne zna.

Meni je inače bilo jadno kako su riješili wc tamo gdje se ide na ctg, pa kad zatvoriš ulazna vrata za wc, jedva otvoriš ona od samog wc-a, da se uvučeš unutra, vjerujem, ako su neke žene jače, da moraju još iz čekaone otvarati ta vrata. Nije mi jasno, ako je tako usko, što nisu postavili klizna vrata. A sestra kaže da privatnike tjeraju da sad imaju wc pristupačan za invalide, dok oni, kao jedna takva zdravstvena ustanova koja je nedavno preuređena, ima takva nebulozna rješenja. Baš sam počela razmišljati, kako su dobili uporabnu. Znam da se inače sve ostale ozbiljne firme maltretira oko svake sitnice na tim tehničkim pregledima..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je istina, nije niti meni jasno kako su za to dobili uporabnu, očito je onaj koji je trebao gledati, žmirio. Rješenje tog WC-a je katastrofalno, a dnevno kroz njega prođe ne znam koliko žena.
    Sramota za one koji daju dozvole.
    I gore u wc-u također nema prozora, a niti u ovom dolje ako se dobro sjećam. Mislim sve novo, a takva rješenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    Cure koje ste rodile, zar je stvarno istina da na 1. katu, u wc-u, tamo gdje žene šalju nakon klistira, nema prozora?! To sam jučer čula od sestre kad sam svratila po uputnicu za idući ctg, ona je to čula, ne zna.
    U samom WC-u nema prozora, ali u toj prostoriji gdje se radi klistir i gdje čekaš nakon klistira da odeš na WC, postoji prozor. To je na prvom katu, pored rađaone. Ali mislim da prozor gleda na drugi dio iste zgrade, nije baš neki pogled. Sami WC je minijaturan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, wc je jako malen i koliko se sijecam od te prostorije je ogradjen samo kliznim vratima.
    No , kao sto je MartinaP napisala u toj prostoriji u kojoj je sam wc ima jedan ili dva veca prozora.

desiree

Početno tečaj u vž

Upravo smo završili tečaj.bilo nas je puno,previše za prostoriju bez prozora,bez zraka!no dobro to je manje bitno.Opći dojam dobar.Dr.Dokuzovic malo pretjeruje s svojim "duhovitostima" i usporedbama i njegovo predavanje je nekako neozbiljno i dobila sam dojam da nije bas pobornik prirodnog poroda.Eriki svaka čast,prekrasno predavanje,jako dobar pristup,ljudskost i dobar feeling u zraku.Dr.Jukić je imao nezahvalnu temu:komplikacije u porodu.Tak da je teško bilo što reći,no čini mi se otvoren i spreman na kompromise.Dr.Magaš je takodjer dobro odradila svoju temu o bebama i dojenju.No sad mi preostaje samo da se nadam da mi na porodu bude doktor koji odobrava loptu,kretanje,strunjaču,eventualno stolčić i sve ono o čemu su pričali.No o tome kroz 6 tjedana kad rodim.
    Jel koja od vas rodila u zadnje vrijeme i ima iskustva s nekim dr. koji je nije podržao u njezinim željama?
    Jel neka od vas rodila na stolčiću i kako je to prošlo?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    je istina, nije niti meni jasno kako su za to dobili uporabnu, očito je onaj koji je trebao gledati, žmirio. Rješenje tog WC-a je katastrofalno, a dnevno kroz njega prođe ne znam koliko žena.
    Sramota za one koji daju dozvole.
    I gore u wc-u također nema prozora, a niti u ovom dolje ako se dobro sjećam. Mislim sve novo, a takva rješenja.
    prema zakonu dovoljno je da sanitarni čvorovi (i spremišta) imaju ventilaciju kroz cijevi (na zidu postoje dvije rešetke)
    skroz normalno
    u većini velikih zgrada se upravo tako rješava ventilacija sanitarija (WC, kupatilo...)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: tečaj u vž

Citiraj desiree prvotno napisa
    Upravo smo završili tečaj.bilo nas je puno,previše za prostoriju bez prozora,bez zraka!no dobro to je manje bitno.

ta "prostorija" nije namjenjena za predavanja, to je u biti prošireni dio hodnika koji može služiti kao čekaona

ja sam rodila na stolčiću, onda je to vodio dr. Jukić i sestra Erika
    trebaš samo zahtijevati stolčić, moraju ti ga dati

e i ima jedna loša doktorica Š. (160-165, tamnosmeđa kosa, neugodna...) nju ignoriraj i prati babicu

nemoj pristajati na sredstvo protiv bolova Dolatanin jer te skroz ošamuti a svejedno boli

sretno

Datum pristupanja
    Aug 2006

nemoj pristajati na sredstvo protiv bolova Dolatanin jer te skroz ošamuti a svejedno boli

sretno
    Tako je. Ja sam ga dobila na prvom porodu, i osim kaj sam od njega bila sva "haj", učasno sam povračala. Da ne pričam o tome da mi nije uopće smanjio bolove. na drugom porodu sam odmah govorila da ni u kom slučaju neću dolantin, jer povraćam od njega. I nisam ga dobila :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bok cure!
    evo mi se iz zagreba spremamo za varaždinsko rodilište i čini mi se da smo sve apsolvirali osim slijedećeg:
    nemamo nikakvu potvrdu s tečaja:
    MM i ja smo išli na tečaj 2003. u petrovu, i MM je bio prisutan na prvom porodu, ali papira sad više nemamo. hoće li nas zbog toga zezati? što mislite?

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Najpametnije ti nazvat sestru Eriku i pitat, brojček ti u pp

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    bok cure!
    evo mi se iz zagreba spremamo za varaždinsko rodilište i čini mi se da smo sve apsolvirali osim slijedećeg:
    nemamo nikakvu potvrdu s tečaja:
    MM i ja smo išli na tečaj 2003. u petrovu, i MM je bio prisutan na prvom porodu, ali papira sad više nemamo. hoće li nas zbog toga zezati? što mislite?
    Bojim se da bi te mogli zezati, jer rade probleme i parovima koji su u prvoj trudnoći prošli tečaj, ali su im na porodu uzeli potvrdu i nisu je vratili, a uoči drugog poroda nisu išli na tečaj :/ .

Možda vama budu bolji jer dolazite iz Zg (da si ne ruše reputaciju ).

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zovi Petrovu da ti izdaju novu potvrdu. MM i ja smo isli na tečaj 2005. godine, neki dan sam zvala i rekli su mi da će mi izdati novu potvrdu

Samo moram otići po nju.

Ja bih isto išla na stolčić... a Varaždin je ipak bliže... nadam se da uvažavaju potvrde iz Petrove bolnice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa
    Zovi Petrovu da ti izdaju novu potvrdu. MM i ja smo isli na tečaj 2005. godine, neki dan sam zvala i rekli su mi da će mi izdati novu potvrdu

Samo moram otići po nju.

Ja bih isto išla na stolčić... a Varaždin je ipak bliže... nadam se da uvažavaju potvrde iz Petrove bolnice?
    super!
    daj samo reci koji odjel/ osobu si zvala, koga da trazim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

našli nas u "knjigama" u petrovoj, drugi tjedan idemo po potvrdu :D
    a sutra idemo na izlet u varaždin, da naučimo put do rodilišta

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Idete nekom ginekogu ciljano?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako, čula sam se s vž rodilištem i mogla bih imati problema s potvrdom iz petrove.
    zato smo se dogovorili da idemo u utorak na tečaj u vž rodilište, pa ćemo onda i osobno porazgovarati i sa sestrom erikom, i nadamo se, dr. jukićem, pogledati rodilište i tako. zainteresirani smo za stolčić, kažu da to nije problem jer je uvijek slobodan

ide li još tko na taj tečaj, da se upoznamo?

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:D ajde super, baš mi je drago da ste uspjeli sve dogovoriti

p.s. i ja se nadam porodu na stolčiću tako da s nestrpljenjem očekujem pričicu s poroda

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj danchi79 prvotno napisa
    :D ajde super, baš mi je drago da ste uspjeli sve dogovoriti

p.s. i ja se nadam porodu na stolčiću tako da s nestrpljenjem očekujem pričicu s poroda
    za stolčić zaista nije problem. I ja sam isprva htjela roditi na stolčiću, no kada je došao trenutak za stolčić nisam htjela, jer mi je odgovarao polusjedeći položaj u kojem sam bila.
    Samo naglasite čim dođete roditi, da želite roditi na stolčiću.
    Puno sreće i lijepi porod vam želim!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako vas zanima, ja sam prije 2,5 mjeseca rodila u Varaždinu (a nisam iz Varaždina) pa možete moju priču pročitati na Pričama s poroda "kako je na svijet stigao naš drugi anđeo"

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

drage moje, ja sam provela gotovo ccijeli 12. mjesec u varaždinskom rodilištu, na 4. katu, komplikacijama, te sam vrlo dobro upoznata sa svim doktorima, sestrama, načinom rada, komunikacije, te naravno i porodima.

samo što se tiče stolčića, ja na njega nisam "smjela" jer MM nije bio samnom, a rečeno mi je da se stolčić koristi samo dok je muž pri porodu, da može pridržavati ženu (kao da me nitko od njih tamo 5 nije mogao), i naravno ako sam masirala međicu (a naravno nisam ). tako da su me fino otpilili, ali su mi podigli krevet u gotovo skroz sjedeći položaj, što mi je super pasalo, i na moj zahtjev nisu me rezali. i nisam pukla, uz pomoć babice koja mi je davala točne upute za tiskanje. već 6 sati nakon poroda ja sam dojila u turskom sjedu!
    pripremam priču s poroda, bit će ovih dana.
    ako imate kakvih pitanja o osoblju, ili bilo čemu, slobodno me PP.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam isto htjela stoličić (kao smajlić slično, na kraju mi je odgovarao krevet), i za međicu me uopće nisu pitali, a MM-u su rekli da me on može pridržavati s leđa, ili ako bi on radije bio sa strane, onda će primalja :? .

kraljice, žao mi je što si zaglavila na komplikacijama, jel' sad sve u redu s vas dvoje?

Datum pristupanja
    May 2005
    41

Početno

Lutonjica, dobrodošli u vž!!!
    i mi smo sad na tečaju. (ovaj utorak samo ja jer MM radi neparne dane popodne)
    Vidimo se.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    , a MM-u su rekli da me on može pridržavati s leđa, ili ako bi on radije bio sa strane, onda će primalja
    kad sam sjela na stolčić meni je pasao samostalan položaj, bez naslanjanja na ikog, i onda su me gurnuli natrag, a ja im nisam mogla reći nište (trud me drža) i nisam se mogla sama uspraviti
    a sad znam da sam bila ja u pravu , jer nema svrhe puno od stolčića ako se zavališ natrag (to je polusjedeći-poluležeći položaj)
    kad se sjedne na stolčić treba ostati ravno kičmom ili lagano nagnuto naprijed, tako si najbliže čučećem položaju koji omogućava 28% više prostora za prolaz bebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj inamar prvotno napisa
    Lutonjica, dobrodošli u vž!!!
    i mi smo sad na tečaju. (ovaj utorak samo ja jer MM radi neparne dane popodne)
    Vidimo se.
    joan zna kako ja izgledam, a i ja kako ona izgleda pa cemo valjda i tebe naci...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

martinaP, hvala na brizi, super smo sad. došla sam sa 33+4, s trudovima i dva prsta otvorena, pa sam bila na tokoliticima za sprečavanje trudova, injekcije za bebina pluća i slično. onda su mi našli trudnički dijabetes (čitaj dijeta na bolničkoj hrani, zabrana unošenja ičega izvana ), a za grand finale i povišeni CRP pa sam bila na terapiji antibioticima. nakon 10 dana neproduktivnih trudova pristala sam na drip. bit će uskoro priča...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad sam skužila da imam već Vžd rodilište II dio ...

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OT, ali, kraljice, lijepo je opet vidjet poznati avatar..

vjerujem da ću ga sad viđati i na z&z često.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj desiree prvotno napisa
    Jel koja od vas rodila u zadnje vrijeme i ima iskustva s nekim dr. koji je nije podržao u njezinim željama?
    od mojeg poroda prosla je vec godina. rodila sam na stolcicu, a imala sam i cast sto je sestra Erika prisustvovala porodu. bila je s praktikantima medicinske u obilasku tako da smo imali i mladu publiku

moje zelje su ispunjavali svi redom, od vode koje sam popila jako puno, do lopte, setnje.. jedino kad sam rekla da ne zelim da mi probuse vodenjak su me pogledali u silnom cudu (dr Fara i neka sestra) cak i moj muz se slozio s njima da cu se prije poroditi.nisam se snasla u tom trenu, i to je jedino za cim zalim. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja sam dala bušenje vodenjaka zbog "da vidimo kakva je plodna voda, i brže ćete se poroditi, ovako može trajati i 3 sata ".
    Porodila se tako brzo da je jedva jedna primalja dotrčala, uspjela je pozvati još jednu.
    Mislim da bih treći puta molila da se strpimo još malo bez bušenja vodenjaka.
    U biti je sigurno skraćen taj kraj sa možda 3 sata na 1 sat, ali ...

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

koliko sam shvatila iz gornjim razglabanja ne treba ići drugi put na tečaj. mi smo bili 2003. godine, no potvrdu nam nisu vratili. ako tražimo dal će nam dati bez ponovnog pohađanja tečaja???

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pohađali smo tečaj u vž kod sestre Erike i namjeravam roditi u vž rodilištu

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Napametnije ti nazvat rodilište i pitat, sad tečaj vodi dr. Dokuzović, brojček ti 393-108

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jel ima netko tko je prvo rodio na carski pa se odlučio drugi put otići u varaždin?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    jel ima netko tko je prvo rodio na carski pa se odlučio drugi put otići u varaždin?
    ja se tek spremam ... na vbac, a ne na carski

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam prvo dijete rodila carski u vž (neplanirano) i namjeravam drugo prirodno roditi u vž.
    naravno nadamo se.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prvo i drugo rodila carski ( neplanirani ) u Varazdinu.
    Oba puta sam imala trudove, ali na kraju ipak carski .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cao cure
    moguce da je netko negdje vec napisao, al nadam se da mi necete zamjerati ako cu (ponovo) postaviti ista pitanja
    interesira me s koliko se tjedana mora krenuti na ambulatne kontrole u varazdinsko rodilište? ima li to neka ustaljena shema (tipa. s 36 tjedana) ili sve ovisi o trudnoci i odluci ginekologa koji vodi trudnocu? u mom slucaju se radi o (za sad, a nadam se da ce tako i ostati do kraja ) urednoj trudnoci bez nekih posebnih problema.
    koliko uputnica mi mora moj ginekolog dati?
    dal treba uputnica za kontrole ili samo za porod?
    mora li napisati nesto posebno na uputnicu s obzirom na to da sam iz druge zupanije?
    da li se za prvi pregled moram naruciti ili samo dođem (kad me moj ginekolog posalje)?
    pretpostavljam da se na svaku slijedecu kontrolu dolazi prema dogovoru s doktorom koji bude na prvoj kontroli, ali, da li je ISTI doktor tada na slijedecim kontrolama ili pak onaj koji trenutno tog dana radi?
    i jos jedno "geografsko" pitanje - ambulanta je u sklopu iste zgrade gdje se odrzava tecaj, samo se ide ravno pa lijevo-bocno -ulaz, jel?
    eto, hvala unaprijed, nadam se da nisam previse udavila, al totalno sam neupucena pa molim za pomoc

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zar otac zaista mora proći tečaj za vž rodilište, iako je već prisustvovao porodu?
    njihov tečaj ili može potvrda od bilo kud?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    zar otac zaista mora proći tečaj za vž rodilište, iako je već prisustvovao porodu?
    njihov tečaj ili može potvrda od bilo kud?
    1. da
    2. ne, njihov..

doduse, iznimke uvijek postoje pa se vrijedi raspitati direktno kod njih

propustamo bitno, nama mozda nelogicno novac pokrece

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sta, cure, nitko mi ne moze pomoci? eh, gdje nam je Hera...
    i stvarno, ima li tko vijesti od nje?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •