Ja sam rodila u petak, a uputnicu sam donijela tek u ponedjeljak, na dan kada su me otpustali iz rodilista, pa im se uputnica ko zna gdje izgubila, u svakom slucaju u srijedu mi je doma postom dosao racun (koja brzina). Ja sam ih zvala neka lijepo izvole jos jedanput pogledati u dokumentaciju i pronaci uputnicu, a ako je ne nadju neka me zovu ponovo pa cu im donijet novu. Pa su je eto nekako ipak nasli.linda, zaboravila sam pitat, zašto su ti poslali račun?
Racun je dug dvije stranice i na njemu je pobrojano sve i svasta i to lijepo grupirano u dijagnosticki i terapijski postupci i meaterijali i lijekovi (tu je sve ono kaj su bebi dali kada se rodi, od cijepljenja pa do npr. hidrogena kojim se cisti pupak).zanima me, što su uopće napisali kao specifikaciju -
Vidis ovo je isto promjena, kada je Erika vodila tecaj prosle godine, odmah na pocetku, nakon sto se predstavila je pobrojala sto su sve kupili novcem od tecaja i mislim da se ona stvarno trudi za to kupiti nesto sto misli da ce pomoci rodiljama. Znam da su one stolice na kojima smo sjedili na tecaju kupljene tim novcima, jer da su kao prije bile neke drvene stare, jako neudobne. Isto tako ono kaj ti daju na porodu cime ti muz moze masirati ledja i jedan mali radio je isto kupljeno od toga (ja imala taj radio cijeli porod pa sam slucajno saznala za to). Mislim da i lopte za hopsati, ali za njih nisam sigurna.ili barem svaki put lijepo objasniti čemu ide lova od tečaja, pa da ljudi barem znaju -
Mislim da sam ja lani gledala barem cetiri filmica (nisam tocno sigurna u broj), dva o dojenju od kojih je jedan bio bezveze jer se nije bas puno moglo skuziti niti o polozajima niti o nicemu, ali drugi o dojenju je bio bas super, onda neki filmic koji je kao bio emitiran na htv-u o razvoju bebe od zaceca do poroda i jedan filmic koji je Eriki bio jako drag, o Beckom rodilistu i kako to izgleda prirodan porod u Becu (bio je porod na stolcicu).Mene je isto to malo začudilo što nije bilo nikakvog filmića, ni o porodu, ni o dojenju, to je danas uobičajeno na tečajevima.
I sada neka jos netko veli da novi tecaj pod vodstvom dr.D i slusanje njegovih "viceva" nije korak nazad. Ali srecom, nadam se da ne moze otici puno koraka nazad - ipak su nam babice ok, i idu "naprijed" .