Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Otišla prije godinu dana...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Otišla prije godinu dana...

...i sa sobom uzela djecu (već sam davno pisala o tome), djeca promijenila školu i donekle se prilagodila, ALI i dalje pate, i dalje žele živjeti s ocem iako ih je sud dodijelio majci, alimentaciju dobiva 2000kn, s time plaća vrtić i izvanškolske aktivnosti, djeca se žale da im ne kupuje za jesti što vole, što žele (kad su kod tate sve to imaju, a i više od toga), onda tata "poludi" i pošalje pune vrećive za frižider iako je ogorčen što mu je sve napravila.

razvod ona ne želi iako je prošlo godinu dana, on ga misli "obaviti", ali sada bi kao trebao biti sud, što se onda mijenja?

Djecu i dalje on vozika simo tamo, viđa ih jednom tjedno, eventualno 2x, ona djecu zanemaruje (iako to Centar nije uzeo u obzir), ne bavi se njima, prepuštena su sama sebi (baka ih "čuva").

Uz alimentaciju koju daje često kupuje djeci i za obući, jer kažu mama nema novaca, vodi ih na izlete, kina, kazališta...

Mama i tuče djecu kad se svade jer ona želi mir u kući.
    Što se može dogoditi ako starija djeca u tom slučaju nazovu policiju ili CZSS? Ah, vjerojatno ništa, nitko ne vidi da je ta mama psihički bolesna...
    Djeca nažalost nesvjesno iskorištavaju tu situaciju, kako ona pjeva tako muž pleše, svi se pate, žao mi je te djece, odgoja nema nikakvog, strašno...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mašnice, a kakve ti imaš veze s tim?
    Jesi možda malo pristrana?
    Sorry, ali nije mi jasno? :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na temelju čega je sud dodijelio djecu majci, i odredio alimentaciju - ako nisu rastavljeni?

kako znaš da ih mama tuče, zanemaruje, da nemaju za jesti? koliko puta si bila kod nje/njih? što znači da im ne kupuje ono što vole? ja znam djecu koja inzistiraju na hamburgerima i coli - i mama im to NE kupuje. a tata kupuje. sve je relativno...

ako ih otac viđa jednom ili dva puta tjedno, kad ih stigne vozikati simo-tamo, voditi ih na izlete, kina, kazališta...

malo mi je čudna priča :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mama mozda radi cijeli dan, ako baka cuva djecu.

mama mozda radi za male pare, ako im ne moze sve priustiti sto pozele.

mama je mozda iscrpljena, ako joj se omakne ruka.

sto god bila pozadina ove price, puno toga je nejasno i kontradiktorno, postoji otac koji se treba obratiti nadleznim ustanovama i pokrenuti odgovarajuce postupke, bilo brakorazvodnu parnicu, bilo tuzbu zbog zanemarivanje djece i sl. nema mjesta patetici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

masnica je vjerovatno familija od prebriznog oca koj za dvoje djece placa citavih 2000 kuna, a moguce je i da je sadasnja od pazljivog tateka

cudno mi je da ona neda briznom tateku razvod, ovo je po obicaju jedna strana price

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

:shock:
    :shock: Molim te objasni ovaj dio malo pobliže. Jel' bi to trebao biti izgovor ili opravdanje ili.. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a isto ovdje, masnica pise i sljedece
    Citiraj mašnica prvotno napisa
    kažete, treba ga opaliti po dzepu, a što bi rekli na to da majka koja nije bila za obitelj, niti je brinula za svoju djecu, muža je s vremenom zamrzila jer joj se ništa u kući nije radilo (što je muža s pravim razlogom ljutilo), česte svađe su izbijale pred djecom, brak je bio u krizi, muž je pokušavao spasiti situaciju, ali ona to nije htjela da bi na kraju na policiji prijavila muža za zlostavljanje (kojeg nije ni bilo), uzela sa sobom djecu i pobrala se kod mame, djeca totalno u šoku, žele ocu, a sud ih dodjelio majci bez obzira na sve.

Nije se jednom dogodilo da je muž kuhao, prao i peglao sebi košulje dok je ona spavala u krevetu jer je "umorna"....otac je toj obitelji sve pružio, a ona ništa... i takvu ženu su savjetovali da se makne od njega (naravno, čuli su samo njezinu priču)...

Da li on to sve zaslužuje, djeca se plaču, žele ocu, moraju mijenjati školu, prijatelje, sve, život...
    Naravno dobila je i alimentaciju, a pitanje je koliko će ju trošiti na djecu, jer je do sada otac bio taj koji je financirao sve i za kuću i za djecu i odjeću, izlete, more, ma sve...

I takva žena nije bila zadovoljna.........
    steta sto i mama ne napipse svoju stranu price, zene bas i ne bjeze sa djecom glavom bez obzira ako nema razloga za to. pogotovo ne iz idilicne situacije di su financijski tako carobno zbrinute

ne kuzim ovu pricu da je otac financirao sve, pa ako radi samo jedan partner i dalje je blagajna zajednicka, obicno tako funkcionira veza. ovo busanje u prsa ocem koj sve placa vec daje stofa za razmisliti kak izgleda prava prica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e masnica, samo da znas, da ono kaj radis drugom, uvijek ti se vrati, zlo zlim a dobro dobrim, pa ti uzivaj

pricas o djeci koja su jos u vrticu, a ona je otisla prije godinu dana

da li ta zena ima posao?

zar je samo meni normalno da se kucni poslovi dijele? pa mats isto i kuha kad dodje s posla jer sebastian i ja odemo nekued na igranje pa on stize prije nas doma, i normalno je da ako hoce imat opeglane kosulje da si ih sam pegla, pa ni on ne pegla moju obleku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj strava...
    mrzim ovakve priče... mogu misliti kakav je taj sjajni otac kad ostavlja takvu sliku bliskim osobama o majci svoje djece

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa

:shock:
    :shock: Molim te objasni ovaj dio malo pobliže. Jel' bi to trebao biti izgovor ili opravdanje ili.. :?
    ajd pametna si ti glavica pa ces sama skuzit. al ipak cu ti reci, prije nego sto me razapnes bez potrebe: to nije ni izgovor ni opravdanje, vec bi trebalo (dobronamjernom citatelju il nekom iz njene blize okoline) biti pokazatelj da je majka mozda jednostavno iscrpljena, nenaspavana, nesretna, izivcirana, pa joj konkretno pomoci da lakse prebrodi tezak zivot samohranog roditelja, koji dovodi do ovakvih ekscesa. a ne ovakvim pricama zabijati joj noz u ledja. ako cemo o dobrobit djeteta, onda je valjda presudno majku rasteretiti (koliko je to u mogucnosti doticnih), a ne drvljem i kamenjem po njoj. a mozda je majka i obican sociopat, kako masnica insinuira.

I takva žena nije bila zadovoljna
    cuj i pored svih informacija, s kojim si nas nafilovala, i da su (donekle) istinite, ipak, ni ti, a jos manje mi smo im gledali kroz kljucaonicu. ne znamo kakav je to uistinu bio brak. ako nije bila zadovoljna, nije bila. ima pravo ne biti.

malo mi je cudno da sa svim parama kojima otac ocigledno raspolaze, nije si uspio unajmiti dobrog odvjetnika koji bi poradio na slucaju u ocevu korist.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I uz te silne pare 2000 kuna za troje djece i nije neka alimentacija

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Samo da znate imam veze, ZIVJELA SAM S NJIMA, sve dok nije otisla.

To je bilo koliko se kuzim u to 1. rociste (nemojte me uzeti za rijec, tako je Centar odlucio). Da ih mama tuce, djeca su sama rekla!

Tata ih u tjednu vidi jednom, svaki drugi vikend su kod njega, eto...

I na kraju uopce nisam dobila odgovor na svoje pitanje.

Ono da je otac financirao sve: da, u kucne potrepstine, u sudje, u nadogradnju kuce, u hranu, a tu su pomogli i njegovi roditelji, dok je ona svoje novce brizno stedila.

Da, ona je zaposlena majka i nema crkavicu, a radi 4h dnevno.

Razlog njezinog odlaska je sto nije se uklopila u muzevu zajednicu i za cime zali, odjednom je zamrzila cijelu njegovu familiju koja im je cesto pomagala i u kucanskim poslovima(ne kazem da i njezini nisu, ali zbog razdvojenosti mjesta u kojem zive, dolazili su mozda jednom godisnje).

Stray_cat ne kuzim ovo: ono kaj radis drugom uvijek ti se vrati? Oduvijek sam bila dobra s njima i ne gledam pricu s jedne strane, samo da znate, iznosim cinjenice, da i ja smatram da se kucni poslovi dijele, eto u toj obitelji je bilo tako da je tata kuhao(ili baka) dok je mama spavala.

Uvjerila sam se ovim postom da bez obzira na sve sto sam napisala mi ne vjerujete i naravno stajate na stranu zena, tako mi se cini na ovakvim pdf-ima kad ih citam.

Otac se jos uvijek nada da ce se ona vratiti, sto sluti i po nekim njezinim postupcima, djeca mole i jedno i drugo da se pomire.
    Ne, on nju nije tukao sto mozda tako zvuci, jedno drugo nisu varali niti imali ljubavnika(ce), ne ja nisam tatina sadasnja niti buduca.

Evo dovoljno mi je sto je mama courage napisala: majci treba pomoci da prebrodi, a ocu nije tesko, jel da? Njemu ne treba pomoc?
    I jos nesto: majka je bila rasterecena od puno toga: imaju veliko imanje sa puno zivotinja, o cemu brine baka i djed, ponekad i otac, nju nikad nitko nije trazio da radi na polju, u vrtu niti sa zivotinjama, nazalost eto, rijetko su funkcionirali kao zajednica, ona se uvijek nekako povlacila, tj. udaljavala od svega, eto kazem nazalost. Da li je u redu da se zna da zena radi (ili muz, svejedno) 4h dnevno, nema je s posla h duze, na sto ona odgovara svome muzu da ne mora znati gdje je bila. Muz nije radio po cijele dane, radio je 8h dnevno i dolazio doma, kad bi dosao i pitao ju gdje je bila ona bi odgovarala da nek ju ne maltretira i sto sad da muz misli, eto tu su pocinjale i na taj nacin njihove svadje.
    Bilo je i teskih situacija pred djecom i svadje zbog djece sto je i meni jako tesko padalo, ali sto se moze.

Pitat cu jos jednom: sto ce biti na sudu sada, sto bi moglo biti?

Hvala ako itko odgovori.

Zanima vas njezina prica: mislim da bi vam rekla da se tesko uklopila

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Samo da znate imam veze, ZIVJELA SAM S NJIMA, sve dok nije otisla.

To je bilo koliko se kuzim u to 1. rociste (nemojte me uzeti za rijec, tako je Centar odlucio). Da ih mama tuce, djeca su sama rekla!

Tata ih u tjednu vidi jednom, svaki drugi vikend su kod njega, eto...

I na kraju uopce nisam dobila odgovor na svoje pitanje.

Ono da je otac financirao sve: da, u kucne potrepstine, u sudje, u nadogradnju kuce, u hranu, a tu su pomogli i njegovi roditelji, dok je ona svoje novce brizno stedila.

Da, ona je zaposlena majka i nema crkavicu, a radi 4h dnevno.

Razlog njezinog odlaska je sto nije se uklopila u muzevu zajednicu i za cime zali, odjednom je zamrzila cijelu njegovu familiju koja im je cesto pomagala i u kucanskim poslovima(ne kazem da i njezini nisu, ali zbog razdvojenosti mjesta u kojem zive, dolazili su mozda jednom godisnje).

Stray_cat ne kuzim ovo: ono kaj radis drugom uvijek ti se vrati? Oduvijek sam bila dobra s njima i ne gledam pricu s jedne strane, samo da znate, iznosim cinjenice, da i ja smatram da se kucni poslovi dijele, eto u toj obitelji je bilo tako da je tata kuhao(ili baka) dok je mama spavala.

Uvjerila sam se ovim postom da bez obzira na sve sto sam napisala mi ne vjerujete i naravno stajate na stranu zena, tako mi se cini na ovakvim pdf-ima kad ih citam.

Otac se jos uvijek nada da ce se ona vratiti, sto sluti i po nekim njezinim postupcima, djeca mole i jedno i drugo da se pomire.
    Ne, on nju nije tukao sto mozda tako zvuci, jedno drugo nisu varali niti imali ljubavnika(ce), ne ja nisam tatina sadasnja niti buduca.

Evo dovoljno mi je sto je mama courage napisala: majci treba pomoci da prebrodi, a ocu nije tesko, jel da? Njemu ne treba pomoc?
    I jos nesto: majka je bila rasterecena od puno toga: imaju veliko imanje sa puno zivotinja, o cemu brine baka i djed, ponekad i otac, nju nikad nitko nije trazio da radi na polju, u vrtu niti sa zivotinjama, nazalost eto, rijetko su funkcionirali kao zajednica, ona se uvijek nekako povlacila, tj. udaljavala od svega, eto kazem nazalost. Da li je u redu da se zna da zena radi (ili muz, svejedno) 4h dnevno, nema je s posla h duze, na sto ona odgovara svome muzu da ne mora znati gdje je bila. Muz nije radio po cijele dane, radio je 8h dnevno i dolazio doma, kad bi dosao i pitao ju gdje je bila ona bi odgovarala da nek ju ne maltretira i sto sad da muz misli, eto tu su pocinjale i na taj nacin njihove svadje.
    Bilo je i teskih situacija pred djecom i svadje zbog djece sto je i meni jako tesko padalo, ali sto se moze.

Pitat cu jos jednom: sto ce biti na sudu sada, sto bi moglo biti?

Hvala ako itko odgovori.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sorry, admin obrisite 1 post

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

masnice, nisam potpuno sigurna da sam te dobro razumjela. ako tata zeli razvod (a one ne zeli) nek podnese tuzbu za pokretanje brakorazvodnog postupka. sud ce ih uputit na centar u kojem bi trebali pokusati mirenje, ako ne uspije idu dalje se razvodit. (nije mi bas jasno u kojem su sad stadiju)

al on se nada da ce mu se ona - takva rospija kakva je - vratiti ? naravno da je njemu tesko i da mu treba pomoci. to nitko ne spori. al jedino sto mu mogu predlozit je il psihijatar (ako mu je psihicki tesko) il dobar odvjetnik, ako zeli razvod a zeli bolja prava kao otac. u svakom slucaju bracni savjetnik, ako se pokusaju pomirit.

i on je zivio u toj kuci i jeo iz tog tanjura, kojeg je kupio. a sad uopceno odgovor na pretpostavljam tvoje pitanje: bracna imovina (stecena za vrijeme braka) dijeli se na pola. ono sto je svatko donio u brak, kao i ono sto je svatko samo za sebe koristio (recimo laptop) il sto su dobili besplatno od nekog treceg za vrijeme braka (recimo nasljedstvo od njegovih njemu il njenih njoj il pokloni) ostaje svakome ponaosob. (za podjelu imovine mora se pokrenuti poseban postupak)

Da li je u redu da se zna da zena radi (ili muz, svejedno) 4h dnevno, nema je s posla h duze, na sto ona odgovara svome muzu da ne mora znati gdje je bila
    potpuno nebitno pred sudom.

eto, toliko od mene. nadam se da sam ti ipak pomogla.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i da ne bude zabune, ona svoju ustedjevinu, ako je ustedjena na osnovu njene place tj. rada dok je bila u braku - dijeli na pola sa suprugom. kao sto i on dijeli napola s njom sve investicije koje je ucinio od para koje je zaradio za vrijeme braka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •