Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: koje doznake?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno koje doznake?

otvorene su mi komplikacije 28.2. dakle zadnji dan u veljači
    dobila sam za njih doznake i odnijela jedan primjer u firmu
    drugi bih trebala na hzzo zajedno sa prosjekom zadnjih 6 plaći

e sad... budući da se radi o jednom danu koji mi na plaći gotovo ništa ne znači, mogu li ja na hzzo otići tek sa doznakama koje ću dobiti za 3. mjesec pa da mi u prosjek ulazi i plaća isplaćena za 2. mjesec (naime, tako će mi prosjek biti veći)? Koliko sam shvatila u prosjek ulazi plaće isplaćene do nastupanja bolovanja

na hzzo nosim originale ili kopiju?

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Na hzzo nosiš orginal doznake, a u prosjek ti ulazi posljednjih šest mjeseci PRIJE mjeseca u kojem je nastupilo bolovanje tj. tebi će ući plaća koja ti je isplačena u drugom (veljači) mjesecu.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa
    Na hzzo nosiš orginal doznake, a u prosjek ti ulazi posljednjih šest mjeseci PRIJE mjeseca u kojem je nastupilo bolovanje tj. tebi će ući plaća koja ti je isplačena u drugom (veljači) mjesecu.
    jesi li sigurna da će mi ući i 2. mjesec kad je bolovanje nastupilo 28.2.
    dakle u veljači?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako je bolovanje nastupilo 28.2., ja mislim da je zadnja plaća koja će ti ući u prosjek ona isplaćena u 1.mjesecu (a to je plaća za 12 mjesec)

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Obrazac pokazuje stanje unazad 6 mjeseci, ali ne brojeći tekući mjesec.
    Ako ga izvadiš 28.02., pokazuje plaće isplaćene u razdoblju 08/'06-01/'07 (zarađene u razdoblju 07/'06-01/'07).
    Ali ako ga izvadiš 01.03., pokazuje plaće isplaćene u razdoblju 09/'06-02/'07 (zarađene u razdoblju 08/'06-01/'07).

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ispravak:
    Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    ..plaće isplaćene u razdoblju 08/'06-01/'07 (zarađene u razdoblju 07/'06-12/'06)...

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, ali obrazac vadiš u ožujku i kao što si rekla nosiš doznake krajem ožujka.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma nisam ja još nikakv obrazac izvadila, samo mi je bolovanje otvoreno od 28. 2. nadalje zbog komplikacija (otvorila sam ga tek 2.3.)

papire ću sređivati tek sljedeći tjedan, dakle debelo u 3. mjesecu, kada će već sjesti plaća za veljaču, pa vjerujem da će mi onda uračunati i nju

jesam li dobro shvatila? :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koji ti je prvi dan bolovanja?
    28.02.?
    Onda nema veze što je otvoreno 02.03. bolovanje ide i u veljači, makar samo 1 dan.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    ..papire ću sređivati tek sljedeći tjedan, dakle debelo u 3. mjesecu, kada će već sjesti plaća za veljaču, pa vjerujem da će mi onda uračunati i nju

jesam li dobro shvatila? :?
    Nisi.
    Obrazac izvađen u ožujku neće sadržavati isplate u ožujku, pa makar on bio izvađen i zadnjeg dana u tom mjesecu.
    Znači, neće prikazati plaću zarađenu radom u veljači; ona će biti upisana na obrazac najranije 01.04.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala dalma, sad sam skužila ovaj dio.

ako želim da mi na obrazcu bude i isplata za veljaču, vadim ga u travnju i nosim na hzzo sa svim onim što još treba i oni će mi isplatiti naknadu za ožujak

mene zapravo ne interesira naknada od hzzo za taj jedan dan u veljači, jer ako vadim sada obrazac (dakle bez plaće za veljaču) prosjek će mi biti znatno manji

dalma, oprosti, vidim da se razumiješ u to pa da te još malo ugnjavim
    da li onda mogu jednostavno zanemariti taj jedan dan, obrazac izvaditi u travnju (to mi ispunjava firma jel tako?) odnjeti na hzzo i očekivati 1. naknadu za mjesec ožujak.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da nije stvar kada vadiš R1 obrazac nego kada si otvorila bolovanje.
    Ako je bolovanje otvoreno 28.2. na R1 obrascu ti ne može biti plaća isplaćena u 3.mjesecu (plaća za 2.mjesec) bez obzira kada ga ti izvadila.
    Jedino da bolovanje otvoriš u 4. mjesecu.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Ineska prvotno napisa
    Ja mislim da nije stvar kada vadiš R1 obrazac nego kada si otvorila bolovanje.
    Ako je bolovanje otvoreno 28.2. na R1 obrascu ti ne može biti plaća isplaćena u 3.mjesecu (plaća za 2.mjesec) bez obzira kada ga ti izvadila.
    Jedino da bolovanje otvoriš u 4. mjesecu.
    cure...hvala

e upravo me ovo zanima, tj. je li to 100% točno

bolovanje je već otvoreno, na žalost toliko mi je tada bilo loše da nisam imala snage za kalkulacije...sad je gotovo...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

:/
    Hmm, sad kad je bolovanje krenulo, jel' bi ti htjeli u HZZO-u napraviti ponovni izračun da im se za npr. mjesec dana pojaviš s novim, za tebe povoljnijim, ER1?
    Možda da ih nazoveš i pitaš?
    (Referentica u Jurišićevoj za izračun naknada je na 488-2079).

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

...da li onda mogu jednostavno zanemariti taj jedan dan, obrazac izvaditi u travnju (to mi ispunjava firma jel tako?) odnjeti na hzzo i očekivati 1. naknadu za mjesec ožujak.
    Odnosno, ti bi pričekala da se plaća "pojavi" na obrascu pa tek onda išla na HZZO...
    Ne znam, bolje da ne lementiram u ove sitne noćne sate.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    ...da li onda mogu jednostavno zanemariti taj jedan dan, obrazac izvaditi u travnju (to mi ispunjava firma jel tako?) odnjeti na hzzo i očekivati 1. naknadu za mjesec ožujak.
    Odnosno, ti bi pričekala da se plaća "pojavi" na obrascu pa tek onda išla na HZZO...
    Ne znam, bolje da ne lementiram u ove sitne noćne sate.
    E da to bih ja...ali ne znam mogu li, sorry ak nisam dovoljno jasno postavila pitanje.
    Na HZZO-u nisam još ni bila.
    Nisu mi još ni u firmi ispunili obrazac za posljednjih 6 plaći, a evo danas mi je sjela plaća za veljaču.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trenutno sam u postupku stimulacije jajnika i čeka me umjetna oplodnja, pa me zanima da li se bolovanje nakon oplodnje računa kao čuvane trudnoće i ide na teret HZZO-a ili se računa kao obično bolovanje.

maya82

Početno

Hej cure molim cas da mi pomognete ako znate. Naime na komplikacijama sam od 05.02.2007, radni odnos imam samo 3 mjeseca i isplaćene su mi samo 3 plaće. Hoće li mi uzeti u obzir samo te 3 plaće ili će mi računati 6?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uzimaju prosijek od zadnjih 6 placi. Inace ces dobivati 830 kn

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj *andy* prvotno napisa
    uzimaju prosijek od zadnjih 6 placi. Inace ces dobivati 830 kn
    <nisam sigurna da je to točno,evo link pa pročitaj

http://www.hzzo-net.hr/obvezno/nakna..._bolovanja.htm