Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Malo doji : (

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Malo doji : (

Adriani je 9 mjeseci i sve do prije par tjedana je puuuuno dojila, a malo papala ostalo. Onda smo polako poceli raditi na boljem nocnom spavanju po "no-cry..." metodi i pomalo izbacili nocne podoje. Od onda super jede ostalu hranu, ali malo doji. Doji 4 puta dnevno, i samo jutarnji podoj je duzi...ostala 3 su prilicno kratkotrajna. Je li to njoj dovoljno mlijeka?? Ako ju forsiram da vise doji, onda nece da jede dohranu, a i ovako je sitna, a opet ne bi volila rano da ostanemo bez mlijeka jer zelim dojiti koliko god ona ima potrebu za tim.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo imali fazu s kojih 8 mjeseci da je po prihvaćanju krute hrane jedno vrijeme totalno ignorirala cicu. trajalo je par tjedana pa smo se vratile u normalu. možda je to slučaj i kod vas; faza...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja se nadam da je samo faza, ali bas am se uplasila da ce mi "mljekara" presusiti ako nastavimo ovim tempom

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne sekiraj se glavno da mlijeka ima , nije bitno koliko, kad prođe kroz tu (nadam se) fazu i počne češće sisati povećati će se i proizvodnja mlijeka

koliko krutih obroka imate?
    kako izgleda dan - kad sisa , kad jede?

i koliko je trebalo dana da prespava noć ?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I kod nas je trenutno slična situacija. Do prije tjedan dana budila se po noći sto puta, a sada jednom cica, a budi se pa prime cicu i pusti ju pa se okrene na drugi bok i tako par puta, a ujutro hoće dojiti tek oko 10. Danas je dojila 10, 13, pa malo 16,30, 18 za spavanje, a moram reći da je i nervoznija (čitaj pojede par žličica) postala na dohranu koja joj je dva puta dnevno. Ne znam zašto se to događa.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ne sekiraj se glavno da mlijeka ima , nije bitno koliko, kad prođe kroz tu (nadam se) fazu i počne češće sisati povećati će se i proizvodnja mlijeka

koliko krutih obroka imate?
    kako izgleda dan - kad sisa , kad jede?

i koliko je trebalo dana da prespava noć ?
    Imamo 4 kruta obroka, naravno nisu to veliki obroci, ali u poredjenju sa ranije, ovo je ihi-hi!!

Budjenje oko 7, doji, dorucak kruti oko 9, nakon toga doji. Kruti obrok oko 13, nakon toga doji. Kruti obrok oko 16.30, pa opet oko 18.40-50, doji oko 19.30 pred spavanje.
    Jos uvijek nije prespavala kompletnu noc, budi se, ali umjesto da ju dojim za uspavljivanje, nunam ju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čini mi se to ok,
    ja bih na tvom mjestu joj davala noćne podoje (osim ako je ne pokušavaš odviknuti noćnog buđenja), meni je to lakše od nosanja

a da izbaciš jedan obrok?
    ipak u tvome mlijeku je iskoristivost željeza 75%, a to ima rijetko koja namirnica

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja cura (10 mj. ) trenutno doji isključivo za uspavljivanje, znači 3x dnevno, i po noći, naravno, 3-6 puta. Tako je otkako je prihvatila tri obroka dohrane . Jako je vezala dojenje uz spavanje, i ne znam uopće što bi se desilo da primjenimo "no cry..." i prekinemo tu vezu dojenje-spavanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ivor ima 3 kruta obroka... Meni je to nekako brzo došlo na 3 jer sada prilično malo sisa danju. Nikada se nije uspavljivao na sisi.
    Ali mi noću nadoknađujemo pa me ne brine 8)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

MGrubi, ne bi se ponovo vracala na nocno dojenje, jer ovako ipak puno bolje spava, a blizi se i datum mog povratka na posao i znam da nocno dojenje i moj rad u smjenama ne bi funkcioniralo. A nista, probat cu ju duze zadrzati na dojci za vrijeme podoja, pa cemo viditi!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako te brine količina mliječnih obroka , možeš kašice raditi s mlijekom (svojim ili adapt.) pa će tako dobiti kalcij i ostalo

mlijeka u tvojim grudima će biti dokle god sisa ali količina će biti manja (nego recimo dok je sisala svako malo), biti će onoliko koliko beba traži, dakle ako je prije u 24h posisala 1l mlijeka sise su proizvodile 1l/24h, a ako sad (recimo) posisa 0,5l/24h toliko će sise i proizvoditi

ponuda-potražnja

bilo bi dobro da posisa obje u podoju da dobije što više tvog mlijeka

a ako je uhvati želja za češćim sisanjem (kod nas svaki put kad izbijaju zubići) onda će sise povećati proizvodnju tokom 24h prema njenim zahtijevima

no frks
    uživajte

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne mislim da su tri mliječna obroka malo, ako dovoljno posisaju. Moji su počeli dohranu sa 6 mjeseci, stariji je do godinu dana imao ritam tri podoja dnevno, jedan obrok voće, jedan ručak. Kod mlađeg je uvođenje dohrane išlo malo sporije, ali smo oko 8, 9 mjeseci došli na isti ritam, ponekad bi tražio podoj više. Obično bi ispraznili jednu stranu i onda drugu koliko im se dalo. Koliko znam, oni u prvih nekoliko minuta posisaju većinu mlijeka, pa ni trajanje podoja ne mora biti alarmantno.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nasi podoji traju oko 10-ak min. Mislite li da je to ok??Posise li ona dovoljno u tih 10-ak minuta??

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako beba zavrsava podoj (a ne da ga ti prekidas gledajuci na sat), onda je OK.

Je li trazi dojiti i izmedju obroka?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne, ne gledam na sat, nego ona zaspe dojeci, i to je to...Doji onako kako sam gore opisala, sa tim da ju ujutro zadrzavam na cici sto je duze moguce...ali nema ona vremena da doji, mora se penjati i puzati po cijelom krevetu, tako da to izgleda, malo sisanja, malo ganjanja, itd.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Onda je sve OK.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala na odgovorima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor