Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ICSI ili IVF?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno ICSI ili IVF?

Pozdrav svim!
    MM ima oligoasthenozospermiu lakseg stupnja,a ja za dva tjedna idem na laparoskopiju,pa se poslije moramo odluciti sto cemo dalje.mene zanima koja je razlika izmedju icsi i ivf-a i sto bi vi preporucile u mojem slucaju tj. sto je bolje.i ako se ustanovi da je samnom sve u redu ima li smisla ici na inseminaciju?unaprijed vam hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod MM je ista dijagnoza, a kod mene je sve OK. Mi smo radili 2 AIH dok je nalaz MM bio normospermia, ali sada je moja dr savjetovala IVF. SRETNO!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Razlika izmedju IVF i ICSI je u labarotoriji. Kod IVF-a jajne stanice i spremice stavljaju u posudicu i ostavljaju da sami dalje vide kako ce se druziti. Kod ICSI embriolog bira svojerucno jedan spermatozoid i injektira ga u jajnu stanicu. Sve ono sto prethodi ovim postupcima je potpuno isto.
    MM ima oligoasthenoteratozoospermiu. Nama je prvo predlozena inseminacija. Nakon tri neuspjele savjetovan nam je ICSI.
    IVF nudi inace dobro rjesenje parovima gdje je u pitanju zenski ili umjereni muski subfertilitet dok je ICSI bolje rjesenje kod muskog subfertiliteta.
    Posavjetuj se sa svojim doktorom i vidi sta ce ti on predloziti.
    Zelim ti puno uspjeha.

Gost

Početno

I MM ima istu dijagnozu , s menom je sve u redu pa smo išli na ICSI , na žalost bio je neuspješan no idemo dalje .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bi na tvom mjestu preskočila inseminaciju, a da li ćete na IVF ili ICSI odlučiti će biolozi. O tome se ti ne trebaš brinuti.

Ja ti svakako želim uspjeh od prve, a ne zaboravi i na kućne radinosti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga Floribunda. Imamo istu dijagnozu. Moj privatni ginekolog je rekao da s tom dijagnozom teško da će se ikako moći osim s ICSI. Također mi je rekao da tko god me bude slao na inseminaciju da je neozbiljan i da samo traži novčiće. To su mi potvrdili i u Petrovoj. Dakle, moj savjet, preskoči nepotrebne muke i zapiši se na ICSI.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala vam ,puno ste mi pomogle.Moj doktor u ljubljani takodjer nije za inseminaciju,pa sam samo trazila jos i vase misljenje.a sad se idem psihicki pripremat prvo za laparo,a onda cu odluciti sto dalje!

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bilog je najpouzdanija osoba koja može odlučiti između iVF i ICSI-a, sretno !!!

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj TIGY prvotno napisa
    Bilog je najpouzdanija osoba koja može odlučiti između iVF i ICSI-a, sretno !!!
    Bilog = Biolog ... ( lapsus .. )

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

znaci mi mozemo sami birati izmedu ivf i icsi? jel to samo u petrovoj ili i na vv. inace moj m ima teratooligoasthenozospermiu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj d13 prvotno napisa
    znaci mi mozemo sami birati izmedu ivf i icsi? jel to samo u petrovoj ili i na vv. inace moj m ima teratooligoasthenozospermiu.
    Kod ovakve dijagnoze, obavezno se ide na icsi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •