na koliko ukljucite sporet kad stavite lonac ? ja sam nesto krivo izvela pa mi opce nije ni poceo fuckati a cini mi se da ventil nije zastopan jer je lonac potpuno nov
na koliko ukljucite sporet kad stavite lonac ? ja sam nesto krivo izvela pa mi opce nije ni poceo fuckati a cini mi se da ventil nije zastopan jer je lonac potpuno nov
Ovisi kaj kuhaš.
Ja, kad kuham rižu stavim otklopljeno na najjači plamen dok ne zakipi, tad poklopim, čekam da se razvije tlak i smanjim na najmanje (tu možeš staviti i prigušivač plamena ako ga imaš) kuham 50 minuta.
Ako kuham male količine mora stvarno dobro zakuhati da bi se tlak razvio.
kad poklopis onda opet stavis na najjace dok ne profucka? imam onaj poklopac za plamen za prigusivanje, probat cu
DA kad poklopim, čekam da profučka pa tek onda smanjim plamen.
50 minuta za kuhanje riže u ekspres loncu? Kaj nije to malo puno? Mislim, nemam ekspres lonac, ali nikad nisam kuhala rižu tako dugo.. Možda integralna?
Možda ti ventil ne "sjedne" dobro. Kada vidiš na termostatu (ako ga imaš) da se razvila visoka temperatura, a ne izbacuje se ventil probaj malo drmnuti lonac ili poklopac. Nekada pola milimetra može priječiti ventil da se podigne. Ako je lonac nov to kod tebe nije problem, ali zna se i ventil zamastiti pa s vremena na vrijeme baš u njega uspem deterdžent za suđe i kada odstoji isperem s puno vruće vode.
Ja uvijek stavim na najjaci plamen dok ne zapisti, a onda smanjim na najmanji.
Nego, i mene zanima ovo sa rizom i 50'. Cak i grahorice kuham 40', pa me zanima kakva je to riza...
mi jedemo integralnu rizu, ta se kuha dugoaenea prvotno napisa
8)
8)
hm, ja integralnu kuham 50 minuta u običnom loncu, ili max 20 u express... valjda je ovo neka još integralnija :?