Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kako koristite ekspres lonac?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno kako koristite ekspres lonac?

    na koliko ukljucite sporet kad stavite lonac ? ja sam nesto krivo izvela pa mi opce nije ni poceo fuckati a cini mi se da ventil nije zastopan jer je lonac potpuno nov

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ovisi kaj kuhaš.

    Ja, kad kuham rižu stavim otklopljeno na najjači plamen dok ne zakipi, tad poklopim, čekam da se razvije tlak i smanjim na najmanje (tu možeš staviti i prigušivač plamena ako ga imaš) kuham 50 minuta.

    Ako kuham male količine mora stvarno dobro zakuhati da bi se tlak razvio.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    kad poklopis onda opet stavis na najjace dok ne profucka? imam onaj poklopac za plamen za prigusivanje, probat cu

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    DA kad poklopim, čekam da profučka pa tek onda smanjim plamen.

  5. #5
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    50 minuta za kuhanje riže u ekspres loncu? Kaj nije to malo puno? Mislim, nemam ekspres lonac, ali nikad nisam kuhala rižu tako dugo.. Možda integralna?

  6. #6
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Možda ti ventil ne "sjedne" dobro. Kada vidiš na termostatu (ako ga imaš) da se razvila visoka temperatura, a ne izbacuje se ventil probaj malo drmnuti lonac ili poklopac. Nekada pola milimetra može priječiti ventil da se podigne. Ako je lonac nov to kod tebe nije problem, ali zna se i ventil zamastiti pa s vremena na vrijeme baš u njega uspem deterdžent za suđe i kada odstoji isperem s puno vruće vode.

  7. #7
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Ja uvijek stavim na najjaci plamen dok ne zapisti, a onda smanjim na najmanji.

    Nego, i mene zanima ovo sa rizom i 50'. Cak i grahorice kuham 40', pa me zanima kakva je to riza...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    Citiraj aenea prvotno napisa
    50 minuta za kuhanje riže u ekspres loncu? Kaj nije to malo puno? Mislim, nemam ekspres lonac, ali nikad nisam kuhala rižu tako dugo.. Možda integralna?
    mi jedemo integralnu rizu, ta se kuha dugo

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    8)

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    8)

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    hm, ja integralnu kuham 50 minuta u običnom loncu, ili max 20 u express... valjda je ovo neka još integralnija :?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •