Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Mikrovalka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Mikrovalka

Molim vas za pomoć. Trebam mikrovalnu isključivo za podgrijavanje ručka. Da, znam da nije zdravo, ali nekako mi je to sigurnije od igranja plinom, a i moja M. se boji sama paliti plinski štednjak. Dakle, trebam neki osnovni model koji se otvara na stisak gumba (ne onaj na povlačenje vrata), koji se lako programira i da ima grill (želja MM). Vidjela sam u Getrou neke Exello po 400 i nešto kuna-imaju sve što mi treba. Vrijedi li to išta ili da ipak kupim nešto skuplje, a sigurnije i bolje?.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: Mikrovalka

osnovni model samo za podgrijavanje s gumbićima, grillom i programiranjem... hmmm ...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Citiraj miha prvotno napisa
    osnovni model samo za podgrijavanje s gumbićima, grillom i programiranjem... hmmm ...
    Ne kužim :/ . Ove koje sam gledala imaju upravo to: grill, gumbići i programiranje. Samo me zanima zna li netko nešto o tim modelima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa to što si nabrojala i nije neki osnovni model...
    Druga stvar što je to neka žmblj marka pa je jeftina... No, to ne znači da nije dobra...

Nego... mene zanima koristi li netko grill? I za što?

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj, meni je moja mikrovalna već dojadila. Zauzima mi mjesto (cvijeću), a koristim je samo za podgrijavanja mlijeka, rijetko za nešto drugo. Prije sam je koristila i za odmrzavanje, ali sam se šokirala kad sam negdje pročitala da je to jako štetno jer se pri odmrzavanju razvijaju neke bakterije u namirnicama, pogotovo mesu. Jednom sam kuhala u njoj i okus je bio grozan. Nisam probala grill, ali sam čula od frenda da je loše ispalo. Riješila bih je se, ali MM je još vezan za nju zbog podgrijavanja. Ne preostaje mi drugo nego kuhat manje količine da nema ostataka. Jedva čekam da se pokvari!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Za te novce ima i boljih od Excella.....pogledaj u Pevecu...

MI smo svoju LG sa grillom, digitalnu ima 7 programa za odmrzavanje (odresci, piletina, riba, kruh, povrće, voće).......namještanje odmrzavanja po težini namirnica koje se odmrzavaju......a koštala je 298 kn na akciji...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja digitalna (bez grilla) je prije nekih 6-7 godina koštala oko 1200 kuna. (ona s grilom je bila preko 1400...)

ali trebala mi je - a bila je pouzdanija i zgodnija za programiranje. naime, kikica si je morala grijati ručak - a nisam htjela da to radi na plinu. manja šteta od mikrovalne - nego od eventualnih ozljeda.

u njoj grijem i odmrzavam.

Datum pristupanja
    May 2005

Citiraj mim prvotno napisa
    Citiraj miha prvotno napisa
    Ne kužim :/ .
    stavila sam ovaj smajlić jer to što si nabrojala nikako nije osnovni model! osnovni model imam ja - whirlpool, otvara se na povlačenje vrata, nema grill, nema timer - i ne bih ju dala niti mijenjala za model s više opcija (jer mi se čine da ničemu ni ne služe) ni u ludilu (btw, platila sam ju 550kn)!!!

moji starci nikad nisu bili za mikrovalku (pod utjecajem Gremlina ) pa sam si ju ja priuštila tek prije 2-3 godine sama. oduševila sam se i preporučila bih ju svakome...

jesi li sigurna da ti trebaju sve te điđe? mislim, i sama kažeš da ju namjeravaš koristiti samo za podgrijavanje - a to svaka može...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kod izbora jefine, najobičnije, tek-da-je mikrovalne ja bih TOPLO preporučila da se NE kupi analogna (ona kod koje se vrijeme rada postavlja okretanjem kotača!!!), već DIGITALNA (vrijeme se može precizno podestiti I PRATITI u sekundama).

To je važno jer analogne pećnice imaju grubu rezoluciju (teško se podese na kratka vremena), a kratka su vremena rada mikrovane pak jako česta.

Npr. grijanje fete kruha - 10ak sekundi. Na digitalnoj se na displeju može pratiti koliko je vremena prošlo i na vrijeme zaustaviti pećnica. Ili zadati u startu tih željenih 10 s.

Ako imate analognu (kao što su moji prije imali, taj vam se isti kruh vrlo lako zapali (!) jer 5-6 sekundi simo-tamo čovjeku ne znači puno, ah).

Ista je priča sa šalicom mlijeka koje iskipi.

Na žalost, često su na akcijama u katalozima baš analogne mikrovalne. Ja pošizim kad to vidim.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gril je potpuno izlišna funkcionalnost, a najjači adut je litraža. Kupi najveću "gajbu" koju fizički možeš strpati tamo gdje si ju zamislila.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    Ako imate analognu (kao što su moji prije imali, taj vam se isti kruh vrlo lako zapali (!) jer 5-6 sekundi simo-tamo čovjeku ne znači puno, ah).
    sve je stvar prakse - ja imam analognu i nikad mi ništa nije nit iskipilo nit se zapalilo.

apropos kruha - spalit se može samo stari, suhi kruh (MD-u je to pošlo za rukom čak 2x , nije mi jasno kako...)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja imam s grillom i nemam pojma čem to služi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako imate posebne posude sa grilom se da stvarno speci ko na rostilju, moze se peci pizza

ja ne programiram, ne koristim gril

znaci, za podgrijavanje i osnovno kuhanje uzmi nesto od 800 wata i isto mislim da je jednostavnije sa digitalnom

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi imamo double-grill, tj. i donji grill i to sve skupa onda služi za peć pizzu. ne znam kako to radi, da li se pali i gornji grijač, ali funkcionira za 5 - pizze iz zamrzivača su za 6-7 minuta ferig njam

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja kao ljubitelj gadgeta, a bez love, postavljam jedno pitanje: Što sve možete napraviti sa mikrovalnom i po čemu je bolja od obične/šparheta/tostera? Mislim, zanimaju me osobna iskustva, da li da kupim ili ne, da li to meni treba...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odmrzavanje, podgrijavanje, otapanje čokolade ili putra za kolače, grijanje mlijeka za kavu ili vode za čaj... nezamjenjiva je!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A zakaj uopće podgrijavate kruh u mikrovalnoj? Za tople sendviće ili kaj? Meni je kruh iz tostera puno bolji. Mikrovalna mi uvijek nekak razmoči kruh, a ja volim hrskave sendviče.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Ja kao ljubitelj gadgeta, a bez love, postavljam jedno pitanje: Što sve možete napraviti sa mikrovalnom i po čemu je bolja od obične/šparheta/tostera? Mislim, zanimaju me osobna iskustva, da li da kupim ili ne, da li to meni treba...
    Mikrovalna ti može podgrijati hranu koju je inače teško podgrijati na štednjaku poput rižota, pohanog mesa, pire krumpira, čurki, kobasica, pice,... i to radi jako brzo (vrijeme se mjeri u sekundama). Nije baš praktično zagrijavati pečnicu da zagriješ jednu porciju mesa.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Mikrovalna ti može podgrijati hranu koju je inače teško podgrijati na štednjaku poput rižota, pohanog mesa, pire krumpira, čurki, kobasica, pice,... i to radi jako brzo (vrijeme se mjeri u sekundama). Nije baš praktično zagrijavati pečnicu da zagriješ jednu porciju mesa.
    i ne moraš mazati još i rajnglicu u kojoj podgrijavaš i tanjur iz kojeg jedeš, nego samo flikneš tanjur unutra i gotovo (manje suđa za prat)

a i ne može ti zagorit...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Gril je potpuno izlišna funkcionalnost, a najjači adut je litraža. Kupi najveću "gajbu" koju fizički možeš strpati tamo gdje si ju zamislila.
    Jel to važno iako mislimo koristiti mikrovalnu samo za podgrijavanje jela u tanjuru?? Mislim, imam mjesta tak da mogu staviti i one najveće, ali ne znam je li to važno zbog nečega drugog ili samo zbog veličine posude u kojoj se grije/kuha/što god??
    Btw, slažem se za digitalnu-takvu i tražim jer mi je frendica rekla da si njen sin u analognoj pregrije jelo.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu, iskoristit ću ovu.

Nema odgovora na moje pitanje u prijašnjim postovima, očito jer to nikom nije bilo bitno.

No meni trenutno je.

Ima li malih (ono , fakat nekih mini) mikrovalki?

Imam jednu (rekla bih klasičnu) koja mi je donedavno stajala na friđu. Međutim, imam novi friđ, koji je viši za cca 30 cm i kako živim u potkrovlju - više mi mikrovalka ne stane na friđ.
    Ja luda, mikrovalka zauzela pol kuhinjske radne plohe i na rubu sam da ju izbacim van. Ali, MM je protvi, jer nam ponekad dobro dođe. Podgrijat tanjur juhe isl.

ima li dakle malih?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tiwi mi smo isto u potkrovlju;imam Elextrolux frižider (onaj s tri ladice za zamrzavanje) i na njemu neku Ofo mikrovalnu koja je taman stala,visoka je 27 cm
    Radi već godinama besprijekorno i nemampojma gdje je kupljena
    Najbolje ti je izmjeriti koliko visoka može biti mikrovalka pa se malo raspitati
    Sretno

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tiwi, i ja se uskoro selim i trebat će mi jedna maaala, pa ako slučajno nađeš obavezno mi javi pliz tnx
    Trenutno imam analognu elektroluxovu, s kojom i nisam neš zadovoljna, ali opet ne bih mogla bez nje iako ju stalno imam na savjesti...

Da iskoristim priliku za još jedno pitanje, kako to da mi se teško zagrije klopa iznutra, konkretno sarma, stavim na najjače 3 min, i ovo sve kipi, a iznutra meso hladno :?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    odmrzavanje, ali sam se šokirala kad sam negdje pročitala da je to jako štetno jer se pri odmrzavanju razvijaju neke bakterije u namirnicama, pogotovo mesu
    aaa, a ja baš počela to prakticirati (nijesam puno, ali prije nisam uopće)
    meni je super za moju jacobsicu i ne bih je dala za niš
    Citiraj anima prvotno napisa
    kako to da mi se teško zagrije klopa iznutra
    obavezno promiješaj kada izvadiš
    moje objašnjenje je za djecu: unutra ti istrčkaju molekule pa se full zagriju (ne pitaj me stručnije )
    Tiwi, gledaj samo visinu; ako ti ne treba veća uzmi one od 18l zapremnine (mislim da čak ima i manja) pa usporedi specifikacije
    moja je veća, a visoka je od plohe do vrha 28 cm - ne znam da li spada u košarkašice ili ne :/

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ne bih znala živjeti bez mikrovalne. Odmrzavam, podgrijavam, kuham povrće po potrebi,... Imam digitalnu, radi preciznosti. Ne koristim one programe koji sami prema težini odlučuju koliko će se što odmrzavati (mm jednom skuhao lisnato tijesto), nego koristim 40% snage za odmrzavanje ili topljenje putra ili čokolade, 60 ili 80% za podgrijavanje, a 100% za kuhanje vode za čaj ili kavu. Mislim da ima 880 ili 1000w. Svakodnevno je u upotrebi.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da iskoristim priliku za još jedno pitanje, kako to da mi se teško zagrije klopa iznutra, konkretno sarma, stavim na najjače 3 min, i ovo sve kipi, a iznutra meso hladno :?
    Smanji snagu i produlji vrijeme, i razreži na manje komade.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Potpis!!!

Moja je 26 litarska, stane malo veća kokoš za odmrzavanje i služi me već 9 godina (kupili je MM i ja za prvu godišnjicu braka).

Nikad nisam u njoj kuhala, ali voda za kavu, mlijeko, ručkovi, grijanje, odmrzavanje

Programiranje nikad ne koristim, ali mi je bitno da ima dugme za podešavanje snage, tako da za odmrzavanje koristim 90w, a za grijanje 900w.

Digitalna je i kuc,kuc još ništa na njoj nije otišlo.

BTW proizvođač je Sharp.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam kako drugima, ali meni je meso grijano u mikrovalnoj odvratno, totalno promijeni okus. sve mesno podgrijavam na plinu.

kad podgrijavam u mikrovalnoj, recimo tanjur graha, stavim na minutu pa izvadim malo promiješam i opet vratim jednu minutu i onda je ok inače mi u sredini ostane hladno.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja Whirlpoolica osim običnih mikrovalova ima i grill i crisp i sustav kuhanja na paru. Naravno da se to sve može raditi na klasični način (na plinu ili u pećnci), ali u njoj to ide neusporedivo brže (time bude i ukusnije, a želim vjerovati da se zadrže i poneki vitaminčići, koji bi inače propali klasičnim, duljim kuhanjem). Otkad je imam, ne mogu vjerovati kako sam mogla živjeti prije nje :/ .
    Osim funkcionalnosti, treba naglasiti da joj je i dizajn svemirski 8)!
    (ne, ne radim za WP ! Samo sam zadovoljna korisnica.)

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam neku no name mikrovalnu, koštala je cca 300 kn, digitalna je i srebrna. Služi odlično - za podgrijavanje i pravljenje kokica.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

za podgrijavanje i odmrzavanje hrane je mikrovalna suverena, i kod nas je cesto u pogonu, a dobro je i kad klinci zagrijavaju klopu, relativno bezopasno (osim kad krenu vozit automobile i lutke u mikrovalnoj, kao sto smo imali slucajeva, he he)

digitalni display je jedna sitnica koja je takodjer zgodna, buduci da se cesto radi o vremenima manjima od minute za manja podgrijavanja, tipa vode / mlijeka...

da zagrjava neravnomjerno je tipicno, najbolje ako se moze promijesati hrana s vremena na vrijeme; kaj se tice sarme, mozda uliti vise vode i vozit jos malo da se meso zagrije...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi imamo Elektrolux mikrovalnu - malo je bila skuplja, no ima brdo funkcija. Služila nam je za sve - čak smo u prvim danima useljenja u njoj radili povrće. Koristili smo ju i za sterilizaciju bočica, za pravljenje kokica, odmrzavanje, zagrijavanje...
    ukratko, nama je odlična.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da ne otvram novu - moja je uginula - ne daje znakove života -znate li nekog dobrog majstora za mikrovalnu? ovi naši su svi generacija koja se boji mikrovalne - misle da je nuklearnireaktor unutra.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dream koja je to, ja vooolim kad izgleda svemirski Ova moja je prilično jednostavnog i normalnog (još k tome i bijelog) izgleda i totalno mi se ne uklapa pa tražim još koji dodatni funkcionalni razlog da ju zamijenim.
    A nije ona uopće loša. Analogna je, i sve 5 al... NA friđ ne stane više ni jedna, osim ako je visine dubljeg tanjura

Pikula, prodam ti ja svoju za neku siću, ak nađem neku svemirskog izgleda

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    misle da je nuklearnireaktor unutra.
    Radi se i o uobičajenoj američkoj frazi za grijanje mikrovalkom: nuke it.
    Ja sam jednu nuk.. pardon mirkovalku popravljao kada joj je krepnuo mehanizam tajmera, ali mi to više uopće ne pada na pamet - prevelika zezancija. Sama nuk... mikrovalka je iznutra užasno jednostavna i osim akcel... magnetrona ima samo ventilator, napajanje, tajmer i motor za okretanje tanjura (ili reflektora ako je bez tanjura). Ali zato kad nešto od toga crkne onda crkne zaistač i totalna je koma pronaći dijelove.

Nove nuk... mikrovalke su prejeftine da bi se stare servisirale.

Posljedice korištenja? Evo meni otpada kosa, za nešto vremena će valjda i zubi... strašno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Dream koja je to, ja vooolim kad izgleda svemirski Ova moja je prilično jednostavnog i normalnog (još k tome i bijelog) izgleda i totalno mi se ne uklapa pa tražim još koji dodatni funkcionalni razlog da ju zamijenim.
    ovakva?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A, ta

Vidjela i već sam o njoj malo razmišljala
    Za sad mi je jedina malo drugačija i manje grda od ostalih..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je crvena. Ne crispa i ne grilla, ali jako dobro kuha na pari. Uz to je unijela dašak života u moju pomalo sterilnu kuhinju.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tinars prvotno napisa
    moja je crvena. Ne crispa i ne grilla, ali jako dobro kuha na pari. Uz to je unijela dašak života u moju pomalo sterilnu kuhinju.
    I meni je crvena nekak baš super, taman bi super sjela u crnoj kuhinji. Ne mora grilat, to mi se ionako ne da u mikrovalki, al kuhanje na pari dobro zvuči. Možda ću te još i tražit koji savjet )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slobodno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne mora grilat,
    Nemoj bježati od grilla. Jako je dobar za tople sendviče i za grillanje kruha koji ti je poslije bolji od tosta (kojeg mi inače ne jedemo jer za moj ukus ima predugi rok trajanja i prečudan sastav). Ovako grillaš domaći kruh kad poželiš.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tinars prvotno napisa
    ovakva?
    Ne mogu naći na službenim Whirpoolovim stranicama jer mi browser nešto zaštekava s učitavanjem slika, no, moja je ista kao na dnu ove stranice - baš zadnja.
    Liniju vidite na sličici, a boja joj je kombinacija mat čelika i crnog stakla/plastike... Možda sam malo pretjerala nazvavši dizajn svemirskim. Kao prvo, svi smo različitih ukusa, a kao drugo, prije nje sam imala običnu bijelu vulgaris mikrovalku, pa mi je prelazak na ovu bio WOOW :shock: ...
    Eto, no, ja bih rekla da mi je važnija njena funkcionalnost! Crisp funkcija peče na rumeno sve - od krumpira, preko štrudla i drugih kolača, pa do ribe, a sve uz minimalno masnoće. Sustav za kuhanje na pari im zaslužuje Nobelovu nagradu! Dakle, kupnjom pećnice, dobila sam i suđe koje se koristi kod pripremanja hrane u njoj...
    Neke blagodati grilla je prije mene Mim navela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •