-
temperatura
imam bebu 3 mj.,iskljucivo ju dojim. sinoc sam dobila temperaturu 37.2 a jutros je bila cak 39. malo prije sam popila andol,i sad sam nesto procitala da se on ne smije uzimati za vrijeme dojenja. sta da radim? smijem li i dalje dojii?
-
Morwen napisa:
Smiješ dojiti i doji ako osjećaš da možeš .
Povišena temperatura ne smeta za dojenje, možes popiti nešto na bazi paracetamola ako je potrebno.
Pazi: nikako NE Andol, NE Aspirin!
Ono što je važno: pazi na sebe, odmaraj se koliko god možeš, pij dosta tekućine da ne dehidriraš. Možda će beba biti malo nervoznija zbog sveopćeg stanja u kući, ali mazi ga, doji, prihvati pomoć bližnjih ako ti je nude.
Izolacija nije potrebna jer si bila zaražena i prije nego su se pokazali prvi simptomi. U tom je trenutku tvoje tijelo počelo stvarati protutijela koja se mlijekom prenose djetetu te ga tako zaštićuju od bolesti
tu nađoh jedan post:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=andol+dojenje
-
-
možeš popit panadol il čak voltaren...tamo i u uputama piše da se može...
zašto imaš temp?
-
zmaj, hvala na pomoci. nisam stigla prije odgovorit. temperatura od gripe. sad mi je dobro. znala sam ja da smijem dojiti dok imam temperaturu, al me je bila frka zbog onog andola kojeg sam popila. zasto se on ne smije piti, sta bi se desilo bebi?
-
djeca do 12 godina ne smiju uzimati lijekove na bazi acetilsalicilne kiseline zbog mogućeg razvoja rayevog sindroma (oštećenje jetre i mozga).
iako se lijekovi izlučuju u mlijeko u vrlo maloj količini, majke koje doje također ne smiju koristiti andol ili aspirin.
drugi put, za snižavanje temperature, možeš uzeti nešto na bazi paracetamola.
inače, prije uzimanja bilo kojeg lijeka, bez obzira na to da li se on može kupiti bez recepta ili ne, najbolje je posavjetovati se s liječnikom (ili djetetovim pedijatrom - on bi trebao znati što možeš koristiti uz dojenje) i ne uzimati lijekove samoinicijtivno. to se odnosi i na biljne pripravke.
i uvijek napomenuti liječniku da dojiš, tako da ti on propiše lijek (kada je potreban) koji je kompatibilan sa dojenjem. za većinu bolesti postoje lijekovi koji su kompatibilni sa dojenjem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma