Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Upomoć - problem s kožom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Upomoć - problem s kožom

Bokić! Nadam se da ćete mi moći dati neki dobar savjet. Naime našem bebaću se prije nekih tjedan dana pojavio neki lagani osip iznad usne. Vidi se samo iz određenog kuta i izgleda kao da su to sitni podkožni prištići, koji nisu upaljeni (ne znam kak to drukčije opisati) :? . Nije to nešto posebno ni crveno, niti je suho da se ljušti niti se proširilo, samo nam se malkice zacrveni kad guramo prstiće, igračke i sl. u naša mala ustašca (ah ti zubići ). Ja joj to tu i tamo namažem s bepantenom i to se povuće opet u stadiji - vidljivo samo pod određenim kutem. Danas sam zvala pedicu koja me je nakon slićnog opisa pitala: "I što vi sad hoćete od mene? Djete vam vjerojatno ima neku vrstu dermatitisa." S moje strane šok, očaj i panika - pa samo sam htjela savjet i pitati kad mogu doći. Dosad nismo imali nekih problema s kožom samo dok smo prije Božića bili na moru, od bure lagano crvenilo koje je trajalo 2 dana i nakon toga je kožica na licu bila malo suhlja nego inaće, ali je to za nekih 3-4 dana uz intenzivnije mazanje prošlo. Ja osobno sam se nadala da je to opet nešto od hladnoće ili dudice i sl.
    Jako ćete mi pomoći s bilo kakvim savjetom ili iskustvom :/

Laura 11.05.2006.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da je to nastalo od sline, probaj par puta dnevno očistiti s Mustela Physio bebe losionom i onda namazati s običnom Belobazom iz ljekarne.
    Ne mora svako crvenilo na koži biti odmah dermatitis.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Puno hvala na zbilja brzom savjetu I ja sam se nadala takvom razlogu. A Pedica mi je inače brza na dijagnozi, što nas je već nekoliko puta preplašilo.

ad mi je već malo lakše. Odmah ujutro jurim u ljekarnu.
    Još jednom hvala!

Laura 11.05.2006.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I obavezno prvo oprati mala usta prokuhanom vodom (bar prvo vrijeme) nakon svakog jela i isto tako čistiti dudu i igračke koje stavlja u usta.
    Bit će sve ok.
    Ja sam odustala od traženja savjeta preko telefona jer smo tako već imali i mononukleozu i vodene kozice, a bome i slomljenu ruku, pa rađe ako vidim da se stanje pogoršava jednostavno odem s djetetom tamo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Premještam na zdravlje djece.

(Luci i ja mislim da je od sline. SAmo joj čisti kožicu oko usta i ako treba namaži sa belobazom, ali na čistu kožu. Ako se na prištićima pojavi neka bijela točkica, odite onda pogledati..da nisu gljivice.)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala cure! Evo da vam javim da nam je za sad stanje mrvicu bolje, u toliko što se više ne crveni. Nakon spavanja, znači kad ništa ne gura u usta se to onako kao posuši i lagano ljušti. Sve u svemu ide na bolje, ali dosta sporo.
    Još jednom hvala na savjetima

Laura 11.05.2006.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •