Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Izbacivanje cice i plakanje

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Izbacivanje cice i plakanje

Bebac R mi ima 1 mjesec. Rođen sa 4660 i 57 dužina, sa 16 dana je imao 5300.
    Sad ima mjesec dana i kada ga dojim,uglavnom se to dešava u noći, jednom dnevno.
    Primi cicu i povuče 2-3 puta i onda ju izbaci i počinje plakati.
    Onda ga nakon par minuta ponavljanja toga prebacim na drugu dojku i opet ponavlja isti postupak.
    I nakon učestalog ponavljanja gore navedenog jednostavno ne prestaje plakati i moram mu dati dohranu i onda se smiri.
    Da li to znači da nemam dovoljno mlijeka, pomoć? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da nema veze sa mlijekom, nego da je to "konfuzija", to sam ja imala sa prvim djetetom, i mislim da je to zbunjenost zbog dude, on očekuje gumu a dobije nešto iz čega ne curi odmah nego se treba vući.
    Mi smo uspjeli sa dojenjem do 9 mj, iako je naša curica cijelo vijeme imala te simptome.
    Ona je dobivala flašicu u rodilištu (ja sam to skužila dosta kasno), te iako mi nismo davali flašicu negdje do 5 mj. kada smo počeli davati vodu kada smo išli u šetnju i ako je bilo jako vruće, ona je cijelo vrijeme imala ponašanje kao da bi nešto drugo htjela a ne cicu (osim ako je procurilo odmah mlijeko, a rijetko kad je).
    Dakle, imaš još šanse izbaciti flašicu, pa vidjeti nakon nekog vremena da li će se što promijeniti.
    Moža ti se i savjetnice jave.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama (njoj) se to dešavalo kada bi ju trbuščić mučio.Kada bi počela tako vrištati,makla bih ju od cike i za 45' ponudila ponovno ili bih pričekala da prducne 2-3 puta. Tada smo nastavile po starom,ona ciki a ja predem...

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj V. se cesto tako 'ponasa' na dojci, skuzila sam da ga to pukne u vecernjim satima, pretpostavljam da zato jer su dojke praznije nego tokom dana i noci a njegova potreba za dojenjem veca nego inace. Onda mu se ne da cekat da krene let down, nego nervozno pusta sisu, malo vice, pa se vraca pa opet dok mlijeko ne krene. Meni to nikad nije bio poseban problem jer se on obicno smiri u roku od par min. (kad krene mlijeko, jeli), al ako tvoj maleni ne prestaje plakat u nekom razumnom roku mozda bi ti moglo pomoci da se prije podoja malo izdojis dok let down ne krene, tako da kad ga stavis na sisu nece morat toliko vuci da dodje do sadrzaja
    sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nama se to pljuvanje cice dešavalo i nakon što je iscurilo prvo mlijeko, pa je trabalo malo pričekati da dođe drugo.
    Sa sinčićem nikada nisam imala takvih problema, a s njom sam se već pitala kakve ja to cice ima kad te ne curi odmah, te treba vremena dok iscuri prvo da dođe drugo ... a s njim nikada nikakvih naznaka nervoze, on čeka držeći cicu u zubima ako treba i 15 min., muž kaže to je nadudavanje, sve povuče, i prvo i drugo, i onda on još čeka valjda dok iz želuca dođe i treće

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    Nama (njoj) se to dešavalo kada bi ju trbuščić mučio.Kada bi počela tako vrištati,makla bih ju od cike i za 45' ponudila ponovno ili bih pričekala da prducne 2-3 puta. Tada smo nastavile po starom,ona ciki a ja predem...
    Ali on u tom trenutku tako poludi i počne mi užasno navlačiti bradavice i to me i užasno boli, a uz to sve on toliko plače da na trenutke ostaje bez zraka i užasno pocrveni(bude bordo crven).
    I onda kad mu damo bocu vuće "kao da nema sutra" i pojedekoličinu kao i normalan obrok, kao da ga uopče nisam dojila???? :?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    mislim da nema veze sa mlijekom, nego da je to "konfuzija", to sam ja imala sa prvim djetetom, i mislim da je to zbunjenost zbog dude, on očekuje gumu a dobije nešto iz čega ne curi odmah nego se treba vući.
    Mi smo uspjeli sa dojenjem do 9 mj, iako je naša curica cijelo vijeme imala te simptome.
    Ona je dobivala flašicu u rodilištu (ja sam to skužila dosta kasno), te iako mi nismo davali flašicu negdje do 5 mj. kada smo počeli davati vodu kada smo išli u šetnju i ako je bilo jako vruće, ona je cijelo vrijeme imala ponašanje kao da bi nešto drugo htjela a ne cicu (osim ako je procurilo odmah mlijeko, a rijetko kad je).
    Dakle, imaš još šanse izbaciti flašicu, pa vidjeti nakon nekog vremena da li će se što promijeniti.
    Moža ti se i savjetnice jave.
    A šta mi preporučujete da radim u tim trenutcima kada počne tako "ludo" plakati, kako da ga umirim?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I nama se to dešava - ali mi smo otkrili razlog.
    On ima želučani refluks i puno (ali jako puno) bljucka - odnosno povraća iz želuca ( onak sirasto) i to ga peče u ždrijelu pa plače, a kada je na cici i dolazi novo mlijeko u želudac to ga isto smeta i boli pa onda ludi i bori se sa cicom + to što je lijen pa kad prođe let down više neće vuči, nego očekuje od mene da radim kompresije...
    Ja kada mu dam svoje izdojeno na bočicu puno mirnije pojede ali nakon toga imamo opet kaos jer još više bljucka :/
    * naravno tu su i neizbježnme kolike navečer (do 3 ujutro :shock: ) pa sreći nema kraja...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj Paws ne znam, mi smo radili svašta, od nošenje, nunanja, do podizanja i skretanja pažnje na nešto drugo. Meni je uglavnom u roku minute počelo curiti mlijeko pa onda brzo na cicu. Puno puta mi se dešavalo da ona povuče, okrene se i vrišti, mlijeko počne špricati na sve strane, a ona nikako da uhvati cicu ponovo, samo vrti glavom. Onda iz par pokušaja uhvati, u međuvremenu sve zašpricano.
    Znam da je teško.
    Probaj navući mlijko prije podoja, tako da odmah počne curiti čim primi cicu.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam skužila da je bolje malo ju umiriti i čak i preskočiti taj obrok. Nisam to povezivala sa velikom količinom proizvodnje "sira",ali i moja bljucka poprilično (osim što gruva,kao da osvaja Alpe).
    Erika bi vrištala i sa cikom u ustima,a ponekad bi u toj poziciji i okretala glavu lijevo-desno.E,to jako boli i stvara regade,pa smo onda prešli na slijedeći "recept":
    Marama,duda i malo nosanje da se smiri.Ako je dobre volje ponudim ciku,ako ne ili već spava,tada ju spakiram u Zemlju snova... Sada ima 4 mj i to više ne radi,a duda joj služi kao i druge igračke...Nije se navukla!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja mislim da se ti pitaš dal je njemu dovoljno mlijeka...stoga ću iznjeti 3primjera:
    1. dečko je rođen...manje više jede i spava...ali jao...po noći nam bebe ne donose na podoj nego ih hrane mislim 2put i boce...došli kući...mali udri u plač i cilo vrime na sisi...nisam ni jela ni spavala nit iš...moj zaključak: obzirom da su ga nadohranjivali...prvi dan kad smo došli kući u roku keks mi je "smanjio" sise za 2broja ...što hoću reć: moje sise, iako su bile prepune mlijeka, nisu imale dovoljno mlijeka onog trenutka kad boce više nije bilo (a u rodilištu smo bili 10dana...10dana je jeo na bocu+sisa)...dakle: spavao je najviše 20/30min...derao se, vrtio i ne znam što sve ne...zvala sam med sestru koja mi je rekla da nemam dovoljno i da mu dam bocu...isto kao i ti...i ja to napravim...dam mu bocu...ISTO KAO I TI...i mačor pojede što bi otprilike podojio obzirom na dob....i spvava cca 4sata...i sad ja ISTO KAO I TI kontam nemam dovoljno...no, nitko nije rekao da od umjetnog dulje spavaju, jer sporije probavljaju...i nitko mi nije rekao da tako gubim količinu mlijeka...ZVALA SAM SOS I ČITALA FORUM...i TRPILA par dana vrištanja (teško za pročitat znam...) dok si malac nije navukao dovoljno mlijeka...boca mi uopće više nije padala na pamet...
    2. dečko ima temperaturu...završio u bolnici...skoro tjedan dana...slabije jeo...čak pao na težini...ja sam uz to pokušavala izdajati da bi dečko imao papati preko noći...da mu ne bi davali adaptirano..izdajanje mi je bilo koma...mic po mic...ponuda i potražnja totalno u kaosu....rezulatat...nakon tjedan dana bolnice imao je točno 10grama više nego kad je ušao u bolnicu (a nekakav minimalac bi trebao biti cca 113grama, mislim)...kad smo došli kući, opet "agonija" nema dovoljno mlijeka, a dečko gladan...nijednom mu niasam dala bocu, neg smo uredno izgurali taj period dok s nije dovoljno navukao...sise su mi i opet bile veće YES!!!! više mlijeka, odlična proizvodnja!!!
    3. mama klinca u bolnici (susjedni krevetić) govori mi da je njen dečko kad je neš obolio, a već je jeo krutu hranu, nje htjeo niš osim maminog mlijeka...no kako je već jeo voće i sl....mama tih dana nije doma imala koliko je on htio (s obzirom da nije htio krutu)...i rezultat je bo: non stop a sisi i u roku dva dana OBILJE mlijeka!!!

što ja mislim? obzirom na statistiku tek 1% stvarno ne može dojiti...i obzirom na dobar prirast tvog dečka u 16dana (bez obzira što si mu davala i bocu, ipak je bila kombinacija? sisa i boca, zar ne?) mislim da si si ti totalno poremetila ponudu i potražnju tom bocom...mislim da mu nisi dala vremena da si navuče koliko mu treba...mislim da možda ima i konfuziju bradavice,pa kad je i na sisi zna bit nervozan, jer mu ne ide ko iz boce...uz to možda ti i nisi dovoljno sigurna u sebe oko mlijeka, a možda i zbog toga nervozom kočiš let down...pa tvom dečku ne ide kak treba...
    najbolje bi bilo da nazoveš sos telefon 01/6477-520 ili 091/22 77 220. lijepo im kažeš kako vi to radite sisa+boca...i dobit ćeš dobre upute nakon kojih, ako ih se budeš pridržavala, bi trebalo sve biti dobro...

il da ti posudim svog sisavca da ti navuče mlijeko??

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Probaj navući mlijko prije podoja, tako da odmah počne curiti čim primi cicu.
    Kako se to radi, ne kužim?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kreneš izdajat

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

paws, tvoja bebica je jos mala, ajde nazovi sos telefon i u direktnom razgovoru sa savjetnicama probaj rjesiti problem

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

paws sretno s rješavanjem problema!
    Ne sumnjam da ćete uspjeti. Mi smo se s isključivog hranjenja bočicom i odbijanja cike uspjeli prebaciti na isključivo dojenje. Vaš je problem puno manji.
    Inače i Sunčica zna tako jesti, i sada, i prije dok je bila na bočici - pogotovo kad je nešto muči, grčići ili slično. Prije bih napravila što i ti, odustala od dojenja i dala joj bočicu (samo s izdojenim mlijekom a ne nadohranom). Sad je smirimo MM ili ja, malo se igramo s njom i poslje jede bez problema.

Ako smatraš da mu baš moraš dati bočicu, daj joj izdojeno mlijeko, tako ćeš povećati proizvodnju mlijeka i steći samopouzdanje da ga ima dovoljno (možeš izdojiti unaprijed, mlijeko stoji 4-6 sati na sobnoj temperaturi ili tjedan dana u frižideru)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Paws, bebi je ponekad previse podrazaja tijekom dana i navecer mora to nekako izbaciti iz sebe, a ne zna drugacije, nego plakanjem.
    Ili mozda ima grcice (pojavljuje li se to svaku vecer u isto vrijeme? koliko dugo vec?).

Koliko vec dugo dajes bebi bocicu?
    Koju kolicinu dnevno?
    Dajes li jos nesto?
    Kako ste je sve probali smiriti osim bocicom?
    Konzumiras li puno kravljeg mlijeka i mlijecnih proizvoda?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pojavljivalo se prije otprilike 15-20 dana svaku večer otprilike u isto vrijeme, ali tada je po cijele dane visio na cici i imao je otprilike 3tjedna pa su mi rode rekle da vjerojatno ima skok u razvoju.
    a sada ima 6tjedana i zadnja 3 dana se isto tako ponaša i svaku večer otprilike u isto vrijeme.
    A te dane između 3 i 6 tjedana se isto to znalo desiti, ali ne svakodnevno i kratko bi trajalo i uglavnom sam ga uspjela smiriti.
    Pa si mislim da je to možda povezano sa tim skokovima, šta mislite o tome?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Od početka mu dajem, tj. več 6 tjedana, ali zadnje vrijeme mu dajem samo jednom dnevno i to u noći kada se tako počne ponašati i ne mogu ga nikako smiriti, a ima dana i kada je samo na cici.
    Uglavnom mu je obrok od 90-120ml, pošto je on velika beba, sa mjesec dana je imao 6kg.
    Ne dajem mu ništa više na bočicu.
    Nosim ga ljuljam, pjevam mu i svašta smišljam.
    Ponekad popijem 2-3 čaše mlijeka-kupljenog, a koji dan ne pojedem ništa mliječno.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znaci, nekad popije 90-120 ml adaptiranog (caj i vodu uopce ne pije?), a nekad nista?

Ta vecernja nervoza nije uvijek, svaki dan? Ne pojavljuje se uvijek u isto vrijeme?

Kako se tocno ponasa kad je nervozan? Grci li nogice ili neutjesno place ili vristi ili ...?

Ima li ti tko pomoci ili sve odradjujes sama?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da ponekad popije 90-120ml adaptiranog, čaj i vodu mu ne dajemo.
    Zadnjih 4-5 dana je svaki dan otprilike u isto vrijeme, samo što ga zadnjih dana zna to izbacivanje cice primiti i tokom dana, ali na kratko.
    Nisu grčevi, imao je grčeve i ovo je drukčije.
    Počinje zabacivati glavu na stranu suprotnu od one na koju leži i izbacuje cicu, baš onako živčano i po malo plače, pa sve više.
    To pred spavanje mi nitko nema pomoći, a kad ga ja nosim on se odmah okreče prema cici i hoče se njome utješiti, a kad ga stavim opet ista priča.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mozes li dojiti u hodu?
    Mene tjesi ovo sto si napisala:
    kad ga ja nosim on se odmah okreče prema cici i hoče se njome utješiti
    Da mu ogranicis bocicu na 90 ml? I tih 90 ml das u toku dana u 3 bocice po 30 ml, nevezano za podoje i njegovo ponasanje. Tako ces biti sigurna da je popio svoju dozu i da njegovo ponasanje nema veze s gladi.

Jesi li probala da se razodjenete vas dvoje kad ga uhvati kriza (omotajte se dekom ako je hladno) i puno nosite, kupate skupa i sl. tj. puno kontakta koža-na-kožu? Jesi li pogledala pelenu, pokusava li kakati bas u to vrijeme? Mozda mu je pelena tijesna, mozda ga muce vjetrovi?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Paws, nisam čitala sve, samo nekoliko zadnjih postova, ali evo mog iskustva.

Ja nikad nisam imala problema s količinom mlijeka, A. je bujao naočigled, dobivao kilu i pol mjesečno. A gotovo svaku Božju večer (sve dok nije napunio 4 mjeseca) je cendrao, bio nervozan, plakao, hoće cicu pa je izbacuje... I tako opet sutra, pa preksutra... Nervozan on, još nervoznija ja, već u 5 popodne bi mi unapreijd bila muka od onoga što slijedi. Pa 2-3 dana mira, pa opet. Puno mi je pomogao muž, ne samo fizički (nosanjem, umirivanjem maloga), nego i kao podrška, par puta sam ga slala u ljekarnu po adaptirano, on svaki put odbio .

Jednostavno smo ga nosali, pokušavali umiriti koliko-toliko, i tješili se da barem nema grčeve .

Postepeno je to bilo blaže izraženo, i negdje s 4 mjeseca potpuno nestalo.

Držim vam fige da postupno ukinete adaptirano.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni to zvuci sasvim slicno onome sto sam i ja prosla. I mislim da je to vezano za skok u razvoju. Mene je to tada isto izbezumilo ali nisam ju nadohranjivala niti davala izdojeno. Puno i cesto sam dojila, po 2-3 sata je visila na meni, spavala sam 2-3h ukupno za cijelu noc i to isprekidano sa 2-4 budenja(a onda duuugo sisanje).
    Isto sam bila u bolnici 11dana i bojala se da nemam mlijeka a doktor me je jos dodatno splasio da sam slabokrvna i da bi mogla izgubiti mlijeko... Sad znam da su to gluposti ali tada sam bila preumorna za internet i nisam znala sto se dogada. Super je da si se javila na forum.
    Nemoj davati dohranu niti izdojeno mlijeko jer ces imati manje mlijeka. Pusti bebicu da ti navuce mlijeka. Kako vidim dobila je dosta na tezini za 16dana i nemoj se brinuti da ne napreduje kako treba.
    Mala je i jos slabasna pa mozda sporo i dugo sise pa se umori pa je zato nervozna... Svasta ju moze muciti a ima samo mjesec dana. Pusti prirodu da cini svoje i bebu da radi svoj posao ritmom koji njoj odgovara.
    Moja sad ima s 3.5 mjeseca skok i opet je nervozna dok sisa...
    proci ce.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure vi koje ste to prošle, koliko otprilike dana traje skok u razvoju? :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Uglavnom traje dan do dva, rijetko duze.

Sto se kod tebe dogadja? Kakav je bebin ritam?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Za vrijeme dojenja ponekad(tj. u zadnje vrijeme sve češće) u jednom času počne se meškoljiti i izbacivati ljutito cicu
    i opet ju prima i tome nikako kraja.
    Čini mi se da kad mu malo sporije ide mlijeko da se onda tako ponaša????
    Prije je to samo radio kod dojenja prije spavanja,
    a sada u bilo koje doba dana, a nekada i kod svakog dojenja.
    Onda ga dignem pa ga nosim, ljuljam, svašta pokušavam,
    kao malo se smiri i onda idemo na dojenje i opet ista stvar.
    Mislim da nisu grčevi,
    pošto ponekad ima grčeve pa znam kako se onda ponaša,
    to je drukčije od ovog.
    Ne znam šta bi to moglo biti? :? :? :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Čini mi se da kad mu malo sporije ide mlijeko da se onda tako ponaša????
    Jesi li probala kompresije?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma meni je ovaj zadnji skok trajao tjedan dana

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da se javimo da smo nakon 1mjesec i 3tjedna truda uspjeli prijeći na isključivo dojenje i sada uživamo i R ponosno i zadovoljno "PIJE" svoje cice. :D
    Hvala svima na svajetima i potpori!

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D :D :D :D :D

paws,

sad sam pročitala tvoje muke i pronašla sebe u njima tamo negdje na početku kad sam cijele dane dojila, jela , spavala kad i beba i nažalost došla do 3 boce dnevno za smirenje, a uopće nije falilo mlijeka. Zapravo, (vrtenje, vrištanje, puštanje cice) sve što su i druge curke opisivale nama se događalo prva 3 mjeseca, ali se vremenom smanjio intenzitet i učestalost. Znam kako se veseliš sad kad si to riješila u potpunosti.

Mi slavimo 7 dana bez adaptiranog :D :D :D :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D :D
    superiška

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj dambo prvotno napisa
    :D :D :D :D :D

paws,

sad sam pročitala tvoje muke i pronašla sebe u njima tamo negdje na početku kad sam cijele dane dojila, jela , spavala kad i beba i nažalost došla do 3 boce dnevno za smirenje, a uopće nije falilo mlijeka. Zapravo, (vrtenje, vrištanje, puštanje cice) sve što su i druge curke opisivale nama se događalo prva 3 mjeseca, ali se vremenom smanjio intenzitet i učestalost. Znam kako se veseliš sad kad si to riješila u potpunosti.

Mi slavimo 7 dana bez adaptiranog :D :D :D :D
    Bravo, čestitam, samo treba biti uporan i sve ide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •