Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: kako naučiti bebu na izdojeno mlijeko?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno kako naučiti bebu na izdojeno mlijeko?

Zapravo, pitanje je kako naučiti bebu da pije iz čaše sa kljunom? Do sada nismo imali potrebe za izdajanjem tako da nije nikada pio niti iz bočice ni čaše. Međutim, za 3 tj počinjem raditi a htjela bi nastaviti isključivo dojiti te dojiti što je moguče duže. Tako sam neki dan probala izdojiti i dati mu iz čaše sa kljunom, no on je napravio gadljivu facu i samo režao na čašu! Bio je presmješan! Ali uskoro bi trebao to savladati jer sike neće biti doma... Neću ja dugo izbivati iz kuće, maksimalno 5 sati i manje, dakle radi se o jednom ili dva dojenja. ima li netko savjet kako da ga namamim da zavoli druge oblike?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pusti kljun, probaj odmah na salicu/casu.
    ima i opcija sa zlicicom.

probaj tako pa se javi kako vam ide. sretno!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemojte se ljutiti ako je glupo pitanje, ali zašto ne bebi dati mlijeko iz bočice?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam se pridružujem s istim pitanjem (imam slučaj identičan kao ivanaos) jer sam planirala za ta 1-2 obroka pripremiti bočicu s izdojenim. Ovo sa žličicom i čašom mi dobro zvuči u teoriji ali teško izvedivo u praksi jer kad on ogladni teško da će ga baka moći nahraniti na žličicu ili čašu, pogotovo jer dosad nije pio ni na što osim na maminu siku.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tommee tippee izdajalica ima bočicu i dudu koji oblikom oponašaju dojku, a mlijeko curi onako kako beba vuče...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I Nuk i (kršitelj koda) imaju dudice oblika dojke (široko podnožje), ja sam ih koristila za vrijeme dok nisam smjela dojiti dvomjesečnu bebu (ah ti lijekovi!) i to one s najmanjom rupom. Kad sam nakon gotovo mj. dana krenula s relaktacijom, prihvatio je ciku bez pol frke :D . Koliko vidim vas dvije ćete samo za neke obroke davati flašu, a ostalo ciku. Moj je dobivao isključivo flašu i uz široke dudice nije zaboravio sisati ciku, pa ne vidim razlog zašto bi s vašim bebačima bilo problema

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

p.s. I sad ponekad dobije na flašu jedan obrok izdojenog ako me nema doma na vrijeme i nema nikakvih problema

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa, ja cu odgovoriti zasto bi bilo problema, ali iz osobnog iskustva (ne kao savjetnica).

Moja Leda ima rodjaka Roka, starijeg 5 mjeseci, u kojem vidi ... sve. I sve sto on ima mora imati i ona. Tako i bocicu. Kako je nije imala doma, a on joj nije dao svoju, primirila se i mislili smo da je zaboravila. Ali nije.

I kad je imala 2 godine i 2 mjeseca bili smo skupa u ducanu i vidila je bocicu. Ne mozete vjerovati kako je zapela za nju, nikad joj ni do cega do tada nije bilo toliko stalo. Kupili smo joj - sta ima veze, nece biti nista. Sipak!

Nakon manje od mjesec dana pijenja kakaa ujutro na bocu - vise nije znala zahvatiti dojku. Dijete od preko 2 godine! Trebalo mi je jos 2 mjeseca da je vratim na dojku, ponovo sam je ucila sisati.

Mislim, sve skupa nista strasno, ipak je bila velika, mogla sam joj objasnjavati "stavi jezik ovako..." i sl., a i jela je druge stvari (u to je doba imala samo 1 podoj u 24 sata) pa ne bi umrla od gladi

ali zbog toga jako pazim da nikad ne kazem "sto ima veze, nece biti nista", jer ako se moglo dogoditi njoj, jos se lakse moze dogoditi manjoj bebi, koja uz to ni ne jede nista nego mamino mlijeko, pa mama upadne u dosadni posao izdajanja i spremanja, grijanja, pranja bocica, tj. svega sto se moze izbjeci jednostavo - dojenjem.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam znala da tako veliko dijete može imati problema sa konfuzijom bradavica.
    No ima puno smisla kad bolje razmislim - sve moje poznanice koje su dojile dok god su djeca tražila dojku, dojile su tek do godine dana ili malo više. Koliko znam sva ta djeca su koristila bočicu (za čaj, vodu, sokove).
    Ima li smisla zaključak: produženo dojenje ne funkcionira ako se koristi bočica?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo i moje osobno iskustvo- boca na sportski cep- bez obzira sto ona nije toliko "opasna" kao duda, Lea je nakon 13 mjeseci, nakon sto sam je forsirala da pocne piti vodu pa mi se Jana ucinila nekako najlaksom za nauciti, pocela je "coktati" dok bi dojila. prekidala bi vakum i imala bi los hvat. vidjelo se na njoj da je sva zbunjna i da

inace ne zna piti na flasicu, kljun, dudu.....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

morala sam odjuriti....

vidjelo se na njoj da je sva zbunjna i da ne zna sta joj je ciniti, ko da u jednom trenutku ne zna sta treba raditi.

uglavnom, prelazimo sada na salicu.

to sto neke dudice imaju oblik bradavice ne znaci nista jer je princip sisanja i dalje totalno drukciji.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

leonisa, greska moja nisam ti rekla

anita pije ugl. iz bocice sa sportskim cepom. u zadnjih par dana je otkrila slamku, pa je sad to fora. AL PRVO, PRVO je naucila piti iz case (velike, ja sam joj drzala) i mislim da joj zato nista nije ni slicno ciki (dapace, mi imamo problema sa svim sto NIJE cika )

nazad na topic. Znam par zena koje su se morale poceti izdajati iz nekog razloga, i dale djetetu bocicu, i dijete nikad vise ciku prihvatilo. Nisu zaboravili sisati preko noci, ali nisu vise se ni htjeli muciti iz bocice je lakse.
    Uzas.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iz svega ovoga proizlazi da smo mi imali sreće :?. Ako je tako, curke zaboravite što sam napisala, ne bih željela da netko ima problema zato što je pročitao moje iskustvo .

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e bas to. meni isto izgleda vise stvar srece, nego da pali nekakav "trening" necega.
    ja aniti nisam davala dudu jer ih ne volim (tj. ne volim kada ih ljudi kooriste za lose stvari), i dobivala sam napadaje bijesa kad su joj htjeli uvalit dudu, jer me bilo strah konfuzije dojke.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

leonisa, greska moja nisam ti rekla
    ma daj....trebala sam i ja malo razmisljati. pili smo na salicu i onda smo presli na cep bez da je "uhodala" salicu/casu.
    Storma

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo probali smo i na bočicu Jane i to je odmah prihvatio :D i voli vodu. A MM je jučer odrezao vrh (kršitelj koda)ove bočice (dude) i Lukas sve popio! :D Presretna sam! Stvarno sam se bojala kako će jer sam počela raditi, ali izgleda da su sa tatom neke stvari lakše (a kad se vratim s posla ispije mi dušu.. a ja )

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •