Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Anesteziolog

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Anesteziolog

Trebam na operaciju, a prije toga naravno anesteziologu, naravno da nemam pojma gdje ići. Operacija će vjerojatno biti na Rebru, da odem tamo ili negdje privatno? Dali uopće postoji privatni anesteziolog kao takav?
    Možete mi nekoga preporučiti?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ćeš kad uđeš u bolnicu razgovarat s anesteziologom koji radi tvoju operaciju. Nisam čula da postoji privatni anesteziolog. To razgovor s anesteziologm je standardna priprema za operaciju, osim ako možda nemaš neki specijalno kompliciran problem (tipa loše srce ili nešto) pa te netko šalje nekom specijalnom anesteziologu. Ja vjerujem da su ti mislili na taj razgovor u bolnici, ali mislim da se to ne dogovara - nego par dana prije operacije kad već uđeš u bolnicu dođe anesteziolog do tebe, popuniš uputnik, porazgovarate (bar je tako moje iskustvo s ginekologije Sv. Duha, iz postupka u Mariboru itd.). Sretno!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da od lječnika specijaliste trebaš dobiti spisak pretraga koje trebaš uraditi i onda s tim nalazima kod anesteziologa. Mislim da trebaš uraditi neke krvne pretrage, EKG i možda još neke specifičnije pretrage.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kad skupiš sve potrebne nalaze-krv, urin, EKG, ponekad treba i snimka pluća(ovisno o dobi) ili nalaz kardiologa( opet dob, ili osobe koje imaju problema sa srcem) onda uzmeš uputnicu od svooga liječnika i sa svime odeš kod anesteziologa koji ti daje placet tj.odobrava tvoj op. zahvat. Anesteziološka amblanta ti se nalazi u svakoj bolnici, obično pri klinici za kirurgiju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam o kakvoj je operaciji riječ. Ja sam operirana na rebru prije 3. godine i znam da je k meni u sobu gdje sam ležala, par dana prije operacije došla žena koja se predstavila kao moj anesteziolog i razgovarale smo, postavljala mi je razna pitanja o alergijama i ostalo. I imala je uvid u moje cijelokupno stanje i svu moju povijest bolesti i prisustvovala je na mojoj operaciji. Sve je prošlo ok. Ne vjerujem da u bolnici možeš imati privatnog anesteziologa. U bolnici kirurzi i anesteziolozi rade kao jedan tim.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala cure. Nisam ni mislila imati privatnog u bolnici, samo nisam znala kojemu se javiti kada prikupim sve nalaze (EKG, rengen srca i pluća, krvna slika, internist-kardiolog).
    Ja se nadam (zbog svoje ovisnosti o djetetu) da ćemo sve obaviti za max 3 dana, prvi operacija, drugi, eventualno treći dan doma, zato mi ove solucije sa ležanjem u bolnici nikako ne pašu.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Frida, nadam se da će sve proći super i da ćeš brzo obaviti sve i biti da malom ljepoticom. Mi ti šaljemo puno vibrica i jednu veliku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U pravilu dobiješ popis svih pretraga koje trabaš obaviti u preoperativnoj obradi, lab. nalazi, krvna grupa, koagulogram, EKG, rentgen srca i pluća, neki traže i odobrenje interniste, ali to je uglavnm za starije od 45-50 godina.
    Kada imaš sve te nalaze s njima ideš u anesteziološku ambulantu bolnice u kojoj ćeš biti operirana. U pravilu to bude prije ulaska u bolnicu, znači ambulantno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •